Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama synka krzysztofa

mam pytanie do mam znajacych sie na staraniach

Polecane posty

Jak staralismy sie o 1synka zaszłam w ciaze przy pierwszej probie, pamietam jak dzis ze dzien po stosunku bolal mnie jajnik i wiedzialam ze to jest to-i rzeczywiscie ciaza. 2 miesiace temu staralismny sie o kolejne dziecko, wiedzialam kiedy mam owulacje wiec zabralismy sie do roboty, dzien pozniej ból jajnika i bylam pewna ze to jest niestety dostalam okres TYDZIEN wczesniej. Chociaz zawsze mialam jak w zegarku. Miesiac pozniej to samo, bol jajnika po stosunku i okres 8dni wczesniej. CO SIE MOZE DZIAC?

Gość kurcze mialam podobnie
też nie wiem, idę w poniedziałek do lekarza. Bardzo jestem ciekawa co to może być;(

Gość a co na to...
lekarz? byliście u lekarza??

Nie bylam u lekarza, dzis dostałam okres jakis dziewny i to w srodku nocy, zdarzylo mi sie to pierwszy raz w zyciu.Musze sie zapisac do gina

Gość a co na to...
i tak będzie najlepiej. niech zrobi Ci badania. a ile masz lat?

26 lat, rzeczywiscie musze zrobic badania bo wyglada na to ze w ciaze zachodze ale cos przeszkadza

Gość a co na to...
przyczyn może być wiele, ale to najlepiej powie Ci lekarz. Powodzenia ;-)

myslalam ze jakas mama cos mi podpowie, w tematach o staraniach jest 1000ce stron a tu prawie zadnej odpowiedzi. A zamim pojde do gina chcialabym sie dowiedziec czegos o tego typu przypadkach...;(

Gość Też mama ale córci
A nie jest tak, że ból jajnika to zwykły zbieg okoliczności? Nie wydaje mi się, aby to mogło mieć związek z zapłodnieniem. Ale może się mylę. Ja przed pierwszą ciążą miałam problemy, bóle jajnika, bóle brzucha. Nie mogłam zajść w ciążę. Lekarz zdiagnozował stan zapalny i dostałam antybiotyki.

Gość Też mama ale córci
A co to znaczy "dziwny okres?'

Gość a co na to...
słuchaj a robiłaś test?? może jesteś w ciąży i stąt ten dziwny okres, kobiety w ciąży czasami plamią i myślą, że to okres...

NIGDY nie miałam okresu w nocy, po za tym jest bardzo slabiutki a zawsze 1 dnia mialam rzeznie;(

Gość hjanjauua
moze masz za niski progesteron? czyli skróconą II fazę cyklu.

Gość takie plamienia
to lekarze zaliczają do poprzedniego cyklu a nie jako poczatek okresu. dopiero gdy zaczyna się konkretnie krwawić to mozna uznać że okres się zaczął. Plamienia wynikają często z zaburzeń cyklu.

Gość Też mama ale córci
Słabiutki okres może oznaczać, że jesteś w ciąży. To nie rzadkość, że w czasie ciąży występują plamienia w czasie planowanej miesiączki. Jeśli krwawienie pojawiło się wcześniej, możesz mieć stan zapalny, torbiele lub endometriozę. To z mojego doświadczenia. Idź do lekarza, bo cokolwiek to jest, możesz mieć problemy. Koleżanka właśnie mi opowiada, że jej siostra miała podobnie w ciąży pozamacicznej- ból jajnika, plamienie. Można gdybać w nieskończoność. Pozdrawiam

Gość Majorka100
To może też wskazywać na objawy owulacji. Czasem niektóre kobiety mają tak,że boli jajnik i pojawia się lekkie krwawienie w czasie owulacji.Może to też być wcześniejszy okres, albo objaw ciąży. Można gdybać tylko,jedynie test ciążowy albo lekarz prawdę powie. Ja starałam się o dziecko kilka lat, ale nigdy żadnych cudów z okresem nie miałam, po prostu współżyliśmy co miesiąc w dni płodne i niepłodne, a okres i tak przychodził.

Gość Majorka100
Pytanie, czy to jest okres, czy to tylko chwilowe lekkie plamienie, bo jeśli plamienie, to może to była oznaka owulacji. Organizm kobiety może się też zmieniać i akurat w tych cyklach pojawiły Ci się takie objawy owulacji.

ja w niedziele miałam małe plamienie i jestem niemal pewna ze to owu..chociazzdazyło mi sie to pierwszy raz...autorko a duz emiałas to plamienie??

no i włąśnie ten niby okres sie skończył, już nawet nie plamię-czysto... bardzo dziwne to dla mnie, bo zawsze miałm wszystko regularnie i nigdy takich cudów Boję się,że cos ze mną nie tak,że zachodze w ciążę i coś nie wychodzi dalej.

Gość truskawki ze smietaną
autorko to ze masz dziecko nie oznacza ze noe mozesz miec trudnosci z peczeciem drugiego czasem nastepuje plodnosc wtórna sa takie kobiety ktora o pierwsze dziecka staraja sie chociazby standardowo 6 miedsiecy a o druga ciąża staraja sie nawet po dwa lata nie ma reguly

dzieki dziewczyny za odpowiedzi, koniecznie musze sie przebadac.

Gość fdsfsdfsdf
a może zaszłaś w ciążę i to plamienie było zwiazane z zagnieżdżaniem się zarodka w macicy??? to się dzieje ok tygodnia po zapłodnieniu... ja tak w pierwszej ciąży akurat miałam