Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolejnydzienszycia

krytyka Polakow

Polecane posty

Gość kolejnydzienszycia
W tym lesie zawsze siedzialy szczury wiecie - tam zasze byly szczury i tyle. I na was teraz ze te 100 osob - to Bundy zabil wiecej a starym trupem lecieli, a nawet nie maja zbiorowego groba - ofiary tragedii to w jednym grobie i tyle. No coz... a NIECH SIE POPATRZA NA SIEBIE. Czy to co tam jest w tym lesie - i te szczury tam biegaja do dzis - czy to jest GROB? NIE . A czemu? Czemu to nie jest grob. POMNIK - czy to cos zmieni? Mysla w USA - troche tam zmieni - ale malo No to co tam by musialo byc zeby bylo ICH albo ICH co tam by musialo byc i tyle. Oni wszyscy dostana pieniadze od Boga kiedys i tam beda budowac i nie wiem co... no ale cos tam bedzie. Z tamtych ZA TO JAK SIE KROPNAL PRZEZ DZIECKO DIABLA to sie nikt nie potepil. Bo tylko o to chodzic. I wiecie oni nie wiedzieli roznych rzeczy i tyle. Ale hmmm... czemu oni sie zabili? Bog to wszystko wzial pod uwage i STRASZNE jest to, ze chrzescijanie tak sie zachwouja bo w tym lesie nie byloby NIKOGO wiecie i tyle. A JEGO TEZ. A JEGO TEZ. I stad 909 osob bo wyszlo na to, ze USA to banda dekli i dlaczego byl BIN LADEN Z TEGO!!! Z TEGO!! Bo czemu nie chce sluchac takiego dekla z USA bo mi o tym nie powiedzial bo to byloby straszne zbyt. I na forum pisal a same glupoty - to bylo z tego? Rozwala budynki 1000 osob pojdzie - ograja to ta KATASTROFA i tyle. No nie spodziewali sie ze budynki runa. O tym nikt nie mowi. A Ben Laden mowil - 300 dzieci zginelo i wszystko smolili - co oni nam zrobia? A to bylo takie samo cos i wpadli do lasu bo dzieci nie przyszly na obiad - bo je dokarmiali bo ten glowny byl bez kasy i tyle. I nie bylo tych dzieci i poszli ich szukac - zas tam spia w tym lesie a tu JEDEN TRUP WSZEDZIE. I wiecie - oni spia spia... oni nie mogli w to uwierzyc - od razu pistolet i na tego szefa. Niech pan robi ze soba porzadek. Kto sie mial zastrzelic z dzisiejszego punktu widzenia? KTO? I wiecie - wobec takiej katastrofy i calosci ja nie powinnam ani pisac ani czytac. Bo oni nie umieli czytac i nie dostali Biblii. A po co im Biblia jak oni czytac nie umieja. No ale to do szkoly - do szkolki katechetycznej - tam do kosciola im kazali w niedziele, zeby udowodnili swoje nawrocenie. Zeby nie bylo ze o to nie stoje. Stoje o 2 braci a to? STOJE O TO. Moge tam katechezowac JA. I tyle. Bo do dzis sie bija kto tam ma tam nauczyc katechezy wiecie. Ja i tyle. A mialam spokoj bo bylo opetanie Analizy i dziecko diabla urodzilo sie juz wczesniej. 24 lata - no to tak akurat. W Niemczech - to tak akurat - mowili w Polsce - gdzie to sie moglo dziecko diabla URODZIC i tyle :( Bo mnie do wiezienia bo dziecko diabla, ale mnie diabel nie zrobil :( Dajcie spokoj :( A od kiedy to w Polsce sie siedzi. W Polsce nie ma pozaru i tyle. Co za gnioty bo co zrobie jak nie dostane paszportu a ojciec chodzil po banku - no nie wiem co zrobie. Chyba sie powiesze ze nie moge w Niemcach budowac. PO RODZINIE SIE DOWIEM. Nie mojej i tyle :( Chrzestny - ale mnie nie ochrzcili. Ja mam tylko rodowod :( i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Jedyne co mi mozna zarzucic to to ze rok temu w 1 firmie nie domyslilam sie ze Holenderka wyrzucila mnie za to co 8 lat temu za zagrozenie pozarowe... w DOMKU? NO to z firmy, a ona wpisala w pracy i co teraz? I CO TERAZ? A RESZTA. Bo kazdy mi powie, ze rodzina Iwonki budowala i spieprzyli jej cale zycie bo dawno w USA. Ale co w tym USA? GDzie? JAk? Z KIM? Z siostra powie. Niech sie pochwali siostra - z Niemiec ta siostra do USA, tak? I wiecie ta Analiza to rodzina byla taka 1+3 i tyle - to jest rodzina? Analiza i jej 3 siostry - trojca swieta to byla, diabel - ojciec, i dziecko diabla. I tak sobie zyli. I powiedzcie JAK Z TEGO MOZNA ZOSTAC KATECHETKA? Jedynie jak cie opeta. Bo w tym klasztorze wiecie na mnie - czemu ona nie byla katechetka? Ale jak? co? Co ona po studiach teologicznych byla? Bo byla za glupia bo takie jej zostawaly w sumie - kim jest BOG, co robi, jak sie odzywia - takie rzeczy DOSLOWNIE. Czy jest 1 Bog czy 3 Bogi. Zawsze wielki problem kosciola ILE W ZASADZIE JEST BOGOW CZY BOSTW i tyle. I koniec. Bo wiecie jak skonczy ten amazon. de - jak powinien - TAK. ZBIOROWOE SAMOBOJSTWO. Bo przeze mnie jest problem - np zamkna firme wiecie i co zrobic z ludzmi. A moga. KSiazki moga stac to nie jest zywnosc. I wiecie - taki problem - niech sie ciesza ze nie zrobili im CZEGOS TAKIEGO JAK CI W USA - 1000 osob zatrulo sie trutka na szczury i mieli WSZYSTKICH W DUPIE i do dzis maja. Bo oni wierzyli w dziecko diabla zamiast w Boga... bo nie umieli w niego wierzyc i tyle. Oni im to mowili my nie umiemy wierzyc w waszego Boga. Dla nas jest 1 Bog, a wy nawet nie rozumiecie tego jaki ten Bog jest wazny. Takie rzeczy. No i takie jest widzicie zycie. Bo jakie ono jest. O teraz powiedza - kurde mial im to wytlumaczyc wszystko - no on tez padnie - nie wiedzieli tego, przegieli wszyscy -przeprosza mnie za takie zycie, ale cale pieniadze rozdali wszyscy, nikt nic nie mial, niech sie nie obraze, ale to tez cos swiadczy. Moge do nich dolaczyc - tacy dobrzy. Bo mi sie cale zycie PRZEZ to zniszczylo, ze tacy dobrzy, ale co oni tam farbili - byscie ich posluchali. Nikt im sie nie dal. A oni im powiedza niech se ida do kosciola co oni tam farbia a swoje tez robia i tyle. I sie pozabijali i Pan Jezus nie potepil tam jesli za to dziecko diabla i tyle. I spia do dzis. Bo wyobrazcie sobie oni posneli. To nie byly srodki nasenne im powiedza. A zawsze bylo o srodki nasenne bo nie umieli spac i tyle :( I ich ograli Niemcami przez to tak cicho. Ze oni byli Zydy, a to byl Hitler. Bo DLACZEGO ja ten Oswiecim - bo z tego by sie w USA zrobilo, ze ZYdzi POSNELI W AUSHWITZ. A oni nie posneli tylko poszli do pieca. I w polsce caly transport poszedl - zadnego auta by nie bylo. PRZEZ BEZZEBNA BACHLEDE, a byloby na mnie. Dlatego Auchwitz PRZERAZAJACO i tyle. I na zachodzie pomawia sie USA, ze juz powinni sie rozleciec takie zerka i o kogo stac tu - o Chiny albo Rosje i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Bo wiecie - teraz sie mam sie do kogo odezwac DIZECKO DIABLA tak mnie pomawiaja i cicho. Ja juz to znam. Ale juz ide bo to bez sensu. No ale w tym USA byloby mi dobrze i bardzo ciezko mi bylo przez nich - bo oni chcieli im dac Biblie bo ksiazka Zydow - nie chcieli. No i to jest blad szkoly.No a ich Zbawiciel - kim byl? Bo nie umieli im powiedziec - CZLOWIEK CIERPI, CHORUJE on poszedl na krzyz i za nas cierpial - ale tam znowu jest niezrozumienie wiecie ,ze skoro poszedl na krzyz wiecie to to oznacza ze MIAL DUZO GRZECHOW. A chrzescijanie grzesza najwiecej, Zydzi tyle nie grzesza ale znowu nie chca dac kredytow i tyle. No i kolko zamkniete. Bo jakie jest USA? Co oni tak poszaleli tam. No i krzyz i krzyza sie nie boja nie ten... a oni tylko dzieci , dzieci, dzieci... a ten krzyz to ile mial lat - przeciez grzechy mial. A USA to tylko dzieci - oni im sie NIGDY NIE DADZA sluchajcie NIGDY. I na nich - jedynie, ze do telewizji nie poszli - wicie bo ja na Zachod jade - a BUDY by im tam postawili i siedza jak Polaki na zachodzie - co oni tam znaczyli wszyscy, rodzina i koniec zycia. Dyc to wiedzieli. No tam tych Zydow - bo teraz jest ze PRZEZ TO ZYDY ich zajechaly bo nic z tym zrobili mieli znaleźć dziecko diabla i je zabic i CO BY TO DALO? Czy to o to chodzilo. A ten Ben Laden. Na koniec znalezli go wielce, ale po co. Po co? A czemu nie od razu? Juz tam wiedzieli. A oni mieli JEDNA RZECZ POWIEDZIEC i tam nie ma nikogo i tyle. Bo prawda jest ze w USA powinnam budowac, wy tego nie rozumiecie, wy tylko Niemcow widzicie. Ale za to nie moge to w Niemczech. Niestety maja na mnie pecha - to jest ich wina. Tam po prostu Mial byc CMENTARZ ale rosl las. Tam cos bylo wiecie... i teraz grob Cecyli i jakichs tam bohatyrowiczow. Tam po prostu jest legenda wiecie. Bo czemu ja tu jestem. TAM BYLA LEGENDA i to wszystko zapomnieli. A ci co tam chodzili wiedzieli o co chodzi. I tyle. No i zrobili im cmentarz. Bo czemu oni sie zabili? Zeby tamci mogli miec cmentarz. Bo w koncu na tego wlasciciela tez ze tam mial byc cmentarz - no i mieli mu to sprzadac i po nim i do pieca i nie BO TAM LATALY SZCZURY wiecie. SZCZURY - a gdzie lataja szczury. Zarcie. Byle co . No to mieli to rozkopac byle co zrobic. NIE - szkoda kasy. Co tam moglo byc? Co oni robili 8 godzin w urzedzie tam miasta. Bo w USA moge byc ale nisko ZA TO. I jeszcze ze jedna miala ze mna nie pisac i by miala MUZEUM wiecie - za to ze sie nie wydala , tam podobno taka sama. A ci ZYDZI tam na tym cmentarzu. I wiecie czemu oni ich nie pochowali tam - oni im zrobia CMENTARZ - ci im a ci im. No to niech im zrobia ten cmenatarz BO IM NIE ZROBILI. A zostawili calosc BO JAKBY TAM COS BYLO. Skarb im powiedza. Kto jest najwiekszym skarbem ich? ICH DZIECI i tyle :( Hahaha - a co z nimi dalej to sie okaze. Ale im przebaczyli i juz tam maja spokoj bo tam sie byle co dzialo, a w urzedzie mysleli, ze tam bylo objawienie Trojcy swietej doslownie i tyle. A teraz mysla ze chcieliby tak jak Niemcy, ale nie umieja sie domyslic - Duch swiety oni sa - ciekawe przz co - i pistolet mieli i wszystko. Czemu to samo co POLSKA? NIeee. tylko nie Polska - ZA TO. ZA TO OBJAWIENIE 909 trupow i tyle. Po trutce na szczury :( USA super panstwo - dziadostwo , kila i mogila. Z tego wszystko i tyle :( Map nie mieli wiecie - teraz mapy dostana wszystko beda wiedziec. A tu to samo na Slasku - jak oni tu kopali - sluchajcie - nie dajcie - dzis nie ma na geologa ale kiedys - kiedys gdzie mieli swoich gelogow - kopali jak popadlo i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Wiecie jak mnie malo zabraklo zeby byc GEOLOGIEM i to wszystko wyjasnic w tym urzedzie i w ogole. NO tylko wychowawczyni klasy zawalila mi ze nie jestem geologiem bo by mi powiedziala - co tu z toba zrobic - ja jestem geografem, a ty idz se na geologie - moze mi sie przydasz , moze sie toba wyniose z tej szkoly - wszystkiego sie uczysz nikt nie wie co z toba dalej - dziecko diabla - idz se na gelologie. Bo ona sie wynosi do dzis z tej szkoly, a nie umie. A ja jednak poszlam na zawsze. Bo nikt nie powiedzial w USA sekcie , ze Pan Jezus ma krzywe nogi sie dowiem to nie wiem- to nie za bardzo wiem, ale ze ZMARTWYCHWSTAL mieli im powiedziec. No to wiecie - bo teraz widza gdzie byl blad - i za bardzo zyja ta Ewangelia a robia swoje oni mieli im ZAUFAC wiecie mieli oni nie stali o kaske w ogole - oni mieli ich wysylac o te kredyty, wstawic im te budy i pytac ich o ST. A dobrze wiedzieli, ze Zydzi nie dadza kredytu im. takie swinie i taki koniec. BO TO JEST NAJWIEKSZE SWINSTWO w historii USA i pomawiaja Zydow wiecei - mowia im - ci w Auschwitz posneli - co wy na to? Bo chca ich rozwalic. I zamiast pomawiac ich o wiare, wysmiewac wiare zeby sie nawracali na krzyz -to ci w Auschwitz posneli wiecie - jak ci w tym USA - tam nikogo nie bylo - bo nie chca jechac tego zobaczyc, widziec tego nie chca AUSCHWITZ - a Niemcy doplacaja bo nie ma wycieczek. I wiecie no teraz juz uwazajcie bo tyle wam zostalo. takie jest uSA = po co stoi ten AUSCHWITZ. Auschwitz wiecie... bez sensu :( Nie ma zadnego Aucshwitza - to tylko bajki, to jest przez to samobojstwo w USA. To jest przez samobojstwa w USA tam zawsze byly masowe samobojstwa i to taki. Bo czy zamierzam ich pouczac o Auschwitzu - chyba moja rodzina pracowala tam. Nie zamierzam ich uswiadamiac, ze w USA niebawem dojdzie do kolejnego wielkiego samobojstwa i byc moze znowu jakis Jugol oszaleje i cos zrobi. Bo problem jest taki - samobojstwa w USA byly zawsze. Ludzie sie zabijali. Indianie zwlaszcza. I dlaczego ten problem istnieje bo ja nie mam problemow. MAM i to straszne. jak tu ULECIEC DO USA. bez skrzydel i tyle. I bede mowic, ze ktorego szefa ZBIOROWEGO SAMOBOJSTWA ujeli. Imie, nazwisko , sprawca - zwlaaszcza w USA - bo to jest problem. I to powazny. cdn.

