Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla_babka_

jestem zla na ciezarne, ktore bez powodu biora L4

Polecane posty

Gość matacz ,,,..,,,,
fvyvt98ty wiesz... cham z chamem dogada się zawsze... człoeiwk kulturalny z chamem nigdy... dlatego ja z tobą nawet nie próbuję bo obojętnie co napiszę będzie źle, niewystarczające a ty na każdym kroku będziesz starał się coś tam udowodnić (jakiś ty mądry "menszczysna"). a moja wypowiedź odnosi się zwolnień i biadolenia kobiet że mają w pracy tak strasznie cieżko bo muszą np. 5 minut przy drukarce postać. ja w przeciwieństwie do ciebie nie mam potrzeby udawadnicą komuś że wiem lepiej. a ty cóż... widocznie nie nadajesz się do cieżkiej pracy, skoro przetoczenie koła to problem, odkręcenie srub to problem... to co ty biedulko robisz jak trzeba koło np. podnieść (mądrzejszy podważy) jak koło trzeba nasadzić na szpilki? albo broń panie boże okładziny naklepać? ale nie jeszcze sobie łapki ubrudzić i bielusieńkie porteczki to jest żywy przykład człowieka na niewłaściwym miejscu idę na spacer, a ty sobie jeszcze powymyślaj -------------------------------------\ oj widzę , ze przesiąkłas tą gorszą swera kierowców samoch. ciezarowych . Kochana sprzet wyjezdzajacy w trase ma byc sprawny !! a nie ze ktos na trasie nabija okładziny ! gdzie sa przeglady owego sprzetu , jakim ty gratem jezdzisz ? ze takie rzeczy piszesz ? Ciezka praca to jest w hucie , kopalni i innych zakładach , zas na pewno nie jako kierowca samochodu ciezarowego . Ja znam w wiekszosci jak to wyglada - jak powinno jak sie jezdzi w porzadnej firmie , bo jak u smiecia , to jest i bywa roznie ! otuz kierowca , siedzi w wygodnym fotelu ktory ma mozliwosci ustawien mnustwo , nawet wentylowane siedzenia , ma klimatyzacje , wszystkie systemy wspomagane ze 3 letnie dziecko moze nimi sterowac , załacza tempomat jesli jest na trasie i leci sobie 90 siatka :) z miejsca A do miejsca B wiec przestan pitolic o ciezkiej pracy . Godziny pracy tez sa prawnie ustalone i łamac ich nie mozna - kto łamie - głupiec ! zgodzisz sie czy znowu nie ? w kabinie masz wszystko , od tv po satelite dvd itd. Bynajmniej ja tak miałem .:) Podwazyc koło ? hmmm dobra moze i dasz rade go łomami podniesc i nakierowac na szpilki , ale co sie stanie jak ci łupnie w krzyzu , albo koło spadnie i złamie ci nogę ? zastanawiałas sie ? i co zrobi pracodawca wtedy ? jak sie zachowa ? pozostaje tylko domniemać ! Ty mnie zwiesz chamem - dlaczego ?

Gość mcbsxjc
dlaczego cisza ?

Gość h5y
tak czytam tego matacza i się zastanawia co mu w życiu się stało złego że taki jest... bo nie oszukujmy się, to nie jest normalne że siedzi sobie facet na babskim forum, w dziale o pochwach, śluzie, macicy i się wypowiada i to jeszcze w takim tonie. siedzi i czeka aby tylko jakiejś kobiecie coś napisać niemiłego... nie wiem czy go matka nie kochała, czy może babcia molestwała... ale takie zachowanie nie bierze się znikąd i warto by było z pomocą jakiegoś lekarza dociec skąd to się wzięło..

ty kobieto chyba sobie jaja robisz na tym forum!!! zwolnienie lekarskie w ciąży nie zawsze jest ze względu na to, że trzeba leżeć. Moje zwolnienie ciążowe było z kodem "może chodzić" po coś te zwolnienia wymyślono dla kobiet w ciązy! jak można brać zwolnienie ciążowe bez powodu? skoro płacimy składki w zus-ie to dlaczego mamy pracować?? Nie no troche przesadziłaś! A twoja dyrektorka to albo facet albo kobieta, która nigdy nie była w ciąży!!

Gość 4rr5
skoro w mieście jest 99 pedofili to dlaczego ja mam nie gwałcic dzieci? skoro w mieście jest 99 morderców to czemu ja mam nie mordować? skoro w mieście jest 99 złodziei to czemu ja mam nie kraść? skoro w mieście jest 99 psychopatów to czemu ja nie mogę tez być wariatem? itd... to że ktoś coś robi, nie znaczy że to jest dobre i że trzeba to papugować.

