Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość my generation

Nie potrafię sprostać wymaganiom współczesnych kobiet, dlatego jestem sam.

Polecane posty

Gość my generation

Współczesne kobiety są bardzo wymagające. Nie da się tego ukryć i wcale im się nie dziwię. Realizują się w pracy na dobrych stanowiskach, są niezależne itd. Coraz więcej facetów myśli, że nie sprosta wymaganiom takich kobiet i odpuszcza sobie wiązanie się z nimi. Ja też tak zrobiłem bo niestety widzę, że przy sporej grupie kobiet jestem "malutkim facetem". Nie potrafię sprostać wymaganiom stawianym przez kobiety czy to materialne czy bardziej duchowe, dlatego postanowiłem nie wiązać się z żadną kobietą. Wiem, że dobrze na tym wyjdę i nie będę nikomu marnował życia.

Gość ja z tego samego powodu
co ty postanowiłam nie wiązać się z żadnym mężczynom, masz racje kobiety mają wym,agania a mężczyżn którzy moga je spełnić jest coraz mniej, baby juz na bele co nie polecą wola byc same

Gość my generation
Może jesteśmy już zmęczeni tym wszystkim co nas otacza i poddajemy się zbyt łatwo. Może za bardzo chcielibyśmy wszystko już mieć , tu i teraz. Może ten pęd za pieniędzmi, swoimi pięcioma minutami w życiu powoduje, że stajemy się na wszystko obojętni, zrezygnowani. Może zbyt dużo porażek w życiu powoduje, że odechciewa się nam walczyć. Może my nie pasujemy do tego świata.

Lato, pełno półnagich rozochoconych dziewoj co rusz uwieszonych na czyimś ramieniu . To jak patrzenie na cukierki przez szybę gdy się nie ma kasy i wstępu do cukierni. Będzie gorzej.

Gość sasasasas
Kilka tygodni temu w Rzeczpospolitej byl artykul, podnoszacy bardzo istotny problem w spoleczenstwie, prawie w ogole niezauwazalny, zwlaszcza przez kobiety. Problemem tym jest wciaz rosnace wymagania kobiet wzgledem mezczyzn, wymagania ktore sa sprzeczne i nierealne. Wiele kobiet, zwlaszcza tych singielek narzeka ze dzisiejsi faceci to dno, ze sa slabi, pytaja sie gdzie Ci mezczyzni. Narzekaja na jakosc facetow mowiac ze przez to sa skazania na samotnosc - typowa singielka mowi ze jest sama bo nie ma wartosciowego faceta z ktorym by sie mogla zwiazac. Kobiety nie zauwazaja ze wymagaja od facetwo nierealnych rzeczy. Faceci sie gubia, nie spelniaja wymagan kobiet, przez to sie czuja gorzej,traca pewnosc siebie i staja sie jeszcze mniej atrakcyjni dla kobiet. Drogie panie spojrzce na te wymagania. "Czy prawdziwy mężczyzna ma zachowywać się jak macho czy być miękki i grzeczny, nie tracąc nic ze swojej atrakcyjności? Zdaniem Boba Hanssona mężczyźni żyją pod presją dostosowywania się do wielu norm. Mają obowiązek utrzymania rodziny, nie mogą okazywać uczuć i mają być silni. Szwedzi za najbardziej męską cechę uważają „roztaczanie poczucia bezpieczeństwa", a za najmniej męską niemożność utrzymania swej rodziny twierdzi. To trzeba zmienić.Pisarz Inti Chavez Perez również jest zdania, że wielu mężczyzn czuje się przygniecionych istniejącymi stereotypami. Rola mężczyzny dusi nas i nie pozwala być w pełni człowiekiem podkreśla.Podobnie uważa Pr Strm, autor książki „Ucisk mężczyzn i władza kobiet". Od mężczyzn żąda się, by byli delikatni i otwarci na ideały równouprawnienia, a jednocześnie pielęgnowali cechy tradycyjnie uznawane za męskie. Nie sposób tego pogodzić . Drogie panie, zanim zaczniecie narzekac na facetow, szczegolnie polskich faceto spojrzcie na siebie.

jeszcze wam tylko krema brakuje i talonow do hurtowni pluszakow

Gość im brakuje opiekunki
sponsorki , kuchty, kurwy,robotnicy i miss polonia.Ot takie skromniutkie wymagania.

