Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja mam włosy rudeee

usmażone schabowe-jak utrzymać je ciepłe?

Polecane posty

Gość a ja mam włosy rudeee

proszę o pomoc,wiem,że np. podczas wesela usmażone kotlety chyba w piekarniku trzymają,ale jak to się robi? mam 6 osób na obiedzie,a mogę naraz usmażyć tylko trzy kotlety,więc pytanie dla zorientowanych-jak je przechować,żeby były ciepłe i jadalne :-)-z 10 minut będą musiały poczekać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i ja też i ja też was
na tak krótki czas to usmażone może w folie aluminiową owiń

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapałka123
10 minut to mało. Ja podam na przykładzie ziemniaków: garnek zawijam w ściereczkę, wsadzam wszystko w koc i tak pozostają ciepłe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewela_19
Ja robię tak, że stawiam obok talerz i przykrywam do pokrywką jak dokładam kolejne porcje i odsuwam od wyciągu kuchennego. Albo duży garnek o średnicy talerza, nalewam do niego około centymetra wody i gotuję na 'wolnym ogniu', na nim talerz na który kładę usmażone kotlety/naleśniki/itp. i przykrywam talerz odpowiednio dużą pokrywką od garnka. Dzięki temu jedzenie trzyma ciepło. Zresztą popróbuj sama. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kładziesz usmażone kotlety do naczynia żaroodpornego albo metalowego garnka (bez plastiku) i trzymasz w ciepłym piekarniku, nastawionym, powiedzmy, na 100 stopni i tyle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja mam włosy rudeee
dzięki, tylko czy po przykryciu,albo owinięciu folią nie zmokną? zależy mi żeby panierka była w miarę chrupiąca :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moja mama robi z roznych okazji czasami obiady dla calej rodziny, a schabowe smazy nawet poprzedniego dnia, uklada je w garnku na innym twardszym miesie np. smazonych udkach, dolewa troche wody, przykrywa i próży a czasami stawia durszlak na garnku, do garnka wody, na durszlak mieso, przykrywa i tez robi je na goraco ja osobiscie uwielbiam jak sa tak podgrzewane na wywarze z rosolu, lub bulionie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja mam włosy rudeee
Ewa bez tłuszczu? kawałki masła mam na myśli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak, bez tłuszczu one nie maja się piec już, tylko leżeć sobie w cieple

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja mam włosy rudeee
moja babcia w krakowie -to chyba krakowski sposób -dusiła je jakoś,ale babci już nie ma,a mnie to wtedy nie interesowało i nie pytałam,miały nieco inny smak,niż smażone,ale jak to u babci-pyszne :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja mam włosy rudeee
dzięki dziewczyny za sugestie ,myślę że dam radę ,w piekarniku chyba najwygodniej :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a tak w ogóle, schabowe to nie, ale mielone można upiec a nie smażyć - mają wtedy mniej tłuszczu, bo pieka się bez, no i mieści sie dużo na raz na blaszce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×