Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alka1993

Moja matka mnie chce okrasc z mojej wlasnosci. Co z tym zrobic???

Polecane posty

Gość precz z zębami
"kasa mi sie ta nalezy i co z nia zrobie nie powinno ich obchodzic." I tu się mylisz, bo zgodnie z prawem darowiznę wykorzystaną niezgodnie z intencją obdarowującego można cofnąć.

Gość Za 8 tysiecy
Do egiptu chyba ruchac sie z ciapkami hahahahaha

Gość alka1993
mowicie jakby tu chodzilo o 100 tysiecy zlotych. Przeciez za 8 tys to ani sie nie ustawie, ani wesela nie wyprawie, ani nie kupie mieszkania. Przeciez to nie jest jakis majatek, ktory moze m izagwarantowac przyszlosc nie przesadzajcie. To akurat taka kwota na wakacje.

Gość xfbgxfhnbxfc
masz rację, że to nie majątek ale w kryzysowej sytuacji to każdy grosz się chyba liczy prawda? Jak będziesz zbierać na konkretny cel to będziesz już osiem tys. do przodu więc nie gadaj, że to ci się nie przyda.

Gość mamo mamo
bądz tak wredna i funduj mi co roku wczasy nad polskim morzem ;)

Gość oooomyyyyygoooooodddddddd
ale z ciebie dzieciuch ...tez bym ci nic niedala ...gdybym byla na miejscu twojej mamy ....

Gość amalletta
To akurat taka kwota na wakacje. :O widać dziecko, żeś się w życiu pracą zarobkową nie skalala... dlaczego ja się nie dziwię twoim rodzicom? :D

.no wiec, moi rodzice tez mi założyli polisę tyle ze na lat 20. jak skończyłam 20 lat - to jakis miesiac po urodzinach przyszło mi pismo z pzu ze moge sie zgłosić po moje 220zł z polisy!!!! (a było tam 9300zł!!!) Za radą znajomej założyłam PZU sprawe w sądzie. Kosztów sądowych nie ponosiłam, bo sie uczyłam, nie pracowałam.. Wygrałam tą sprawe, ale pzu sie odwołało. Drugą sprawe równiez wygrałam. Niestety nie dostałam moich 9300zł tylko 3600zł... (bo wartosc pieniadza sie zmieniła przez te lata, cos tam cos tam - oni mają jakis przelicznik na to). Jednak lepsze to niz 220zł.. Tak wiec po urodzinach DO CIEBIE przyjdzie pismo z PZU i to TY osobiscie z dowodem tozsamosci odbierasz pieniadze!!! Ale jak Ci napisza ze mozesz odebrac kase, a beda to jakieś marne grosze to załóż im sprawe. przeciagnie sie to, ale sprawe wygrasz i dostaniesz wieksza kwotę. (KAZDA SPRAWA JEST WYGRANA). Moja siostra tez założyła sprawe. Jej dawali 100zł.. uuuu... rozpisałam sie ale mam nadzieje ze pomogłam.

nie jestes za mloda na podroz do afryki. ja bym mojej nie puscila. na taka podroz czeba miec troche doswiadczenia i rozumu a nie tylko pieniadze. to dziki swiat jakiego nie znasz. trzeba byc dobrze przygotowanym.

Gość alka1993
no, ale jesli kupilalabym jak siostra samochod i zrobila prawo jazdy to tez ta kasa nie gwarantowalaby mi jakiegos zabezpieczenia na przyszlosc. A w auto to akurat trzeba ladowac sporo kasy a to oplaty, paliwo, naprawy. Wiec tro by nei byla fajna inwestycja jak na osobe, ktora nie zarabia jeszcze. I tez wydajac na samochod nie mialabym juz tej kasy tak samo jakbym wydala na wakacje.

Gość alka1993
koktajlowa moje siostry z tymi pieniedzmi nie mialy zadnych problemow i cala sume mialy wyplacone tzn rodzice im dali. Ale ja nie wiem czy to jest lokata jakas w banku, czy przez pZU nic nie wiem na ten temat. Ja tu mam problem nie z tym, ze pzu nei chce mi wyplacic a rodzice Ja moze nie znam swiata, ale chce poznac i wlasnie dlatego chcialabym wyjechac, Poradzilabym sobie, bo wyjechalabym z moim chlopakiem a on juz troszke podrozowal.

To moze masz lokate czy cos... Ja mialam przez PZu - myslalam ze Ty to samo. Bo wtedy oni kaza osobiscie przyjsc i Tobie daja pieniadze do ręki lub na TWOJE konto.

