Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanieeeee

Mam pytanie odnośnie wiary - wyznania ! pilne.

Polecane posty

Gość mam pytanieeeee

Moja mama ostatnio zaczęła jeździc do jakiegoś koscioła. Ci ludzie mają jakies spotkania co niedziele..czytają ewangelię i głównie na niej się opierają,wierzą,że Jezus uzdrawia jest świętością itd. Czytałam o tym sporo i wychodzi na to,ze to protestantyzm..a moja mama mówi mi ,ze to katolicyzm ..wydaje mi sie,ze sciemnia. Mają jakieś takie dziwnie książeczki.. kto wie i powie mi coś więcej ?

wez te ksiażeczke i otwórz n dowolnej stronie . odczytaj strone i potem otwórz biblie i porównaj strony i wersety . potem szukaj w internecie ,cytatów z tej pierwszej i zobacz co ci wyjdzie.

Gość Donata00
czy ona jest mała i ma niebieską okładkę a na niej jest złoty znaczek podobny do lampy

Gość mam pytanieeeee
jankesa - ale to jakas ksiązeczka/poradnik w ktorej jest napisane ''..teraz zacznij dziękowac Jezusowi ...'' oczywiscie nie mam jej ,mama ją trzyma,napisałam zapamiętany fragment,to jest cos w tym stylu.

Gość Sekta?
Najlepiej byloby, gdybys te ksiazeczke pokazala ksiedzu katolickiemu i opowiedziala mu o mamie, jej zachowaniu i slowach. Na wlasna reke ciezko szukac, bo az roi sie od sekt, podgrup, nowych religii. A moze mama zapisala sie do jakiejs wspolnoty przyparafialnej? Zawsze mozesz z ciekawosci pojsc z nia na spotkanie. Wtedy dowiesz sie wiecej.

Gość mam pytanieeeee
tak!niebieska ksiązeczka ale nie wiem jaki znaczek . .. jest biały napis.

Gość Donata00
na 100% to jakaś sekta może koziwiary

Gość Donata00
u mnie zboki takie w szkole rozdawały

Gość mam pytanieeeee
nie chce tam jechać właśnie,zwerbowali ją tam przyjaciele.. którzy mówią,że dzięki temu udało im sę pokonac przeciwnosci losu,nałogi itd.Moja mama mówi,że to katolicyzm,jakoś nie wierzę..

Gość mam pytanieeeee
donata - piszesz serio? bo z tymi zbokami to mniemam,ze podszyw? tylko nie nabijajcie się,ja nawet tez myślałam,ze to sekta.Ale chyba nie.. mają swój kościół i jeżdzą tam ''na spotkania'' w każdą niedziele.

Gość mam pytanieeeee
uppppppp

Gość Donata00
"z tymi zbokami to mniemam,ze podszyw" nie nie podszyw jak ich można inaczej nazwać oni w ogóle są psychiczni ty lepiej idź do księdza bo matka będzie im jeszcze kase dawała oni tak omotają człowieka że nawet może się z tobą pokłucić u mnie w szkole to rozdawali takie książeczki w ogóle oni są popierdoleni jak im coś powiesz to nawet zabić mogą weź coś zrób bo stracisz matkę

Gość mam pytanieeeee
dobra w okolicy do ktorej jeździ znalazłam dwa koscioly tzn parafie : kosciol zborow chrystusowych kosciol nowoapostolski ktory bardziej pasuje do opisu ? a co to jest ten zbór?

Wejdz na ta strone co ci wyslalam, te koscioly co mowisz to tez zbory. Na tej stronie jest akurat o konkretnym zborze, ale idzie przeczytac w co wierza

Gość mam pytanieeeee
up

Gość Donata00
to nie byli jehowi to była jakaś sekta rozdawały książkę uczniowie nawet jeden z mojej klasy był ich rodzice w sekcie byli i oni też ktoś powiedział dyrektorowi który się wkurwił na nich a rodzice mu grozili co to nie było

Gość Donata00
a nie możesz pojechać do kościoła z matką i się przekonać na własne oczy co to jest

Gość mam pytanieeeee
kurczak - blokuje mi tę strone :( donata- nie za bardzo,chcialabym wiedziec gdzie mam jechac i czego sie spodziewać .:( dlatego pytam ktora z wymienionych bardziej przypomina tę którą opisałam

Gość Donata00
a nie możesz obejrzeć książeczki dokładnej na stronie tytułowej albo tam gdzie jest wydawnictwo powinien pisać jaki to kościół

Gość mam pytanieeeee
pod nieobecność mamy patrzałam,nic nie ma o kosciele własnie :O Ci ludzie co ją tam zwerbowali to gadają ciągle o Jezusie,wierze.. ale cały czas w kazdym zdaniu pojawia się ;; Jezus jest zbawicielem,tylko on wie co nas czeka'' itd.

Gość Donata00
o kurwa większość sekt opiera się na jezusie albo szatanie weź zakoś to i do księdza albo weź to skseruj

Gość mam pytanieeeee
ok,pójdę .. :) dzięki dobranoc 🌼