spoko zs, slowa 'cream" i "stosunek" w polaczeniu nie sa mi bliskie

Eeee wyolbrzymiacie.. Wiadomo, że od kiedy świat światem, zdarzają się kobiety z syndromem" księżniczki ", ale i mężczyźni z syndromem "Piotrusia Pana". Nie należy jednak doszukiwać się takowych cech w całej populacji:) Swoją drogą jeśli już o wymagania chodzi, jest dosyć logiczne, że jeżeli reprezentujemy sobą sporo, to oczekujemy od drugiej osoby, tej z którą się wiążemy, spełniania pewnych kryteriów - chociażby intelektualnych.. Jednakże ludzie są tak zróżnicowani, że bez problemu są w stanie się połączyć odpowiednio w pary... Tak mi się bynajmniej wydaje:)

Gość sasasasas
Uszczęśliwienie kobiety jest bardzo proste, podaję zasady... A. Należy tylko być: 1. przyjacielem 2. partnerem 3. kochankiem 4. bratem 5. ojcem 6. nauczycielem 7. wychowawcą 8. spowiednikiem 9. powiernikiem 10. kucharzem 11. mechanikiem 12. monterem 13. elektrykiem 14. szoferem 15. tragarzem 16. sprzątaczką 17. stewardem 18. hydraulikiem 19. stolarzem 20. modelem 21. architektem wnętrz 22. seksuologiem 23. psychologiem 24. psychiatrą 25. psychoterapeutą. B. Ważne też są inne cechy. Należy być: 1. sympatycznym 2. wysportowanym ale 3. inteligentnym ale 4. silnym 5. kulturalnym ale 6. twardym ale 7. łagodnym 8. czułym ale 9. zdecydowanym ale 10. romantycznym ale 11. męskim 12. dowcipnym i 13. wesołym ale 14. poważnym i 15. dystyngowanym 16. odważnym ale 17. misiem ale 18. energicznym 19. zapobiegawczym 20. kreatywnym 21. pomysłowym 22. zdolnym ale 23. skromnym i 24. wyrozumiałym 25. eleganckim ale 26. stanowczym 27. ciepłym ale 28. zimnym ale 29. namiętnym 30. tolerancyjnym ale 31. zasadniczym i 32. honorowym i 33. szlachetnym ale 34. praktycznym i 35. pragmatycznym 36. praworządnym ale 37. gotowym zrobić dla niej wszystko [np. skok na bank] czyli 38. zdesperowanym [z miłości] ale 39. opanowanym 40. szarmanckim ale 41. stałym i 42. wiernym 43. uważnym ale 44. rozmarzonym ale 45. ambitnym 46. godnym zaufania i 47. szacunku 48. gotowym do poświęceń i, przede wszystkim, 49. wypłacalnym. C. Jednocześnie musi mężczyzna uważać na to, aby: a) nie był zazdrosny, a jednak zainteresowany b) dobrze rozumiał się ze swoją rodziną, nie poświęcał jej jednak więcej czasu niż danej kobiecie c) pozostawił kobiecie swobodę, ale okazywał troskę i zainteresowanie gdzie była i co robiła d) ubierał się w garnitur, ale był gotów przenosić ją na rękach przez błoto po kolana i wchodzić do domu przez balkon, gdy ona zapomni kluczy, lub gonić, dogonić i pobić złodzieja, który wyrwał jej torebkę, w której przecież miała tak niezbędne do życia lusterko i szminkę. D. Ważne jest aby nie zapominać jej: 1. urodzin 2. imienin 3. daty ślubu 4. daty pierwszego pocałunku 5. okresu 6. wizyty u stomatologa 7. rocznic 8. urodzin jej najlepszej przyjaciółki i ulubionej cioci. Niestety, nawet najbardziej doskonałe wykonanie powyższych zaleceń nie gwarantuje pełnego sukcesu. Kobieta mogłaby się bowiem czuć zmęczona obecnością w jej życiu idealnego mężczyzny oraz poczuć się zdominowaną przez niego i uciec z pierwszym lepszym menelem z gitarą, którego napotka. A teraz druga strona medalu. Uszczęśliwić mężczyznę jest zadaniem daleko trudniejszym, ponieważ mężczyzna potrzebuje: 1. seksu i 2. jedzenia Większość kobiet jest oczywiście tak wygórowanymi męskimi potrzebami mocno przeciążona. Zaspokojenie tych potrzeb przerasta siły naszych pań. Wniosek : Harmonijne współżycie można łatwo osiągnąć, pod warunkiem, że mężczyźni wreszcie zrozumieją, iż muszą nieco ograniczyć swoje zapędy i pohamować swoją roszczeniową postawę!

