Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ząbek czosnku

Uwaga na oferty pracy w ds group!!!

Polecane posty

Gość alban
witaj lukaszu co tam u ciebie

Gość biegający
w niektórych przypadkach pewnie dobrze, że dostaną ci 'managerowie' za swoje. Jednak faktem jest też to, że są to ludzie zmanipulowani, mający rodziny i plany a w wieku dwudziestuu kilku lat gdy wycofają się z pracy w tej rzeźni startują z długiem. oho, widzę że ktoś tu próbuje rozszyfrowywać pseudonimy :D juice dla firm które w związku z dotacjami z Unii Europejskiej poszukują pracowników :D

Gość klonka
Haha no testy o unii wymiataja;d pewnie karolek wymyslil:P A co do nich, beda miec nie tylko dlugo, ale problemy z us i zusem....

Gość bieający
o, testów z unii to nie widziałem. a co tam jest w nich?

Gość briliant
przejezyczenie... miało byc "tekstów" :) 'w związku z dotacjami z unii europejskiej zatrudnimy...." w du... powinni dostac nie tylko Ci co zostaja młodymi szefami ...(zmanipulowani smarkacze) ale przede wszystkim Ci którzy im otwieraja te biura!!! Guru z Warszawy...m.in. poniekąd sepleniacy pan A którego najlepszym tekstem jest "doba" zamiast "dobra" a priorytetem w zyciu jest próba rozbawiania ludzi durnymi świńskimi zartami...Intelekt poniżej zera...

Gość biegający
A. mnie zawsze intrygował. Na ile on jest cwany, a na ile zmanipulowany. info dla świata ds group, inaczej Aspiring, One Biznes, New Design, Juice team to akwizycja. Warszawa ul Słoneczna 42

Gość klonka
A ja do tego oblesnego typa czuje po prostu wsret! P.S. Ciechanow rulez:D

Gość katowiczanka_89
heh no jest wstretny i oblesny:) a juz nie new desing tylko textet!! smieszy mnie te ciagle zmienianie nazw firm:)

Gość klonka
A wyobrazcie sobie, ze DREAM WORD formalnie podobno nadal istnieje. Tak przynajmniej twierdza w Ciechanowie:)))))))))) Moze tylko zmieniaja nazwe firmy, ale tak na lewo, tzn. tylko, zeby ludzie nie wiedzieli, ze to dalej ta sama firma

Gość biegający
jeżeli brzydzi to zdrowy objaw bo chamstwo powinno brzydzić. zmiana nie firmy tylko Marki. Tak to chyba zarząd nazywa ;) z tą tylko różnicą, że marka wywodzi się od ukształtowanego wizerunku, a te "marki" zmieniają nazwę z przyczyn delikatnie mówiąc odwrotnych :D textet? ojaaa. a To textet to jest 2 wysokich przystojniaków w Warszawie, tak?

Gość biegający
New Design znaczy się K i F są teraz w Gliwicach? uu :)

Gość biegający
no, znaczy się chodziło mi o K i A. Czy ta firma odprowadzka wogule zaliczkę na poczet naszego podatku od dochodu?

Gość katowiczanka_89
nie ma zadnych umow:) tzn sa tylko na papierku nic wiecej

Gość biegający
To co, nikt nie dostaje później PITu? co rok kilkadziesiąt osób orientuje się na początku roku, że coś jest nie halO? to co teraz robić? do zusu się zgłosić? do skarbówki? do nikąd?

Gość katowiczanka_89
no wlasnie zastanawiam sie dlaczego te firmy jeszcze funkcjonuja przeciez tyle osob oszukali ..

Gość klonka
Spokojnie:) W Gliwicach sa teraz Karolek z Lukaszem, Artur wpada czasami:p Poza tym, przyjdzie pora, ze wezme sie za nich wszystkich:) Na razie firma z Gliwic zajmuje sie US i ZUS w Ciechanowie, bo Łukasz stamtad pochodzi:) Podobno wszyscy juz nas tam znaja;p Dane Pana A tez juz mam, wiec wystarczy wyslac jakies zawiadomie do US, oni kieruja juz dalej sprawe. Jak tylko uporam sie z firma DREAMWORD wezme sie za reszte:)

Gość biegający
Słusznie :) jeszcze tylko zostaje firma matka wszystkich głąbów :)