Gość parafianin
Szczęść borze zwracam się z apelem do ludzi dobrej woli o wsparcie w mojej trudnej sytuacji materialnej jestem chory na organiczne uszkodzenie układu nerwowego od urodzenia z tego powodu jestem dyskryminowany i wyrzucany z każdej pracy którą podejmę ze względu na dolegliwości chorobowe. Od kilku lat walczę z zus-em o rentę mam na utrzymaniu 4 letnią córkę obecnie jestem bezrobotny bez żadnych środków do życia proszę o drobne sumy na przeżycie.... data. 18 lipiec 2011 Kredyt Bank nr.konta 19 1500 1546 1015 4031 0333 0000

Gość kolejnydzienszycia
Ide juz stad bo wszystko bez sensu. Przez CHOREGO UMYSLOWO dla mnie wlasciciela amazon wiecie musze stac o ZBIOROWE SAMOBOJSTWO bo sie boje ze po prostu wszyscy popelnia zbiorowe samobojstwa PRZEZE MNIE bo co to bedzie dalej. Oni jak ci Indianie - nawet nie maja na samolot - to najwazniejsze dla urzedu i tyle - no ale... no tyle im zostaje jak im DADZA NA SAMOLOT. I w ich wypadku maja racje. Niektorym na autobus, innym na samolot. A ci w tym USA - te 909 osob. Kaj oni mieli sie udac. I wiecie - teraz jest wielka goraczka kto to kupil te trutke. I ja im SIE NIGDY przez to nie dam - wszyscy maja minusa - jeszcze nic sie nie zaczelo a juz sie skonczylo jak to mowia Zydzi - bo wiecie - KTO TO SIE NAWROCIL z chodzenia do kosciola. Moze ksiadz - a codziennie msze odprawia i tez do pieca ida takze nie o to chodzilo. O co chodzilo to tam juz kto wie to wie. Bo chodzilo o zupelnie cos innego - zeby im wszyscy nie poszli do... klasztoru sie dowiem. Do brygidek. Bo juz wiedza jak robia dzieci ... w USA. Wszedzie to samo no ale... i wiecie co - nie o to mi zupelnie chodzi. Tam byl tylko taki blad, ze dzieci sa male maja grzechow i jak umra to nic im nie jest. Bo to ani nie wychowuja ani nic tam , male dziecko malo grzechow, duze dziecko duzo grzechow i tyle. I roznica z indiami ze po prostu... nie moga se poplywac sie dowiem - nie o to chodzi - nie mowia o grzechach i tyle. Myc sie? Czlowiek i tak caly brudny z grzechow jest. Bo tam szlo o lazienke o wszystko i tyle. O wszystko. O cale zycie. No i jak sie tu zabic i jak sie konczy najlepiej we snie. No to jest ryzyk fizyk ale tak uwazaja Indianie ze KONCZY SIE WE SNIE. No i samobojstwo tam maja jak Japoncy. Najesc sie trucizny i zasnac. Ktora boli ktora nie. I oni sie tak wsciekli - tego sie nazeresz to ani nie boli nic - wszyscy do pieca, wszystkich potepili a czy oni nawroceni? Z chodzenia do kosciola? A po co im powiedza? Przeciez nie mieli na samolot. I wiecie zapomnieli o Rzymie, ratowani sa ksiazka tez, ale niemiecka - mieli im omowienie zrobic roznych spraw i dalej to samo. Tam do Hitlera mieli ich porownac bo wyszlo na to ze to bylo ich MEIN KAMF. I wiecie tak sobie ogrywaja Niemcow zeby zamkneli ksiazki amazon - bo po co im to. jeden sie kropnal -doskonaly powod. No wiecie interes nie idzie - spadaka. Zostaje rzeczywiscie masowe samobojstwo i tyle. Ja dzis widzialam reklamy telewizyjne firmy - ogrywaja mnie, no ale... ludzie beda kupowac magazyny sa 4 i tyle. Po co byly reklamy - jak ktos wazny sie zabija? W USA juz ogrywaja ksiazkami wszystko i gra, no ale... i tyle. A ten amazon to moja nagroda za tych 909 MOICH UCZNIOW - to sa moi uczniowie - w szkole to nie. Dzieci 300 zabili - no to zle zrobili, ale co tu z nimi zrobic, maja ich obzerac to chodzcie najemy sie do syta i tyle. I popelnili w calym mysleniu 1 blad. Mieli pomyslec - dziecko diabla ILE ONO BEDZIE MIALO GRZECHOW - nasze lepsze. A jak oni mysleli, ze wyszlo , ze te ich nie maja szans z tym dzieckiem diabla. Bo te dzieci na nich, a oni na nie - ze przez nie, no ale bedzie im kiedys dobrze i tyle. No a prawdy nie powiedzial nikt. Prawde znaly 2 osoby, ze tam wlasnie prawdopodobnie jest teren MASOWEGO SAMOBOJSTWA bedzie ze Zydow - Indian bo szly choroby czy cos czy chorowali wiecie - ale tego nikt im nie powiedzial bo ci Indianie by uciekli. Mowili ze grob Indian tam jest - to najwiecej bylo i te szczury na zarcie, albo na zwloki mysleli - eee to nic nie zrobia. Na jedzenie gorzej, na zwloki to nic sie nie dzieje. Kiedy te dzieci zaczely chorowac -no i zrobilo sie strasznie i on dawal na leki im i sie caly zrujnowal i po co? Mial isc do urzedu miasta, a kiedy nie pasowalo. On sie nimi zajmnie , ten urzad jest do dupy. I wiecie czemu on sie zabil - dali mu pistolet - rob co chcesz - on chyba nie umial strzelac, meczyl sie. I tak dalej - jak on myslal wiecie... aaa tam i tak dalej... ale nie napisze wam jak bo nie mam pracy i tyle. No ale... wszyscy z tego wyjda a on tez wiecie bo to byl MARYNARZ , on byl z morza - skad on byl? Dobre pytanie. On byl od Lucyfera - on juz byl szalony jak KUPIL ten las tak mowil - oni nie wiedzieli, ze ten las nie jest jego. On go tylko dzierzawil wiecie zaraz by uciekli - to cygan jeden. Tak sie prawda trzyma tych ludzi i tyle. No i wiecie cicho zeby sie takie rzeczy nie dzialy. I ten amazon. de wiecie to tez zeby takie cos sie nie stalo to juz stoje o tamto , a pierwsza rocznica smierci - to najgorsze, a 5 - do konca zycia musze stac o amazon. O kazda rocznice i tyle. Taka prawda. No i tyle z tego. Po prostu to jest lekcja W TAKICH FIRMACH i TAKA KASA nie robi sie takich rzeczy. A wiecie - oni se robia jajca u siebie, firma amerykanska a ja jak wygladam? A ta grupa? Mieli mi powiedziec na wejscie - tylko transport - w koncu szukali stalej pracy. Duchem Swietym nie jestem. To chyba obiad byl najwazniejszy a nie transport. TRANSPORT - jeszcze przez nich musze sie tym przejmowac przez ich pomowienia , a pierdziela - w ogole nie wiedza o co chodzi, raz na rok jezdza tam na miesiac wiecie, NA MIESIAC i oni wszystko wiedza - co oni wiedza? Szukaliscie kiedys pracy stalej pracujac gdzies miesiac na rok? MIESIAC NA ROK pracy - bo takie mam zycie przez tych polskich wariatow koscielnych - oni sobie moga byc od kogo chca - ja zmieniam panstwo i tyle. Ja juz nie jestem Niemka. Z imienia tego szefa, a to jest nie moje imie ale tyle jest we mnie Niemki. Imie a to szkolny rodowod. Do Polski sie nikt nie przyznaje no ale... i tyle :( No takie zycie co tu jeszcze napisac. Spadam i tyle :( Taka prawda. :( Musze stac o swoje w zyciu - wyobrazcie sobie 8 lat ja nie wiem ze ja mam zagrozenie pozarowe wpisane 8 lat temu. A moja matka? Dobra wyzywalam ja ale czemu? Ale to i tak nieistotne wiecie bo powiem wam prawda jest taka, ze moja matka tez pewnie przez to musiala prace zmieniac, ja przez to mam studia nie takie jakie trzeba - BEZ SESNU mam studia - ja sie nie dam NIGDY. I tyle :( Jak ja zaluje, ze jestem po takich studiach - mialabym dwa inne studia - cos strasznego wiecie. Bo ja kariery nie zrobilam. No od 8 lat i 10 nawet bez szans i tyle. I kazdy teraz wiecie - ciekawe ile jeszcze razy napisze nazwy firmy a oni mnie wpakuja do kicia za reklamy - ze leci forsa na rekalmy i bede oddawac z pieniedzy matki bo przez to jest taka kaplica bo jest z czego zwracac wiecie. I wszystko by przeszlo, ale co oni tam wpisali. Zmieniaja historie? Robia z ludzi debili i tyle. A reszta jest przez transport zwlok mojej matki. Ta tragedia w USA tez - a gdyby tak powiem wam ten diabel podszedl do niej jak do Analizy i ja udusil. To by do niego trafila. I tyle. A jednak jej nie udusil , sama sie powiesila. Oszalala i tyle :( No ale sie uratowala. Bo chciala byc KATECHETKA po tych studiach i wyjechac na misje GDZIES TAM ale katecheza bo tak pasowalo wiecie ale dali jej Karola Linneusza i kazali jechac do Szwecji - po dziecko - ale prawdy nie powiedzial nikt i to wszystko byloby OK gdyby ci rodzice zyli, ale coz... rodzicow juz nie bylo. Bo to by jeszcze ktokolwiek zrozumial, ale co wujki i ciotki mialy sie dzieckiem zajac. Bo czemu ona do Szwecji zostala wyslana? Nikt tego tutaj nie rozumie. Zeby rodzice nie stali o dziecko bo bez sensu - ze Szwecji dziecko. Wyobrazacie to sobie? Klasztor. I sie smiali - Linneuszem i tak nie bedzie i oni POSTANOWILI jej szukac bo sie zaczeli zastanawiali czy TO NIE BYL SKARBEK co moja widziala bo to by tak pasowalo. Bo nikt normalny nie rozumie czemu oni zaczeli jej szukac - nie miala rodzicow. A ten moj ojciec to kto - byl Skarbek ich? Kandydat na Skarbka? Bo zaczeli jej poszukiwac bo sie zaczeli zastanawiac czy ona SKARBKA i tyle. Wyobrazacie to sobie. No miala - miala Skarbka im powie kiedys. Za chwile i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Bo co o tutaj chodzi - po co mi ten rodowod AMERYKANSKI sie dowiem. ZYDOWSKI . Nie rzymski -zebym sie nie wydala. Bo z tego sie zrobilo ze ja BEZ BUDY sie nie wydam. Bo tego nikt nie rozumie. Bo mi Niemcy zyczyli - moj ojciec bo kasy nie umial dostac - zebym sie nie wydala bo po nim, takie rzeczy robic i tyle. I wiecie co ta FIRMA SWIATOWA W NIEMCZECH - ze powiedza ze reklama leci - juz nie - od tej godziny nie i tyle. Ja to pisze bo to wazne bo to ksiazki niemieckie w Niemczech, ale firma amerykanska i tyle. Nazwe ogrywam i nie bylo, zeby nie bylo, ze koszty im robie bo po smierci i tak sa reklamy zawsze - puszcza sie iles tam reklam jak ktos sie zabije zwlaszcza i tyle zeby interes szedl. No i co? Wszystko dalej. BO ONI NIE MAJA TAM NA SAMOLOT - a kogo to obchodzi wiecie. A ja dalsze wycieczki za kasa i tyle. Oby lepsze niz te dotychczas. Wiecie taki Indianin siedzi w takiej budzie psiej nic nie robi, a ja? Jeszcze do roboty I GRECKA OLIMPIADA w tej robocie. Bez sensu zupelnie. Rodzice piekla warci , jedni i drudzy , ale matke rozumiem, a reszta niech sobie robi co chce. W tej firmie swiatowej tez, ci bracia ani piekla niewarci i tyle. I co poza tym? Jutro pogrzeb sie dowiem co ja na to. A nic. Koscielny normalny. Nawet mu zrobia. Dol kopia, pochowaja. Niech mu pomoga i tyle. Czy on jest po sadzie sie zastanawiaja - nie , nie jest. Musi sie z matka pogodzic, a przez kumpla nie umie bo powinien siedziec a tu nic. I wtedy by mu bylo dobrze a tak nie i tyle. I czego on chcial od niego. To juz koniec znajomosci na zawsze. A do mnie to jest zebym nie wierzyla ze faceci sa lepsi od bab. Zaden mi powie ten wlasciciel. No on sie mial domyslic, ze przez Francje do Kanady i USA mial sie udac i tak mogl wracac. No mogl ale do tej Francji czym? I kto to lata? I tyle. Z Niemiec do USA i bez powrotu. Tez nie wiem czy bym to wymyslila a w tym USA to najbardziej po tym francusku - gdzie jeszcze nie wie i tyle. No i takie pierdy WIELKA AMERYKANSKA FIRMA SWIATOWA W NIEMCZECH i tyle. I polska grupa - kwiat tej firmy i bez nich by sie zawalila jak beze mnie i tyle i mam przestac z tym zbiorowym samobojstwem bo jeszcze tak sie skonczy - TO SAMO. Sekta bez Biblii to byla i tyle. Ale no... coz... niech tam dostana nasi stala prace teraz to maja 1% racji. 1% wiecie. Powodzenia im zycze. Ja przez nich i przez to musze z Niemcow zrezygnowac bo nie moge tam budowac, nie wypada mi bo ten wlasciciel mieszkal normalnie i gdyby zyl to tak, a tak to nie. No to jeszcze w USA mi budowa zostaje - rzymski rodowod to BUDOWA sie dowiem. No w moim przypadku to bylo bez sensu bo to dostalam rodowod zebym nie byla wydana. To bylo najwazniejsze. Tak potraktowano dziecko diabla. Zebym sie nie wydala az caly rodowod na to bo ja powinnam byc inna, ale jak. Zeby mi powiedzial ZEBY BUDOWALA taki rodowod nie zebym SIE NIE WYDALA wiecie. I udalo mu sie. Niesamowita sprawa. Naprawde :(

