Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwna ta PL.

Pokojowa znaczy sprzataczka musi miec wykształcenie średnie.

Polecane posty

Gość dziwna ta PL.

Po co pokojowej ,inaczej sprzataczce wykształcenie średnie i znajomośc jezyka lub języków obcych? W Ameryce czy innych krajach pokojowe nawet nie musza znać języka aby być pokojowymi.

Gość parodyja
NO CÓŻ NO TRZEBA BYŁO SIĘ UCZYĆ, JA JESTEM PO RENOMOWANEJ SZKOLE PRYWATNEJ WIĘC KAŻDĄ PRACĘ BYM OD RĘKI DOSTAŁA

Gość dziwna ta PL.
parodyja---nie chodzi o to,ze nie mam wykształcenia czy nie znam języków obcych. Po prostu śmieszy mnie to,ze na zwykła sprzataczkę trzeba miec wykształcenie średnie.

Gość parodyja
EH TA BIEDOTA BEZ PRZYSZŁOŚCI. SŁUCHAJ MAM 100 HA ZIEMI I WIELKI DOM, POROZMAWIAM Z MĘŻEM MOŻE CIĘ ZATRUDNIMY!

Gość dziwna ta PL.
parodyja--:-) jak coś to ech,a nie eh :-)

Gość parodyja
OJ, KOCHANA POTENCJALNEJ CHLEBODAWCZYNI BŁĘDY WYTYKASZ! ALE WYBACZAM CI, TAK JAK PISMO ŚWIĘTE NAKAZUJE!

Gość dziwna ta PL.
parodyja---Ty mi tutaj nie zasłaniaj się książką typu fantasty :-)

Gość parodyja
BO MOGŁY BYŚCIE NIE ZROZUMIEĆ, NO ALE SKORO TAK WAM ZALEŻY TO WYŁĄCZĘ CAPS LOCKA. może być?

Gość parodyja
MARIKA, DZIWKO KLĘKAJ I LIŻ MI STOPY

Gość dziwna ta PL.
Nikogo to nie szokuje,że na sprzątaczkę trzeba miec wykształcenie średnie?

Gość szto ty gabarisz
wg mnie to totoalna gluipota ale taka nasza polska.

jesli uwazasz, ze pracujac jako sprzataczka nie musisz wykazywac sie intelektem to sie grubo mylisz. mam firme porzadkowa i jak przychodza do mnie takie co to nawet poprawnie wypowiedziec sie nie umieja to mnie krew zalewa. mowia "przez dwoje" do klientow, wchodza w slowo,, w domu Panstwa zachowuja sie jakby one tam byly najwazniejsze.porazka.a samo sprzatanie tez czasami wzywa do mylenia jak cos wyczyscic zeby zeszlo i jak sobie dobrze zorganizowac prace by sie zmiescic w czasie. nie wszyscy to potrafia. nie mowiac o tym jak ciezko znalezc sprzataczke z prawem jazdy- abstrakcja. co sie dziwisz , ze potrzebuja ze znajomoscia jezyka, jesli przyjmuja obcojezycznych gosci. goscie czesto o cos pytaja, prosza aby czegos nie sprzatac, pytaja czy nie znalazla pani tego i tego a ty stoisz z gupia mina bo ni w zab go rozumisz.ja tez mam wszystkie dziewczyny po sredniej i wyzszej nawet. ogarniete, przedsiebiorcze i rezolutne babki. z tumokami nie bede pracowac bo to wieksze obciazenie dla szefa niz ich pomoc.

parodyja przestań krzyczeć !!! w XXI wieku wyksztalcenie srednie to cos normalnego wiec nie dziwie sie ze pracodawcy tego wymagaja.

Gość dziwna ta PL.
hellenamaria2011--Weź nie przesadzaj :-) Rozumiem jak ktos jest jakąś fleją z wyglądu,jest opóźniony w rozwoju,ż enie potrafi posprzatać,ale zwykła kobieta,nawet po podstawówce,która utrzymuje swóje otoczenie w porządku potrafi sprzatac. Do sprzatania nie potrzeba szkoły średniej i nie wiadomo jakiej elokwencji. Sprzataczka która mieszka w PL i posiada wyższe wykształcenie nie ma sie czym chwalic(nie dotyczy studentów i obcokrajowców z wyższym wyksz.)