Gość matacz ,,,..,,,,
jak pisałem nich jedna z drugą załozy firme i wrtedy idzie na l-4 jak zajdzie w ciążę :)

Gość jeszcze nie w ciazy
jak ja bede w ciazy do ide na zwolninie w 1szych tygodniach nawet jak sie bede czula dobrze ciaza to tak szczegolny czas ze nie mam zamiaru jej spedzic za komputerem bede miec placone 100% wiec glupota jest z tego nie kozystac

Gość matacz ,,,..,,,,
oto przykład ....:) mam tylko nadzieje, ze pracodawca co odpłaci pieknym za nadobne ! a ciąza to normalnosc , a nie zadne wielkie mi co ! tyle , ze wiekszosc wlasnie tych pokreconych kobiet tak wlasnie uwaza .

Gość matacz ,,,..,,,,
dlatego ZUS musi cos z tym zrobić i dziwi mnie tylko , ze nic nie robi , gdy moze . Moja zona jak poszła na l-4 z tytułu swoich chorób , to na 3 dzien juz było wezwanie do stawienia sie z całą dokumentajcą choroby . Tam musiała sie poddac badaniom i konsultacjom dwóch lekarzy którzy jak mysle chcieli obalic jej ewentualną niezdolnosc , albo zbadac czy ktos nie naduzywa swoich uprawnien . A tu ... ? baba sie jest w zwykłej ciazy i moze isc na l-4 w dodatku ma płacona 100% i kogo to obciaza ? nas - podatników

matacz... ty masz jakiś problem głeboko w głowie! podatników pieniądze?? a ja niby składek nie płaciłam przed ciążą?? nie ośmieszaj sie człowieku publicznie!!!

W zwykłej ciąży? Boże, najbardziej mnie śmieszy jak faceci wypowiadają się na temat porodu i ciąży. Żenada. Nie byłeś w ciąży, nie będziesz to się nie wypowiadaj. I wyobraź Sobie, że dla kobiety jest to wyjątkowy okres. Zresztą nie każda pracuje w firmie gdzie szanowane jest prawo pracownika. Wielu pracodawców jest nie fair. A kobiety niech się cieszą Swoim stanem przez te 9 miesięcy a Tobie nic do tego. A jak się nie podoba to załóż Sobie firmę, zatrudnij samych facetów i będziesz miał problem z głowa. Pa! Ps. uważaj, bo rząd wymyślił tacierzyński:D

Gość matacz ,,,..,,,,
ja mam firmę - to raz ! mam tez zone , ktora w cizay była ... trzy - piszemy tu o ogole , a nie o jakis wyjatkach gdzie pracownica ma za pracodawce gada !

Oczywiscie ze w ciazy idzie sie na zwolnienie. Nie rozumiem kobiet ktore ciagna prace z ogromnym brzucholem do 9 miesiaca Ja bylma cala ciaze na zwolnieniu chociaz czulam sie swietnie. I dziekuje za to BOgu bo byl to najlepszy czas w moim zyciu ktory niestey juz sie nie powtorzy. Bede pracowac przez nastepne 30 lat wiec te kila miesiecy oddam Zusowi napewno.ZUS i tak nie odda nam tych pieniedzy bo nasze emerytury (o ile beda wogle) beda glodowe.

Gość matacz ,,,..,,,,
majowamama matacz... ty masz jakiś problem głeboko w głowie! podatników pieniądze?? a ja niby składek nie płaciłam przed ciążą?? nie ośmieszaj sie człowieku publicznie!!! ---------------- :) KTO SIE OSMIESZYŁ TO SIE OSMIESZYŁ i nawet zapewne nie wiesz o co mi chodzi :)

matacz- dziecko idz pograj w pilke z kolegami a nie siedz na kompie bo masz jeszcze miesiac wakacji wiec szkoda:)

Gość matacz ,,,..,,,,
jak chcecie zrobic porzadek to zawsze , ale to zawsze nalezy zaczać od siebie ! pisanie dyrdymałów o zusie ktory nas wydyma i miec w zwiazku z tym taką a nie inna postawe , prowadzi wlasnie to tego co mamy . I wy potem urodzicie te swoje dzieci i do łba tłuczecie im owe dyrdymały i postawy i mamy koło zamkniete , a potem lament w jakim my to kraju zyjemy - ano w takim ze kazdy tu cwaniak i smierdzacy len i wszystko sie mu nalezy ! sorki dla tych normalnych - ci też sa :)

matacz może masz firmę i żonę, ale życia nie znasz. Wyjątkami to są pracodawcy, którzy są w porządku. I co z tego, że żona była w ciąży? Co to ma do rzeczy? Nosiłeś za Nią brzuch, że się wypowiadasz na temat tego, że to wcale nie wyjątkowy stan? O tym mówię.