Gość kolejnydzienszycia
Wiecie - z tego sie nie da niczego zrozumiec - po angielsku to raczej wszystko rozumiem ale z tego ponizej nie da sie zrozumiec nic. A ta strzelanina na lotnisku czy ucieczka na lotnisko - wezcie sobie to poczytajcie no normalnie gdyby nie to ze ludzie umarli i straszna tragedia i DZIECI MALUTKIE umarly, takie male i napisali sekta od 1955 roku no wiecie co - bo wikipedia jest cudowna i wszystko tam jest, ale ile tam prawdy jest. A LEO TOLSTOJ - zeby nie bylo ze nie stoje o Rosje jak najbardziej - LEO TOLSTOJ moze tam ktos cos prawdy napisze. Ach powiem wam... i tyle. I koniec... eeee poczytajcie sobie TO JEST WSZYSTKO NIEPRAWDA I TYLE :( Taka ksiazke bym napisala o tym jeden ZAPALEK mi powiedza i mnie ogrywaja zebym mogla POZWIEDZAC USA. Jeden papieros - a Indianin musi miec bungalow w lesie wiecie - nie na polance , a tam w tym artykule jest na polance. Indianin tak nie lubi musi , musi miec w lesie. Te wszystkie wigwamy na polance Indian to jest wszystko bajka a prawdziwe wigwamy sa w lesie i tyle :( Nie ma wigwamow na polance, ale jak w Polsce chca ograc INDIAN W USA ze sa lepsi od tego Ducha to wigwam na polance bo oni nie mieli pracy stalej i mieszkania zero, a Polaki nie maja pracy w Polsce, a tu takie BUDY stoja i tyle :( PO CO? Nie ma co zrec. Kto siedzi w banku jakie kredyty. Bo np.wycieczki no to do Polski kraj ducha - dostana mape wiecie - tu Polska tu kraj ducha - no Maryja - przyjada poogladac Maryje bo ona ich uratowala ta Maryja i ten diabel bo wiecie ja tak 2012 koniec swiata a poszlo o samolot wiecie tak - 2004 to juz fruwalam , a teraz tez , caly czas i ten diabel mnie tak porwal - to NA PEWNO chodzilo o to SWIATYNIA LUDU - to na pewno to. Ja wiecie tez musze tematow szukac o czym tu pisac w tym USA w tym kompie. No to o tym - pozar, papieros , zapalek takie rzeczy i tyle :( No ... co oni tak tak uciekali na to lotnisko? Szukali tam zbawienia? I moja matka chciala byc katechetka w USA - zeby byl tam katolicyzm. Co ona chciala robic? Wziac dziecko do USA, rzucic habit albo byc tam i katechizowac INDIAN na przyklad wiecie. Bo czemu to sie stalo. Przez to i tyle. A transport zwlok to nie jej wina. Byle kto mogl mogl zamknal oczy jej - bez znaczenia, a sie nie zamyka i tak przyszla i straszyla za mnie taka byla. Moja matka - nawet ma zdjecie na grobie. Takie owalne trumienne. Bo chcieli zdjecie na grobie zeby jej ograc twarz i o nia nie stac - po co jej ten makijaz wlosy bo to zdjecie na grobie jest zdjeciem z trumny i tyle I wiecie ona chyba nie wiem - ale dlugo makijaz jej nakladaly i w ogole i zrobili jej to zdjecie. Pozniej zamkneli jej oczy. I dlatego jest to zdjecie ze miala otwarte oczy wiecie bo kiedy sie robi zdjecia na grobie gdy trup ma otwarte oczy. Nie wiem kto to wymyslil ale taka jest TRADYCJA i tyle. Tak to wymyslili. Moze ogrywali twarz - czemu oczu nie zamknal, a ci Indianie - sen bo nikt nie zamyka oczu - ciekawe co by powiedzieli na Analize. W diably nie wierza? Te diably wiecie to mieli od tego JONESA i tyle. Z Indiany i tyle. A czemu napisali komunista - Wiecie Jones z Folwarku zwierzecego, zrobili ich ferma rolnicza jak to byl las. To poszlo o LAS tak pamietajcie bo ja mam zniszczone przez tych cymbalow no ale takie zycie jest i tyle. I czemu sa taki grubi ci Indianie - nie poluja, nic nie robia, jedza i tyja Ida do lasu - zbieraja byle co i tyle. I koniec. Bo jak chcialam stac o las w Niemczech - Indianami wlasnie - tym co Indianin robi w lesie. Bo wiecie kto robi dzieci w lesie? Indianin? Po co? Zeby mialy co jesc. Aaa bo chyba tak las chcieli kupic bo byl potrzebny a tam byl ten cmentarz ZYDOWSKI mysleli albo nie wiem jaki. Trzebabby poczytac bo moim zdaniem moze masowe samobojstwo Indian. I to chyba z tych domkow chodzili do tego lasu mysleli ze jesc mowili - zeby nie placic za smierci i tyle. No i chcieli las na kredyt - tam beda robic dzieci zeby mial co jesc i tyle. Bo oni nie najedza sie bo maja domki a tak to bylo idealne i tyle. Kurde... no i tak ich zalatwili ze mieli domki, zabili sie i tyle. Jim Jones to tez klamstwo - tak sie nie nazywal i tyle :( http://en.wikipedia.org/wiki/Peoples_Temple

Gość kolejnydzienszycia
Indianka ja jestem wiecie OD DZIECKA. Od malutkiego bo jaka narodowosc bo Niemcy sie zalamuja - po co taki rodowod. No a narodowosc? Jaka narodowosc. Czy ja jestem Polka? A te samobojstwa? Jedynie ze nie zwariowalam. tez nie wiem jak ale nie zwariowalam i tyle i koniec. I coz dalej? Nie wiem... Ja jestem Indianka - zrobiona w lesie zeby miec co jesc. Bo czego zamierzam sie trzymac w zyciu - tego ze w lesie, zeby co jesc miec i tak dalej aaa gelendra zeby nie spasc ze schodow. Ze smiechu mi powiedza. Nie - spada sie ze schodow jak nie uwaza w zyciu. No i folwark zwierzecy - i takiego go mieli KOMUNISTA JAKIS Z ROSJI i tyle. Zrobili go Rosjaninem i lali z nich ze tam laza. Dzieci maja od Indian, jedzenie maja od Indian - ale zrobic cos dla tych Indian - po co - wybili. No to jest skomplikowane oni popelniali zbiorowe samobojstwa BO WYCINALI IM LAS WIECIE. To kazdy Polak powinien wiedziec ktory do USA leci, ze wycinali las wiecie i ze to powodowalo masowe samobojstwa bo czemu ten las zostal - wycinali las pod uprawy - wy tego nie rozumiecie - ten las niech zostawia bo oni gleby nie maja mozna sztuczna dac ale jaka - lesna - to sa nieuzytki, oni by chcieli gleby nie wiem jakie - teraz 300 milionow ludzi, a te gleby. Ze to od gleby poszlo? A to bylo JEDNO KARCZOWANIE - widzieliscie kiedys na lace? Bizony zyly w lesie sluchajcie w lesie - jak nasze zubry. Co one zrec mialy? Trawe - one sie zywily darami lasu. Oni z bizona krowe zrobili. No to juz bylo za pozno wiecie. No na poludniu nie ale polnoc wycieli rowno - tam zdjec nie bylo. Bizony padaly wiecie - na trawach pelno bizonow lezalo - takie bizony tyle miesa kto to widzial strzelac do bizonow. I o to nie umieja sie z nimi pogodzic bo oni takich rzeczy nie robili. Mieso zjesc i koniec. To glod bedzie i wiecie teraz idzie czas, ze to sie spelnia ile oni rzeczy wiedzieli od nich i powiem wam to byly swinie zwykle jedynie dubeltowa ich ograli jak atom na Japoncow TO SAMO - wszystko wykorzystuja i na nich bo Chiny doszly do czegos dzieki Japoncom bo ci mali oni duzi skad oni i bedzie taka nienawisc do Japoni nie wiadomo za co. To znowu jakis kataklizm zeby im zal nie bylo. I tak jeszcze z rok to sie pokula a pozniej ...nie wiadomo nie? przebiegunowanie ma byc. Ale Boze jak ja fruwalam nie wierzcie w ten samolot. Najpierw byly lasy oni mowili nie, nie, nie. Ale lekarzy nie mieli tak przegrywali. I zeby nie wycinali tego lasu, tym pistoletem przegrali i tylko wojna jest wiecie o to ze jedni ze zabijali, a ci masowe samobojstwa wiecie zaczelo sie od tych Aztekow takie tam historie i tyle. Oni sie masowo zabijali i oni z tego to przejeli, ale oni nie mieli wody. To nie byly masowe samobojstwa tylko z wycienczenia albo kaplani ofiar szukali i wiecie - tam np pisze iles tam tysiecy ofiar kaplanow a choroby tez byly. I to wiecie oni mieli leczyc , oni brali chorego, cala rodzine, i zabijali - kto to widzial zeby kaplan zabil 80 tys. ludzi czy iles tam. Np. 1000 chorych czy epidemia i tyle. Musieli tak robic i nazywalo sie dla bogow szlo wszystko kto byl przytomny ze to leczy mieli i tyle. Co oni robia i tyle? Ale budowali swiatynie, kasa - jak zabili to mieli kase. Bo czemu oni sie wykonczyli - po co te swiatyni. Pan Bog im studnie osuszyl, a niektorzy uciekali i stad oni byli LEKARZY wielce - czemu oni nie mieli kaplanow - Z TEGO. O zwierzetach zapomnieli ze ofiara za grzech dla Boga. O to by nie narobili na te zwierzeta powiedza Bogu. to za duzo wymaga. I zawsze bedzie po co wybili te bizony - zubry na lace i tyle. No takie zycie... :(

Gość kolejnydzienszycia
Bo wiecie ja Niemcom nie pasuje z tym rzymskim rodowodem - no ale te Indiany ta ochrona przyrody nie daje im to spokoju. A czy ja stoje o to WYSMIAC TO.W USA zaczela sie ochrona przyrody - a kiedy? JAk nie bylo ANI JEDNEGO drzewa wiecie ja sie tez nie dam bo wylecialam z tego doktoratu - no trudno to byl nie zastanawialam sie czy to wielki sens ma w Polsce jednak co innego? Ekogiem dla siebie jestem, ale co i tyle. Bo czemu las w USA wazny - rzeczywiscie, ale tam co to za las. A CZEMU CO TO ZA LAS? CZEMU WIECIE? No bo przeciez wszystko wycieli i nie ma lasu. Ale USA to byl las i tyle. A najbardziej lecialy sekwoje. W sumie mi wytlumaczyli jak juz wylecialam z tego doktoratu, klopoty, ze ja nie mialam racji - w Polsce las i to tylko ZUBR I BIALOWIEZA. Ja to wiedzialam wiecie, ale bez sensu - jakie tam mialam szanse i wtedy LAS W USA I BIZON i tak sie chroni przyrode w USA a reszta to pierdoly i tyle. Jeszcze po moim gleboznawstwie wczesniej bo co to robilam na tej fizlologii roslin. No o glebach bylo - takie gleby, takie. No i co to dalej w tym USA i ktos tam sie pytal taki jeszcze kumaty zanim do tych INDIAN nie wyjechalam w Holandii - sie pytali co to robilam na tej fizlolgii i o angielski sie mnie pytali o USA i powiem wam to mowili mi ze to zle zrobilam LAS I ZUBR - tak mialam isc. I woda im powiedzialam. To powiedzieli napic sie trzeba bylo i tyle :( No ale - moze moglam palic a tak? Bo co ja robilam na tych moich studiach ze tak LAS za mna sunie - no raz spotkalam takiego nie profesora, ale ekologa ze takie rzeczy mowil troche - choc sprowadzil Indian do piosenek ale mial racje generalnie i pytal sie co mnie tam nauczyli o tych glebach na tej fizjologii roslin bo to takie rolnicze - narzekalam ze to ruski uniwersytet - nic tam nie bylo. Co bylo to psuli i tyle. Choc o tych glebach by uczyli , ale to wyrzuc puszke i nic sie stanie - tak mnie w Polsce na studiach nauczyli przyrodniczych. Choc zalezy jakie PH. A teraz by chcieli nie wiadomo co. Mieli mnie nauczyc, ze MARYJA jest najwazniejsza w zyciu a takze swiety Jozef i tyle. Parafia. Obraz jeden mnie zniszczyl i tyle :( I koniec. Bo nic nie robilam na studiach - zbieralam rosliny lecznicze. To robilam na studiach i probowalam nauczyc sie makijaz sobie robic i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Matka tej Ilony w takim razie tez to jest Ania Shirley i tyle. Bo grupa sie powiesi. No to 20 osob przyjda inni o ile bedzie gdzie bo tam moze byc najrozniej. Oni latami na budynki polowali i tyle. Na tego ojca OTTONA i jego syna - nie docenili go ale juz STOP i koniec. Dzis reklamy w telewizji to sa takie pieniadze ze mnie zaraz w kiciu zamkna. 1 papieros i po mnie. Co wy? Tam cicho musze siedziec i tyle :( Wiecie - ja przepadlam na tym magazynie drugim bez sensu troche, ale ja bylam taka jakas nie wiem... a cos mi tam bylo - te nocki, ten domek - i ja postanowilam WZIAC SZNUER i ich pogonic. Ja to mialam olac i walic sie w domku do konca. Ale nie rozumial ze trzeba sie powiesic mi powiedza po Iwonce - taka ma opinie ze nie skreslila mnie za papieros. O duzy blad - ja jej to wybaczam bo w Polsce zycie spieprzone ale dalej to samo. Za taki blad sie siedziec nie idzie ale za inne rzeczy tak. Bez mieszkania tyle lat dalej w szkole siedzialam tylko dlatego ze pasowalo isc na studia. A ja pojechalam zarabiac na mieszkanie. No ale nie pasowalo wracac. Takie cyrki sie tam dzialy, a co ona tym zyskala bo ja cale zycie spieprzone ze zlodziejke zatrudnili i tyle. Eee tam i nie chcialo mi sie wracac. I to byla prawda, ale mieli powiedziec CO ZYCZAC MI PIEKLA wpisali w papiery i dawno mnie w szkole nie ma. Zaraz bym na biblioteke poszla, zeby to ograc, a tak ogrywalam to LEkCJA. Jak to ograc myslalam. Pasowalaby biblioteka, ale BEZ SENSU. Z SENSEM ale co tam mi wpisali i tyle. Co wazniejszego niz pozar nic i tyle. ZLODZIEJSTWO A POZAR - to nie jest to samo. Zalezy co kto kradnie i ile sie wypali i tyle. To nie jest to samo. Bo czemu jestem taka wsciekla. Z angielskiego bym miala i DALEJ bym sie uczyla. Doktorat 100% bym rzucila i tyle. Nie ma szans w ogole. A tak jedne studia I TYTUL, a to bez sensu. Takze ta laska jak w USA nie jest to do piekla ja jej na oczy nie chce widziec. Co ona zrobila? Chyba ze same w biurze to wymyslily bo teraz mnie tak skresla TO CUDEM wiem jak o tej firmie swiatowej niemieckiej no ale sluchajcie- 2002 - 2011 - 9 lat temu. Tak sie nie robi i tyle. A 2 lata pracy nie mam. I co po 6 latach przerwy studia nastepne w szkole. OD RAZU miala byc biblioteka i SPADAKA ze szkoly gdziekolwiek - albo doktoratem ale pozniej - jeszcze jedne studia mi zostwaly czy kurs OD RAZU i pozniej doktorat - bo w domu nikt nie pali. Teraz moglam konczyc ten doktorat - bez znaczenia i tyle. A studia mialam miec na dyplomowanie i tyle. Tak sie nie robi. Powiedzialby ze nie skoncze rok przerwy - i pierdziele wszystko. A przeze ten papieros i zle zyczenie ani wyjechac nie umialam nic i tyle :( No coz... takie zycie i tyle. Bo co sie rzucam - niech se same takie cos wpisza - to sa ich papiery bo jakby dobrze zyly z laska i chciala wyjechac do USA to by mogly tak wpisac a to taki zul byl pseudoarabski jakis. Bo Araby maja duzo fajnych bajek, ktorych ja nie potrzebuje. Ja potrzebowalam NA JAGODY i tyle bo mysleli ze pjade zbierac gruszki i mnie capna. Powoli juz nigdzie mnie nie capna. Wszystko przez zagrozenie pozarowe w 2002 roku. A 2001 to wylecialam przez pety bo nie palilam. I Ok ale bylam nAUCZYCIELEM ROKU 2000 wiecie i sie nalezalo cos za to. Cokolwiek. Oklaski mi powiedza. Przynajmniej dobra opinia. Przykro mi. Niby za ksiazki tam wylecialam, ale to bzdury - po prostu nikomu nie zalezalo na nauczycielu roku 2000. Bo grono mnie nie wybralo. A po co taki konkurs robili? Bez sensu i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Dlaczego nie ta rodzina - nie ze Polski,ale naprawde tu wszystko jest TAK GLUPIE ze to sie po prostu opisac nie da. Ja nikogo nie dyskryminuje, ale np. ZUBR w Polsce z bizon w USA. Ile ja sie nad tym namyslalam - czy to jest cos podobnego. Bo ochrona przyrody zaczela sie w USA - GEJZERY chronili - no ale te BIZONY czemu je wybili wiecie. Bo wiecie wszyscy sie zajmuja tym co nie trzeba . Ach ida juz wiecie - mam co robic - stety niestety - czemu ja jestem taka. A bo wiecie - kazdy wierzy w komputrer WIKIPEDIA to nawet autora nie ma. Bo czemu ja mowie prawde a inni nie. Ja nie mowie wszystkiego wiecie - ale mozecie czytac WIKIEPDIE. JIM JONES. On mial niemieckie nazwisko a imie tez i cale zycie myslal czy bedzie mial rodowod. Chyba od diabla. I pozniej zwariowal na tym morzu - nie marzynarze WSTRETNI - jaki to byl facet - honorowy i w ogole, a ci marynarze zrobili z niego lo matko. JEDYNIE TEN DARWIN i koniec. I on jest ratowany Darwinem. Nie umial sie z tego morza ozenic. To nie jest takie proste - zejsc na lad po 5 latach i zrobic se 10 dzieci. Bo czemu brata nie dam - temu. Bo nie ma dzieci niech idzie plywac - rok dwa nie zaszkodzi. A co pozniej? Jim Jones - wiecie - absolutnie go nie dam. Niech sobie idzie do lekarza. Nie musi na razie. Ja tez nie musze pisac - kazdy widzi jak jest. No to dobrze. Jutro juz nic nie napisze. Przyjde tu na ten watek, czy ktos potrzebuje - jak nie to spadam. Ja mialam byc lekarka no ale jak ... jak ja sie balam smierci. Ja tylko rozklad widzialam wiecie. Przez te 909 osob nie zostalam lekarka i przez USA - wiecie - lekarz wszystko umiera - czy tam wczesniej czy pozniej - wszystko umiera. Przeciez to myslenie nie z Polski na pewno. Z USA. I ten Jones tez sie uratowal. Skad on tam mial wiedziec o marynarzach PRAWDE o co stoja ale do konca tez to jest zle bo on tylko zarobic i tyle. I kazdy myslal jak on sie uratuje jak wyjdzie na lad - on jest szurniety. Oszaleje. Przez to nikt sie tym nie przejmowal - marynarz , oglupial. A to wiedzieli na morzu co on to wyprawial wiecie i przyznali mu racje z tym lasem - lasem sie ratowal pomysl no ... tyle ile. Ale zle troszeczke stal. Mial byc Darwin i tyle. Tyle powie, a tez to nie jest do konca to. A ten Lucyfer bo oszalal od rodowodow. Mial wziac od zwierzecia, ale nie chcial dzieci - to nie dla niego. No i mial 300 dzieci doslownie. Jakas tam rodzina wiecie, malzenstwo nie. Doslownie ci ludzie spadli mu z nieba. Nie umial sie ozenic po zejsciu i tyle :( Taka prawda :(

