Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yjdrtujfyj65468

Czy ktoś tu choduje chomika?

Polecane posty

Gość yjdrtujfyj65468

Kupiłam mojemu dziecku chomiczka jest jeszcze mały jest u nas w domu już 4 dzień a on nic nie robi tylko śpi!prawie nic nie je ani nie pije tylko chowa się \do domku i kimie.Próbuje go wybudzać podsuwam mu świeży mllecz i kawałeczki warzyw i owoców ma tą mieszankę ziaren ale prawie wogóle nie chce tego tykać.Boje się że zdechnie z głodu i będzie rozpacz w domu.Co mam robić?

Gość calkiem spoko aleeeeee
hamstwo sprzedawcow nie zna granic,sprzedali ci chomika z depresja

Ja miałam chomika. To sa zwierzątka głównie nocne, i w nocy szaleją, mój jak się dopadł do tego kółeczka to mnie obudził :P Ale poczekajcie aż porośnie, one dużo śpią :D to normalne ;P

A w razie czego możesz kupić takie "ciastka jajeczne" one są na masę, jeśli jest za chudy.. tylko nie wiem czy taki maly może tak jeść, bo mój kilka miesięcy przed tym jak zdechł strasznie schudł, a tak to był grubasek :D Jakiego masz chomika? Bo jak dżungarskiego to wiesz że one żyją tak 2 lata? :) Nie wiem jak tam syryjskie... :P

Gość NieMogęSięPozbierać
one w nocy buszują, podobnie jak myszki

Kupiłaś zwierzątko i nie poczytałaś o nim wcześniej? Chomik to typowe zwierzę nocne - potrafi przespać całe dnie,a wieczorem i nocą jak człowiek chce normalnie się wyspać zaczyna buszować i się trzaskać w klatce. Dla pocieszenia ci napiszę,że zdarza się,iż chomik przestawia się na tryb życai człowieka (właściwie - nieco do niego dostosowuje).Miałam kiedys dwa.Po jakimś okresie zaczęły buszować rano jak wstawałam i potem znowu jak wracałam ze szkoły.Generalnie zmieniły tryb życia.Chomik mojej kuzynki podobną metamorfozę przeszedł.

Gość dość wyraźna
no wlaśnie, więc nie niepokój chomiczka, daj mu spać

Gość Madzialena21
Ja tez mam chomiczka. Jak ja mojego Stefanka do domu wzielam to z 5 dni nic z miski nie ubylo. Musi sie do miejsca przyzwyczaic. Bierzcie go na raczki niech zna wasz zapach wtedy szybciej sie zaklimatyzuje. Moj Stefan tez spi calymi dniami kolo 21 dopiero je i szaleje w kolowrotku.

Gość też mam chomika
chomik cały dzień śpi bo to zwierzę, które budzi się wieczorem :) nie zdechnie z głodu, jeżeli ma w klatce miseczkę z jedzeniem (karma dla chomika czy własnoręczna mieszanka?), to nie jest takie głupie stworzenie :D no i z oswajaniem trochę zaczekaj, chomiki są początkowo nieufne

Właśnie takich idiotek mamusiek tępych nie lubię jak autorka postu, co to kupują swojemu bachorowi żywe stworzenie jako formę zabawki. Nic o nim nie widząc, pewnie nawet nie raczyłaś do neta zajrzeć na durną wikipedie, co by chociaż trochę liznąć jakiejś fundamentalnej wiedzy o tym gryzoniu.

Nawet jeśli chomiki to zwierzęta nocne, to nie usprawiedliwia tego, że cały czas śpią. Miałam 3 chomiki i wiem o czym mówię. Wiem też, że nie raz zdarza się, że sprzedawane zwierzątka są chore. Gdy raz przywiozłam chomika do domu też mało jadł, chodził osowiały jeśli już chodził, bo tak to spał. W nocy mało się budził. Zdechł po 5 dniach. Kolejny chomik już z innego sklepu był zupełnie inny, żywy, na noc wynosiłam go do łazienki na pralkę, bo tak biegał na kołowrotku że znieść tego nie mogłam ;p chodził spać tak średnio o 5-6 nad ranem, spał do czasu aż nie wracałam do domu, czyli jakoś 16, góra 18 już szalał. Niestety nie wydaje mi się, by Twoje zwierzątko było zdrowe.