Gość Michałłłł
uuu... widzę, sekta dalej działa tak jak działała. Ja prowadziłem telesprzedaż przez pewien czas w Warszawie i jakoś o dziwo nie dostałem wynagrodzenia jak odszedłem. Ponoć ja jedyny nie dostałem, ale to taki naprawdę jedyny (wg Tomasa). Tomason nie zapłacił mi "za karę" bo odszedłem z firmy i wypowiadałem się na temat ubrań Moni, straszył mnie procesem. Tomas reprezentuje sposób negocjacji "na boxera" uderzając pięścią w stół przed Twoimi oczami etc. Pranie mózgu jest stałym elementem funkcjonowania juice biznesu. W zasadzie nie da się w tym czymś normalnie funkcjonować i uczciwie pracować. Każdy wzajemnie się oszukuje. To jest tylko moja skromna opinia. Broń boże nie zniechęcam nikogo do pracy

Gość klonka
Dla mnie dziwne jest, zeby nie pracowac, nie dostac wynagrodzenia i nic z tym nie zrobic. Dla mnie to jest po prostu niedorzeczne. Ja nie wiem, ludzie sie ich boja? Przeciez to sa osoby bez wyksztalcenia, po prostu malo inteligentne, ktore mysla, ze swiat zdobyly. Nie ma sie co ich bac. Trzeba walczyc o swoje!

Gość rumka
hej w gliwicach jest tylko Karolek z tego co wiem.. zas Katowice juz zamkneli Insygnia a pózniej Etna poszłą na dno,.. i pani menager wróciła do warszawy z wielkimi długami..

Gość biegający
uu... grubo się dzieje ;) a co to ta etna? tam ktoś wrócił z długami? niemożliwe :) juice dla bankrutujących managerów. Przecież nie ważne są długi. ważny jest entuzjazm. Każdy to wie!

Gość antek na rolkach
dzieje sie dzieje leni to z kazdej pracy wyrzucaja a jak ktos nudzi sie to tez odejdzie ,

Gość antek na rolkach
byłem w gliwicach .. sekretarki srednie, słabo ubrane, nawet nie potrafiły sie usmiechac ...

Gość biegający
przejebane, firma kogoś doprowadzi do ruiny i jeszcze wmawia się, że człowiek był zbyt leniwy. A Ty na rolkach jak jesteś ubrany? :D

Gość wandzia 55
uwazajcie idzie kryzys , gdzie tu szukac pracy podeslijcie najlepiej nic nie robic ale zarobic

Gość klonka
Co za prymitywy sie tu wypowiadaja... To nie jest zadna praca, tylko ponizenie dla czlowieka i wcale nie swiadczy o tym, ze jest on leniwy. Ludzie po pierwszym dniu "szkolenia" rezygnuja i wcale im sie nie dziwie. Zreszta...kto byl, ten wie:) Biegajacy... nie wiem czy sie nie powtarzam, ale gdzie pracowales?