Gość kolejnydzienszycia
Witajcie Jak tam dzis zyjecie? Ja dzis pobudka przed 3 w nocy i WYDAWALO mi sie SLCUHAJCIE - choc to na pewno prawda jest, ze 3 osoby z 1 domku gdzie mieszkalam wiecie na mnie o 3. 00 w nocy wstali i zyczyli zebym sie WYDALA wyobrazcie sobie. To wymyslila podpalaczka z pierwszego domku, przez ktora sie powiesili i nikt nie musi siedziec A POWINNA TA BABA SIEDZIEC i taka prawda. Przez mojego brata bo jest niemoralny - taka jest wersja. Ze odpuszczaja. To maja powiedziec prawde, a wiecie jak wyglada prawda jeszcze w wiekipedii i tyle. Otoz prawda wyglada tak, ze jestem taka glupia , ze nawet juz siedziec juz przeze mnie nie musza. No ale to tez sobie wyobrazcie co to ludzie takie rzeczy i PRAWDY glosza wiecie. No ale... coz same ANIOLKi...Charliego i tyle. Recydywa , ktora slowa KIĆ nie zna - tylko kici, kici, mia, miau na kota i tyle... Jak walczyc ze szczurami mnie beda pytac bo np. na magazynie jest szczur - czy ubrac sie w pancerzyk CHITYNOWY. Bo pewnie powiem ze z tego ciuszki mozna robic. CIUSZKi. Nie - po prostu mowi sie prawde PRAWDE ja im powiem tak jak w wikipedii wiecie - nic nie istnieje tylko wikipedia, a czyje to jest? Gdzie pisac ze to i to jest NA PEWNO zle - np. masakra w JONESTOWN. Zwlaszcza ta cześć na lotnisku jeden dramat. No i wiecie - jak walczyc nie wiem - no fizjolog roslin z roslinami moze walczyc, a ja sluchajcie zalamalam sie tymi studiami. Ja dostalam depresji, poszlam sie uczyc angielskiego bo ja sobie wyobrazalam wiecie, ze ja na 3 roku dostane SPIS TEMATOW pracy magisterskiej - zastanowic sie co dalej, gdzie do pracy, nad wyjazdem no to na 3 roku sie rozdaje takie tematy - idzie sie na katedre i nastepnie nic sie nie robi, ale do pracy sie przygotowuje - zbiera sie materialy - temat sie zna, to jest najwazniejsze przeciez. No i gdzie to bylo? Bo co mi ten angielski - a to ide na angielski - tez bez sensu to bylo, ale cos tam bylo chodzilo o to, zeby NIE ZGUBIC tego angielskiego - doslownie po korki tam mialam isc raz na miesiac bo to i tak bez sensu - no ale KORKI wiecie - ja tego nie rozumialam, ksiazek nie rozumialam i tyle. Ze to ksiazka i walic tam do tego nauczyciela. Choc to tam rozumialam, ale chodzilo mi o prywatna lekcje raz na 2 tygodnie i to tez wiecie bylabym inna choc mialam tam egzamin moglo byc. Tylko ja mialam wziac ksiazke i chodzic i prywatnie sobie. To wszystko. Pod egzamin - tak sie uczy, a ja lazilam bez ksiazki, konwersacje. Ten egzamin od razu mialam, ale nic sie skupic nie umialam w tym akademiku - ja tam mialam juz nie mieszkac, ale tacy rodzice i wiecie - na zdrowy rozum PO CO MI TE STUDIA W TAKIEJ RODZINIE - bez sensu kompletnie - szkola ogrodnicza - dobrze myslalam i wyjazd zostawal do Anglii w wieku lat 20. No i czemu nie wiecie. Oni by wygladali ze mna. No tak by wygladali. W szkole byl INTERNAT WSZYSTKO GRALO wiecie. A tak? Nie - bo moja matka chodzila do szkoly z internatem a tam gwalcili wiecie. No a ja zgwalcili gdzie indziej i do dzis zyje. No wiecie - jest przestepstwo, na policje. A tak to bez rozmowy bo na kretyna czlowiek wyjdzie i tyle. I koniec. I koniec i tyle. No a dalsze rzeczy - ja sobie to MATKA poogrywalam - cale te studia tak, ze bez znaczenia - tytul i tyle. I TEGO NIE ROZUMIALAM - 5 lat poszlam na studia, bez sensu - wszystko gra - taka mialam rodzine - tam w pracy sie bedziesz uczyc, to tam takie bez sensu. 5 lat wiecie. Ile ja tam sie naryczalam, ze do liceum poszlam, kolezanki glupie. Kurwy posciela wygraly i tyle. I tak by sie nie stalo gdybym umiala byc tam wilkiem - i tak ich w dupie mialam w tej BUDZIE zwanej akademik i jeszcze wilkiem nie umalam byc przez skorpiona, ktory mnie podżeral bez sensu - gadalam z nia, radio se mialam wlaczyc. Bylabym taka by sie wyniosla, a ja bym prace miala po studiach jej powiem. Wiecie - niech sobie wezmnie ta laska te tragedie ONA O MNIE STALA - po co? Ja sie mialam wyniesc - CORKA PRZEORA - tak mnie ograla bo BYLA CORKA PRZEORA. To niech szmata zdupia na wieki i tyle. To moze sobie to wziac , ale jedzenia nie ma. Dobra - raz tam czy dwa przegielam, ale wiecie - bez przesady, ja jej nie chce. Ja tam rodziny nie wielbilam czy ojca pierdolca. No to mialam powiedziec - co mialam powiedziec? Dopiero wyszlo szydlo z worka jaki dekiel. A one byly madre? Po co mnie targaly po gorach wiecie? Ja gor mialam potad po TArnowskich Gorach i tyle. No ale bylo jakos tam ... no se moglam po lesie na rowerze w tym czasie pojezdzic. I wszyscy mi wzieli widzicie TEN SAMOLOT, a sie domyslic nie umieli. I za ANNE BOLEYN mnie tam chcieli skasowac, a nalezalo sie za tragedie 909 i tyle. I wiecie - to sie z czasem zgubilo bo ofiary samolotow byly masowe. AlE CZEMU? I teraz zobaczymy co dalej. I teraz musze uciekac z Polski bo Smolensk bedzie na dziecko diabla. WIecie - na ostatnia minute lecieli, starym gratem - jedynie dziwne, ze ani jednego zywego. Ale to tam - nie takie rzeczy sie zdarzaly CHOCIAZ wiecie. No to dobra niech ta Edyta ma ten las jak leje z glupiego akademika po latach - jak jest po mojej stronie to moze byc - moze przyjsc na obiad, a tak niech szuka se jagodek w lesie z Indianami. Po co jej ten angielski? Bo ona znala angielski. To miala wyjechac do USA jej powiedza. No miala wiecie, ale jak posylala kase do domu - bez sensu. Nie pasowalo. No to miala to powiedziec bo by prace do dzis miala. I TAK POWINNO BYC. Skoro ona ma w tylku akademik to moze byc, ta druga byla bardzo OK laska, a ona to taka - ja widzialam ze ona taka jakas jest dziwna, ale wiecie - jak sie tu wyniesc i ja jestem cala zaburzona przez nia I LAS. Skad ten las? No i ja moglam se chodzic na ten angielski ale mialam byc zoologiem. Chocby i od pancerzyka chrzaszczy. A ja PRZEZ NIA poszlam na fizjologie roslin - 3 lata, pozniej poszlam gdzie indziej, ale ja zaczelam PRZEZ NIA dostawac CHOROBY UMYSLOWEJ. Przez nia mozna do psychiatryka mozna bylo trafic i wszystko zle. Przez jej rodzine i matke ANIE SHIRLEY. Wiecie nie chodzi tu o nazwiska ludzi tylko o pewne rzeczy. Bo papieros by wiedzieli w ogrodnictwie i zaraz mnie nie ma - czy ja chce wracac? Nie, nie chce. Ale to jest daleko co. Zaczynamy od kolezanki Z USA sie dowiem - nie ktora robila KARIERE w ANGLII. JAKA KARIERE. Ja to chce miec wyjasnione bo matka jej powinna mi za studia zwracac wiecie - CORKA PRZEORA JASNEJ GORY - ja mialam wiedziec z kim ja mieszkam. Ja myslalam ze ja mieszkam z taka a taka, to ojciec to matka. Po zoologii ja wyjezdzam do Niemiec natychmiast czy ucze sie niemieckiego, a tak ja zostalam w Polsce i do dzis jestem w Polsce. Przez to, ze nie jestem po zoologii. I to nawet nie ten trotyl. Trotyl to ze na angielski lazilam nie wiadomo po co - a reszta to mnie pogielo, ze mieszkalam z corka PRZEORA. A teraz przegralam przez corke rzeznika sie dowiem i MUSI BYC, a to co? No ale sluchajcie ja przez nia za maz nie wyszlam. No to sie dowiem, ze od niej mialam Maryji i mi sie tak zebralo na zamazpojscie wiecie. A matka Ania Shirley - no przeciez wariatka kompletna i tyle. A tego ojca mialo nie byc i tyle. I ta matka mnie pomawia gdzie moze PRZEZ PRZEORA JASNEJ GORY, ktora przez to nic nie znaczy wiecie, ze ja z Rosji jestem. No to juz przegina rowno bo laska zabila brata - SYNA POLICJANTA - bo ona miala dziecko z policjantem wiecie i GDZIE ONO JEST. Niech idzie na policje bo do dzis nie zglosila zaginiecia syna PRZEZE MNIE. No wiecie co... a ja sie tym trotylem sama chcialam wysadzic naprawde. No wiecie co... obrzydliwe i tyle. I tyle umie BABA ZE WSI - czyli matka samobojczyni w Anglii - BO JEJ WSTYD wiecie po latach - nie DAMA Z CZESTOCHOWY sluchjacie. I przeprosze te Edyte , ze sie z niej smialam, ze ona nie wie z jakiego miasta byla. No corka przeora. Bez komentarza wiecie i dalej jest to samo. I ta druga samobojczyni miala sie jej poddac? Co wy - ona nam sie miala poddawac. Taka tam - i po co jej ta biola jak w sumie rela. I tyle. A ja ja tam nawracalam - to mi mieli powiedziec - i corka przeora, wez i ja wypierdol no i bym ja wypierdolila albo bym sie przeniosla, a tak siedzialam z nia 3 lata jak ulom i wziela mi las. WZIELA mi ten las ta swinia i cala sie zaburzyla. TAK SIE NIE ROBI. Ode mnie mogla miec wiarke i tyle. I MIALA TE WIARKE i jeszcze las se wziela - a las to miala po Ani Shirley - czyli swojej matce. Ode mnie nie i tyle. Ja wiem jaka bylam i tyle. A te matke powinni wsadzic do kicia jak moja, albo zrec jej nie dac. Bo ona jest BEZWSTYDNA jak dla mnie, okropna. DO Anglii z przeorem - a maz gdzie? To jest zupelnie inni ludzie sa i tyle. I wiecie ja bym ja odwiedzila tam raz i byloby OK - mialaby ode mnie dobrze Anglie - ale ja wam pisalam - to bylo wesole, ze mnie chcieli zabic no to nie wiem to samobojstwo jej tez i tyle. A jednego tam ciagnelo do niej to miala sie przyznac - dziecko przeora jestem Jasnej Gory - nie masz szans gosciu - bylego kleryka. Tak jestem olsniewajaca i wyjatkowa jak moja kolezanka Ania Shirley doslownie bo teraz wychodze przez te matke jej na wariatke kompletna tam wiecie na uczelni - czego ona chciala od zycia? Jakas wariatka kompletna i przyznaja racje ze mnie chcieli zabic. Na szczescie nic nie znacza no ale... sami widzicie. Jestem z tej Rosji ale nie przez to, ze jakas warta potepienia wiecznego MACOCHA z Czestochowy mnie pomawia tylko zostaje juz mi samolot tych Indian. Bo ich rozkradli mi juz. Ale co to ten samolot i tyle. Wiecie - ja musze szanowac i ona byla godna szacunku, ale ta jej rodzina... i tak dalej. Bo teraz kombinuja, ze jak ona ma USA to moge byc. Moge byc i tak kasa, ale tam nie bede - bez wydania? Bez sensu. A ten samolot sluchajcie do USA - bo ja USA to juz z samolotu albo z wiary ale slabo i z samolotu. No i jak mam leciec do tego USA zeby bylo dobrze? Z Heatrow i tyle. Ze Angielka. I patrzcie nie chcieliby mnie zabic w akademiku i wszystko by bylo inaczej. Ja sluchajcie tez sie tym zaburzylam wiecie ze ja chodzilam na ten angielski. Oni na mnie wszyscy tam, a mnie pasowalo CHODZIC NA KURS. Mnie mialy korki pasowac. To wszystkie klepki mi sie porozluznialy bo raz na 2 tyg.. godzina konwersacji i starczy. Tak sie w domu uczyli wiecie. No ale zas chyba ogrywac musialam te zera tam wszystkie. Te szmaty tam wszystkie. Ale wiecie zawsze cos tam. I Z TEGO mialam uczelnie w szkole. Wylacznie z tego wiecie. Bo tak pasowalo. Mialam nie mialam zostac w tej Polsce - wszystko zle i tyle :( A wiecie ekolog to las jest w Kandzie i Rosji i tak kiedys wygladalo USA przyznajmniej do gory jak Kanada i Rosja, a co te bizony robily na tych polach to nikt nie wie - i poszlo o bizony wiecie - jedni ze je wystrzelali - Indianie, a tamci szkodniki na polach. Bo one mialy las , ale tratowaly im te laki, pozniej do lasu nie umialy trafic, troche tam strzelali tez, ale i wiecie one bladzily, nawet jak strzelali to bez sensu - oni lapac je mieli i do lasu, zagrodzic las, oni sie mieli UCZYC o tych bizon - gdzie to BIZON na polu -poza tym bezuzyteczne i tyle :( No i takie to sa rzeczy. A to niech tam siedza juz wszyscy w tym USA w tym bungalow indianskim i wiecie blokuja naszych w Holandii W BUNGALOW zeby ich tak nie porownywali bo Indianie nie pili i tyle. A ta kolezanka byla normalna - lzejsza praca mniej pieniedzy i poszla. Po studiach i poszla. Choc nie bylam tym zachwycona - nie z zawisci - cos zle i tyle. Cos zle? Wiecie co tam chodzi - skorpion i tyle. I inna katedra i wszystko gra. Ona sie mna zaburzyla - juz, juz, juz. Mna na pewno nie - ja bylam mocno szpitalna i to sie wyczuwa. Ja tam jeszcze w szpital probowalam na ostatnim roku sie dostac, ale wiecie kasa i do szkoly poszlam, no wiec ona mi nie zarzucila ze ja nie bylam szpitalna. No troche moze, ale nic sie nie udalo. Bo mi rodzina chciala pomoc ale sie nie udalo nic i tyle. No ale to tam tyle moja wina. A JA ZA NIA NIE LATALAM - ona przyszla czy chce mieszkac, ale wiecie - moglam pomyslec nie ciesz sie za bardzo takie rzeczy... Eee stare czasy i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Ja sluchajcie tez sie tym zaburzylam wiecie ze ja chodzilam na ten angielski. Oni na mnie wszyscy tam, a mnie pasowalo CHODZIC NA KURS. Mnie mialy korki pasowac. To wszystkie klepki mi sie porozluznialy bo raz na 2 tyg.. godzina konwersacji i starczy. Tak sie w domu uczyli wiecie. No ale zas chyba ogrywac musialam te zera tam wszystkie. Te szmaty tam wszystkie. Ale wiecie zawsze cos tam. I Z TEGO mialam uczelnie w szkole. Wylacznie z tego wiecie. Bo tak pasowalo. Mialam nie mialam zostac w tej Polsce - wszystko zle i tyle :( A wiecie ekolog to las jest w Kandzie i Rosji i tak kiedys wygladalo USA przyznajmniej do gory jak Kanada i Rosja, a co te bizony robily na tych polach to nikt nie wie - i poszlo o bizony wiecie - jedni ze je wystrzelali - Indianie, a tamci szkodniki na polach. Bo one mialy las , ale tratowaly im te laki, pozniej do lasu nie umialy trafic, troche tam strzelali tez, ale i wiecie one bladzily, nawet jak strzelali to bez sensu - oni lapac je mieli i do lasu, zagrodzic las, oni sie mieli UCZYC o tych bizon - gdzie to BIZON na polu -poza tym bezuzyteczne i tyle :( No i takie to sa rzeczy. A to niech tam siedza juz wszyscy w tym USA w tym bungalow indianskim i wiecie blokuja naszych w Holandii W BUNGALOW zeby ich tak nie porownywali bo Indianie nie pili i tyle. A ta kolezanka byla normalna - lzejsza praca mniej pieniedzy i poszla. Po studiach i poszla. Choc nie bylam tym zachwycona - nie z zawisci - cos zle i tyle. Cos zle? Wiecie co tam chodzi - skorpion i tyle. I inna katedra i wszystko gra. Ona sie mna zaburzyla - juz, juz, juz. Mna na pewno nie - ja bylam mocno szpitalna i to sie wyczuwa. Ja tam jeszcze w szpital probowalam na ostatnim roku sie dostac, ale wiecie kasa i do szkoly poszlam, no wiec ona mi nie zarzucila ze ja nie bylam szpitalna. No troche moze, ale nic sie nie udalo. Bo mi rodzina chciala pomoc ale sie nie udalo nic i tyle. No ale to tam tyle moja wina. A JA ZA NIA NIE LATALAM - ona przyszla czy chce mieszkac, ale wiecie - moglam pomyslec nie ciesz sie za bardzo takie rzeczy... Eee stare czasy i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
A ta jej kolezanka tej CORKI PRZEORA to ona sie wiecie wydala i miala dzieci - nie wiadomo po co kazdy powie, zeby ojcu dowalic - i wiecie ona tez ja mogla odwiedzic. JUZ BYLA W ANGLII - no to miala jej nie pomagac i zostawic ja w spokoju bo ja mialam interes w tym zeby razem byc, a ona jaki miala interes? Po co jej ona byla? Bo mi ja wziela, ta sie zabila i jest na mnie. A przeciez ja jestem po fizjologii roslin bo mnie beda pomawiac wiecie, ze przeze mnie corka przeora Jasnej Gory nie dostala pracy w szpilau. Zwlaszcza po GEOBOTANICE sie dowiem, nie po OCHRONIE PRZYRODY. Bo czym my sie roznimy - na przyklad ja poszlam przyrode chronic na te katedre, a one poszly co - las sadzic? Las sadzi sie na lesnictwie im powiem - mialy se studia zmienic. Ja bylam i do dzis jestem na dobrym kierunku PO LICEUM i tyle. A one? Nie wiem. Jak to w Polsce bywa im powiem kiedys i ze miala zdradzic swoja najwieksza tajemnice wiary jaka byl SKORPION ONA - i bym zaraz poszla I NORMALNA BYLA, a tak? A ja mialam 2 siostry, zabily sie skandalicznie wiecie i przez kogo? Napisaly, ze przeze mnie . Przestancie. One sie zabily przez CORKE PRZEORA. Praca - one sie mialy tak dobrze sie dowiem teraz - to ja sie mialam zabic bo tak ciezko, bez sensu wszystko po tych studiach. Oni mieli tego nie robic i tyle. Bo ja nie potrzebuje tych studiow W OGOLE - to jest tylko tytul? To tym bardziej praca i dzis mam DAWNO rodzine, normalne zycie i tyle. Wiecie jak wygladaja moje studia dla mnie? JAK BAZGROL W ZESZYCIE. Czasem ktos probuje cos napisac , rozpisac dlugopis i to taki BOHOMAZ zostaje w hefcie... i tyle :( Bo jak ja sie nazywam na nazwisko - czy chce sobie zmienic bo podobno moje jest trudne do ...wymowienia i na jakie. BOHOMAZ. Imie moze byc bo mam patronke i teraz taka dziwna sytuacja, ze musze tak leciec patronka, zeby byla wyzej ode mnie bo tak mnie zle nazwali, a matke tez sie dowiem bo widac. Ciekawe czy ten ojciec zyje - chyba nie, choc nie wiem. Nie powiem tego na 100%. Moze i 100 latek ma. I tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Bo wiecie teraz ja nie chce mojego nazwiska bo mi NIE PASUJE wiecie. Jak chce sie nazywac. BOHOMAZ. Bo co ja to pisze tyle, to chyba wszystko jest bez sensu. Bo w Niemczech teraz liczy sie juz tylko pogrzeb bo maja opinie ze sa niesmiertelni, a nawet gwiazdy umieraja. Rodza sie i umieraja i tyle. Bo dzis ludzie zastanawiaja sie czy wirus jest zywy, a kiedys czy gwiazda zyje - swieci, widac ja, MRUGA - czyli ma oczy wiecie. I tak wam napisze - i zaczeli to badac - co one tak swieca i tyle. Przeciez to moze byc, ciekawe wszystko. Niektorzy ludzie sa hjak gwiazdy stwierdzono - jedynie ze nie swieca, a pozniej ludzie zagubili to ale byly te kolorki - bo np. jak poznac gwiazde ktos powie. No jak nie swieci to pomalowac farbkami i tyle. I koniec. Malowanie ciala tez cos oznacza, a tak tam rozne... aaa i tyle. I tak mi rozkradli tych Indiach a ja ich NATYCHMIAST nawrocilam i ZARAZ BY MIELI RZYM wiecie - bo czemu nie chrzcza Indian - bo zaraz by mieli Rzym i ...po nich tam. Ja pierdziele ta Europa to tylko ta buda - nastepne Zydy. No Zydom te corke rzeznika Pan Bog wybaczy bo oni nie maja Ewangelii - umarl na krzyzu, grob mial - normalny czlowiek - wlosy mial dlugie - najpierw bylo jak aniolek, a pozniej ze na wojne mu sie nie chcialo isc, a mogl bo sie nie ozenil to pasowalo, ale mamuska jego i ten jego POGRZEB i wiecie. Na krzyzu - ojca nie bylo cos tam nabroil? Nie bylo. A umarl, umarl - nie bylo ojca bo umarl. A pozniej? za co ten krzyz? Za bledne nauki. Ale w sumie czemu krzyz - bo WNUK RZEZNIKA i tyle. No to kim jest dla mnie Jezus Chrystus zapyta mnie ksiadz na spowiedzi. Wnuk rzeznika mu powiem - bo po co mi spowiedz. No tez nie wiem. Tez sie zastanawiam i tyle. No i wiecie oni sie nie zenili im - tak przepadli - KUPA dzieci robili, jak Slownianie. Patrzyli na siebie, podobali sie sobie, ale dzieci robili... no wlasnie - najpierw chyba normalnie, a pozniej juz tylko w lesie bo nie bedzie co jesc. Bo czemu oni przetrwali - bo tak robili dzieci - ta kupa w tym lesie. A Slowianie byli inni? TO SAMO sluchajcie i tyle :( No prawie - ale malzenstwa Slowian? Nic o tym nie wiem. Bo wiecie CHRZEST I MALZENSTWO - a imiona? To najwazniejsze i tyle. Nie ma. Niektorzy ludzie TYLKO Z IMIENIA SIE RATUJA. Tylko tak... :(

