Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdsas

Dlaczego jest coraz wiecej singielek?

Polecane posty

Ale wlasnie bycie singlem powoduje ze zycie jest drozsze! Myslisz pojecia, co innego duza liczba singli a co inengo mala liczba dzieci, Zycie w dwojke jest bardziejh oplacalne niz w pojedynke. Oplata na mieszkane rozkalda sie na 2 osoby, jedzenia dla 2 osob bardzoje sie oplava gotowac niz dla jednej, kwestia racunkow itd. Oprócz dwóch osób dochodzą jeszcze dzieci

Gość sdsas
Oprócz dwóch osób dochodzą jeszcze dzieci Ale my piszemy dlaczego jest tak duzo singlie, a nie dlaczego rodzi sie tak malo dzieci! Widzisz roznice?

Gość sdsas
Nie mozna pisac ze powodem duzej liczby singli jest drogie zycie! Bo to nie jest zaden arguemnt, bo zycie w pojedynke jest drozsze niz zycie w dwojke!

Widzę, ale między związkami a ilością dzieci istnieje zależność, bo im więcej singli tym mniej dzieci

Gość sdsas
Widzę, ale między związkami a ilością dzieci istnieje zależność, bo im więcej singli tym mniej dzieci Owszem, co nie zmienia faktu ze nie mozna tlumaczysz duza liczbe singli wysokimi kosztamni, bo wysokie koszty powoduja ze singli jest mniej a nie wiecej.

Gość Zuzanna Ameliiiiia
Niekoniecznie.

ale niektórzy nie chcą zakładać rodziny ze względu na sytuację finansową - boją się, że nie dadzą rady - znam takie osoby chyba, że mówisz o związku bez dzieci, to wtedy jest troche inna sprawa

Gość Zuzanna Ameliiiiia
ZS - idz do okulisty. Ja juz od dawna tu jestem. Malo spostrzegawczy jestes ostatnio.

Gość Vincenza przeczołgana
bo nie umieją się uczepić chłopa tak jak ja i jeszcze zajść w ciążę żeby musiał się ożenić

Gość kiciorek-ekkk
ja uznaję Boga, a uważam, to za normalny stosunek do seksu.

Gość sdsas
kiciorek-ekkk W takim razie nie uznajesz Boga, jesli uwazasz ze seks przedmalzenski jest w porzadku.

Gość kiciorek-ekkk
swoją drogą ja uważam, że zycie singla jest tańsze:) Dla kobiety- na pewno. Nie musi gotować obiadów, mniej zużywa mediów itp. Ja miałam dużo więcej kasy jak mieszkałam sama.

Gość kiciorek-ekkk
a co ma Bóg wspólnego z seksem??? No prosze Cię :P

Gość sdsas
jak mieszkasz sama to musisz placic caly czynsz sama. Obliczm we 2 jest taniej, ale zgodze sie ze ze kobieta zyjac sama placi mniej niz facet zyjac sam

Gość sdsas
Ma wspolnego. Albo wierzysz w Boga,albo nie wierzysz. Jeśli Bóg się pomylił, zakazując współżycia ludziom, którzy nie są małżonkami, a ludzie wiedzą lepiej, co im wolno a co nie, to Bóg już nie jest Bogiem. Bóg, który się myli, nie jest Bogiem!

Gość Zuzanna Ameliiiiia
ZS - milego dnia

Gość kiciorek-ekkk
Nie przesadzaj. To raczej szanowny kościół zrobił z Boga obrońcę cnoty. To kościół podkreśla, że seks jest brudny i ma na celu tylko płodzenie dzieci. Gdyby tak było to po co mielibyśmy zdolność przeżywania orgazmów, ha? Nieważne zresztą, nie o tym temat:) Patrząc globalnie na koszty życia ten cały czynsz to nic w porównaniu z wydatkami facetów.

sedes, mylisz Boga z religią (specjalnie nie piszę doktryną, bo pewnie nie rozróżniasz) dlatego na twoim miejscu nie wygłaszałabym takich autorytarnych osądów odnośnie Boga, bo tak naprawde nikt do konca nie jest w stanie pojać czegoś, w co mozna tylko uwiierzyc

Gość sdsas
To kościół podkreśla, że seks jest brudny i ma na celu tylko płodzenie dzieci. To jest nieprawda! Po co piszesz takie bzdury!

Gość sdsas
sedes, mylisz Boga z religią (specjalnie nie piszę doktryną, bo pewnie nie rozróżniasz) Skad wiesz ze nie odrozniam, skad te przypuszczenia? Skad masz pewnosc ze np nie jestem ksiedzem?