Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HSDJAHSD

pytanie do kobiet o OBIADY

Polecane posty

Gość HSDJAHSD

Powiedzmy że Wy i Wasz mąż wracacie oboje z pracy do domu o 15.00, wiadomo oboje głodni. Czy gotujecie codziennie świeży obiad czy np dziś na jutro czy raz na kilka dni?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość brzydzia lidzia
zupa na 2 dni, a jak pierwsze to zawsze swieże, chyba, że za dużo ugotuję ale to się rzadko zdarza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubięgotować
ja wracam wcześniej, więc ja gotuję. zazwyczaj na 1-2 dni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dssdsddfdf
ja nie gotuje, ale moja mama gotuje na kilka dni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kcl cscc s
gotuje raz ja, raz maz. Zazwyczaj wiecej, zeby bylo na inne dni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U nas na ogół obiad z dwóch dań :) W zależności od tego co ma być na drugi dzień bardziej praco i czaso chłonne to przygotowuję podstawę poprzedniego dnia. Np. Jeżeli ma być krupnik + placki z jabłkami -> to bulion mięsno-warzywny gotuję poprzedniego dnia. Wracam z pracy tarkuję warzywa dorzucam 3 ziemniaki i trochę kaszy. W tym czasie smażę placuszki :D I już mam obiad. Jeżeli na drugie mięcho to poprzedniego dnia robię np. żeberka w sosie, zrazy wołowe. Po powrocie zostaje mi np. ugotowanie kaszy do II-go dania i jakaś ligh zupka np. owocowa z własnoręcznie zrobonych przetworów i kluseczki półfrancuskie. Pracujemy oboje i przyznam szczerze, że surówki kupuję gotowe, bądź np. buraki gotuję poprzedniego dnia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×