Gość kolejnydzienszycia
wiecie jak mowili na te tragedie w Jonestown - 909 tragedy - tak to ograli. I zeby przestali to maja September 11. I tyle. A tak bylo. Zaraz z tego sie zrobilo 666 i tyle. Bo gdyby byli satanistami to 666 sie zabije. To wiedzieli albo nie. A na lotnisku, ze niektorzy probowali uciekac. Ale kto im dawal te trucizne. I wiecie czemu dzieci - bo kupa te dzieci mieli. No to mieli przemyslec, ale malo grzechow i koniec. To USA to jeden grzech i tyle. I tak takie same zycie. Bo oni tam wiecie - no przeciez mieli bungalow, normalnie zyli... a las? Mieli ich nauczyc wiecie roznych rzeczy, prace dac. Takie rzeczy. I tyle. Papieros - no coz... przepadlam bo widac a mysleli ze nie. No rzeczywiscie jak ja przepadlam przez ten pet w tym biurze. A w tym ogrodnictwie im sie nie dadza. Oni to mieli wiedziec - piromanke se przyjeli - NA NICH. I teraz jest wszystko na Polakow bo teraz by sie nalezala stala praca za tragedie na amazon.de - ale wiecie juz nic z tego - tam to samo - kurde tak sie bali pozaru bo PIROMANKA ja nie moge. Ale to mialam ten UKWIAL za to i nie moge byc w pomidorach - szkoda mi ale takie zycie. Za UKWIAL. Bo pozamieniali sie w ryby i wszystko gdzies, a ja? BO NAWET NIE MIALAM DZIECI - z wujkiem. Bo to rodzina mnie tak zalatwila. Jaka rodzina sie dowiem? Taka sekta w takiej firmie jest nazywaja sie "RODZINA" i tyle i oni mnie tak zalatwili, ze na koniec wpisali mi PET i nie napisali GDZIE. No to w pracy i tyle. Tam nie sie dowiem - ale teraz juz tak i co dalej? A nasi i tak i tak. No telefon do strazy pozarnej i tyle. A w nocy sie dowiem? A w nocy sie nie pali i tyle. A jak ktos musi. To na pewno nie ja bo ja w ogole nie pale najwyzej sie napije, zeby zgasic pozar bo wiecie moze i tak samo by bylo, ale by mi powiedzieli i tego sw. Jozefa naprawde nie musialo byc NO JEDEN POZAR mi zrobili w zyciu. Dajcie spokoj. Zaraz bym sie polapala, ze i tak bez sensu - tylko kasa albo ZUPELNA zmiana pracy, a ja sobie jeszcze 4 lata w sumie jak kretynka siedze. A teraz co - maz? dzieci? gdzie to? Poglupieli wszyscy i tyle :( No ale takie zycie :( 909, 9.11 Nawet sie zgadza, nie? Moze to sie nawet jakos laczy , nie? Kto wie? :(

dzien dobry Owieczko:) milo Cie widziec, jestes piekna kobieta, madra czemu nadal tak myslisz o swoejej przeszlosci? przestan o niej myslec, zajmij sie swoim zyciem, taka zdolna, madra i urodziwa kobieta a tak nieszczesliwa nie moge tego pojac

Gość kolejnydzienszycia
Wiecie - czemu ja tak pisze tu - jedziecie do pracy za granice - macie roznego rodzaju ozdoby(???) na przyklad ja MEDALIKI wiecie religijne. I drazni to tych ludzi tam, denerwuje - inne rzeczy nie przeszkadzaja im w ogole wiecie - wszystko moze sie zawalic i tak dalej ale MEDALIK NA SZYI to tak przeszkadza ze cos strasznego. I tak przepadlam w takiej jednej pracy gdzie MAKIJAZ nie przeszkadzal permamentny NIKOMU ANI SHIRLEY - to zielone wlosy jedynie mogla miec i tyle ta laska - no to to nie choc w regulaminie pisalo ze ZADNYCH MAKIJAZY, a moje medaliki NIE MOGLY BYC bo sluchajcie ZAGROZENIE STWARZAJA. Jakie? I ja je zdjelam i za to ... no moge i nie musze przepraszac tych lasek tam bo jak ja to pojechalam do tej pracy bo wiecie byloby NORMALNIE i musza mnie wrocic. Ale coz... tam najgorsze byly MEDALIKI RELIGIIJNE na szyi, a to sa ozdoby indianskie na przyklad. Bo ja to tak polece. Po co mi te medalki. Bo to sa ozdoby indianskie. Dostalam je od NAWROCONYCH INDIAN , ktorzy je nosili jako ozdoby religijne i nie rozumieli wielu rzeczy - na rzemyku i tylko mam 1 MEDALK co ja im dalam zeby takie robili wiecie i zeby sobie mieli BIZNES w USA na tym. Bo oni uwazali, ze oni mieli ich jakos wykorzystac, a jedyne co umieli im dac to BIALY BUNGALOW i tyle. No to bialy - inny kolorek i byloby dobrze. Bo oni mieli BUNGALOW ale bialy - po co oni do tego lasu chodzili, tak ich szkoda, mieli sie uczyc medycyny - ktos powie. Nie pasuje. Ale pasuja inne domki - w lesie domki pasuja. Te domki patrzcie W LESIE - i oni wszyscy sa w pracy w tym USA. Tak mocno ten las do nich PRZYROSL przez cala historie i takie LESNE jest USA i gleby slabe, a te bizony to bylo ich mieso - co oni mieli jesc. Wiecie - KURCZAKI oni jedza - no dobra - KUCHARZE to sa Indiany, zolnierze mogli byc. Tylko domki mieli miec w lesie i tyle. I tak narobili bo nie rozumieli jak ten las wycieli i przez to wiecie ze po cichu karczowali, tu nikt nic nie wiedzial wiecie, a tam ci tubylcy wszystko wiedzieli - przychali Angliki i wycieli lasy. Bo czemu Am. Pol woli Hiszpanow od Anglikow PRZEZ TO. Ze oni ten las i ci Aztekowie - Am. Pol - i ANGLIK COS STRASZNEGo, wola juz tych WLOCHOW tam wrzeszcza niz ich nie chca - Hiszpan pomawiaja od Wlochow bo ten Rzym wiecie no i takie to wszystko LASEM MALOWANE i tyle. I tak SAMI SE ZACZELi dzungle chronic w tej Am. Pol. bo czemu sie nie dali BO IM LASY WYTNA - ale wiecie - co to - oni w lesie nie siedzieli tak, inni byli - na przyklad sie nie nawrocili i to jest prawda ZA MIESO. Czemu ? Za bizony. A sami tego nie rozumieli, ale tak bylo - za bizony sie obrazili, ze glodem ich chca wziac bo medycyna nie pasuje - no to takie cos - ze przed smiercia glodowa uciekali bo w Am. Pol jak Hiszpanie przyjechali wiecie to wiedzieli tylko ZE BYL GLOD i byly masowe groby, ale tam woda wyschnela - studnie, tego nie wiedzieli. I sie kloca - teraz robia ofiary kaplanow - to jest na Polske - a byly studnie wyschniete i tyle. Takie tam rzeczy - wszystko wszystkim sie pomieszalo i tyle. Acha - bo wlasnie w USA sie zaczela ochrona przyrody - g... to warte, ale praca jest. I co to chronia - wode - ale tez nie rozumieli, ze ciepla wode, zeby nie grzac zima. Tam wszyscy chodzili i tak sie zaczelo, ze ograli te wyschniete studnie tymi gejzerami, a pozarli sie o to yellowstone strasznie tez i tyle. Indianie to nie - choc moze im pokazali nawet, ale ochrona przyrody to jest indianskie i tyle. Wiecie no szkoda tych czekoladek, ale zajob chory umyslowo ale najgorsze moje medaliki na szyi - zagrozenie stwarzalam tam. No ja myslalam, ze biuro chore umyslowo i tez mialam racje TROCHE bo inne jeszcze bardziej i tyle. I co ja mam teraz robic w tej Polsce jak juz tak stwarzam to zagrozenie pozarowe. Cos strasznego. Chyba sie podpalic z milosci i tyle. I koniec. No na razie tyle wam napisze. Ide szukac ogloszen o prace...