Gość pielegnacjaroslin
Listopad Im krótszy czas nasłonecznienia, tym wzrost roślin coraz wolniejszy. Rośliny, które do października stały na zewnątrz, przed wniesieniem do mieszkania powinny być umyte pod prysznicem. Od rozpoczęcia okresu grzewczego nasze rośliny wymagają staranniejszej pielęgnacji, koniecznie muszą być codziennie spryskiwane. Cebulki hiacyntów są sadzone do pędzenia. Kaktusy otrzymują jasne, ale chłodne (ok. 10"C) miejsce zimowania. Grudzień Podlewanie roślin jest ograniczone do minimum, jeśli temperatura nie jest zbyt wysoka. Nawożone i obficie podlewane są tylko rośliny kwitnące, jak fiołki alpejskie, kamelia i inne. Rośliny o ozdobnych liściach jak difenbachia, scindapsus, filodendron i palmy trzeba co tydzień zmywać letnią wodą pod prysznicem, U figowca i monstery wystarczy wytarcie liści wilgotną gąbką, żeby mogły lepiej oddychać. W przypadku kaktusów wskazane jest od czasu do czasu wietrzenie i co 14 dni podlanie niewielką ilością wody. Przy wietrzeniu ustawić karton jako ochronę przed przeciągami. Każda roślina potrzebuje specjalnej pielęgnacji przez cały rok. Ta opieka będzie nagrodzona, gdy kwitnące rośliny roztoczą swój przepych, a rośliny o ozdobnych liściach stale będą wypuszczać nowe pędy. Jak przedłużyć trwałość kwiatów ciętych? Gdy wstawiamy bukiet do wazonu, pragniemy, by jak najdłużej był piękny. Warto więc pomóc kwiatom zachować urodę. Dlatego trzeba pamiętać aby dziennie wymieniać wodę i nieco podciąć łodygi lub użyć odżywki do kwiatów ciętych w praktycznych saszetkach którą można nabyć kwiaciarni. Dzięki tej odżywce woda jest klarowna i nie musimy jej wymieniać około tygodnia. Z odżywką łatwiej W sklepach i kwiaciarniach można kupić odżywki przedłużające trwałość kwiatów ciętych, np. Chrysal, Flower Fresh, Blumenfrish i Everbloom. Zawierają one substancje odżywcze i substancje zwiększające pobieranie wody oraz zapobiegające gniciu. Preparaty te są sprzedawane także w małych opakowaniach (na pół litra wody). Niektóre kwiaciarnie dodają je do bukietów. Odżywkę rozpuszczamy w odstanej przegotowanej wodzie (w wodzie wodociągowej słabo działa) i dopiero wówczas wstawiamy do niej kwiaty. Wodę z odżywką wymienienia się zwykle dopiero po tygodniu. Firmowy preparat możemy zastąpić roztworem składającym się z 1 litra przegotowanej i ostudzonej wody oraz pół płaskiej łyżeczki kwasku cytrynowego. Natomiast nie zaleca się dodawania do wody cukru, bo wówczas łodygi szybko gniją. Bez bakterii. Kwiatom wstawionym do wazonu najbardziej zagrażają mikroorganizmy, rozwijające się zarówno w wodzie, jak i w tkankach roślin. Blokują one naczynia przewodzące w łodygach. O ich obecności świadczy zmętnienie wody, jej nieświeży zapach oraz gnicie pędów. Aby uniknąć rozwoju bakterii, wodę należy codziennie zmieniać, a końce łodyg, które były w niej zanurzone, ścinać zgodnie z zaleceniami z poprzedniego rozdziału. Nie należy natomiast dolewać wody do wazonu. Świeże powietrze. Starzenie kwiatów (szczególnie goździków, róż i lwich paszczy) przyspiesza etylen - bezbarwny i bezwonny składnik gazu świetlnego, spalin, dymu papierosowego. Wydzielają go również dojrzewające owoce oraz przekwitające kwiaty. Z tego powodu usuwajmy z bukietu zwiędłe części roślin, nie stawiajmy wazonu w pobliżu patery z owocami i tam, gdzie przesiadują palacze. Chłodne miejsce. Kwiatom służy chłód i wilgotne powietrze. Jeśli pomieszczenie jest suche - warto je zamgławiać, jeśli zaś bardzo ciepłe - bukiet można przynajmniej na noc umieścić w chłodnym miejscu, np. latem wystawić na balkon. Nie należy stawiać go w pełnym słońcu, przy ciepłych grzejnikach ani w miejscu narażonym na przeciągi.

Gość katowiczanka_89
HAHAHAHA widze że gramatyke języka Polskiego to znasz w stopniu zaawansowanym:) haha kto cie uczył? I wlasnie widać co to sa za ludzie, którzy prowadzą takie biura, niedouczeni bardzo nawini, i to chyba wy nie wiecie co chcecie robić w życiu skoro daliście się tak nabrać, a teraz zostaliscie w ciemnej dupie razem z dlugami. Pozdrawiam i Powodzenia :)

Gość uprawaroslin cd.
Wraz z końcem jesieni znikają z naszych ogrodów nasze ukochane rośliny. Jak zachować przy sobie te ulubione? Może czas pomyśleć o ozdobieniu naszego domu najpiękniejszymi okazami? Może czas wybrać te najpiękniejsze i pozwolić im na dłużej zapuścić korzenie w donicach? Tylko, co potem? Jak pielęgnować doniczkowe rośliny? To, że doniczkowe rośliny potrafią stać się dekoracją naszego domu, pełną spokoju i piękna, nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Wielu z nas wie także jak pożyteczne mogą być produkując tlen czy też wyłapując np. formaldehyd. Wciąż jednak niewielu z nas docenia ich urok i chce gościć je w swoich domach, mimo iż zwyczaj dekorowania domów kwiatami pojawił się w Polsce bardzo dawno temu. Kwiaty w polskich domach zagościły już w XV wieku, wraz z Królową Boną. Większość roślin uprawianych w naszych domach pochodzi z klimatów: tropikalnego, półpustynnego i śródziemnomorskiego. Z uwagi na swoje pochodzenie wiele z nich ma nieco większe wymagania aniżeli nasze rodzime gatunki. Oto najważniejsze informacje dotyczące pielęgnacji roślin doniczkowych. Decydując się na zakup roślin doniczkowych powinniśmy przed zakupem poznać ich wymagania, co do światła, wilgotności, wielkości miejsca, jakie będziemy musieli dla nich przeznaczyć oraz ilości czasu, jaką będziemy musieli im poświęcić. Najczęstszym miejscem do ekspozycji kwiatów są okienne parapety, podłogi, ściany czy półki. Nasze rośliny mogą zostać tak połączone, by stanowiły naturalny łącznik pomiędzy pomieszczeniami lub też subtelne rozdzielenie oddzielające np. kuchnię i część jadalną. Tylko od naszej wyobraźni zależeć będzie gdzie umieścimy nasze rośliny. Za każdym razem pamiętajmy o ich wymaganiach. O wyglądzie naszych roślin w dużej mierze decyduje oświetlenie. O zapotrzebowaniu roślin na światło mówi nam już sam wygląd roślin. Rośliny o skórzastych liściach pokrytych włoskami należą do roślin światłolubnych. Jasna zieleń liści jest znakiem, że roślina lubi światło. Ciemnozielone z kolei liście należą do roślin, które najlepiej żyją w rozproszonym świetle. Musimy jednak pamiętać, że nie wszystkie rośliny doniczkowe lubią światło. Wiele z nich wymaga obecności cienia. Zarówno niedobór światła, jak i jego nadmiar mogą okazać się szkodliwe. Brak światła objawia się często wyciąganiem się roślin, zmniejszeniem ulistnienia i utratą atrakcyjnego wyglądu.

