Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saladka

Czy warto zostać kosmetyczką/wizażystką?

Polecane posty

Gość saladka

Witam Was moje drogie panie :) Mam do Was takie oto pytanie (hehe rym): Chciałabym pójść do szkoły policealnej 2-letniej na kierunek: kosmetyka oraz zacząć kurs wizażu lub wizażu i stylizacji. Bardzo lubię kosmetyki itp. , jestem komunikatywna, lubię się uczyć, ale jest jeden problem... Nie mam zbyt dużych zdolności manualnych. Zazwyczaj sama pomaluję się dość ładnie, ale jeśli chodzi o jakieś wielkie wieczorowe makijaże to tępo mi wychodzą. Także 3 takie pytania: 1. Czy osoba, która nie jest przekonana co do swych zdolności manualnych może w ogóle spróbować podejść do takiego kursu i szkoły? 2. Ile kosztuje taki 'kuferek' profesjonalnych pędzli i kosmetyków do kursu wizażu? 3 Czy ten zawód jest opłacalny? Myślałam, że jeśli się uda to po zakończeniu szkoły i kursu spróbuję się zatrudnić w jakimś warszawskim salonie, na początku praktyka, a potem już normalnie jako pracownik i po paru latach doświadczenia i zbierania kasy założę coś swojego... Dziewczyny pomóżcie ;) Ogólnie to pasjonuję się lotnictwem, fotografią i informatyką, ale na lotnictwo się nie dostanę, bo nie umiem fizyki, fotografia odpada, bo robię świetne zdjęcia i nie chcę, żeby ktoś mnie pouczał, wolę to robić po swojemu, a informatyka? Hmm... to co mnie kręci już opanowałam sama czyli programowanie i robienie stron. Jestem dość obrotna, potrafię sobie radzić z życiem... Pomocy :) Pomóżcie kochane ! Pozdrawiam buziaki :) :*

Gość saladka
UP UP UP

Gość galamidze
Pewnie, że warto o ile tylko nadajesz się do tego zawodu i naprawdę się na nim znasz. Pisząc bardziej konkretnie - te studia nie są ci do niczego potrzebne. Znacznie lepiej jeśli swój czas poświęcisz na praktykę i szkolenia. Zapewniam, że w ten sposób znacznie szybciej dojdziesz do "czegoś".