Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poród w prywatnej klinice....

Dałybyście tyle kasy za poród?

Polecane posty

Gość krasula z godui
a co z tego jesli szpital bedzie nowoczesny odremontowanyz pojedynczymi salami, jesli ty nie bedziesz dawala sobie rady z dzieckiem a to w zwiazku z nowa sytuacja a to ze zmeczenia po porodzie, a polozne beda cie mialy gdzies?Na nic te wszystkie sprzety jesli brakuje naprawde dobrego presonelu

Jeżeli Cię stać to czemu nie? Ale jeżeli ja miałabym odkładać na ten cel specjalnie pieniądze, albo brać kredyt to nie. Wiele kobiet rodzi w państwowych szpitalach i jakoś przeżywają więc w razie czego, też dasz radę :)

Gość ewewew
mnie gdyby bylo stac zdecydowalalbym sie

Ja bym nie dala ale dlatego, ze nie balam sie porodu. Rodzlam w Ustce, mialam sale rodzinna, byl maz. ZZO bez problemu, po porodzie sala jednoosobowa z lazienka. Opieka super non sop. Za darmo. Ale wiadomo, moglam trafic na jakas zołzę ZA 9000 tys pewnie zolzy nie spotkasz. Pomysl tylko o tym, ze jezeli beda komplikacje przy porodzie to kasa tego nie zalatwisz. ZZO fajne ale jak zatrzyma sie akacj porodowa po podaniu epiduralu to odstawia znieczulenie i dostanesz oxytocyne zeby w ogole urodzic.A to boli. Bedzie bolalo i kasa na nic sie zda. zapewne warunki sa super w tym szpitalu ale to nie zniesie wszystkich minusow pologu i porodu. Za ta kase wolalabym pojechac na wakacje;) jezeli boisz sie porodu. to pierwsze co moge Ci doradzic, nie sluchac opowiesci dziwnej tresci o rzezniach na porodowce. To niestety nie najlepiej wplywa na przyszla matke. Pracuje w szpitalu i wiem, ze setki kobiet rodzi normalnie, z pewnym bolem i ze sporym wysilkiem..ale to mija szybko. One jednak nie rozpisuja sie na ten temat na forach internetowych. Rodzilam 12 h, i gdy maz pyta o drugie dziecko odpowiadam, ze chetnie ale pod warunkiem ze ciaze zaczynam na porodowce. Porod -dla mnie- bolesne ale bardzo wzruszajace i wazne przezycie..;) powodzenia!!

Gość diabliczq1
Poród to najważniejsze wydarzenie w życiu. Bez najmniejszego wahania zgodzilabym sie na warunki opisane przez autorkę. Oosbiście wybrałabym cc. Przykre jest to, że za taki ludzki porod trzeba tak słono płacić.