Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolejnydzienszycia

krytyka Polakow

Polecane posty

Gość kolejnydzienszycia
Wiecie ja to pisze - czemu ja bylam w USA i tak se zycie zasmolilam mi powiedza - przeciez moglam byc na tej uczelni. Jasne - przez 909 i tyle. Na tego lorda Jima tam pojechalam zeby go ratowac. I przez to umarl ten wlasciciel tej swiatowej firmy - powiesil sie. TO SAMO. Tylko imie i tyle. A on na nich - najwazniejsze skad jestem - I SZKOLY. Bo indianie byli do uratowania, ale ON NIE i tyle. I wiecie - co ten wlasciciel robil to robil - powiesil sie i tyle. Ten Jim ma juz rodowod - ode mnie NA POLSKE. Tyle mial racji. Nie jest Polakiem - on jest ich, a co se zrobi to jego sprawa. TYLE MIAL RACJi bardzo duzo. Ode mnie ma rzymski rodowod zeby moc budowac. Bo tak mysleli - wytnie las bedzie budowal. Ale my mamy budy - Indianie. I wszyscy sie oszukiwali i wiecie i ten urzad na tych Indian - sprzedac to? Nie. Zeby nie robili dzieci w lesie. Nie - nie sprzedawac. Bo jak sprzedadza to nie moga robic dzieci w lesie , musza sie nawrocic. Kto by sie tam nawracal przez GLUPI lAS. tak mowili. Czyli nie mam racji. najwazniejsze byly domki, a las byl wazny dla Indian i dlatego mogl tam stac - nawet jak dzieci robili normalnie to las mial byc zeby tam mozna bylo dziecko zrobic. Bo wychodzi ze ci Indianie sa wazniejsi od Polaka ale czemu. Bo byl niezonaty jak ja. Nie tylko. To byla historia a Polska? Sie dowiem. To niewazne. To jest wazne - to niewazne. Czemu Polska nie to nie powiem. Indianie wazniejsi i koniec. Oni wiedza czemu oni sie zaczeli tluc, ale wam nie powiedza teraz to zbieraja ze nie mieli szans i jak ich wykanczala i WYKANCZA Europa za to. Ale oni tego nie rozumieli bo byli Z ANGLII. To byli inni ludzie, swoi ich rujnowali wiecie i tyle w sensie katolicy. To rozumieja Angliczki i tam moga byc ANgliczki - a inni nie, a powinno byc na odwrot bo ja wiem o co poszlo, ale nie powiem. O malzenstwo ale wiecie... to by duzo pisac, a to nie nalezy i tyle. Bo czemu oni sie nie nawrocili. Bardzo skomplikowane - od Zydow sie mieli nawracac. Od sw. Pawla o ile. Od takich osob. I tyle. No ale... zalezy ile wiedzial Z TRADYCJI, ale faryzeusz by im pomogl. Bo ja maja na niego mowic dzis - lord Jim przez niego taka tragedia w Anglii nie maja lorda Jima - zawsze mieli dobrze sie plywalo - lord Jim. Moze byc i tak i tyle. No a przez to nie. Moga na niego mowic FARYZEUSZ. Kto jest to? Ktos zly. Religijny i zly. I wiecie co by to dalo - no to USA jeden faryzuesz by mowili Indianie. Zli, niedobrzy. No a on? Dobry - ale co dobry - bo dali na leki. A ci dawali? Nie. No to dobry. Bo oni mowili - lord Jim jest zly, dobry, dobry - daje na leki i tyle :( A dalej sobie dopiszcie bo tak i juz i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Dla nich wiecie ten lord Jim jest szczurem dzis. SZCZUREM Z POLSKI. I mozna zlewac ze smiechu. jedynie ze sie zabili bo widac. ALE SZCZUREM Z POLSKI? POjebani. Tak sie to powinno skonczyc? Ale moze byc - zasluzyl na to. A co mowic na tym morzu maja? I tyle. No co mowic - jaki byl Lord Jim wzial i sie zabil. I tak mial skonczyc wiecie jak ten z tej swiatowej firmy teraz w piatek chyba to bylo. W sobote rura to w piatek to dzis wtorek i tyle. I koniec. I tyle. On powiedzial Lord Jim tak mowili mowili na mnie na morzu. A juz nie chce plywac - takie rzeczy i tyle. Juz mi sie znudzilo moze jakas budowa by sie przydala. A czyj jest ten las? LAS NALEZY DO INDIAN. I myslal ze jest wyzej. A byl nizej. Jako katolik polski byl NIZEJ od tych indian. Naprawde. I zaraz ze w Polsce tez jest las. I skonczylo sie wszystko ze podobno szukal miejsca na budowe. jak on sie w tym lesie znalazl. I tyle. A co on tam robil? Pojechal ogladac ten las, ze jest do kupienia. Zostal w to WROBIONY przez Amerykanow. Po co ten las stoi, tyle drewna. Mozeby ktos go kupil. Lord Jim chce budowac w USA. Chcialbys kupic las? Las ? dziwil sie lord Jim - las? w sumie...no ale po co mi las? Podobno chciales budowac. W lesie? Ale pasuje Ci ten las. Kup sobie las. I widzicie chcieli sie pozbyc Indian ale po co znowu? Za duzo. Za duzo ich tam. A gdyby im wyciac ten las to by nie bylo dzieci i by sie nie mnozyli. To sa takie rzeczy. Czyli budy mieli, wszystko mieli ale za duzo - no wlasnie dobrze im bylo ale za duzo wiecie. Ja omal przez to nie zwariowalam w zyciu i tyle :( wam to dobrze z normalnych rodzin a ja? I tyle :(

