Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarówkaaaaaaaaaaaaaaaaa

1 dziecko rodziłyście w terminie, przed czy po?

Polecane posty

hej dziewczyny mam prośbę... zdradźcie kiedy rodziłyście swoje 1 dzieci? czy dużo z Was rodziło przed planowanym wg OM terminem? chodzi oczywiście o porody naturalne, bo wiadomo, że cc jest umawiana przed terminem

Gość kochamdzieci
1 dziecko w terminie dzień w którym miałam wyliczony poród:)

Gość 13miesiecy
dwa tyg przed terminem. mialam miec cc planowana, ale trafilam do szpitala przez wysokie cisnienie i zaczely sie skurcze.

Gość szukająca ??
a kiedy trzeba jechac do szpitala? w dzien terminu nawet jak sie nic nie dzieje?

Gość dupawołowa
10 dni przed terminem :0)

Gość dupawołowa
Lekarz prowadzący powinien ci powiedzieć, kiedy jechać do szpitala. To zależy od kilku czynników: ułożenia dziecka, ilości wód płodowych, itp.

te które rodziły przed - nagle Was wzięło? czy jakoś dziecku pomogłyście? osytocyna itp

Gość szukająca ??
moj lekarz ma tylko praktyke prywatna, nie pracuje w szpitalu... pogadam z nim na najblizszej wizycie

Gość szukająca ??
a czy to prawda, ze jesli bede aktywna w okresie terminu - bede duzo spacerowac itp to jest prawdopodobienstwo, ze urodze szybciej?

Gość Gosiaczkowo
tydzień przed terminem, ale termin był źle wyliczony, bo prawie 2tyg za szybko

Gość dupawołowa
Mnie zaczęły sączyć się po nogach wody płodowe i pojechałam... Pierwsze bóle (słabe) pojawiły się po jakiejś godzinie, już byłam w szpitalu...

Gość gooomis
w 38 tygodniu - 10 dni przed terminem!

Gość gooomis
mnie wzięło zupełnie nagle - po prostu zaczęły się mocne skurcze jakich nigdy wcześniej nie miałam i zaczęłam krwawić... i skurcze od razu były około 3,4 minut od siebie - regularne. I 5 godzin pózniej urodziłam córeczkę :)

Gość gooomis
myślę ze to prawda z tą aktywnoscia - ja bylam bardzo aktywna przez cala ciaze - a dzien przed porodem bylismy z mezem na wycieczce i duzo spacerowalismy

Dzień przed terminem, a dokładnie to 2 godziny:) Dzięki czemu mamy datę 1 listopada :P

Gość dupawołowa
Bardzo dobrze działa jazda samochodem po naszych,dziurawych drogach. Przy drugim dziecku pojechałam do szpitala (po terminie), tam mnie zbadali i kazali przyjechać za 3 dni. Przyjechałam do domu (znowu 40 km) i po kwadransie musiałam jechać z powrotem...Tak mnie wytrzepało na remontowanej drodze,że już nie dojechałam...:)

Gość toja mieszkam w de
4 dni po terminie urodzilam

Wśród moich znajomych, kobiet z najbliższej rodziny 1 ciąża z reguły jest przenoszona, a poród odbywa się po terminie. Ja rodziłam 7 dni po terminie. Następnego dnia miałam stawić się na oddział na próbę wywołania, ale w nocy samo się zaczęło:-P

Gość takajakas jaaa
3 tyg przed terminem, zaczelo sie odesciem wod plodowych, po 3 godzinach bylo juz po krzyku :)

Gość Fallusia
dzien przed terminem zaczely sie saczyc wody, ale skurcze sie nie pojawily i bylo wywolywanie

Gość fajna mama
A moja dzidzia urodzila sie rowny tydzien po terminie!

Gość wyrodna jestem hmm...
Pierwsze dziecko 2 tyg i 4 dni po terminie i na dodatek poród wywoływany oksy i masażem szyjki bo za cholerę młody nie chciał wyjść hehe

termin miałam na 21-23 września urodziłam 3 po prostu pyknęło coś w brzuchu i odeszły wody a później szybko poszło izba przyjęc,porodówka i 2 godziny po tym urodziłam syna:)

Gość pierwsze dziecko...
Widzę, że chyba dwie z was rodziły pierwsze dziecko 3h i 5h czy to w ogóle możliwe? Mnie straszą, że poród trwa min.12h u pierworódki. Ja mam termin na 12.08.2011

ja rodziłam w 36 tyg. był piątek jak zaczęły odchodzić mi wody zatrzymali mnie na oddziale ale nie dało się niczego zatrzymać i w niedzielę urodziłam przez oksy