Gość matacz ,,,..,,,,
a musiałem nosic ? była dwa razy w ciazy i miala sie swietnie ! gdyby nie brzuch nie wiedziala by nawet, ze w niej jest. Ktos moze napisać zaraz to sie ciesz , ze nie wszystkie tak kobiety maja - ok - ale temat jest wlasnie o tych , co to mogą pracowac a nie pracują bo jest to co powyzej napisane . Jak ktoras ciaze zle pzrechodzi , ma prawo do l-4 i tego nie neguję .

matacz, czytaj ze zrozumieniem;/ Mówię tu o wyjątkowym czasie dla przyszłej mamy a nie o dolegliwościach ciążowych. Mówisz, że to normalny stan a ja Ci mówię: nie wypowiadaj się bo nie wiesz co to znaczy nosić dziecko pod sercem. Ktoś chce pracować - Jego wola. Ktoś nie chce - nie Twoja sprawa!

l 4 potrzebne chociażby żeby odpocząć od takiego szefa jak ty matacz!! Szkoda mojego czasu na twoje wywody, zajmij się pracą a nie wchodzisz na kobiece forum i mieszasz. tu się kobiety wypowiadają.....

Gość Aneta222
matacz ja mam firmę i jakoś sama byłam na l4. Przecież jako pracodawca płacisz tylko za 33dni zwolnienia więc w czym problem?

Gość allllliiiiiiiiiiiiiiiiiii
w moim otoczeniu jest kilku policjantów którzy dość często z byle powodu biorą L4 (płatne 100 %) i jakoś nikt im nie wypomina ze np okradają podatników czy coś tam.... jakoś łatwiej przyczepić się do kobiet w ciąży:( Prawda jest taka ze jak kobieta dobrze się czuje i ma fajna prace to będzie pracowała ...no ale nie każda taka prace ma.Pozdrawiam panie z brzuszkami na L4:)

Gość matacz ,,,..,,,,
jak bedzie tamat o policjantach to też cos skrobne , tu jest temat o kobietach w ciazy ktore smierdza leniem i robic im sie zwyczajnie nie chce jak i wykozystują to , ze kazdy lekarz im da owe l-4 tyle !! ile razy to mam napisac ciemnogrodzie !? nic nie mam do tych co faktycznie owego zwolnienia potrzebują ! Ciąza nie trwa 33 dni a 9 miechów ! wiec po co mi pisanie o owych 33 dniach - rozumiesz ty w ogole co ja tu piszę !? sądze ze nie skoro takie cos ! bo tu nie o płace chodzi , ale o cos innego .

Gość matacz ,,,..,,,,
zgodnie z waszym postrzeganiem swiata majac lata temu zgłoszony wypadek w pracy ktory naruszył moje kwestie i sprawnosc ruchową , mogę spokojnie chodzic kiedy chcę na l-4 płatne 100% bo to ciagle ten temat i ten sam symbol choroby . Zaden lekarz mi nie odbierze mozliwosci leczenia sie dalszego , tego ze mnie moze bolec - itd. wiec nawet eksperci zus bedą bezsilni . A jednak tego nie wykozystuję ! Stąd moja bulwersacja tym co wyczyniają niektore kobiety w ciązy .

Ależ cię boli człowieku, ależ boli ;) Żal mi żon takich facetów- jak nie słaniasz się na nogach w ciąży to zapierdzielaj do 9 msc do roboty, sprzątaj, rób zakupy, najlepiej dom wyremontuj. Wkoncu nie mieć dolegliwosci= dla pana matacza zdrowa kobieta z brzuchem którego nie czuje :D Żenujący jesteś facet. I biedna ta twoja żona.

Gość matacz ,,,..,,,,
Angelowa Ależ cię boli człowieku, ależ boli Żal mi żon takich facetów- jak nie słaniasz się na nogach w ciąży to zapierdzielaj do 9 msc do roboty, sprzątaj, rób zakupy, najlepiej dom wyremontuj. ----------------------------- kobieto ty masz problemy z interpretacją ! aż normalnie jestem w szoku jak głupia nacja tu wchodzi by pisac takie rzeczy .Cały czas pisze o zdrowych w ciązy kobietach ich podejsciu itd. zadnej słaniajacej sie na nogach l-4 nie załuję !

Gość ja jestem na L 4 a wy ciężarne
pracujcie na mnie nawet do pierwszego skurczu!!!!!!ja nie mam zamiaru państwo tyle kasy mi zabiera miesięcznie że szok a ty autorko jeszcze piszesz że boli Ci ze musisz pracowac a inne nie, ale w czy problem iść po zwolnienie??? ja tego nie rozumiem skad wiesz że akurat ta ciężarna która dzisiaj jest rozpromieniona i szczęśliwa wczoraj nie miała plamień a jutro nie wyląduje w szpitalu co za baba...............

Gość matacz ,,,..,,,,
ile ci to Panstwo zabiera tej forsy !? ile i jak ty to widzisz , ile by ci zabrać miało , wiesz ile zabiera np. w niemczech ? i w innych Panstwach ?