Gość dziwna ta PL.
hellenamaria2011--W hotelach,motelach i innych miejscach wynajmu pokoi pokojówka słuzy tylko i wyłącznie do sprzatania ,usługiowania ,a nie do informacji i innych nie związanych ze sprzataniem spraw.To,ze czesto pokojówka wykorzystywana jest do spraw poza porzadkowych to inna sprawa,to jest hjawne wykorzystywanie sprzataczki. Od informacji ,porad są odpowiednio przeszkoleni ludzie.No chyba,ze własciciel hotelu po prostu oszczedza i takich ludzi nie ma,a pokojówka jest od wszystkiego.Ale jak ktos jest od wszystkiego,to oznacza,ze jest do niczego :-)

Gość dziwna ta PL.
hellenamaria2011 :-) gdyby te kobiety z wyższym czy nawet średnim wyksz.były takie rezolutne,przedsiębiorcze,to na pewno by nie pracowały jako pokojówki,sprzataczki :-)

Gość .Takasama
W hotelach 4 i 5-gwiazdkowych pokojowka musi miec ukonczone co najmniej technikum hotelarskie, obowiazkowo znac angielski + jeszcze jeden jezyk obcy komunikatywnie. Tylko, ze pensja takiej pokojowki jest zdecydowanie wyzsza. Oczywiscie mowie o hotelach najwyzej kategori, bo tez uwazam, ze takie wymagania w hotelach nizszej kategori to paranoja.

Gość dziwna ta PL.
.Takasama--To tylko u nas w PL.tak jest,ze w tych super hotelach sprzataczka zwana pokojówka musi miec wykształcenie hotelarskie i znajomosc jęz.obcych. Za oceanem czy nawet w Europie nie ma takichg wymagań wzgęlem pokojowych.

Gość dziwna ta PL.
up up

Gość EmmaRabba
Ci którzy twierdzą że pokojówka powinna mieć średnie wykształcenie hotelarskie mają coś z głową. Przecież osoba w technikum hotelarskim nie po to się kształci żeby sprzątać pokoje w hotelu bo do tego podstawówka wystarczy. No tak w Polsce wszystko jest możliwe od pokojówki wymagać średniego a od sekretarki wyższego czyli takiego samego wykształcenia jak od dyrektora to chore i nienormalne. W innych krajach takich jak USA czy innych bardziej cywilizowanych od Polski sprzątaczki mają podstawowe wykształcenie a sekretarki średnie.

no tak czyli uwazacie, ze ludzie w kazdym zawodzie powinni miec wyksztalcenie, tylko nie sprzataczka- bo bez przesady.marginez spoleczny od ktorego nic sie nie powinno wymagac? ja rekrutujac ludzi do pracy nie patrze w cv. z rozmowy i obserwacji ich dowiem sie o nich wiecej niz z cv. ludzie ktorzy ukonczyli jedynie podstawowke maja czesto problem z wypowiadaniem sie- okrojone slownictwo polaczone z gwara. jesli komus nie chcialo sie konczyc szkoly to jak mu ma sie chciecv pracowac. czy to wymaga az takiego wysilku ta srednia. bo jak dla mnie to z palcem w ....... ja ukonczylam tech.hotelarski a pozniej studia w tym kierunku. studiujac pracowalam na recepcji hotelowej, zrezygnowalam bo system 12h a ja mialam male dziecko, no i maz zazdrosny (nocki). zaczelam sprzatac u osob prywatnych i zarabialam raz tyle co w hotelu. moze to jest powod, ze moje przedsiebiorcze dziewczyny wola sprzatac za 2tys niz byc sekretarka za 1tys. ja bedac kierownikiem hotelu wolalabym Pania za ktora nie musze sie wstydzic i ktora umi odpowiedziec zagranicznemu gosciu hotelowemu, ktoredy na sniadanie- jesli zapyta. a co do wymagan za oceanem to wierze, ze nie ma takich wymogow. ale czy to dobrze? moja kolezanka chorowala na gruzlice, dzis pracuje w rzezni w uk. tam wszystko jest mozliwe. nie potrzebowala nawet ksiazeczki zdrowia. oby to mieso nie przyszlo do nas.

