Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maryjka

Jak uspokoić bezsmoczkowe niemowlę?

Polecane posty

Gość boze boze boze
dwa dni poplacze i mu przejdzie, ja nie moge jak czytam te wpisy o poswiecajacych sie matkach ehhh :/ w zyciu bym sobie nie dala zeby nosic caly dzien dziecko albo piers mu dawac do usypiania, moje piersi a nie dziecka :/

moje dziecko wprawdzie smoczkowe było od urodzenia, ale nie ciągle i nie zawsze dała się "zatykaczem" uspokoić....Pomagało głaskanie ją po nosku-odlatywała w kilka chwil,polecam! Noszenie w chuście jeśli masz małego terrorystę odradzam....Ja moją nosiłam w chuście tylko miesiąc, ale ten miesiąc wystarczył, żeby się rozpanoszyła na dobre i chciała więcej i więcej....:)

Gość gość
Odradzam "Język niemowląt" Tracy Hogg. Jak dla mnie same głupoty. Ona chyba nie miała własnego dziecka tylko "wychowywała" obce dzieci. Słuchaj tylko siebie a nie głupich książek. Rób jak Ci mówi intuicja. Matka wie najlepiej a nie książki. U mne zadziałał smoczek Nuk. I do tej pory działa. Inne były za duże. A nosić i tulic po prostu trzeba. I rzeczywiście pęka kregosłup ale matka zniesie wszystko.Moja mała śpi sama we własnym pojoju od 6 miesiąca. Czasem trzeba ją przytulić w nocy ale raczej całe przesypia. Nic nie planuj i nie postanawiaj. Działaj intuicyjnie.

Gość gość
Mój synek ma 3 miesiące niebawem chrzciny obawiam się że zimna woda Go zdenerwuje a u Nas również nie ma sposobu na uspokojenie Go. Smoczkiem gardzi i nawet się z tego cieszę. Nie przeszkadza mi to że ciągle chce do piersi. Jego niestety nawet żadne noszenie nie uspokaja zwłaszcza że nie jest wychowany na rękach. Lubi oglądać bajki i obserwować. Ale jak już dostanie pierś to nie wystarczy mu 10 czy 15 minut i obawiam się że jak wyjdę do zakrystii to mogę już nie wrócić. Czy któraś z Was tak miała? Jak się udało?