Gość sasasasas
Jednakże ludzie są tak zróżnicowani, że bez problemu są w stanie się połączyć odpowiednio w pary... Tak mi się bynajmniej wydaje Ano wlasnie nie sa, co pokazuje liczba singli na swiecie i w Polsce(ponad 5 mln), juz nie mowie o nieudanych malzenstwach i zwiazkach

Gość my generation
Zgadzam się ze stwierdzeniem, że należy jak najwięcej sobą reprezentować. Ja jednak nie reprezentuję chyba nawet tego tzw. minimum. Doskonale zdaję sobie z tego sprawę dlatego wybrałem życie w pojedynkę, aby nie być dla kogoś ciężarem.

ludzie sami sobie są winni z powodu wymagań...nie tylko kobiety - faceci tak samo...nie potrafią odróżnić osoby od jej idei...pozostaje wtedy spotykanie się na seks lub samotność... :P

Gość sasasasas
Eeee wyolbrzymiacie.. Wiadomo, że od kiedy świat światem, zdarzają się kobiety z syndromem" księżniczki ", ale i mężczyźni z syndromem "Piotrusia Pana" Tu nie chodzi o ksiezniczki. Tu chodzi o zwykle kobiety, ktore maja wysokie wymagania wzgledem facetow do samego nawiazania znajomosci!

czizas, uzywam zawsze dobrych przymiotnikow oj tam, zwyczajnie odpowiadaja na wlasciwe pytania :)

Doskonale zdaję sobie z tego sprawę dlatego wybrałem życie w pojedynkę, aby nie być dla kogoś ciężarem. i bog ci to wynagrodzi

Gość my generation
W tej chwili nie byłbym także w stanie utrzymać rodziny, bo jak na razie nie zarabiam od 3 tys. wzwyż. Jeszcze wrócę do dyskusji, ale na razie idę wziąć prysznic, bo jutro jak zwykle muszę rano wstać ;)

Gość my generation
Do kogoś powyżej, ja nie wierzę w boga więc z nagrody klapa. ;)

"Tu nie chodzi o ksiezniczki. Tu chodzi o zwykle kobiety, ktore maja wysokie wymagania wzgledem facetow do samego nawiazania znajomosci!" Ale i są takie, które pomimo cudownego wnętrza, wykształcenia, inteligencji zarówno umysłowej jak i emocjonalnej mają tak niskie wymagania, że wiążą się z przysłowiowym "burakiem", który nimi pomiata. W przyrodzie musi być zachowana równowaga, więc nie wyolbrzymiałabym tego zjawiska. Każdy poszukuje osoby, której najbliżej (subiektywnie) do ideału.

"i to się nazywa realistyczne podejście do sprawy." Chyba raczej oszukiwanie samego siebie, bo daje sobie rękę uciąć, że spytany za jakieś hmmmm oki niech nawet będzie 3 lata, odpowie "Ojjj tam... tylko krowa nie zmienia zdania"- będąc "posiadaczem" drugiej połówki :P

my generation Do kogoś powyżej, ja nie wierzę w boga więc z nagrody klapa. wdziecznosc kobiet bedzie wystarczajaca nagroda

Gość sasasasas
"Ale i są takie, które pomimo cudownego wnętrza, wykształcenia, inteligencji zarówno umysłowej jak i emocjonalnej mają tak niskie wymagania, że wiążą się z przysłowiowym "burakiem", który nimi pomiata. W przyrodzie musi być zachowana równowaga, więc nie wyolbrzymiałabym tego zjawiska. Każdy poszukuje osoby, której najbliżej (subiektywnie) do ideału. " Ale to nadal jest problem, dla takich przecietnych facetow, ktortyhc jest najwiecej! Kobiety maja ogromne wyamgania wzgledem facetow i takich facetow szuakja albo przez swoje emocjonalne podejscie i nielogicznosc potrfia sie zauroczyc w chamie, buraku. A taki przecietney facet, kotry nie jest chamem nadal jest sam!