Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sierpniowaaaa

Teściowie kupują wózek. Wózek do jakiej kwoty im zaproponować?

Polecane posty

Gość sierpniowaaaa

Rodzę za miesiąc i teściowie upierają się, że kupią nam wózek dla dziecka. My mamy tylko podać im model, ewentualnie kolor, a oni nam go kupią. Wózki, które braliśmy z mężem pod uwagę są dość drogie i uznaliśmy, że takiego im nie zaproponujemy. Na weekend teście wpadną na obiad i mamy im pokazać w necie foty wózka, który chcemy. Tylko no właśnie do jakiej kwoty? Na samym początku mówiłam, że chcemy coś lepszego i powiedziałam teściowej, że złożymy się z nimi na pół, ale nie zgodziła się. Teściowie są średnio zamożni, żyją z emerytur. Nie chcemy przeginać i nie pokażemy im wózka za 3 tys.

Gość wiecej nie mogłas
tez masz problem jakby wybór wózka był najwaznijeszy na swiecie:O

Gość qwaszx
boze wozek za 3 tys...... ja bym max 1 tys dala. MAX! przeciez cale zycie bachora tym wozic nie bedziesz. szkoda kasy.

Gość xdrhnekwj
Poszperaj po allegro. Możesz wybrać jakiś fajny do 1,5 tys

Gość radek-1958
tez jestem tesciem corka i ziec sobie wybrali jaki chcieli i kupilismy e tam zaden na cene nie patrzyl,dobrzy tescie tylko im powiedz jaki chcecie nie krepuj sie to sama rados dla tesciow kupic wozek a to ze drogi malo z tym pamietaj tanie psy zera a byle co kupic to moze dla nich wstyd przed ludzmy wiem to juz to przerabialem, pozdrowienia

ja lubię bezpośrednio i taka jestem. Spytałabym ile mogą dać za wózek i w takiej kwocie przedstawiła propozycje. Ewentualnie mieć przygotowanych kilka wariantów za różne sumy. Po co się czaić - lepiej spytać

Gość xdrhnekwj
Zapytaj do jakiej kwoty możesz wybrać i już :)

a po co mają pytać, do jakiej kwoty chcą przeznaczyć? autorka sobie wybrała z mężem wózek za 3 tys, a teściowie powiedzą, że do 1 tys i co? mają teraz na siłę coś wybierać coś innego? pokażcie wózek, który wybraliście i po sprawie. jak teściowie powiedzą, że za drogi, to zaproponujcie, żeby się po prostu dorzucili i kupicie wózek wspólnie.

Gość Gosiaczkowo
XliloX ja się nie zgadzam. U mnie było tak, że teściowie kupowali i też powiedzieli, że cena nie gra roli, bo wnuk jest najważniejszy. Ja znam sytuacje rodziców i wiedziałam, że nie stać ich na wózek za 3tys. i wiedziałam, że będą klepać biedę kilka najbliższych miesięcy. Wybrałam wózek w przystępnej cenie, który od początku miałam na oku i sama bym kupiła.

Gość zapałka1123
Plus dla autorki za "teściowie", a nie "teście", ale to tak na marginesie ;)

nie no zartujesz..z tym pytaniem tak ? to chyba oczywiste ze porponujesz wozek na jaki ich stac,my sobie kupilismy wozek za 2 tys i stoi odkad syn skonczyl 9 miesiecy

no, ale od początku ci się podobał, a tu wnioskuję, że chodzi autorce o droższy wózek. problem jest taki, że ludzie nie wiedzą, ile wózek (zwłaszcza 3 w 1) może kosztować i dziwią się później, że tak drogo. wiec lepiej pokazać, jaki się chce i zaproponować zrzutkę :)

Jeżeli chcesz kupić jakiś konkretny, to powiedz że już zamówiliście i zaproponuj kupno czegoś innego, nie wiem- łóżeczka, bujaczka, krzesełka do karmienia (to na wyrost)... Też upatrzyłam sobie konkretny wózek, planuję wozić w nim przynajmniej drugie dziecko jeszcze, nie będę sprzedawała na allegro i potem znowu wykładała kasy, poza tym chciałam mieć ładny, nie dałabym rady wytrzymać z brzydkim czy niepraktycznym... Albo zapytaj do jakiej kwoty i wtedy sama dołożysz...

Gość sgsgsgsggsgg
Jest jeszcze jedno wyjscie. Pozwolcie kupic tesciom wozek gondole, ktora nie uwzywa sie starsznie dlugo, a pozniej sami kupiec sobie jakas super spacerowke. Wiadomo,ze spacerowka musi byc lepsza, bo dluzej sluzy:)

Gość sierpniowaaaa
To ma być wózek 2 w 1. Powiedziałam teściom, że fotelik dostanę od siostry. Wózki z fotelikami są nawet o 500 zł droższe, dlatego wersję 3 w 1 odpuściliśmy sobie zupełnie. Raczej chcemy wybrać coś za 1.000-1.300 maks, bo poprosić o droższy jest nam najzwyczajniej w świecie głupio i niezręcznie. Już im mówiłam, że złożymy się pół na pół, ale oni się upierają, że tak nie. Przeglądam internet i myślę o Tako Jumper. Potem najwyżej dokupiłabym lekką parasolkę