Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olejek rycynowy - wypic?

Olejek rycynowy na poród. Proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość gość
eee g****o pomaga :D nawet tego nie pomógł zrobić :D teraz tak serio, wypiłam cały i nic. ale ja byłam w 38tc i chciałam sobie przyśpieszyć bo bardzo się bałam wywoływania. Wypiłam w niedzielę, w czwartek miałam wizytę u ginekologa bo nie czułam ruchów dziecka i w sobotę w nocy urodziłam w ostatni dzień 38tc :) także nie wiem czy pomogło czy nie. Ale udało mi się tak jak planowałam

Gość gość
Cały?? Ja wypilam dwie lyzeczki i tak mnie przelecialo ze masakra. Nic nie dało

Gość Aramaxx
Wzięłam olejek rycynowy trzy dni przed terminem -2 łyżki z sokiem pomarańczowym o 14. O 16 zaledwie jedna wizyta w wc i dalej nic... Czułam sie dobrze i byłam zła ze nie pomógł. O 22 zaczęły sie bile brzucha jak na miesiączkę - myślałam ze to przepowiadające i poszłam spać. O 2 w nocy bóle zaczęły sie nasilać. O 4 regularnacxynnosc skurczowa, o 6 dzidzia była juz ze mną. Sadze ze wiele zależy od przygotowania szyjki macicy- ja miałam rozwarcie od 36 tyg i szyjkę skrócona. W pierwszej ciąży szyjka jak kamień do samego porodu i olejek nie pomógł niestety ...

Gość martynaKJ
Ja już powoli nie wierzę w to, że cokolwiek pomoże. To mój trzeci poród, myślałam, że pójdzie szybko, a tu nic.