Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meczy mnie problem

Czy ktoś z was miał robione USG żył. Proszę pomóżcie mi

Polecane posty

Gość meczy mnie problem

Mam coraz poważniejsze problemy z krążeniem ale nikt nie potrafi mi pomóc. Lekarka ogólna powiedziała mi że wypisałaby mi takie skierowanie ale musiałaby wiedzieć gdzie takie robią, a nie wie. Po pewnym czasie się dowiedziałam gdzie takie robią ale tam mi powiedzieli że oni robią takie badanie wyłącznie na podstawie skierowania od naczyniowca lub od neurologa. Poszłam więc do neurologa, pół roku czekałam na te wizytę. Na wizycie ten neurolog mi powiedział że on żadnych takich skierowań nie wypisuje i że pomyliłam adres. A naczyniowiec, gdzie ja ma takiego szukać ? Jak się fachowo nazywa taki lekarz ? Napiszcie mi proszę kto was skierował na takie badanie ?????

Gość musisz zrobić angiografie
ja akurat miała od okulisty ,bo chodziło o oczyska , tyle ze robiłam prywatnie , bo szpital nie posiadał takiej aparatury.Pogadaj z jakimś kardio czy cuś?

Chirurg naczyniowy najpredzej, jesli chodzi o żylaki... chyba że angiolog

Gość żiżek
Można zrobić bez skierowania. Ja płaciłam 100 zł. Koniecznie, bo sprawa jest poważna. Zanywa się to Dopler.

Gość meczy mnie problem
Dzięki może jeszcze tu jesteś. Chirurg naczyniowy mówisz. Ktoś mi to kiedyś mówił, tylko czy ja mam ot tak do niego iść ? Pewnie skierowanie do niego znowu muszę zdobyć. Samo słowo chirurg kojarzy mi się z czymś ostatecznym jakbym od razu na jakąś operacje miała iść dlatego to jakoś tak mi miesza. Mam rozumieć że ten chirurg mnie dopiero na to USG wyśle. Prawda ?

Gość meczy mnie problem
jak mi się nie uda dostać z NFZ to pewnie będę w końcu musiała prywatnie iść. Teraz na upale okropnie mi żyły nabrzmiewają na rękach jak u bardzo starych ludzi i mam takie uczucie podobne do tego jak się przed zastrzykiem gumą ręke ściska. Nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego.

Gość żiżek
Pędem na badania, to może być zakrzepica. Miałam - bardzo niebezpieczne.