Gość taa pamitamy
pewnie to jakas autoterapia ??? Ok. Ale pasterz tez ma niezle pod sufitem...

Gość mis mis mis mis
az trudno uwierzyc ze autorce chce się tyle tekstu produkować. Nie wiadomo po co.

Gość kolejnydzienszycia
Wiecie tak jak LORD JIM znalazl sie w lesie ktorego nie chcial kupic ale poszedl se pogadac do urzedu moze dzialka by sie znalazla i tak pojechal. Pogadac nigdy nie zaszkodzi. I tak sie zaczelo - podobno jest tu las do kupienia. I tak sie zaczelo. Jaki las? Nie - niech mu pokaza ten las co byl do kupienia. Eee on nie jest do kupienia. W koncu z nim pojechali, cos tam cos tam. Duzo szczurow - straszny ten las. I zaczela sie gadka. A ty co robisz? Z morza zszedlem - chcialbym normalnie juz zyc, zajecia szukal i tyle. I niby mu pomagali - kup se las, tam se poszukaj. Nie pasowalo mu wracac do Polski - zobaczcie. najwyzej do ANglii. Jak on mial morze. Bo czemu morze trzeba miec dobrze - zeby wrocic. I ktos mysli - rodzina - MOZE WROCIC - a marynarz ktory plywa ZLE NA DODATEK nie rozumie tego ze ma morze zle i np. ze nie mogl wrocic do Polski z punktu widzenia marynarza, ktory morze mial dobrze i tyle. No i tak go wykonczyli. A on poszedl na morze po rodowod wiecie i smaili sie - jaki? Z Polski. Od Lucyfera chyba. I tak skonczyl. I daliby mu ten rodowod w USA - Amerykancy - rzymski by mial kiedy na tym morzu wiecie od Lucyfera go wyzywali a i tak schodzil. I na czym sie dorobil? A rodzina? W Polsce powiedza. Ale dobrze wiedzieli, ze nie pasowalo wrocic. Bo po co ten las kupil? ON GO NIE KUPIL, on sie zrujnowal na Indian wiecie. Tylko tego nie bylo nigdzie - NIGDZIE napisanego. Ze on kupowal im lekarstwa a PO CO powiedza. I jeszcze bylo na niego ze kupowal te lekarstwa, on sie caly zrujnowal. I wiecie - skad im sie wzial ten samolot, jak oni wygladaja. On byl w USA on to rozumial - ale zejdzie na lad wiecie - rozejrzy sie, najwyzej wroci. Bo wiedzial jak ma wrocic wiecie zeby znowu wyplynac. I by sie smiali eee ten to wiedzial jak wrocil i znowu to samo - takie kolko robil ten lord Jim i tyle. No i byl. Szukalby na ladzie , nie to spadaka. na przyklad ozenic sie - nie to dalej to samo i tyle. I on popelnil blad, ze poszedl na morze powiedza... nie on byl FARYZEUSZ. Nie mial szans. I to sie tak potoczylo, zeby mial szanse bo nie rozumial tylko 1 rzeczy w tej Biblii. Czemu ci faryzeusze z nim przegrali. Czemu? W sumie ograli ten krzyz i tyle :( I gdyby go w tym urzedzie przepytali z BIBLII wiecie - co on wie z Biblii z tej polski? Eee tam Biblia - Biblia klamie. Czemu? I tak sie to mialo zaczac i Indianie rzadza w Ameryce. Bo najwazniejszy w zyciu jest... i tak sie to zaczelo, ale to inna historia i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Wiecie co - ja chyba sie posram ze smiechu - niech sie przyznawaja jak na niego mowili na morzu LUCYFER - tak na niego mowili. Bo sie Lucjan nazywam i tyle. Lucek -bo jaki rodowod za morze? Lucek to z imienia pasuje - Lucyfer. I tyle :( I tylko chcial se zrobic w zyciu dzieci, zeby byc lepszym od NIEGO. Od Pana Jezusa. Bo takie mial dobre serce, a on? Istny Lucyfer choc mowili Belzebub. A czemu go zle pomawiali? Z CYROGRAFOW. Z CYROGRAFOW. i tyle :( A cyrografy pisalo sie noca a palilo w dzien i tak sie... dalo spac czy nie dalo? Bo tak robilo, a powinno byc odwrotnie. Bo to zycie to noc i dzien mowili Zydzi. Nic wiecej. Noc i dzien. A kASA im mowili inni? Zadnej kasy nie ma mowili Zydzi, jest tylko LUCYFER. A on? A on to Belzebub. A czemu on poszedl na krzyz? pRZYNAJMNIEJ TYLE BY SIE ZGADZALO gdyby kasa byla belzebub. Bo Zyd to poszedl na krzyz. Jakby wiedzial ze kiedys bedzie Auschwitz. Nie to bylo mASOWE SAMOBOJSTWO. jak w USA im trzeba powiedziec. Auschiwtz to bylo masowe samobojstwo jak w USA. doslownie :(