Gość kolejnydzienszycia
Wiecie - czemu ja tak pisze tu - jedziecie do pracy za granice - macie roznego rodzaju ozdoby(???) na przyklad ja MEDALIKI wiecie religijne. I drazni to tych ludzi tam, denerwuje - inne rzeczy nie przeszkadzaja im w ogole wiecie - wszystko moze sie zawalic i tak dalej ale MEDALIK NA SZYI to tak przeszkadza ze cos strasznego. I tak przepadlam w takiej jednej pracy gdzie MAKIJAZ nie przeszkadzal permamentny NIKOMU ANI SHIRLEY - to zielone wlosy jedynie mogla miec i tyle ta laska - no to to nie choc w regulaminie pisalo ze ZADNYCH MAKIJAZY, a moje medaliki NIE MOGLY BYC bo sluchajcie ZAGROZENIE STWARZAJA. Jakie? I ja je zdjelam i za to ... no moge i nie musze przepraszac tych lasek tam bo jak ja to pojechalam do tej pracy bo wiecie byloby NORMALNIE i musza mnie wrocic. Ale coz... tam najgorsze byly MEDALIKI RELIGIIJNE na szyi, a to sa ozdoby indianskie na przyklad. Bo ja to tak polece. Po co mi te medalki. Bo to sa ozdoby indianskie. Dostalam je od NAWROCONYCH INDIAN , ktorzy je nosili jako ozdoby religijne i nie rozumieli wielu rzeczy - na rzemyku i tylko mam 1 MEDALK co ja im dalam zeby takie robili wiecie i zeby sobie mieli BIZNES w USA na tym. Bo oni uwazali, ze oni mieli ich jakos wykorzystac, a jedyne co umieli im dac to BIALY BUNGALOW i tyle. No to bialy - inny kolorek i byloby dobrze. Bo oni mieli BUNGALOW ale bialy - po co oni do tego lasu chodzili, tak ich szkoda, mieli sie uczyc medycyny - ktos powie. Nie pasuje. Ale pasuja inne domki - w lesie domki pasuja. Te domki patrzcie W LESIE - i oni wszyscy sa w pracy w tym USA. Tak mocno ten las do nich PRZYROSL przez cala historie i takie LESNE jest USA i gleby slabe, a te bizony to bylo ich mieso - co oni mieli jesc. Wiecie - KURCZAKI oni jedza - no dobra - KUCHARZE to sa Indiany, zolnierze mogli byc. Tylko domki mieli miec w lesie i tyle. I tak narobili bo nie rozumieli jak ten las wycieli i przez to wiecie ze po cichu karczowali, tu nikt nic nie wiedzial wiecie, a tam ci tubylcy wszystko wiedzieli - przychali Angliki i wycieli lasy. Bo czemu Am. Pol woli Hiszpanow od Anglikow PRZEZ TO. Ze oni ten las i ci Aztekowie - Am. Pol - i ANGLIK COS STRASZNEGo, wola juz tych WLOCHOW tam wrzeszcza niz ich nie chca - Hiszpan pomawiaja od Wlochow bo ten Rzym wiecie no i takie to wszystko LASEM MALOWANE i tyle. I tak SAMI SE ZACZELi dzungle chronic w tej Am. Pol. bo czemu sie nie dali BO IM LASY WYTNA - ale wiecie - co to - oni w lesie nie siedzieli tak, inni byli - na przyklad sie nie nawrocili i to jest prawda ZA MIESO. Czemu ? Za bizony. A sami tego nie rozumieli, ale tak bylo - za bizony sie obrazili, ze glodem ich chca wziac bo medycyna nie pasuje - no to takie cos - ze przed smiercia glodowa uciekali bo w Am. Pol jak Hiszpanie przyjechali wiecie to wiedzieli tylko ZE BYL GLOD i byly masowe groby, ale tam woda wyschnela - studnie, tego nie wiedzieli. I sie kloca - teraz robia ofiary kaplanow - to jest na Polske - a byly studnie wyschniete i tyle. Takie tam rzeczy - wszystko wszystkim sie pomieszalo i tyle. Acha - bo wlasnie w USA sie zaczela ochrona przyrody - g... to warte, ale praca jest. I co to chronia - wode - ale tez nie rozumieli, ze ciepla wode, zeby nie grzac zima. Tam wszyscy chodzili i tak sie zaczelo, ze ograli te wyschniete studnie tymi gejzerami, a pozarli sie o to yellowstone strasznie tez i tyle. Indianie to nie - choc moze im pokazali nawet, ale ochrona przyrody to jest indianskie i tyle. Wiecie no szkoda tych czekoladek, ale zajob chory umyslowo ale najgorsze moje medaliki na szyi - zagrozenie stwarzalam tam. No ja myslalam, ze biuro chore umyslowo i tez mialam racje TROCHE bo inne jeszcze bardziej i tyle. I co ja mam teraz robic w tej Polsce jak juz tak stwarzam to zagrozenie pozarowe. Cos strasznego. Chyba sie podpalic z milosci i tyle. I koniec. No na razie tyle wam napisze. Ide szukac ogloszen o prace...

Gość kolejnydzienszycia

Gość kolejnydzienszycia
Wiecie - czemu ja tak pisze tu - jedziecie do pracy za granice - macie roznego rodzaju ozdoby(???) na przyklad ja MEDALIKI wiecie religijne. I drazni to tych ludzi tam, denerwuje - inne rzeczy nie przeszkadzaja im w ogole wiecie - wszystko moze sie zawalic i tak dalej ale MEDALIK NA SZYI to tak przeszkadza ze cos strasznego. I tak przepadlam w takiej jednej pracy gdzie MAKIJAZ nie przeszkadzal permamentny NIKOMU ANI SHIRLEY - to zielone wlosy jedynie mogla miec i tyle ta laska - no to to nie choc w regulaminie pisalo ze ZADNYCH MAKIJAZY, a moje medaliki NIE MOGLY BYC bo sluchajcie ZAGROZENIE STWARZAJA. Jakie? I ja je zdjelam i za to ... no moge i nie musze przepraszac tych lasek tam bo jak ja to pojechalam do tej pracy bo wiecie byloby NORMALNIE i musza mnie wrocic. Ale coz... tam najgorsze byly MEDALIKI RELIGIIJNE na szyi, a to sa ozdoby indianskie na przyklad. Bo ja to tak polece. Po co mi te medalki. Bo to sa ozdoby indianskie. Dostalam je od NAWROCONYCH INDIAN , ktorzy je nosili jako ozdoby religijne i nie rozumieli wielu rzeczy - na rzemyku i tylko mam 1 MEDALK co ja im dalam zeby takie robili wiecie i zeby sobie mieli BIZNES w USA na tym. Bo oni uwazali, ze oni mieli ich jakos wykorzystac, a jedyne co umieli im dac to BIALY BUNGALOW i tyle. No to bialy - inny kolorek i byloby dobrze. Bo oni mieli BUNGALOW ale bialy - po co oni do tego lasu chodzili, tak ich szkoda, mieli sie uczyc medycyny - ktos powie. Nie pasuje. Ale pasuja inne domki - w lesie domki pasuja. Te domki patrzcie W LESIE - i oni wszyscy sa w pracy w tym USA. Tak mocno ten las do nich PRZYROSL przez cala historie i takie LESNE jest USA i gleby slabe, a te bizony to bylo ich mieso - co oni mieli jesc. Wiecie - KURCZAKI oni jedza - no dobra - KUCHARZE to sa Indiany, zolnierze mogli byc. Tylko domki mieli miec w lesie i tyle. I tak narobili bo nie rozumieli jak ten las wycieli i przez to wiecie ze po cichu karczowali, tu nikt nic nie wiedzial wiecie, a tam ci tubylcy wszystko wiedzieli - przychali Angliki i wycieli lasy. Bo czemu Am. Pol woli Hiszpanow od Anglikow PRZEZ TO. Ze oni ten las i ci Aztekowie - Am. Pol - i ANGLIK COS STRASZNEGo, wola juz tych WLOCHOW tam wrzeszcza niz ich nie chca - Hiszpan pomawiaja od Wlochow bo ten Rzym wiecie no i takie to wszystko LASEM MALOWANE i tyle. I tak SAMI SE ZACZELi dzungle chronic w tej Am. Pol. bo czemu sie nie dali BO IM LASY WYTNA - ale wiecie - co to - oni w lesie nie siedzieli tak, inni byli - na przyklad sie nie nawrocili i to jest prawda ZA MIESO. Czemu ? Za bizony. A sami tego nie rozumieli, ale tak bylo - za bizony sie obrazili, ze glodem ich chca wziac bo medycyna nie pasuje - no to takie cos - ze przed smiercia glodowa uciekali bo w Am. Pol jak Hiszpanie przyjechali wiecie to wiedzieli tylko ZE BYL GLOD i byly masowe groby, ale tam woda wyschnela - studnie, tego nie wiedzieli. I sie kloca - teraz robia ofiary kaplanow - to jest na Polske - a byly studnie wyschniete i tyle. Takie tam rzeczy - wszystko wszystkim sie pomieszalo i tyle. Acha - bo wlasnie w USA sie zaczela ochrona przyrody - g... to warte, ale praca jest. I co to chronia - wode - ale tez nie rozumieli, ze ciepla wode, zeby nie grzac zima. Tam wszyscy chodzili i tak sie zaczelo, ze ograli te wyschniete studnie tymi gejzerami, a pozarli sie o to yellowstone strasznie tez i tyle. Indianie to nie - choc moze im pokazali nawet, ale ochrona przyrody to jest indianskie i tyle. Wiecie no szkoda tych czekoladek, ale zajob chory umyslowo ale najgorsze moje medaliki na szyi - zagrozenie stwarzalam tam. No ja myslalam, ze biuro chore umyslowo i tez mialam racje TROCHE bo inne jeszcze bardziej i tyle. I co ja mam teraz robic w tej Polsce jak juz tak stwarzam to zagrozenie pozarowe. Cos strasznego. Chyba sie podpalic z milosci i tyle. I koniec. No na razie tyle wam napisze. Ide szukac ogloszen o prace... cdn.

