Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxSynfondylaxx

Czy któraś ma naprawdę działający sposób na cellulit?

Polecane posty

Gość xxSynfondylaxx

Drogie Panie, choć i ostatnio problem ten obejmuje i mężczyzn. Mam 26 lat, 22% tłuszczu, wiek metaboliczny oceniony po badaniach na 13 lat, BMI 21.5. Całe życie dużo się ruszam, dobrze się odżywiam. Nie lubię słodyczy. Praktycznie ich nie jem. Jestem szczupła, mam wysportowaną sylwetkę. Codziennie do pracy 10km w jedną stronę rowerem, kitesurfing, windsurfing, wcześniej zawodowo grałam w piłkę nożną. Jednak za nic w świecie nie mogę pozbyć się obrzydliwego cellulitu na udach, który pojawił się u mnie koło 23 roku życia (ostatnio zauważyłam, że robi mi się też na ramionach i łydkach). Wiem, że to sprawa genetyczna i nic z tym tak naprawdę nie zrobię, ale może któraś z was zna środek, który naprawdę działa. W zeszłym roku przez ponad 6 miesięcy chodziłam na siłownię (3 x w tygodniu z trenerem, specjalny pakiet ćwiczeń właśnie na kłopotliwe dla pań części ciała). Oczywiście schudłam, ale cellulit jak był tak był. W tym roku też zapisałam się na siłownię- pakiet na wszystkie zajęcia. Zero efektu. Zauważyłam, że widoczność cellulitu zależy od cyklu hormonalnego. Są takie dni, że wstaję i mam gładką skórę i nawet przy nacisku nie widać cellulitu, jednak to tylko parę dni a potem skóra wygląda po prostu obrzydliwie. Nie interesują mnie środki reklamowane a wasze doświadczenie. Chcę usłyszeć, czy któraś z was zna jakiś środek, sposób (może drenaż limfatyczny), który naprawdę daje efekty. Mój cellulit jest cellulitem wodnym, nie tłuszczowym.

Gość xxSynfondylaxx
Zdrowa dieta nic nie daje. Ja się dobrze odżywiam a że kurczaki faszerowane są estrogenami to i mężczyźni mają piersi :/ Tu nie chodzi o dietę, bo nie zapanujemy nad tym, co tak naprawdę w żywności jest. Kiedyś pewnie tak samo był cellulit (widać to na barokowych obrazach), tylko nikt nie zwracał na to uwagi, bo to zwykła cecha fenotypowa kobiety (zdecydowana większość białych kobiet; czarne nawet otyłe mają rzadziej cellulit więc tu główną rolę odgrywa genetyka). Mi się jednak to nie podoba, ale zastanawiam się czy to nie jest walka podobna do takiej, w której pytałabym jak usunąć piersi.

Gość cubea
A może spróbujesz zabiegów w SPA? Z tego co się orientuję to niektóre są całkiem skuteczne. Dobry jest na przykład Slim Cell, który możesz zrobić w Primavera SPA. Działa on na każdy stopień cellulitu i może być bardzo dobrym uzupełnieniem walki ze skórką pomarańczową.

Gość Mam tutaj duzo orange nickow
dieta i ruch innej rady nie ma, kremiki cie nie pomoga.

Gość Kobiety!
Dlaczego tak dużą wagę przywiązujecie do wyglądu? Dążycie do bycia ideałem, a nie zdajecie sobie sprawy, że ideałów nie ma. Nie sądzę żeby cellulit stał na drodze szczęściu w życiu. Trzeba akceptować siebie, skoro żadne środki nie zwalczają "kompleksu" to trzeba się pogodzić z jego posiadaniem, zaakceptować to, że takie właśnie jesteśmy.

Gość 45r4fsd
rower