Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alka1993

Moja matka mnie chce okrasc z mojej wlasnosci. Co z tym zrobic???

Polecane posty

Gość alka1993

moi rodzice mieli jakas polise dla mnie i po 18 roku zycia mialam dostac te kase. Tam uzbieralo sie chyba z 8 tysiecy. Mama dzis zapytala czy wiem co chcialabym zrobic z ta kasa. To powiedzialam, ze chcialabym wyjechac w podroz. Powiedziala, ze w takim razie nie da mi tej kasy tylko jak bede miala jakis bardziej przemyslany cel. No kurde co jej do tego? chce podrozowac chce pojechac do Afryki i czemu sie wpierdala w to na co wydam te kase? jak jej przetlumaczyc, ze ta kasa mi sie nalezy cale zycie na nia czekalam, a ona mi nie chce jej dac. 18 mam 15 sierpnia i moje plany sie rozsypaly :o wkurzylam sie na nia bo byla mowa, ze na 18 dostane te pieniadze, a teraz chce mnie okrasc i w ogole isc nei dac.

to wymyśl jakiś lepszy i jej powiedz i niech Ci da .. z resztą musi Ci dać po 18stce bo to Twoje.

Gość alka1993
no wlasnie ona twierdzi, ze nie musi. I da mi dopiero jak bede miala jakis cel, ze nie po to latami wplacali tam pieniadze zebym ja to wydala w jeden tydzien. Nie wymysle innego powodu, bo ona sprawdzi przeciez co za to kupie mieszkam z nimi. Moja siostra kilka lat temu tez od nich dostala na 18 kase i jej dali, bo ona zrobila za to prawo jazdy i kupila samochod. A moja najstarsza siostra wspanialomyslna do tej pory tej kasy nei ruszyla, a ma juz 24 lata :o a ja chce podrozowac.

Gość xfbgxfhnbxfc
tylko, że to nie jest twoja własność więc nikt cię nie okrada. Ja rozumiem, że chcesz podróżować ale zrozum rodziców że oni widzą to inaczej. Może lepiej inaczej wykorzystaj te pieniądze bo podróżować to ty sobie możesz zawsze. Jesteś jeszcze bardzo młoda.

Gość maturks4
A masz zawód, pracę, warunki na usamodzielnienie, mieszkanie? Może takie powinno być przeznaczenie tego (w końcu ) ubezpieczenia -

Gość alka1993
za 8 tysiecy to i tak nie kupie sobie mieszkania przeciez. A jakim cudem moge miec prace, zawod teraz?? mam 18 lat to chyba oczywiste, ze jeszcze sie ucze! moja wlasnosc, bo przeciez to na mnie zbierali a nei na siebie. I powinam dostac bez gadania to 15 sierpnia. A widze, ze nie dostane bo matce nie podoba sie moj pomysl na spozytkowanie tej kasy. Podrozowac moge zawsze? a ciekawe skad potem wezme na to kase. Ja wiem, ze sie mi to nalezy to jest w koncu na mnie polisa czy moge pojsc z tym na policje np.?

Gość Donald Tłusk
Niech daje kase i albo powiedz ze sie wyprowadzasz

Gość xfbgxfhnbxfc
muszę ci powiedzieć, że jesteś beznadziejną córkę, że chcesz iść na policję bo nie chcą dać ci pieniędzy które sami zarobili. Prawda jest taka, że tobie się należą co najwyżej alimenty od rodziców a nie to co zbierali przez lata. Mogą sobie teraz tą lokatę zlikwidować i będziesz mogła co najwyżej pomarzyć o tej kasie. Lepiej na tym wyjdziesz jak sobie odpuścisz bo wydanie jedynych pieniędzy jakie się ma na podróże to jest największa głupota. Masz dopiero 18 lat i kiełbie we łbie. Twoje siostry przynajmniej są inteligentne.

Gość złośliwa jędza ze mnie
Polisa to prezent rodziców dla ciebie. Mogą dać albo nie, ich decyzja. Pieniądze są ich, bo to oni wpłacali. na Policję możesz iśc, policjantom też się coś od życia należy, niech się pośmieją.

Gość taaaaaakatam
Ale smarkula z ciebie :/ To nie są twoje pieniądze tylko twoich rodziców bo to ONI je wpłacali i póki wspaniałomyślnie ci ich nie dadzą to są ICH i kropka. Chcesz iść na policję donosić na swoich rodziców? A idź, wyśmieją cię :D. Rodzice mają rację- lepiej zainwestuj te pieniądze w coś bo oni zbierali to abyś miała lepszy start w życie- nawet zrobienie prawa jazdy, kursów do pracy czy językowych, dołożenie się do mieszkania a nie wywalić kasę w tydzień na wycieczce.

Gość xfbgxfhnbxfc
polisę*

Gość powiemtak
oni zbierali tę kasę ze swoich zarobków, teraz możesz to dostać lub nie. Nazywasz to krazieżą? sama na to pracowalaś, odmawiałaś sobie czegoś lub pracowałaś gdzieś dodatkowo jednoczesnie ucząc się , bawiąc i zastępując rodzicó w czymkolwiek?? córeczka z cebie że hej, pewnie pękną z dumy jak sie dowiezą że chcesz ich na policję zgłosić mała suko

Gość alka1993
No dobra moze na policje nie pojde. Ale moze jakbym ich nastraszyla to by matka odpuscila to gadanie. Po co mi kursy? nie ciagnie mnie do prawa jazdy anigelski umiem. Do mieszkania wlasnego to jeszcze daleka droga. Wiec niby na co mam wydac? marzy mi sie podroz. Skoro byla umoa, ze na 18 mi daja to powinni dac. Nie to nie sa ich pieniadze bo oni je dla mnie wplacal iwiec z dniem 15 sierpnia beda nalezec do mnie, a oni bezprawnie beda je przetrzymywac. Jak powiem ze sie ywprowadze to ich to nie ruszy bo iwedza ze nie mam gdzie sie ywprowadzic. A juz obiecalam chlopakowi, ze za te pieniadze wyjedziemy na wakacje :( ale jestem zla

Gość :/:/:/:/:/:/:/:/:/
Najlepiej, niech jeszcze zostanie na czarną godzinę.

