Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katastrofalna w skutkach

Pierdole w wracam do polski!

Polecane posty

Gość katastrofalna w skutkach
dzieki:)

Napisz ulotki ze chcesz sprzatac , prasowac , albo np. wyprowadzac psy na spacer itd i poroznos po domach w twojej okolocy, albo w polskim sklepie wywies ulotke ze zajmiesz sie dzieckiem . Wakacje to najgorszy czas zeby tu pracy szukac bo duzo studentow przyjezdza do pracy.

Gość ona 2323
ja wrocilam do pl 2 dni temu i juz zaluje

Gość m_monikka
Super pomysl z tymi ulotkami

Gość m_monikka
ona 2323 to wracaj do nas , co nas nie zabije to nas wzmocni , ja 2 razy wracalam do pl

Gość ona 2323
oj napewno wróce na emigracje bo wiem ze pl to nie miejsce dla mnie....2 dni tu jestem i mnie szlag jasny trafia nie chce tu byc ....tam gdzie bylam nie mialam lekko ale tam czulam sie dobrze wrocilam do pl i nie mam co ze soba zrobic....

u mnie trzeci rok sie zaczal w lipcu jak tu jestem..Ile razy chcialam wracac?? Nie wiem,z 20 na pewno,byla tesknota za rodzina,byly lzy,niekiedy nocami snila mi sie Polska i moj ukochany dom......Ale wciaz tu jestem,bo w Polsce jest zle i nic nie wskazuje na poprawe.Takze zastanow sie droga Autorko tematu,czy powrot jest oby na pewno dobrym rozwiazaniem,zwlaszcza,ze jestes tu bardzo bardzo krotko......

Gość joannalala
ja mieszkam pod londynem w Slough i powiem Wam,ze tez mam dosyc-chetnie bym wrocila do pl,z pracą ciezko..

Gość ona 2323
ja mieszkalam w najpiekniejszej czesci Niemiec nad Bodensee , moje miasteczko w którym mieszkalam istny raj na ziemii nie wracalabym do Polski ale moi pracodowcy wykonczyli mnie doslownie , uprzedzajac pytania nie byli to Niemcy....ale naprawde psychicznie juz wysiadalam nie dawalam rady , wrocilam i po drugim dniu tutaj wiem ze to byl blad.....pod kazdym wzgledem bylo tam lepiej niz w pl....teraz znowu widze te szare brudne ulice tych zmeczonych ponurych nieszczesliwych ludzi i prace za tysiac kilka zlotych.....przeraza mnie ta wizja .... w kwietniu wyjezdzam znowu nie ma innej opcji

Gość joannalala
ja przyjechalam pare tyg.temu i chetnie byum juz wrocila do pl.to miasto mi sie strasznie nie podoba:o no i najgorsze,ze nie mam wciaz pracy:(mieszkam u kumpla,ale ile mozna.wciaz sie zadluzam:( a w jakich okolicach mieszkasz dopa marna?

Gość ona 2323
bo teraz juz nie ma sensu miasteczko w ktorym mieszkalam jest typowo turystyczne i we wrzesniu sie konczy sezon

Gość joannalala
a to całkiem nie daleko:)mam jakies 10 min spacerkiem do lidla:p

Gość liskameliska
ja tez wracam,nie dalam rady,pracy nie znalazłam.i poddalam sie:(

A i jeszcze z tymi ulotkami, teraz sa wakacje wiec ludzie nie maja co zrobic z psami czy kotami, hotele dla zwierzat sa najczesciej juz wykupione wiec mozna by napisac ulotki ze zajmiesz sie zwierzakami w ich domach, nakarmisz i wyprowadzisz na spacer, za np 10 funtow dziennie , ja bym chetnie taka osobe zatrudnila, bo wlasnie mam problem co zrobic z psem i kotem jak pojedziemy na wakacje, musze po znajomych prosic :(

co wy o tej tesknocie, ja tez wyjechalam i to na prawdziwa emigracje , nie taki skok do Uk, duzo dalej, zadnych tesknot, nic, wiedzialam ,ze zostawiam jedno miejsce i trzeba zaczac od nowa, ale jak sie duzo wymaga i nic sie nie robi to i g...o sie ma. Trzeba zakasac rekawy i harowac, i szukac. A przede wszystkim wiedziec czego sie chce. Ja Wyjezdzajac wiedzialam , ze nie chce wracac do Pl, gdy zostawicie sobie taka furtke to zawsze macie potem watpliwosci. Mi tez nie bylo latwo , bo wyjechalam z malym dzieckiem, i juz od ponad 6 lat zyje na prawdziwej emigracji, do PL nie latam, bylam jedynie po 5 latach zobaczyc rodzine i tyle, zero tesknot , wspomnien , nic. Moze jedynie brakuje mi lasu aby pojsc na grzyby. Zacisnijcie zeby i dacie rade , powoli

Gość były emigrant M30 0GS
TAK , macie racje, tu w PL jest rzeczywiscie SYF pod kazdym wzgledem. Ale nie zrozumie tego nikt kto jeszcze nie wyjechal do zachodnich krajow, zeby spojrzec na blotko w ktorym Polacy z taką lubością się taplają. Trzeba wyjechać i zobaczyć to wszystko z zewnatrz. A wyglada to porażająco.... pomniki, powstania, katyn, wojna, smolensk, pis, kosciol, dupościsk.... zamiast tego co w uk: luz zycia, swoboda bycia, otwartosc ludzi, inne atrakcje zyciowe zamiast mszy(kazda niedziela) , rozanca (październik), roraty (grudzien), majowe (maj) i dobry BOG wiec co jeszcze. ps. co Polacy w Polsce maja najwiekszego na świecie? DUPOŚCISK i siermiężność życia

Gość ja to zawsze ja
były emigrant dlaczego we wszystkich wątkach wklejasz ten szam tekst? nie twierdze , że sie z nim nie zgadzam ale proszę ..... idziesz na łatwiznę

Gość były emigrant M30 0GS
do: ja to zawsze ja wklejam mdlatego, żeby ostrzeć wahających się czy wrocic do Pl czy nie. NIe podejmujcie pochopnych decyzji i sluchajcie ROZUMU, a nie serca.

Gość uklandka
mieszkam w uk 4 lata nie zamierzam wracać do biednej polski........... mam meża przy sobie planujemy dziecko mylimy o kupnie domu w uk