Gość dziwna ta PL.
hellenamaria2011--Pieniadze są bardzo ważne,ale niestetyy osoba która posiada wyższe wykształcenie zajmuje się sprzataniem po domach (nie dotyczy osob wykształconych w PL a pracujacych jako sprzatacze za granicą)jest słabo wyedukowana mimo swojego wykształcenia. Osoba z wyszym wykształceniem,dobra w swoim wyuczonym fachu zajdzie wysoko i zarobi sporo. I PODTRZYMUJĘ SWOJĄ OPINIĘ,ZE NA POKOJÓWKĘ(CZYT.SPRZATACZKĘ) NIE TRZEBA MIEC ŚREDNIEGO WYKSZTAŁCENIA. Sprzątaczka jest od sprzątania,a od informacji i innych spraw hotelowych są inni kompetentne osoby. Pokojówka (sprzataczka)mogłaby by być nawet głuchoniema. Jeżeli ktos jest przedsiebiorczy to zajmuje sie podwyższeniem swoich zawodowych kompetebnncji,a nie sprzataniem.

:) to se tak mysl dalej. co ci tu bede tlumaczyc. jest taki gatunek ludzi spokojnych i pokornych, ktorym nie zalezy na tipsach, lansie, biurka za ktorym sie tyje i bufona szefa, ktory doprowadza cie do furii no i nic nie masz z zycia bo wiecznie jestes w pracy. nie dziekuje - wyscig szczurow nie dla mnie

Gość i dobrze bardzo dobrze
Przeciez kazdy w tym kraju ma juz praktycznie wyzsze wyksztalcenie wiec to jest zdobyc srednie?? ktos kto nie byl w stanie skonczyc liceum czy napisac matury jest totalna niedojda zyciowa. Zdobyc wyzsze to nie problem, a co dopiero srednie. Kazdy czlowiek ma srednie. Wiec co to za wymagani- normalne moim zdaniem.

Gość EmmaRabba
hellenamaria2011 Jesteś chorą kobietą to że ktoś ma podstawowe wykształcenie to nie znaczy, że jest leniem. Z reguły to często ci wykształceni sprzątacze nie potrafią sprzątać i robią to nieudolnie bo często miotły nie mieli w ręku. Trzeba być nieźle popierdolonym żeby na podstawie rozmowy wnioskować czy kandydat na sprzątacza będzie dobrym pracownikiem. To właśnie ci wykształceni traktują tę pracę jak zło konieczne coś chwilowego więc się do niej nie przykładają tylko robią po łebkach. Kobieto puknij się w swój pusty łeb kretynko nie po to człowiek zdobywa średnie wykształcenie żeby być sprzątaczką bo jest cała masa o wiele bardziej ambitniejszych zawodów dla ludzi ze średnim wykształceniem. Na sprzątaczkę wystarczy podstawówka lub maksymalnie zawodówka. POjebana jesteś.

Powiem ci po co ponieważ do niedawna sama pracowałam jako pokojówka w hotelu mercury. Tak wiec do hotelu przybywa wielu gości z za granicy. Czasem goście siedza tydzień a nawet miesiac wiec trzeba do nich wejsc i posprzątać a co zrobic kiedy gośc nie wychodzi z pokoju? musisz sie przywitac zapytać czy możesz posprzątać lub ewentualnie jeśli się nie zgodzi kiedy możesz to zrobić. Ponadto goście często to własnie pokojówki proszą o dodatkowe ręczniki i inne rzeczy. to pokojówka odbiera od nich rzeczy do prania. Po prostu pokojówka ma wiekszy kontakt z gośćmi niz recepcja czy kierownictwo więc musi to być osoba która nie tylko mrukliwie posprząta ale bedzie potrafiła się porozumieć

Gość przeciez ta parodyja
to jest beatka ze wsi:D

Gość EmmaRabba
i dobrze bardzo dobrze Kolejna pojebana się znalazła. Znam mnóstwo ludzi choćby wśród sąsiadów którzy mają podstawowe lub zawodowe wykształcenie więc pisząc że każdy ma średnie czy wyższe to świadczy to o twoich zaburzeniach psychicznych. Mam znajomą w urzędzie pracy i ona mi mówiła, że dużo osób z podstawowym, gimnazjalnym czy też zawodowym jest tam zarejestrowanych i są to osoby młode lub w średnim wieku więc też nie stare jeszcze. Pisząc że każdy ma średnie pokazujesz że nie masz o niczym bladego pojęcia więc się dziwko nie wypowiadaj.