Gość alka1993
poczekam do moich urodzin i zobacze czy cos przyjdzie

Gość Za 8 tysiecy
Koktajlowa ale ona nie napisala ze polisa jest na nia, moze nie jest na nia.

Gość alka1993
wiem, ze dla mnie polisa bedzie no, ale jak oni ja zalozyli to juz mi nie powiedzieli.

Gość 12345u473490
rozpieszcozny okropny bachor szkoda z moimrodzicom sie ne trafilasto by nie narzekali na mnie:/ wiesz ile sie nazapierdalalm zeby kupic sobie corse z 94r? i zeby jeszcze wlozyc w nialpg? jezdze nia do dzis a mam 24 lata jak bym dostala 8kawalkowto bym niewiem .... zaczniesz pracowac to zrouzmiesz czemu matka tak mowi

.no zle zrozumiałam. myslalam ze miała tak jak ja. JA połowe moich pieniazków dałam mamie:) a za drugą połowę kupiłam pralkę i jakieś łachy

Gość alka1993
ale mnie nie rajcuja samochody moj chlopak ma prawo jazdy, ma samochod i starczy po co mi drugi na utrzymaniu. Nie chcialabym nawet jeździć juz wole autobus zreszta chlopak mnie wozi jak potrzebuje. To co innego moglabym kupic za te 8 tysiecy co rodzicom mogloby sie spodobac, ale byle to nei byl samochod i kurs prawa jazdy???

Gość Za 8 tysiecy
Wyjebac cala jedyna wlasna kase jaka sie posiada na podroz to glupota. duzo lepiej zostawic teraz.

Gość xfbgxfhnbxfc
ale jak dostaniesz tą kasę to chyba nie masz obowiązku natychmiastowego wydania prawda? Rusz głową dziewczyno wreszcie.

Gość 12345u473490
odloz na przyszlosc moze ci sie poszczesci zmieszkaniem to na sprzet agd bedziesz miecalbo na meble kuchnie itd warto miec takie cos na koncie

Gość BOGDAN PRAWDZIWY POLAK
POWINNAŚ WZIĄĆ NA LOKATE NIECH PROCENTUJE NA PRZYSZLOSC JAK SKONCZYSZ SZKOLE ZEBY MIEC NP NA STUDIA

Gość A nie mozecie pojsc na komprom
is??? znajdz tansze wakacje,np teneryfe tez piekna i niedaleko afryki:) za reszte zrob prawko-dobrze ci radze ja do tej pory nie zrobilam a mam juz 27 lat.. nie ma czasu albo kasy a reszte odloz na ferie zimowe i narazie nic mamie nie mow:)

Gość precz z zębami
"Poradzilabym sobie, bo wyjechalabym z moim chlopakiem a on juz troszke podrozowal." Jeszcze rozumiałbym podróż gdzieś w cywilizację, ale Afryka? Chłopak trochę podróżował? Dokąd - w Grecji był, w UK? Afryka to dzicz, porwania, gwałty, morderstwa, jak niby miałby Cię ochronić? Do tego potrzeba kogoś, kto jest obeznany z tamtejszą kulturą (lub jej brakiem) i językiem, a nie gówniarz, który byłby równie bezradny jak Ty w razie jakichkolwiek problemów. Dwoje niezbyt mądrych nastolatków w niebezpiecznym kraju to jak gotowy przepis na nieszczęście. :O

Gość kuhugugu
A tam pieprzycie trzy po trzy.Kiedy ma podrozowac? jak bedzie miala rodzine dzieci? dom na glowie?to sa najlepsze lata :)

Gość Za 8 tysiecy
Rozmnoz sobie te pieniadze na jakiejs lokacie czy gdzie, i wykorzystaj jak zmadrzejesz.

Gość kuhugugu
zgadzam sie z precz z zebami:) afryka jest b niebezpieczna,za pare dolarow sa w stanie pistolet do glowy przystawic

Gość alka1993
to, ze ja mam 18 lat nie znaczy, ze tyle samo ma moj facet. Chyba normalne, ze jesli mowie ze duzo podrozowal to jest starszy i ma na to czas i pieniadze. Nie wiem czemu wszyscy w kolo mi gadaja o tym prawku. Mnie nie ciagnie do tego i bylabym bezandziejnym kierowca juz jeździlam droche z chlopakiem nie podoba mi sie to. A kasy jesli nie bede miala jakiegos celu, ktory sie spodoba mamie to i tak nie dostane. Wiec na zaden procent tez sobie jej nie wrzuce. A mieszkanie to i tak pewnie bede miala zreszta jaki to proxent przez kilka lat urosnie. Juz dalam sie omamic i kase z komunii dalam matce niby na lokate na procent to chyba z 50 zl mi uroslo smiech.