Gość kolejnydzienszycia
Bo teraz jest ze to zero w tej drugiej pracy ogrywalo mi ZAGROZENIE POZAROWE i dlatego moglam troszeczke pojebac. Bo czemu ja to pisze.Bo np. przyjdzie wojna - co z tymi naszymi tam. Oni chca do USA do bungalowa. Ja - wiecie TO BY BYLA wojna, ale przez 909 nie bedzie - ida po Indian - bo takby sie skonczylo, ale przeze mnie nie bo nie mam JUZ DAWNO mieszkania w Niemczech , jeszcze sie niemieckiego uczylam PO CO. Na szczescie... krocej niz moja matka. I czemu nie chce na zachod? Bo wiecie co JEDNA SZMATA TEN ZACHOD. JEDNA SZMATA. A w Polsce nie ma ubran? TO SAMO. jeszcze lepsze w tych wszystkich sklepach bo to lepsze uzyte, a tam masz tansze gorsze. I wiecie ta moja matka byle co jeszcze na plus zrobi a tak jak bede tam siedziec Z DARMA Z DARMA sluchajcie zupelnie to juz nic nie zrobi. A co mi to zle w tej Polsce? Ale nie mam co zrec i tyle. I widzicie - domki ich zgubily. Bo szkoda bylo pomalowac na brazowo - to przegrali i tyle. Ja wiecie przyjechalam do holandii i od razu POSZLAM DO LASU zamiast do biura jeszcze mnie widzieli ze laze POLAKA nawet spotkalam tam i tyle - jak udowodnie ze jestem Indianka - wiele ozdob na szyi, specery po lesie, jagodki sie zbiera. I wiecie ja tylko jednym przegralam w tym UKWIALE. Nazywala sie laska JAGODA i mialam pomyslec - to sa w lesie i ja olac. A jest taka Ruska w tym ogrodnictwie - TAKA SAMA - Jagoda jest ryba , nie da jej rady - bo chce chyba jechac tam Jagoda, zeby ograc Ruske - eee tam - jak ma dzieci, bo jedna szmata, wszystkich wkurza i teraz no ale ona jej nie ogra, a ja wiecie jakbym sie nie domyslila to 8 lat temu to po mnie. I wiecie - w biurze to bylo? To tym bardziej nowye sofi. Ci sie tam przejmuja ZAGROZENIEM POZAROWYM - taka maja NASI opinie w Holandii a w Niemczech tez bo nie chca ich do tego USA za wiecie te afere w Szkocji - to tez jest przez dziecko diabla, ze w Szkocji zlecial ten samolot - wiecie co to tam bylo - Kadafi go wyslal. No i tak nasi przepadaja w Holandii z nadzieja na bungalow w USA bo im samoloty poleca i nie beda rozumieli czemu, ale nie , nie , nie - tu kasa tam kasa - w razie co do domu -i TAK DO USA. Po znowu bedzie 909 bo domki byly w lesie beda mowic, ze nikt nie chcial na wakacje przyjechac i to tak sie zaczelo. A co to powiedza w USA - Indian tam chcieliscie w tym lesie? Ale starsi ludzie nie lubia slonca, plazy to las. No i tak beda mowic i moga byc na morzu w USA bo w sumie teraz beda zalowac AMERYKANSKICH MARYNARZY ze to tak przepadli przez Jima Jonesa i tyle. I to na pewno Polak i teraz na polskim morzu bedzie to samo co co mieli USA TYLE LAT - gdzie tam 78 - 30 lat nie mogli w sumie przez to plywac bo by pomawiali marynarzy wiecie amerykanskich, ze sobie NIE RADZA jak z morza wracaja. Tak bylo. I teraz bedzie ze to byl Polak i Polaki NIE. I szkoda, ale to byl Polak i trzeba sie tego domyslic bylo i tylko widzial swoja kase i las i .... jeszcze cos... i ze sie w koncu Z TAKA KASA nie ozenil. Bo czemu ci Indianie. Aaa tam dzieci SA WSZYSTKICH. Bo wiecie on myslal, ze te dzieci mu dadza , on jakas szkole otworzy w tym lesie czy tam. On mial tyle kasy. Acha - zaczelo sie ze dzieci nie ma po co mu ten las. Oni potrzebuja las , ze maja dzieci zeby sie mogly bawic w lesie. Bawic w lesie? Tyle szczurow - oglupieli. Na poczatku ich nie lubil - tak sie zaczelo i tyle. A koniec wiecie... i on nie lubil ich i oni jego. i wszyscy do dzis sa skazani na siebie. SKAZANI NA SHAWSHANK - jak to ograc - kiciem. Nie pasuje powiedza nasi. Pasuje, pasuje - to jest moj mlodszy - BYLE ISC SIEDZIEC - moj mlodszy brat wiecie - BYLE NIE SIEDZIEC. No i sie zabil - bezmyslnie i tyle. I przegral z tymi Indianami. Bo czemu nie cjankiem tez? I tyle bo poszlo o dzieci i tyle. I on dalby na szkole - on mial kasy z tego morza - dzieci nie mial - tak powiedzial - no i wiecie no to oni maja dzieci. Ale czy by mu sie uczyly te dzieci - bo ta zona to tam - bo czemu USA bo dzieci BO MIAL KASE. No i wiecie oni sie rozchodza ale moga a ta wladza to jedynie, ze SZUKALI DYREKTORA SZKOLY. I TAKA JEST PRAWDA jak im zalezy na Indianach wiecie - najwazniejszy byl tam DYREKTOR SZKOLY - nic jeszcze nie istnialo, a juz byl dyrektor. I teraz bedzie raz Polaki, raz Indianie bo las. I tak zawsze bede najlepsza bo ekolog a reszta? LASU powinno byc, ale nielesny pasuje juz DO tego ze NIE LAS, ze mieli racje wiecie, a fizjologia roslin i GLEBY tez im pasuja. Bo sie dowiem, ze zeby wilka. MIALAM ale mi je zniszczyli w Polsce bo czemu nie stalam o Najsw. Sakrament - stalam - jezykiem mowia to jest bez sensu, tak tylko GNIOTY mysla. Bo w ogole ksieza sa glupi to jest POKARM DUSZY i tak leci jedzenie w POLSCE a oni Najsw. Sakrament przyjmuja DO SERCA. i wszystko jest zle przez to. Bo czemu tak wyzywam ksiezy. Bo przez nich ludzie tylko wiara, wiara, a przeciez czlowiek ma cialo i dusze. SERCE to moje UCZYNKI, a ja przyjmuje Boga do SERCA a nastepnie ide zabijac, krasc, walic sie jak debil ostatni - i to jest Polska - przyjmuje Pana Jezusa do serca, zeby ograc moje uczynki, a Slowian zeby byc Rzymem ogrywaja SLUBEM - bo tez dzieci na kupie, ale BAB. Tu nie bylo ojca - bo jakas roznica byc. Tak - tu jest kobieta MATKA, a ojca brak i tyle :( I caly zachod ogrywam WNUKIEM rzecznika I pomawiam SYNEM RZEZNIKA - kim jest dla mnie Jezus Chrystus- syn i wnuk rzeznika i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Wiecie co ja to rozumiem tak - Bog nie powiedzial czy przyjmujemy Najsw. Sarkrament do SERCA czy Do DUSZY. No to ja mysle tak DO SERCA - nie najwyzej do zoladek i wtedy jest dobrze DO UST i tyle. Bo co sie tak obrazilam o komunie na reke. No to tak sama hostia POKARM DUSZY, a bylo tak CIALO I KREW jako chleb i wino - DO UST przeciez im PODAWAL do ZOLADKA i wtedy SERCE to zrodlo uczynkow -i to pasuje do Ewangelii a tak wiecie gubi sie wino czyli KREW - a co warty czlowiek bez krwi? I tyle. I wiecie - teraz ci ksieza w tych brygidkach to mi dadza ten zielnik - rob co chcesz. I tyle. BO PACZKA im poleci. I CO JA ZROBIE Z TYM ZIELNIKIEM? Co? Paczka i owszem - ale z kasa tylko. I to wszystko JEST CORKA PRZEORA a jest na mnie. Kto tam pracuje do dzis i SIE LESBI LUB NIE - brak znaczenia - to juz widzi jaka byla. A wiecie jak sie splawia WSZYSTKICH bo splawila WSZYSTKICH ze jak bedzie potrzebowala WSADU bo tam tez miala chetnych to se kupi ...wibrator w sklepie. Bo wyjechala bo do sklepu ja chcieli. I przez to chyba ja mam sklep - jeszcze do szkoly do sklepu? I wyjechala. I mogla byc bo brat sie stracil ale prace miala bo ja niczego nie rozumiem i tyle. No to rozumiem i tyle. A najbardziej rozumiem ze jak ktos ma duzo kasy to jedzie do USA i tyle i koniec. Chyba wie jak wyglada samolot. Pozwiedzac. Bo tak pasuje po mnie. Bo mnie pomawia ATEISTA ktory jedzie na relii wylacznie - wyrzucony z Polski ze ja pojechalam na wycieczke do USA bo po co ja jezdzilam na wycieczki po Europie - bez sensu - jak juz to do USA - tez bylam. A teraz jest komp i wszedzie sa zdjecia - nawet tylka ruszyc nie trzeba jeszcze jak nie ma za co. Komp sie zostawia i wikipedie i tyle :( Bo co teraz jest net - wikipedia i tyle :( No co jeszcze? :(

Gość kolejnydzienszycia
Ona zwariowala po tym gwalcie wiecie i jak ona sie stala dla siebie CORKA PRZEORA to ze po gwalcie zbiorowym. Zamiast nie to DOPIERO. Ale w sklepie mogla byc. Po studiach? co? I nie chcieli i tyle. Bo czemu ona do domu nie jezdzila i tyle. No bo taka byla sytuacja , ze brat sie stracil. A Iwonke to nie obchodzi bo czasem cala rodzina ginie w wypadku lub sie traci. To jest Iwonka - bo chyba rozumiem, ze ja to w ogole nie obchodzi i w razie co wyjezdza do USA? Do USA mowi bo ma USA po SIOSTRZE W NIEMCZECh. I teraz poprosza adres - po co klamala i tyle. I niech se znajda lepszy planining - a oni? I tak dalej. I komu sie stracila cala rodzina i wiecie - ten gagatek. Bo jak go nazwac tego PEDZIA w sumie PEDZIA z USA - GAGATEK wiecie - no i to tam jeszcze bo sierota, a ten w Niemczech co umarl to CO nie sierota? Bo jedynak a wszyscy sie smiali - ten jak sierota przy tych starych. On im da sierota. Teraz a kiedys mial rodzicow i ze najwyzej pojdzie na magazyn po starych TA SIEROTA ale musi sie ozenic i... nic z tego. I CZEMU? Ten kumpel taki normalny, a on. TEN KUMPEL JEST NORMALNY??? TAK??? NAPRAWDE??? Razem w kiciu mieli siedziec i tyle. I kto jest moim idealem teraz - indianskie WLOSY? PIORA mi mowili na wlosy - piora mi jeden powiedzial i chcial mnie porwac bo nawet mu sie podobalam w SEKCIE. Bo ja skonczylam w SEKCIE i teraz juz jada wszyscy co to ta sekta warta bRATA ALBERTA wiecie... no ale takich rzeczy to nie. Wiadomo ze kasa musi byc. Bo czym tu sie roznilo - to 909 od pierwszych chrzescijan wiecie - ze Rzym mowili zeby sie nawracali ze Rzym jest to gdzie mieszkac maja - a oni taki domki - czemu nie w lesie? W tym sloncu - wiecie ich przyciemnilo nawet ze maja mieszkac w tym lesie, chlodniej, jedzonko bylo. A krowa? To oni nie wiedzieli, ze krowa. TAKI BIZON - bo kombajn jest taki, nie? BIZON. No co po mnie zostaje w Polsce bizon na lace i tyle. Bo laki trzeba kosic co to za ochrona - a ten las jak PUDELKO ZAPALEK nic tylko podpalic bo co tu chronic w tej Polsce sie dowiecie - przyroda jest w USA tu to nic. I sie nie dajcie - przyroda jest w USA - Yellowstone i koniec. reszta to tak jak w Polsce. bo jak ich pomawiac? Tak? A kim jest tam jezus Chrystus - syn i wnuk rzeznika. Takie mieso tam jest wszedzie I EWANGELIA. No ksiazki to maja , ale reszta... a ta budowa ich to 9.11 i tyle :( Takie rzeczy i tyle. I jak czlowiek ma stala prace to wszystko knoli. I patrzcie czy mieli szanse na stala prace Indianie? Rosliny mieli, ale zwierzat nie. Takie pol Niemcy :(

Gość kolejnydzienszycia
wiecie co... aaa tam to porwanie diabla to powiedza, ze jeden w sekcie PRZEZE MNIE porawal. Ale ona ...chciala byc porwana. Bo ja sluchajcie ODSUNELAM sie bo gosc byl jebniety w dekiel i to trzeba bylo uwazac. I calosc wnioskow - Boze - jedziesz na spotkanie religijne i mozesz zginac. A powiedzialam ze bylo fajnie bo sie pozwiedzialo troche. No nie bylo fajnie zdaniem tej Edyty bo przeze mnie przepadla w pracy? Bo mowila o tej sekcie, ze kosciol a to. A to ja sie tak nie wyrazalam, a ja mialam swoje powody zeby tam isc, ja nie bylam z Czestochowy. Ja jej sie nigdy nie dam i tyle. Ona w Czestowie - zero wiary, historii. No ale tak ciezko jej nie bylo i co sie tak smialam bo sie tak smialam ciagle. Z matki, a poza tym same bzury i ze sama se mialam do roboty isc i kupowac ciuchy, ale to z matki jest i TEATRZYKU o ANI SHIRELY wiecie i kasy i ciuchow. I to ta matka miala wiedziec, a na koncu miala habit powie a powiesila sie po nagu i tyle ja to obchodzilo bo woli Amerykanina ode mnie BO TAK MNIE UBIERALi, ale nie o to chodzi wiecie. Tylko chodzi o calosc zycia i tyle. Tak wyszlo ze 1 ciuszek PRZEZ SZKOLE, a tam tez - taki co umarl to samo. A ja w ogole nie wiadomo co - nie pasuje mam spadac. Ale kase mam i tyle. Ten mlodszy tez - za ojca - mieli go nie pomawiac, ze KOMUNISTA chyba wiecie, a to dziecko jest z USA i jest dzieckiem diabla. Tak mowia. Ze w Polsce, a podobno jest w Holandii. I tyle. I na mnie teraz juz, ale to nie moja wina i tyle. Jakie zwierze jestem na niego nie wie, ale duze lesne, nie wilk, zostawiam go w spokoju, odchodze - ale jestem zwierze na niego i tyle. I sie boi tego zwierzecia i tyle. Czy bylo fajnie na doktoracie? NIe wiem. Zalezy - nie za bardzo. No niby fajnie, ale tak sobie wiecie. W sumie nie obronilam sie niefajnie. To nie byl tylko tytul, za pozno. Ja nic nie rozumialam z Polski. Ja nie rozumialam na studiach czemu ja nie moge odejsc wiecie - czemu nie moge pisac tej pracy gdzie indziej - ta praca byla taka wazna mi powiedza. Nie wiem. Sami tak chcieli to mieli nie zawracac glowy mi. Jak ta ksiazka matka - a pisz sobie na lekcjach bo widac jak jest. Ale jak zdac mature? I tak nie dostaniesz ZA POCHODZENIE i tyle. Bez matury w Anglii moze byc. TAK BYLO. I ona napisala te ksiazke, latala po wydawnictwach a to trudno, moze kiedys. Przeprosila ze zawracala jej glowe, sama jej nosila rzeczy do tego. I tez tak moglo byc tylko ta Ania Brytyjka, Gilbert Angliczek a uczyla sie w domu bo to i tak bez sensu. No to mialo byc na odwrot nie? Ksiazka w domu, lekcja w szkole. Wszyscy sie ucza, jedna pisze... i wiecie ona miala pani napisac te ksiazke bo tak pasowalo i ona sie chciala NIA wyniesc ze szkoly , a ta wziela te ksiazke poleciala se ja wydac. i nic z tego. Ta nauczycielka ze matka bezczelna wziela wszystkie materialy, sprawdzala jej wszystko i to takie cos. A MATURA im powie? Takie dekle matura tak a ona nie za ...inne nazwisko.A praca jej powiedza? Z takich rodzicow to najwyzej srednia bez matury. SREDNIA im powie. Oni byli bez wyksztalcenia ogrodniczego czyli zawodowa sie nalezala i tyle. No tyle po takim papierze, ze jest CHYBA uposledzona umyslowo. Bo wszyscy sie wtedy zastanawiali co to jest ZESPOL DOWNA i ze ona chyba go ma bo taka plaska twarz i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Wiecie ja tam juz wiem jak mam USA i tak dalej - to tam sie nie wtracam - ta kolezanka im nasrala w tej Anglii i tyle i koniec. Aaa juz wiem o co chodzi. Bez sensu :( i tyle. Bo czemu moge byc w tej Holandii jak sie tak zachowuje - a to na chwile - zaraz do Polski i co dalej? I tyle. Zas to samo co robic dalej - nastepny rok bez pracy i tyle. I koniec. I wiecie USA to aaa za Rzym mieli BUDY indianie - biale budy wiecie - wszystko bez sensu. Mieso kurczaki - bizony a to. I z tych bizonow nie umieli sie wiecie z tym lasem pozegnac i co tu jesc? Zawsze to samo co tu jesc w tym USA. W lesie zawsze cos latalo. A tak? Kurczaki im zostaly ZEBY MIELI BIZONY bo tez maja racje - w namiotach nie spia. Polaki maja gorzej i tyle. Czasem nie. A ja tez bo nie mam budy swojej. A co mi powiedza. I te bizony wiecie w USA i ZUBRY w Polsce bo co mamy wspolnego. I tylko tego lasu nie rozumieli wiecie. Oni nie mieli szans na nawrocenie ci 909 wiecie w tym USA. Z mojego punktu widzenia. Nie mieli :( A czy Arabowie mogli ich nawrocic? Nie. Choc - na islam pasuje ich nawrocic? No pasuje... czemu? Przez zwierzeta. Skad oni mieli konie? Bo to takie pytanie - jezdzili konno. Bajki. Bo czemu Indianie nie chca Arabow bo zapomnieli o bizonach i wojowniki, ale konie. Araby maja konie ale oni mieli pistolety i czemu nie ccha im do woja isc. Bo koni nie mieli. Ale lufa byla PIF PAF to jest America. A oni mieli pozniej pif paf Z RZYMU. Bo jak sie zapytajcie Indianina co jest z Rzymu - PIF PAF jest z Rzymu. Nie tam jest BUDA mowili im tamci. BUDA jest w Indiach. I pomieszal im sie ten Rzym przez PIF PAF i tyle :( A ja Indianka bo czemu sie nie opalam. BLADA TWARZ i tyle :( Ale wy jestescie zera ja nie moge :(

