Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mi zle i smutno

CZy sa tu jakies mamy z Norwegii? Bardzo prosze

Polecane posty

Gość gość
no wlasnie, nikt od tak nie zabiera dzieci, no, ale przeciez ci rodzice nie powiedza "no tak, bilismy dziec, zle sie dzieje u nas w domu, jest alkohol...itp"....oni zawsze sa nieskazitelni...to BV jest zle...pieprzenie....

Gość gość
To jest straszne co piszecie dziecko ma siniaka i juz się tłumaczyć trzeba

Gość gość
od jednego siniaka nikt sie nie musi tlumaczyc!!!

Gość gość
Niestety :( To tylko zależy na kogo trafisz , jesli na człowieka to moze skończyć sie dobrze a jesli na idiotę , to możesz stracić dziecko bezpowrotnie BV jest państwem w państwie jest to instytucja , która nie ma nic nad sobą .

Gość gość
Musi !!!!! Jesli ktoś z BV ma taki kaprys I nie pisz bzdur jak nie masz pojęcia

Gość gość
BV to machina do robienia dużych pieniędzy a skoro rodziny norweskie są nietykalne to obcokrajowcy muszą sie mieć na bacznosci !!! Przecież gdzieś trzeba napedzać te machinę i wykazać sie pracą

Gość gość
No tak , najłatwiej powiedzieć obcokrajowcowi musisz sie dostosować do naszych norm . W tym kraju uważaj jak dotykasz i gdzie całujesz swoje dziecko - to państwo nakresla ci obszar macierzyństwa

Gość gość
Adwokat powiedział nam , ze BV. ma największy przydział z podatków państwowych

Gość gość
bosz, co wy pieprzycie? moj synek jest strasznym rozrabiaka, pelno siniakow, zaczynajac od nog, poprzez posladki (tak tam tez mozna miec siniaka) konczac na policzkach. Nikt nigdny w przedzszkolu czy pozniej na SFO nie zwrocil nam uwagi...wiec nie pieprzcie, ze przez jednego siniaka mozna dziecko stracic!

Gość gość
Może wszystko przed toba ;)

Gość gość
napewno nie.......bo wiem, ze BV tak nie dziala. Ale widac gdzie patologia, to sobie wmawiaja, ze to nie z nimi jest cos nie tak, ze to panstwo i system nie dziala.... A tak nie jest....i tam napewno nie jedne siniak zdecydowal o tym, ze BV bylo powiadomione..

Gość gość
Ja tez nie wierze w jednego siniaka...juz pisalam wczesniej. mieszkam tu od 20lat i nie znam nikogo, kogo by BV odwiedzil. No, jedna kobiete, ktora po rozwodzie sobie nie dawala rady i SAMA poprosila BV o znalezienie rodziny u ktorej corka moglaby spedzac co drugi weekend. Niestety u Polakow przewaznie to wyglada tak, ze mieszkaja gdzies w jakiejs wynajmowanej klitce (czesto podpiwniczenie), facet dogina na budowie, babka sprzata na czarno i popoludniami alkohol sie leje litrami.....imprezy i te sprawy sa na porzadku dziennym, wiec jak tu sie dziwic, ze gdzies ktos poinformuje BV o tym co sie w takim domu dzieje. I jesli nie masz nic na sumieniu, to idziesz na spotkanie i wyjasniasz sprawde JEDNEGO siniaka....tak jak tu juz ktos pisal. A jesli masz cos na sumieniu, to kombinujesz, zeby wywiesc dziecko....

Gość gość
Postęp po szwedzku - obejrzałem SZOK!!!! Ja tez wierze

Gość gość
to czy mieszkajac tu i czytajac wiadomosci w PL gdzie co tydzien jakies dziecko jest zabite przez rodzica, mam wierzyc, ze wszyscy rodzice katuja

Gość gość
Pytanie z innej beczki.. Czy da się znaleźć porządną pracę znajac tylko angielski?

Gość gość
Nie da sie. Pracuje w hotelu i u nas nawet sprzataczki muszą umiec norweski

Gość gość
jesli masz odpowiednie wyksztalcenie np inzynier to jak najbardziej..

