Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzlandia

sprzedaż złota w skupie - pytanie

Polecane posty

Gość zuzlandia

witam, dostałam kiedyś od babci bransoletkę ze złota (podobno), na której jest nabity numer 750 - z tego co się zorientowałam, nie jest to próba złota, tylko tak zwany znacznik - jest tylko numer 750, bez żadnych innych znaczków czy obrazków bransoletka waży 25 gramów czy taką bransoletkę sprzedam w skupie bez problemu? wystarczy mi dowód osobisty? ile może kosztować? sorry, że pytam, ale nie lubię krępujących sytuacji i wolę wiedzieć wszystko zanim się tam wybiorę

Gość MAX 22
W sprzedaży u złotnika nie podajesz dowodu osobistego - nie ma takiego wymogu. Ale przejdż się po kilku złotnikach , każdy płaci inną cenę za złoty złom, bo nie kupią tej bransoletki jako wyrób tylko jako złom.

Gość próba 740 bardzo wysoka jest
bodajże 18karatowe złoto, no kilka ładnych stów powinnaś/nes dostać,

Gość jjjkjkh
ja kiedys sprzedawalam to musialam dowod dac wiec lepiej wez

Gość zuzlandia
ok, dzięki za odpowiedź :-) czyli to, że nie ma próby nie stanowi problemu i oni sami już sobie sprawdzą, czy to jest faktycznie złoto 750?

oni musza sprawdzić, my np na obrączkach nie mamy próby ile jest karatów, tylko nr 585 czyli 14karatowe złoto, oni sprawdza bo musza, kota w worku nikt kupować nie będzie, ale tak jak przedtem ktoś pisał pochoć po kilku, może wystaw a allegro, tak ludzie zabijaja się o takie coś, ostatnio za kilka gram srebra poszło za 550zł

Gość zuzlandia
wolałabym nie wystawiać na allegro, bo nie mam pewności, że to jest faktycznie złoto a jeżeli jest tylko pozłacana? taki numer pewnie można bez większego problemu podrobić, jak się ma sprzęt

Gość zuzlandia
a znając babcię bardzo możliwe, że kupiła ją u jakiegoś podejrzanego Egipcjanina w ciemnej uliczce w trakcie wakacji ; )

to sprawdź u złotnika, niech ci wyceni, za to nie płacisz, i będziesz wiedziała na czym stoisz.

Gość zuzlandia
o shit, właśnie zajrzałam na Allegro i tam podobną bransoletkę sprzedaje ktoś po 2600 no to będę miała premię na wakacje : -))))

Gość zuzlandia
u złotnika, ok :-) dzięki za pomoc

proszę bardzo.

Gość siwyedek
Złomowisko PL S03E08 Wyścig wraków http://24filmyonline.pl?u=Zlomowisko_PL_S03E08_Wyscig_wrakow Opis Spotkanie z ludźmi, którzy na co dzień pracują na złomowiskach w całej Polsce. Ich praca jest ciężka, a czasami również bywa bardzo niebezpieczna. Choć dla większości społeczeństwa złom nie przedstawia żadnej wartości, oni potrafią zrobić na nim bardzo opłacalny biznes. To praca dla ludzi, którzy nie boją się pobrudzić sobie rąk i mają intuicję do ryzykownych transakcji. W tym odcinku Prędkość i emocje. Wyścig wraków to zabawa i rywalizacja. Dziś okaże się, jak bohaterowie programu poradzą sobie na torze wyścigowym.

Gość gość
Warto rozejrzeć się za dobrym skupem. Ja chodzę do www.lombard777.pl Lombard ten znajduje się w Krotoszynie. Pracują tam uczciwe osoby a stawki jakie oferuje ten lombard są bardzo dobre, więc polecam ich wam.