Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doremifasola

Wróciłam ze szpitala,myslalam ze cos sie dzieje zlego z dzidziusiem

Polecane posty

Gość doremifasola

Od rana straszliwie bolal mnie brzuch krzyz i prawy dolny bok mdlilo mnie i mialam czyszczenie pojechalam na izbe przyjec odz.polozniczego badanie,ktg,usg i co sie okazalo bolal mnie brzuch to go masowalam a ze go masowalam to mnie bolalo NIE LEZCIE PLASKO NA BOKU I NIE DOTYKAJCIE BRZUCHA teraz juz jest dobrze ale najadla sie strachu przez wlasna niewiedze lekarz kazal mi siedziec w pozycji pollezacej i nie dotykac nie glaskac brzucha to moze wywolac porod ;/

Gość biednawypłatowiczka
a który to miesiąc? dobrze, że już wszystko dobrze...

Gość doremifasola
36tydzien ale naprawde jak ktoras z was poczuje ze cos nie gra marsz na badania o ile jestem spokojniesza szokj

kto powiedzial ze nie mozna lezec na boku hehe tez mialam na bole i podczas boli kazano mi lezec na boki,wstrzymywac sie od glaskania brzucha i podczas napinania się brzucha nie leżeć na plecach ...

Gość no właśnie na boku
tyle że na lewym boku lekarz mi kazał leżeć i spać

Gość och pch to straszne
a lekarz ci bnie powiedzila, ze w 36 tc to juz mozesz bez problemu urodzic?

ja cala ciaza spalam na boku - glownie na lewym, rzadziej na prawym. W szkole rodzenia i kazdej literaturze dotyczacej ciazy jest zalecana pozycja wlasnie na lewym boku. Co do masowania brzucha to sie zgadzam moze to wywolac porod przedwczesny (choc 36 tc to juz bezpieczny termin).

Gość defrtgyhjukiolp;[
Ja też całą ciążę spałam na boku. Zazwyczaj na prawym. A 36 tydz to donoszone dziecko więc gdyby co to możesz rodzić

Gość co to znaczy leżeć
"płasko na boku"??????

tzn bez zadnej poduszki pod glowa sama bylam w szoku bo wszedzie pisze zeby lezec na prawym boku..

zalozylam konto bo ciagle ktos sie podszywal mowie wam sama bylam zdziwona ze tak mi powiedzial ze najlepsza ze jest pozyjca pollezaca i nie dotykac brzucha moja dzidzia ma 2200 to dobra waga w 36tyg?

Gość 122212121
z dotykaniem brzucha to się zgodzę- masowanie,głaskanie może wywołać skurcze

autorko, tak chaotycznie napisałas że głowa mała :o chyba chodziło o to, że: - nie należy leżeć NA PŁASKO, wtedy dziecko uciska narzdny i tętnice matki co może doprowadzać do niedotlenienia, utraty świadomości poprzez brak odpowiednieog przepływu krwi. Nie ma czegos takiego jak leżenie plasko na boku :P Na boku wlaśnie należy leżec. -nie należy się glaskac i masować po brzuchu- to może powodować skurcze i przyspieszyc poród. To sa podstawy wiedzy kobiety w ciązy, no ale jak się nie ma czasu minimalnie przygotować to potem się takie wątki w panice zakłada.

Można lezec plasko na boku - na boku bez zadnego podparcia pod glowa i nie wiem dlaczego komentujesz moje przygotowanie do ciazy? widocznie masz wiecej wolnego czasu i mozesz siedziec i czytac nie podobaja mi sie takie komentarze,ale coz zrobic z takimi osobnikami jak ty...