Gość kolejnydzienszycia
Jedynie ze nie podpisali CYROGRAFu zeby miec ten las - INDIANIE. Bo jak sie dowiedza o cyrografach (odpusty w Europie) o to chyba mieli zrobic, zeby miec las wiecie. No ale Lord Jim nie - lord Jim mial las w dupie, ICH TEZ, bo go wykorzystywali SEkSUALNIE mu powiedza - no ale te leki - nazat. On mial wiedziec ze oni sie masowo zabijali bo sie im nie chcialo poddac. By na nich uwazal. A oni to wiedzieli i co z nimi zrobic? I tyle. Wiecie gdzie on mieszkal - WYNAJMOWAL. Wyobrazacie to sobie? WYNAJMOWAL do konca a pozniej nawet na czynsz nie mial. No wiecie - tak sie konczy morzez Z LORDA JIM czy rodowod na morzu. Bo po co ja chce jechac do holandii? PO ROdOWOD i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Bo czyim ja jestem dzieckiem. JEGO. Tak go pomowie w USA. To pasuje. Jestem dziecka lorda JIMA. I tyle. Z USA. Tu mnie dali bo nikt mnie nie chcial, ale on byl w Polsce i zrobil sobie dziecko. Bo sie zapytaja czy warto krecic o mnie film. Bo o czym ze mna rozmawiac. O lordzie. Czemu on sie zastrzelil. Tyle kasy i sie zastrzelil. Mogl uciekac. Bo czemu to lotnisko - dali mu mozliwosc albo uciekac albo strzelac - tyle kasy. No wcale nie - Lord Jim by popelnil samobojstwo i dali mu pistolet i sie zabil :( No przykro mi on sie zastrzelil i tyle :(

Gość kolejnydzienszycia
Nie ja powiem ze jestem dzieckiem LUCYFERA i tyle. A nie? Taka prawda. Tudziez Lorda jima bo poszedl plywac bo mu sie zachcialo. A czemu jedna moja kolezanka poszla na morze plywac. Chyba sie jej klepki poluzowaly. Przykro mi. przez niego. przeze mnie powiedza. przez niego. Miala nie klamac o korkach z matmy zwlaszcza i tyle. Bo czemu ludzie marnie koncza. Bo klamia - swiadomie nieswiadomie klamia. Zmieniaja cos. Moja matka powiesila sie ze strachu, ze ten potwor przyjdzie I ZNOWU JA UDUSI. To sie sama udusi. I tak sie zaczelo. Ani Shirley juz dawno nie bylo. I tak ja wciagnal. Zeby nie bylo na rodzicow. Aboslutnie. Powiesila sie ze strachu przed potworem i tyle. On jest potwor i sama sie powiesil. Bo ja DUSIL diabel i sie powiesila a reszta? Bo ja jestem sama i mam sie powiesic. Ale NIE PASUJE bo nie dusil mnie diabel. Gdyby mnie dusil to bym sie powiesila a tak nie umiem i tyle :(

Gość owca wez sie
za robote