Gość gość
A moze by tak spytać panią z BV co dzisiaj ugotowala ? Otóż od poniedziałku do niedzieli jej dzieci jedzą fast foody , nie to co nasze dzieci codziennie domowy obiadek Od dziecięcych lat państwo pełni role rodzica - żłobek , przedszkole , szkoła , po szkole SFU a mamusia pracuje do 20 i stara sie zapewnić warunki zycia innym dzieciom nic nie wiedząc o swoich - bo ich dzieci maja wypełniony czas by radzić sobie bez rodziców , wyprowadzają sie często z domu rodzinnego w wieku 16 , 17 lat - to z powodu tej ciepłoty rodzinnej czy wszczepionego egoizmu ? Moze my Polacy mamy temperament , moze i nakrzyczymy na swoje dzieci i niejeden chciałby dać klapsa , ale z pewnością potrafimy lepiej kochać nasze dzieci . A co do Polaków mieszkających w piwnicach , to tez ludzie a nie szczury !!! Droga pani , która mieszkasz tutaj 20 lat - ciekawe jakie były twoje początki ? Ja osobiście mam duży metraz , płace 15.tys kr , ale nie uważam , ze w piwnicach to żyje sama patologia . Bo patologią można nazwać tez brak empati do drugiego człowieka

Gość gość
Moze jakbys sie bardziej zintegrowala to bys miala lepsze pojecie o zyciu w No....

Gość Norwegia Norwegia
nie czytałam topiku, wiec mogę się powtarzac. raczej nie wiele Wam się uda odlozyc z jednej pensji i cala rodzina tutaj bo zycie jest bardzo drogie, jedzenie. 1,5 litra zwykłego mleka kosztuje 12 złotych polskich, chleb 15 złotych. kilogram miesa cos około 40 złotych (nie jestem pewna bo ja kupuje w Szwecji bo znacznie taniej) ale jakies tak mi wpadlo w oczy. mala pizza w barze 70 złotych. butelka coca coli 12 złotych. kilogram ziemniakow 5 złotych itd. najlepszym rozwiązaniem jest jak maz przyjedzie a ty zostaniesz z dzieckiem w Polsce, wtedy naprawdę uda mu się odlozyc pieniądze i niech wezmie ze sobą z Polski jakies jedzenie bo o wiele taniej jeśli chcecie odlozyc. to samo z wynajmem. z Toba i dzieckiem musi wynająć sam mieszkanie bo nie wyobrażam sobie zebys mieszkala z obcymi facetami-w zaleznosci od miejscowości i standardu około 4 tysięcy złotych na miesiąc. jak jest sam to może z kims wynająć albo tylko pokoj co zmiejsza koszty znacznie jeśli ktoś nie ma zamiaru tu mieszkac tylko pracować. generalnie glupi pomysl zebys przyjezdzala bo i raz będziesz się czula samotna, nudzila się a i nie za dużo odlozycie.

Gość gość
Złodzieje dzieci :(

Gość gość
nie zadni zlodzieje dzieci, tylko mamuski, ktore od czasu do czasu lubia dostac w morde od swojego misiaczka, zeby poczuc sie prawdziwa kobieta, musza przyzwyczaic sie do faktu, ze w cywilizowanych krajach maja obowaizek zglosic, ze w ich domu wystepuje przemoc domowa, jezeli tego nie zrobia, czyli kryja swojego mezausia, partnera-kata, to sa wspolwinne przestepstwu, bo skazuja swoje wlasne dzieci na patologie i krzywde, nie wazne czy te dzieci doznaja krzywdy fizycznej i kat domowy wyzywa sie tez na nich, wystarczy, ze ich matka dostaje wp*****l na ich oczach, jest to rozwnoznaczne z krzywda psychiczna i to juz kwalifikuje sie do zabrania dzieci takiej matce, ktora na to pozwala... Musicie sie do tego przywyczaic, ze przyjechalyscie do kraju, gdzie dobro dziecka stoi ponad rodzinnymi awanturami, jezeli nie jestescie cywilizowana rodzina to nei zaslugujecie na to, zeby miec dzieci. Powinniscie sie cieszyc, ze dla takich jak wy jeszcze nie wprowadzili przymusowej sterylizacji... Jezeli lubicie zyc mamuski w piekle za zycia, sam w nim zyjcie, a nei skazujcie na nie niewinnych dzieci...

Gość gość
Złodzieje dzieci !!!! A wszystkie Polki wysterylizowac , najlepiej do gnoju !!!!

Gość gość
Jeszcze ci sie odbije tą cywilizacją Mieszkają nademną Norwedzy , codziennie awantury , córeczka 15 letnia sprowadza "element " co weekend - cuda sie tam dzieją , no ale oni mogą !!! I nie wciskajcie ludziom ciemnoty - nie mówimy tu o skrajnych przypadkach tylko o 3 000 spraw sądowych rocznie - gdzie zapadają wyroki o pozbawieniu praw rodzicielskich , chociażby za to , ze pani przedszkolanka często widziała jak ojciec Polak żegnał sie z dzieckiem pocalunkiem z językiem !!!!! Dodam na placu szkolnym , był na tyle wyzuty , ze biedna przedszkolanka musiała być na ten ochydny widok narażona przez okno sekretariatu

Gość gość
a powiedz mi, co to za ojciec, co caluje swoje wlasne dziecko z jezyczkiem? Dla ciebie to normalne?...masakra...

