Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

suwka

Soczewki kontaktowe

Polecane posty

Czy ktoś z posiadaczy szkiełek orientuje się może, co zrobić, by wkładanie soczewek do oka nie drażniło oczu? Chodzi mi o ten pyłek, który zalega na szkiełku ;)

Moja koleżanka nosi soczewki i przed każdą aplikacją, jak i po niej przemywa szkła specjalnym płynem do soczewek.

Julita, hmm, a to rozumiem. Czyli nie ma na to sposobu. Wiesz może jak aplikuje je do oka? Od razu na soczewkę oczną czy też najpierw na białko, a potem sunie ku górze? ;)

Jak nie wiesz jak się zakłada soczewki to znaczy, że nie powinnaś ich nosić bez konsultacji okulisty.

Ech... :D Konsultacja była, ale nie mam pojęcia jak dobrze je założyć, żeby ten pyłek mnie nie drażnił. Bo pyłek zawsze jakoś wejdzie na szkiełko i wtedy dupa ;)

Gość dzis
Ja kupowałam soczewki u okulisty i tam pierwsza wizyta to było dobranie soczewek, a druga (kiedy soczewki zostały dostarczone przez producenta) nauka zakładania, zdejmowania i pielęgnacji pod okiem okulisty.

Gość a dla mnie
a skad ten pyłek? widocznie masz nie do końca czyste ręce... ja do wycierania rąk przed założeniem szkieł mam bardzo sprany ręcznik, nie ma bata żeby coś na nich było...

Hym, faktycznie. Może coś tkwi w tych ręcznikach :D

Gość mały odkrywca
myj ręce i nie wycieraj w nic wtedy nie będzie pyłków-teraz najlepiej zacznij nosić nową parę bo tych pyłków na zapylonej soczewce nie jest łatwo się pozbyć. Zmieniaj pojemniczek po każdej parze soczewek Ja zakładam od razu na tęczówkę, jak się przesuwa po białku to bardziej drażni oko

Gość jest to mozliwe
jaki pylek ;/ chyba soczewek nie potrafisz wyczyscic jak masz pylki ;/