Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MIKUSIA 8787

Mamy karmiące piersia zajrzyjcie!!Czy tez tak macie?

Polecane posty

Gość MIKUSIA 8787

Mam pytanie, mam córcie 2,5 mca, karmie piersią. Od jakiegos czasu zauważylam,że po jakis 3,4 min mala wypuszcza piers i lapie,puszcza-lapie..i tak w kółko,mam wrażenie,że sie nie najada..Czy to jest mozliwe zeby po 3 min dziecko sie najadało juz?? Dodam,że na początku slysze jak intensywnie je,ale czy to wystarcza aby dziecko sie najadlo? slyszalam o 7 minutach.. jak byla mniejsza ssala dłużej,ale czy taki czas wystarcza naprawde do najedzenia? Dodam,że karmie z 2 piersi przy jednym karmieniu. Podzielcie sie swoimi doświadczeniami mamuśski!!! :*:*:*

Gość kaftanik lub body plus
możliwe, mój synek tak jadł 4-5 minut i koniec i tak co 3 h w końcu żeby sprawdzić odciągnęłam i zjadł 170 ml własnie w 5 minut, więc się nie mart najpierw się naje a potem się bawi cycem

Gość tikal
moj ma prawie 4 mce i tez zaczyna tak robic co robie: przyciskam go mocno do piersi zeby nie mogl sie oderwac lub chowam piers, widocznie nie jest glody skoro tylko sie bawi, jakbybyl glodny to by jadl

Gość tyluu
o ile ja pamiętam, to moja tez tak miała ok 4 miesiąca. Ja nigdy nie mierzyłam ile czasu ona je, ani nie próbowałam ocenić w żaden sposób ile ml zjada - nie było mi potrzebne bo mała super przybierała i była zdrowa i zawsze bardzo pogodna - alw było coś takiego, że się bardzo dziwiłam jak to możliwe że ona się najada, jak ona tego cyca ssie tak króciutko..

Gość tyluu
aha.. a ja wtedy karmiłam chyba na przemian - jedną piersią się najadała o ile dobrze pamiętam.. a dopiero póxniej dwie obalała

Gość kaftanik lub body plus
a ja karmiłam jedna pierś na jedno karmienie

Gość MIKUSIA 8787
Moja córcia po ostatniej wizycie przybierała 30 g na dobe,dobrze. Ale teraz zdaje mi sie ze z waga tez jest ok (wizyta za tydz) tylko martwiło mnie to,że tak krótko ssie a potem puszcza i wypuszcza a mleko jak nacisne to az tryska:) Jak któraś tam wyżej mamusia napisała,że odciągneła mleko i dziecko 170ml w 5 min zjadło, wiec może byc to mozliwe..hmm.. Czasem słysze ze mało sie nie zaksztusi tym mlekiem jak je ale jak patrze na butelke i widze ile to 170ml i to w 5 min??...:) Aczasem bylo tak ze cycka wypuszczala tj pisalam wyzej,mleko lecialo,a jak ja odstawialam to placz, wiec znow do cyca, a ona dalej to samo..:)