Gość gość
Takkkkkk to prawdaaaa !!!!! A żeby było śmieszniej to był wzorowym ojcem !!! Zonusia Norweszka lubiący imprezy , pewnego dnia poprostu nie wróciła sobie już do swych dzieci a co tam ona moze !!! Facet został z jej i swoimi dziećmi , ale nie stanowiło to dla niego różnicy , bo kochał cała trójkę - nie jak pedofil !!!! Jak prawdziwy , uczciwy ojciec :( Walczył latami o swoją niewinność dzieci , zostały zabrane dzisiaj sa już kobietami i opowiadają o tej traumie . One z kolei opowiadają , ze okradziono im ich kochanego tatusia Dla dobra dzieci oczywiście rozdzielono je jak zwierzatka , które maja jak najszybciej zapomnieć o istnieniu sióstr i ojca Jedna z nich opowiada , ze prosiła , błagała o to by mogła zabrać ze sobą chociaż jej ulubionego misia -Nie Nie Mogła !!! - to tez dla dobra dziecka Miały wtedy niewiele lat , ale dzisiaj opowiadają ze szczegółami o krzywdzie i straconych dzieciństwie , które zafundowało im To chore państwo Ojciec miał nieskazitelna opinie , nawet sąsiedzi NORWEDZY go bronili i nic BO TAK SIE KRADNIE TU DZIECI !!!!! Polecam do obejrzenia , żebym nie była ogłoszona Na YouTube - " Postęp po Szwedzku " !!! I niech mi tu co nie które mamuśki nie wciskają , ze trafiły do raju Bo przyjdzie czas , ze i przed Bogiem trzeba będzie sie z tego barbarzyństwa wytłumaczyć !!!

Gość gość
Ty chora kobieto !!!! Nie nie jest to dla mnie normalne tak jak i ty

Gość gość
pierd.lisz jak potluczona,

Gość gość
droga rodaczko, pisze jako dziecko takie matki, ktora lubila byc oklepywana przez swojego meza, a mojego ojca i ja znam tez wasze pieprzenia, ze jestescie ofiarami, ze maz jest dobrzy, tylko czasami no musi odreagowac itd itp tlumaczenia. W PL patologia jest tolerowana powszechnie, nawet jak facet katuje swoja zone i dzieci i wrzeszcza z rozpaczy na cale osiedle, nikt nei reaguje, a nawet jak chce pomoc, to katowana zacznie mezusia bronic, ze mial poprostu zly dzien. To samo przenosicie na grunt zagraniczny, popijawy co weekend, glosna muzyka do rana typu "Majteczki w kropeczki" i oklepywania, bo tatus ma slaby dzien, a mamusia lubi takie klimaty... Wreszcie polskie k***y nauczycie sie, ze maja w d***e to, ze z waszej macicy wyszly dzieci, bo urodzic dzieci to byle psia suka potrafi i nie robi to z was swietych krow, ktore maja wieksze przywileje i prawa niz te dzieci. Nikt was tu nei zapraszal ani na sile nie sciagal, zapachniala wam kasiorka na te dzieci i domki za darmo, zeby miec na swoje fanaberie... Tak naprawde gro z was ma w d***e swoje wlasne dzieci, wazna tylko kawka z kolezankami, tipsy i serial polskie na tv. To jest was zywiol. Obsluga pijanych kolegow waszego faceta, to wrecz misja zyciowa... dzieci sa tylko po co, zeby dostac benefitki, zebyscie nei musialy pracowac... Nikt was nie zapraszal, wiec jak sie nei podoba to wracajcie do PL, gdzie takie klimaty sa tolerowane... w Norwegii, UK, Szwecji itd prawo dziecka, do spokojnie przespanej nocy i spokojnego miru domowego jest wazniejsze, niz to, z jakiej macicy wyskoczylo... Co do tego jak sie zachowuja Norwegowie, masz obowiazek zglosic patologie, ktora wystepuje w okreslonym domu, ale ty zwyczajem polskim ze strachu zaciskasz d**e i cicho siedzisz, co robi cie wspowinna, gdy to samo zrobisz wobec swojego faceta, twoje dziecko zostanie ci zabrane, z racji tego, ze nie chcesz go obronic przed niebezpieczenstwem, ktore mu grozi ze strony agresora... Jezeli tego polska k****, co czuje sie prawdziwa kobieta, tylko wtedy, gdy dostanie porzadny wp*****l od swojego pana i wladcy, nie rozumiesz, to poniesiesz konsekwencje...Dobro dziecko jest wazniejsze iz twoje widzimisie.