Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mi zle i smutno

CZy sa tu jakies mamy z Norwegii? Bardzo prosze

Polecane posty

Gość gość
Powiedzcie jak w Norwegii obchodzi się święta Bożego Narodzenia co jedzą Norwedzy?z ciekawości pytam :)

Gość gość
ale to pytanie skieruj do Norwegów a nie Polaków mieszkających w Norwegi .

Gość gość
No ale ci co w Norwegii mieszkają powinni wiedzieć jak się obchodzi tradycyjne wigilię podobno oni jedzą żeberka czy to prawda?

Gość gość
tak z łosia .

Gość gość
Ta jasne a może z renifera :D

Gość gość
może byc i z renifera jak kto lubi .

Gość gość
Tak zeberka, tzw ribbe, pinnekjøtt (suszona baranina, potem gotowana) i lutefisk ( dorsz w loju)...

Gość tadeusz8
a pracuje w Norwegii i dostaje co miesiąc na dziecko 970 koron, a z okazji że dziecko jest małe dorzucają jeszcze 6000 koron. I niech mi ktos powie, ze praca za granicą sie nie opłaca! Norweski socjal jest na bardzo wysokim poziomie. Zasiłek na dziecko w kwocie o której w PL możemy pomarzyc o zasiłku dla bezrobotnych nie wspominając . Warto sie zakręcić i wyjechać chociaż na troche. Później skorzystałem z usług firmy Multinor, która pomogła załatwić mi zasiłek opiekuńczy i rodzicielski na dzieci, które pozostały w polsce. Szybko go dostałem dzięki czemu nie martwiłem się, żeby moja żona odkładała każdy grosz, żeby do mnie wrócić. Nie miałem czasu zająć się tym sam ale na szczęście specjaliści przyszli mi z pomocą :)

Gość gość
Darmowa reklama nie jest zla, co? :D ALe kiepska ta twoja firma jak ja na kafeterii za darmoche musisz reklamowa. Nie skorzystalabym.

Gość gość
Poproś o pomoc norlink.pl, super ludzie zawsze ci pomogą. Ja przy przeprowadzce korzystalam z ich pomocy i wyjaśnili mi wszystkie sprawy dotyczące ubezpieczenia i świadczeń. I nie są jakoś strasznie drodzy

Gość gość
Nam znajomi polecili norlink.pl Podczas przeprowadzki pomogli nam, tzn. powiedzieli wszystko na temat świadczeń, ubezpieczeń, generalnie pomogli nam z papierkową robotą. Nie liczą za tą pomoc jakiejś strasznie dużej kasy.

Gość gość
jeżeli wybieracie się do Norwegii albo od niedawna tam jesteście watro skontaktować się z firmą Norlink, mi bardzo pomogli, bałam się ze mnie oszukają przy podpisywaniu umowy bo nie znałam języka ale wszystko mi przetłumaczyli i wyjaśnili podstawowe prawa pracy

Gość gość
jeżeli faktycznie ktoś ma problemy w norwegii, to norlink jest bardzo dobra opcją! pomagają bardzo skutecznie, sama miałam sporo problemów z rozliczeniami i gdyby nie oni, to mogłoby być mało przyjemnie