Gość kolejnydzienszycia
Wiecie co - jak ja dostane pieniadze matki przez rodzicow za brak stalej pracy to wyzywam ANGLOLI od PSYCHOLI i tyle. Koniec. Chyba ze cos ustapia - wszystko im leci, gwaizdy wszystko kupka kasy bo wszystko przez ich MUZE wiecie - bo ja myslalam ze mnie chcieli zabic przez GLOSNA MUZYKE. Nie KAT, ale tam troszke glosniej i tyle. I ja chce sama te pieniadze pobrac i dysponowac bo widzicie co mi dalo chodzenie do szkoly. Bo calosc czy warto chodzic do szkoly - moja matka to jest. No nie warto i tyle. Bo ksiazka - a mogla siedziec gdzie indziej - siedziec i palic i tyle :( I wiecie ten Jim Jones im sie nie da tam wszystkim. tym Indianom - cala kasa nazat - nich se ida plywac i tyle. Skad forsa? I ci Indianie go wciagneli, on przez nich oszalal. INNA WIARA na przyklad i tyle. Ratuja mi LORDA Jima - to jest on i tyle. LORD JIM nie byl KOMUNISTA bo mowil ze polak. I tak byl Lord Jim on jest i tak sie zaczelo, a sie zaczal wkurzac to na niego JIM JONES i tak zostalo. On byl z Polski, z Gdanska i to chyba tam wiedza i tyle. I moga plywac, ale z GDANSKA, reszta nie wiem - Trojmiasto , nad morzem a tak to nie. Za plaze w Holandii i to sie bedzie liczylo teraz. I za komune. Nie tylko On przepadl przez Indian bo mu zawracali glowe, ale urzad klamal powiedza, w dupie by go mieli i tyle. A on ich tez. On tylko chcial ten las. Chce ten las kupic - wszyscy farbili i tyle. Bo czy go nie ciagnie do ludzi - nie ciagnelo bylo widac, a czemu oni mogli byc. JEDEN POWOD. I wiecie oni by to wiedzieli i zamiast tej trutki na szczury to WSZYSTKIM PISTOLETY bo to TANIEJ, TANIEJ sluchajcie. Ile ta trutka kosztue pistolet jest tanszy. Bo oni juz nie mogli miec dzieci przez szczury. Aaa cos tam - ze przeciez wiedza ze dzieci robia w lesie a tam pelno szczurow - a u nich tez - niech se je wyrzuca i tyle. No ale to nie to samo - tam szczury moga byc mowili i w jedzeniu moga byc, ale w lesie nie. i mieli sie zastanowic co tam bylo w tym lesie. A teraz powiedza tam, ze wiedzieli ale mieli sie nawrocic bo praca oni chodzili - praca. Nawrocic sie - nie umiemy. Mogli im wymyslic 1 sposob - chrzest za malo bo widac. To co innego oni juz to wiedza. Tak zeby pasowalo. Chrzest i tak nie pasowal. Tak zeby byla praca i USA. Bo bylo ze pracy nie mogli dostac i teraz juz sa obywatele USA ODE MNIE, zeby nie bylo ze nic nie robilam w tej szkole bo pomawiaja. Wszyscy sa obywatelami USA wszyscy - a NAJBARDZIEJ URZAD sie dowiem - a tego Jima Jonesa wiecie to tez - kurde wzialby sie do roboty, na czym to on tyle zarobil na tym morzu wiecie - kurde nic nie robi, lazi , medzi, ale moze by sprzedac ten las - bo co to taki las. Budy w lesie - tak mu ten las pasowal ze jest POLAKIEM i tyle. No trudno za to co zrobil nigdy rodowodu. I wiecie - tak pomawiali tego mlodszego. Jedno dziecko diabla w Polsce jest, a drugie W HOLANDII. CO? Czy diabel moze miec 2 dzieci? Podobno mial miec jedno - chlopca czy dziewczynke. W USA uwazali ze nazywac sie bedzie DAMIAN. I czy ciagnie mnie do ludzi bo szkola to mnie do LUDZI ciagnelo. BARDZO. naprawde strasznie. Po prostu pewna praca i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Ja tych moich POLSKICh rodzicow widziec nie chce - stala praca po studiach MIALA BYC. Zwariowali. Oni do wiezienia powinni isc i tyle :( No ale w Polsce - ja sobie bede szukac wiecie tego co mi dadza. I ja to chce do reki . Wszystko co robie wiecie to jestem JA, a oni tylko korzystaja, bogaca sie, klamia, ONI MI SLOWA PRAWDY W ZYCIU NiE POWIEDZIELI , pieniedzy nie umieli pobrac. Ten angielski byl bez sensu na tych studiach - zeby nie bylo ze o to stalam. Ja mialam DO ANGLIKA isc na korki - raz na tydzien czy dwa - na godzine i tyle. Bo jak zamierzam splawic szkole w razie co - wiadomo ze mam to gdzies - tak korki jakies. Przeczytac cos czy porozmawiac o szkole i tyle. Ja se to mialam WYOBRAZIC i spadac mi powiedza. A teraz mi sie to przyda. Szkola DAREMNA. No parafia. O wierze moge porozmawiac - O RELII. Nie zapominajmy ze szkola to parafia. Bardzo prosze i tyle. Gdzie przyjmujemy Pana Jezusa w czasie komuni. DO SERCA wyobrazcie sobie - rurka tam sie go wpuszcza. DO SERCA i ze polecamy atlas anatomii bo pieprza i mnie akurat z parafia sie zgadzalo i zwariowalam no ale jestem swietymi wyciagna i tyle. Bo ja z tego ZWARIOWALAM ze mial tak W TYM KOSCIELE KSIADZ NIE MOWIC. Ze do serca przychodzi Pan Jezus. I ja go...NASLUCHIWALAM bo tam ma MIESZKANIE. Czy otworzy drzwi tego mieszkania. Bo czemu ja nie mam mieszkania. Z tego ze tak tu mowia w kosciele otworzcie DRZWI SERC dla Chrystusa zeby mogl zamieszkac w waszych sercach. On tam mieszka? Gdzie? Taka mala laleczka? Co? Wszystko mi sie pomieszalo - zostalo tylko chodzenie do kosciola. Kto sie zmiesci w tym sercu? Oplatek Bo moj brat nie ma serca wiecie choc przyal Pana jezusa do serca - zjadl oplatek. Ale gdzie go przyjal. Do zoladka. A on jest chytry i juz nie ma dobrego serca - ma serce - bo ktore zwierze nie ma serca - JAMOCHLON serca nie ma, ale np. ryba ma. Jeszcze jamochlonem moze byc na nich - niech powtorzy sobie zwierzeta. Bo wiecie po co ja taka dobra bylam? Jamochlon ja mialam byc na tych studiach. tez bym przegrala. Kto wygra z kurwa? WIBRATOR. Ale ja tak nie mysle i tyle. Miala je inaczej pomowic. Nic jej nie zostawalo bo szukala lasu i PO CO? Bo byla skorpion. Nie wolno tak zyc i tyle. Teraz juz jest czlowiekiem. Niech juz ma tych Indian Z WLOSOW ma Indian bo czlowiek to wlosy. Dla Indian tez przez to umierali w nocy bo czlowiek to oczy a nie wlosy tez racji nie miala bo czemu indzie? TEMU WLOSY. I tyle. Przy jej mysleniu zostawal jej wloski na mnie, mnie na nia francuski - troche sie uczylam to nie dala rady - a to chyba mowilam bo to zadna tajemnica bo ma opinie ze wykorzystywala kosciol - tak uczac sie bez sensu niemieckiego. Po co? Nie miala racji. A ja nie wiedzialam o rzymskim rodowodzie bo co ja zrobilam - mieszkalam 3 lata z corka przeora i tyle :( Jak idiotka. I spiewalam se piosenki. Bo co ja tam robilam? Ja tam bylam PINK FLOYD i za to mnie chcieli zabic. ZA PINK FLOYD bo se sluchalam i czytalam ksiazki O ANGLII ona mowila. NIE - tam chodzilo o autora i tego nie wiedzialam, ale ksiazki byly HISTORYCZNE i byly PEWNEGO AUTORA i to bylo dobre bo to byly DOBRZE NAPISANE KSIAZKI HISTORYCZNE. W Polsce jest bardzo malo napisanych dobrze ksiazek historycznych i widzicie bo ona nie byla historyczna i RZECZYWISCIE WYSZLA NA KRETYNKE a madra osoba - juz jest historyczna. Kto ma dobrze napisane ksiazki historyczne? Jest 1 autor dobry w sumie. I ja tego autora mam. ja to czytalam zwlaszcza o Mieszku Pierwszym. I ona miala na mnie nie kablowac i sie zapytac po co ja to czytam. Bo to bylo DOBRZE NAPISANE i tyle. Nie jest latwo napisac dobra, ciekawa ksiazke historyczna. Tylko oto chodzilo i tyle. I to byly ksiazki Anglika wiecie, ale one byly dobrze napisane. No i tyle. Wiare mialam wziac pod uwage - no wiare co tam wiara? Ladny styl, ciekawie - wiecie - wiara. Ksiazki historyczne sa rozne I ona miala wiecie co zrobic? PISAC ODE MNIE. PISAC - zobaczcie ile ja pisze. A ona? Ona poszla uczyc sie niemieckiego na matke. Bo jej najgorsza. Nieprawda wiecie ale Ania Shirley i taki koniec. Bo w sumie miala sie poddawac - NA ZAWOD , NA SZKOLE , NA BYLE CO - a ona ze jest z miasta, OK, ale nic nie pasowalo i wiecie bardzo lubilam POLSKIE KSIAZKI o Mieszku PIerwszym jak chodzilam do liceum. Byle kiedy czytalam jak Mieszko byl chory i umarl na guza na nodze, ze duzo zon mial - same brednie mi powie. No tak ale tak przegrala bo stad mialam Czestochowe i to nie miala szans z tego Mieszka. Bo powinna wygrac bo rodowody. Ja nie kabluje - przez to przegrala. I przez ksiazke o Mieszku Pierwszym tez. A ja tez bym byla inna ale w tej szkole jedna krzywda z ocenami, historie mieli jakas taka w tej Polsce, ze w diably tego nie zrozumiec. W Wielkiej Brytani to samo matka powie bo ona glupia bo LASEM se zyla. Bo do USA chciala wyjechac im powie i cale jej zycie to byl BIZON ale co te bizony robily w tej trowie. Zarly to? I na to chciala uzyskac odpowiedz na biologii by sobie stala o ...biologie po maturze. Bo jakie ona miala zwierze. Bizon. I czemu ja w Polsce - ze zwierzat. Bo przezciez w Polsce sa zubry to co przeciez one w lesie siedza. A bizon co - na lace? Ona sie pytala nauczycielki. A ta powiedziala no ja bym musiala to sprawdzic wiesz, ale podobno piszesz ksiazke to nie zawracaj sobie glowy bo idzie ...matura. I tak sie zaczelo a moze na studia? na jakie? OD BIZONA sie zaczely studia z KSIAZKI. bo wszyscy wiedzieli ze Ania pisze ksiazke dla PANI wiecie ale Ania tego nie wiedziala, Ania pisala ksiazke zeby miec matura bo nie pasowalo bo rodzice za nisko, a ona na studia. I tak sie skonczyl teatrzyk Gilbert pocalowal Anie w usta... nie pocalowala go Ania w policzek. I cale przedstawienie sie nie udalo. Ja chyba pracy nie dostane myslala Ania i tyle :( W policzek go pocalowalam. Na probach w usta sie calowali, a na koniec w policzek. Ale wiecie - oni sie nie calowali w tej ksiazce. Tak wymyslily nauczycielki i zawsze go musiala calowac to ma probach w usta a pozniej w policzek - na przedstawieniu. I ze to wiecie cala szkola, rodzice to te nauczycielki nie chcialy jej NA OCZY widziec i tak sie zaczela bac o mature a nie ze byla glupia. Bo czy rodzice byli na przedstawieniu? Nie - ale na byli na probie generalnej, a ona sobie robila co chciala na przedstawieniu, a mogla bo w ksiazce Ania NIE POCALOWALA Gilberta powiedziala mu pocaluj mnie w dupe Angliku. Tak sobie myslala ta moja matka i tak sie zaczelo wiecie. OD pocaluj mnie w dupe i tyle. Na drugi raz pocaluj mnie w dupe - tak jej powiedzial po przedstawieniu. Czemu ty mnie pocalowalas w policzek? W dupe mnie pocaluj na drugi. Popsulas cale przedsatwienie ty cioto - tak ja wyzywal. Ania Shirley by takak ni byla i tyle. I tak nie bylo pary, a kazdy mowil - juz mialas pocalunek na scenie... no ale nic nie wyszlo - ciekawe ktory nastepny i tyle. I widzicie miala to zglosic nauczycielkom bo w sumie przyznaly jej racje - przesadzily - w tym wieku sie calowac. Jeszcze ja pochwalily a Gilbert? Gilbert sie nie liczyl, Ania sie nie liczyla ale ten Gilbert ... i to byl koniec. Bo w sumie cos z tego powinno zostac, a nic. To takie zeby nie chciec byc aktorka i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Tragedia 909 wiecie to jest tragedia amerykanska i tyle. To nie jest polska tragedia. Ten facet to jest MY BROTHER. He is my brother bo wszyscy klamali a jedyny ktory dostal pistolet do reki to on. Chyba rozumiesz ze Lord Jiz sie zabil. To samo rob. Bo wszyscy na niego - ze on jest potepiony, a reszta nie. Ale... niestety zero racji. I lord Jim jest moj. Mieli go nie pomawiac - lord Jim. Nieprawda. To byl ALEXANDER GLOWACKI sie dowiem i tyle. I tak dalej... i kiedys bedzie pisal. O czym nie wiem, ale bedzie pisal bo ...zostawal mu tylko Lucyfer bo polak i tyle. No ale... wiecie - mieli go wsadzic do kicia. Kara smierci a samobojstwo. Kara smierci to nie jest to samo co samobojstwo. Co oni mu zrobili? KTO??? I tyle :((( Jak to sie zaczelo w domu. I tyle :((( jak on nie zwariowal - tego nikt nie wie. Ja to wiem. On tez to wie. Ci Indianie tez - mieli mu dupy nie zawracac. Oni tak chcieli miec ten las - przeciez wiadomo ze las mozna wyciac. Po co im ten las. Po co im ten kredyt. Ich zycie to byla jedna buda. Zastanowcie sie. I TO WSZYSCY WIEDZIELI A ON NIE i tyle :( Ciekawe czemu? A ile on mial lat ze mu tego NIKT NORMALNY NIE POWIEDZIAL ze... on nie ma szans kupic tego lasu bo to jest taka gra urzedu i tych ludzi. On tylko chcial kupic ten las i kto pojdzie z tego do pieca? Kogo potepi BOG BEZ SERCA? Jak uwazacie? JEGO? Oni go klamali - ten las nie byl do sprzedania. Tam po prostu byly szczury I NIE CHCIELI TEGO SPRZEDAC. PRZEZ SZCZURY. I nie dadza mu sie bo se mial kupic trutke - tak mowili mu. Kup se szczury i zrob se tam porzadek to ci ten las sprzedamy tylko musisz stac o Indian bo oni chodza do tego lasu i tam musi byc las. A po co? Srac. Nie - maja wszystko w swoich domkach - to po co tam chodza? Nie wiedza - szamany jakies? Nie - chodza se tam - moze im za goraco - to indiany inna rasa - ty jestes swoj. I wszyscy bali sie wyciecia - podswiadomie i tyle. ten poczatek moznaby napisac i tyle. LAS DLA INDIAN i tyle :( Reszta to RODOWOD a ten poczatek byl normalny gosc z kasa przyjezdza. Jak on sie nazywa? Nikt nie wiedzial. A po co wam to. Tu tylko forsa. No ale jakos sie nazywasz. LORD JIM i tyle. E co ty robiles - no co ty tam robisz? I takie rzeczy to sa. A duzo by mowic. Lord Jim jest moj, a oni niech se robia co chca. Ja to napisze wiecie jak to bylo. On ten las chyba uslyszal o nim czy z auta go widzial. Chcial kupic las na wlasnosc, ale gdzie co? Ktos mu tam polecil. Taki scenariusz filmowy z tego i tyle.