Gość uprawaroslin cd.
Zimą, kiedy występuje niedobór światła, a w mieszkaniach panują dość wysokie temperatury i zbyt niska wilgotność roślinom bardzo trudno przejść jest w okres naturalnego spoczynku. Najlepiej zapewnić roślinom chłód i doświetlać sztucznie pomieszczenia, w których żyją. Do wyboru mamy lampy rtęciowe, sodowe i fluorescencyjne. Sposobem wyrównania niedoboru światła jest obniżenie temperatury, co skutecznie wpływa na ograniczenie wzrostu roślin. Drugim, równie ważnym czynnikiem niezbędnym dla rozwoju roślin, jest obok światła woda. Brak wody hamuje wszelkie czynność życiowe. Woda jest, bowiem nośnikiem soli mineralnych, substancji odżywczych, a także chroni rośliny przed przegrzaniem. Niemożliwy byłby proces fotosyntezy bez dostępu wody. Ilość wody, jaką powinniśmy zastosować zależy w głównej mierze od gatunku rośliny, rodzaju podłoża i materiału, z jakiego wykonane są doniczki. Najlepszą porą dnia, kiedy powinniśmy podlewać nasze rośliny jest poranek. Roślinki podlewajmy tak obficie, by woda przelała się na podstawkę, jej nadmiar usuńmy. Zimą pamiętajmy o tym, by ograniczyć podlewanie. Większość roślin w okresie jesieni i zimy przechodzi w czas spoczynku. Zdarzają się gatunki, które należy zimą zasuszyć. Pamiętajmy o ogólnej zasadzie: im niższa temperatura tym rzadziej podlewamy rośliny, uważajmy jednak by tych, które tego nie wymagają, nie zasuszyć. Rzadko podlewamy większość sukulentów, a wiele gatunków kaktusów możemy nie podlewać całą zimę. Roślinom żyjącym w doniczkach powinniśmy zapewnić właściwe podłoże, z którego rośliny czerpać będą niezbędne substancje pokarmowe. Podstawowym podłożem naszych roślin jest ziemia. Najczęściej wykorzystuje się ziemie: kompostową, liściową, darniową, inspektową, wrzosową czy też torf. Do ziemi stosujemy najróżniejsze dodatki: piasek, perlit, węgiel drzewny czy korę. W uprawie hydroponicznej stosujemy keramzyt. Wszystkim roślinom żyjącym w naszym domu powinniśmy zapewnić dopływ składników pokarmowych. Mniej więcej, bowiem już po okresie dwóch miesięcy uprawy ziemia wymagać będzie od nas dokarmienia. Takie nawożenie nazywamy nawożeniem pogłównym. Wśród naturalnych nawozów znajdziemy między innymi obornik, mączkę kostną, gnojowicę i biohumus. W ofercie wielu sklepów znajdziemy także nawozy stworzone typowo dla danego gatunku rośliny. Nawozy powinniśmy stosować mniej więcej w miesiąc po przesadzeniu rośliny, na wiosnę od marca do października. Nawożenie wstrzymujemy w okresie jesieni i zimy chyba, że jesteśmy posiadaczami roślin rozkwitających zimą. Musimy pamiętać także o temperaturze. Zimą większość roślin przechodzi w stan spoczynku i wymaga obniżenia temperatury właśnie w tym okresie. W naszych ogrzewanych mieszkaniach temperatury zimą rosną, a jednocześnie wraz ze wzrostem temperatury spada wilgotność powietrza. Najczęściej właśnie z tych dwóch powodów rośliny zaczynają żółknąć i zrzucać liście. Zwiększyć wilgotność możemy poprzez zraszanie powietrza i umieszczanie pojemników z wodą na kaloryferach.