Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkankkawsi

sąsiedzi na wsi -czy to normalne zachowania?

Polecane posty

Gość mieszkankkawsi

tu nas przywitali. Było to bardzo "dziwne" ,mało powiedziane,było to bardzo dziwne. wybudowaliśmy dom na wsi i podczas budowy poznaliśmy już kilku najbliższych sąsiadów,ale nic nie wskazywało na to ,że w dniu naszej przeprowadzki urządzą ognisko z pieczeniem kiełbasek i "wiejskie ochlaj". Jestem otwarta na świat i ludzi ,także bardzo chętnie wzięłiśmy w tym udział, "postawiliśmy"alkohol,rozmawialiśmy z ludżmi. miałam nadzieję,że to takie typowo sąsiedzkie relacje i na tym się zakończy. Dzień dobry ,krótka rozmowa -i koniec. ale Ci ludzie są delikatnie mówiąc wścibscy,gdziekolwiek wyjdę -zaglądają mi do wózka ,zwracają się do pnie per"pani mecenasowa"-ze względu ,że mój mąż jest prawnikiem ,najgorsze,że podobny sposób zachowania mają też ludzie młodzi.Nastolatkowie,20 -30 latkowie. Mam 24 lata,wychowywałam się w małej miejscowości ,tu też każdy o każdym wiedział wszystko ,ale to co dzieje sie tutaj ,no katastrofa. sąsiadki wpadają sobie do nas, zobaczyc co słychać, "moje dziecko co tam u Was"-zostałam przechrzczona chyba w społeczności. kurde, dziwne to wszystko. bardzo dziwne.;) oczywiście musiałam opowiedzieć gdzie pracuję, ile mam rodzeństwa -nie mam,może dlatego tak się troszczą.;),jak gotuje bigos,gdzie męża poznałam,czy do Kościoła chodzę,czy dziecko ochrzczone, matko święta. ;))

Gość może Cie polubili
a poza tym jesli maz prawnik,to ludzie na wsi go beda czcili ,bo tak na wsiach jest nauczyciel,ksiadz,prawnik,lekarz -swietosc

Gość mieszkankkawsi
uwierzcie,to bywa krępujące. kobiety chyba sobie jakiś grafik ustawiły,bo codziennie wpada jakas zapytać ,co u nas.)

Gość znam ten bólllllllllllllllllll
;))

Gość to jest normalne
takie zachowanie a nieraz lataja z siekierami za taba lub wymyslaja niestworzone rzeczy

Gość no bo prawnik -to ludzie na
wsi lubią takich ludzi,ty tez pewnie jestes miła i tak ludzie odbierają, spoko -to wszystko norma.

Gość mieszkankkawsi
a jeden sasiad powiedział mi, ze u nich na wiosce jest taki obyczaj, że każda nowa mkieszkanka musi być przerżnięta przez sąsaidów a nowy mieszkaniec ma przerżnac wszystkie sąsiadki to niesprawiedliwość!!!