Gość Za 8 tysiecy
Mieszkania nie kupisz ale do Afryki tez nie pojedziesz bo to za mało. wrzuc to na jakas porzadna lokate czy cos lepiej.

Gość alka1993
a oni niczego wcale sobie nie odmawiali. Chcieli to wplacali. Moim siostrom tez wplacali i bez szemrania dali ta kase. jedna skorzystala, druga nie, ale to jej sprawa. Moi rodzice zarabiaja sporo i na pewno to ze odkladali na polise nie bylo dla ncih zadnym wyrzeczeniem.

Gość xfbgxfhnbxfc
ty jeszcze chcesz chłopakowi wakacje fundować? HAHAHAHAHAHA ale jesteś głupia. Lepiej niech rodzice ci tych pieniędzy nie dają. Po za tym do 15 sierpnia jest jeszcze miesiąc czasu i twoi rodzice mogą tą polisę zlikwidować do tego czasu więc zostaniesz z ręką w nocniku.

Gość alka1993
za 8 tysiecy do afryki spokojnie pojade!!!!!!!!! wiem bo juz sie orientowalam

Gość 45454
powiedz ze na przyslosc bedziesz je miec (typu jakies finansowe sprawy) a jak wezmiesz kase to zrob z nimi to co od dawna chcialas :D :D

Gość alka1993
nie chlopakowi wakacji fundowac nie bede. Ale musimy sie zlozyc po polowie i to miala byc moja czesc wkladu to miala byc podorz naszego zycia

Gość precz z zębami
"Podrozowac moge zawsze? a ciekawe skad potem wezme na to kase." Ooooczywiście. Ale jak rodzice ciułają, to "nie jest to dla nich żadnym wyrzeczeniem". Jak to taki pikuś, to są wakacje - zarób sobie tyle na podróż, jaki problem?

Gość alka1993
przeciez ja nie mowie dajcie mi na wakacje, bo chce sobie wyjechac. kasa mi sie ta nalezy i co z nia zrobie nie powinno ich obchodzic. Gdyby nei ta kasa to bym nie pojechala na wakacje co najwyzej jak co roku nad morze, bo mimo ze maja kase to funduja mi tylko wakacje nad morzem i to w Polsce :o

Gość alka1993
matka mi po prostu robi na zlosc. Nie wiem dlaczego

Gość xfbgxfhnbxfc
"mimo ze maja kase to funduja mi tylko wakacje nad morzem i to w Polsce " Oj, jakie biedactwo:( tak mi ciebie szkoda. Wakacje nad Polskim morzem? Przecież tam jeździ tylko plebs.

Gość alka1993
45454 powiedz ze na przyslosc bedziesz je miec (typu jakies finansowe sprawy) a jak wezmiesz kase to zrob z nimi to co od dawna chcialas sorry, ale nie zrozumialam mozesz jeszcze raz napisac o co chodzi? co mam im powiedziec??

Gość alka1993
xfbgxfhnbxfc - sama jestes plebs. Wakacja nad morzem sa fajne, ale ilez mozna znudzilo mi sie. A ich stac by bylo puscic mnie np. do Egiptu, ale nie nie wazne. No, ale skoro oni nei chca to dlaczego za moja WLASNE pieniadze nie moge spelnic swoich marzen?? polisa sie mi nalezy, a jesli nie to na chuj mi o niej mowili? po co ja tworzyli mogli od razu kupic mi sami ta rzecz ktora ich zdaniem jest madrym zakupem a nie dawac kase i i liczyc ze kupie sobie to co oni chca.

Gość amalletta
a teraz chce mnie okrasc i w ogole isc nei dac. :D, :D, :D Okraść kogos mozna z jego własności... czyżbyś sama odkładała sobie te środki? To była twoja kasa?

Gość xfbgxfhnbxfc
Matka ci nie robi na złość, ona tylko wyświadcza ci przysługę. Potem co będzie. Będziesz brać ślub i rączki do mamy wyciągać żeby dała bo ty wszystko w Afryce przepieprzyłaś? Będziesz mieć problem ze znalezieniem pracy i też do mamy będziesz biegać bo pieniążków nie ma? Jakakolwiek sytuacja w której będziesz potrzebować pilnie pieniędzy to też będziesz do rodziców biegać? Ogarnij się dziewczyno i myśl przyszłościowo bo życie to nie bajka i potem możesz żałować.

Gość alka1993
byla kasa dla mnie sama mi to powiedziala przeciez sobie tego nie wymyslilam i wiem na jakiej zasadzie to dziala. Oni odkladali to po to by mi dac. Wiec skoro przyszla pora by mi to dac to powinni mi dac i nie pytac na co chce wydac tylko pozwolic zrobic z tym co chce. A nie jeszcze mi narzucac co mam robic z pieniedzmi.

Gość amalletta
polisa sie mi nalezy, a jesli nie to na ch*j mi o niej mowili? po co ja tworzyli mogli od razu kupic mi sami ta rzecz ktora ich zdaniem jest madrym zakupem a nie dawac kase i i liczyc ze kupie sobie to co oni chca. :O Co jeszcze ci sie kochanie nalezy oprócz kasy zbieranej PRZEZ TWOICH RODZICÓW? Może powinni przepisać na ciebie swoje auto? Albo najlepiej mieszkanie?