Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i bądź tu mądry,.,

Co robic gdy dziecko świadomie na zlosc sika nie do kibelka?

Polecane posty

Gość i bądź tu mądry,.,

Moja mała ostatnio przechodzi sama siebie, ma 4 lata, od kąd skonczyła 2 lata nie nosi pieluch, ale od jakiegos czasu sika NA ZŁOŚĆ mi jak nie w majtki to potrafi galoty zsunąc i nasikac mi w kąt na podloge, dywan.Widzi jak mnie to bardzonederwuje.Ostatnio nie pozwolilam jej kopac duza piłkę w domu, to nasikała na wersalkę ze zlisliwosci, aby mnie ukarac za to ze jej vzegos zabraniam.I to nie jest ze ona nie trzyma moczu, poprostu doskonale sobie zdaje sprawe ze to mnie zdenerwuje.Kurna niech jeszce zacznie mi srac za przeproszeniem to juz calkiem padne.Pytam się dlaczego tak robi,dlaczego nie idzie do toalety a ona na to ze ja byłam dla niej nie dobra bo czegos jej tam nie pozwalam dlatego.Na dywaniu juz nawet zólty zaciek sie zrobil, trzeba nowy kupic, ale musze ja jakos odzwyczaic na szczanie po kątach lub na fotelu, wersalce,ona to świadomie robi

Gość sama mam czterolatke
w domu, ale taki hecy nie robi.nie doradze ci.

Gość dsfgsdfgdsfgsd
dzieci to zło :classic_cool:

Gość i bądź tu mądry,.,
dsfgsdfgdsfgsd --, wiem o tym :)

Gość ASSQ
przywal w łeb raz i drugi to się nauczy

Gość oddaj ją do schroniska
🖐️

Gość pewnie poświęcasz jej
za mało czasu, mało się z nią bawisz i dużo jej zakazujesz, tego nie wolno tamtego nie wolno... potem dziecko reaguje w taki sposób

Gość A prawda jest taka, że...
Chyba za mało rozmawiasz z dzieckiem, a za dużo żądasz. Gdy dziecko otrzymuje odpowiednia ilość ciepla i miłości, takie rzeczy nigdy sie nie zdarzają. Coś jest nie tak, ale nie z dzieckiem. Pracuj nad tym, jesli jesteś mądrą i roztropną osobą, to problem szybko zniknie.:)

Gość tataatyayyyaya
A ja proponuję, aby cały dzień chodziła w tych posikanych gaciach ;) Jeśli ma mokre. Czy może ściąga? ;)

jak dla mnie problem o podłozu psychologicznym ;) Nie masz w domu mniejszego dziecka? lub czy w rodzinie takowe się nie pojawiło?? Uwazam że biciem tylko pogorszysz sprawę :) Tak naprawde dziecku moze sie zdarzyc siku w majty nawet do 6 roku zycia ale jesli robi to jak mniemasz złosliwie to byc moze dzieki temu widzi twoje zainteresowanie swoją osobą lub jest to sposób na zwrócenie na siebie uwagi lub jesli jest gdzies małe dziecko byc moze chec powrotu do czasu kiedy sie wszyscy tak zajmowali

Macie racje, cos tu nie gra. Mala chce zwrocic uwage na siebie.

Gość tataatyayyyaya
4 letnie dziecko pasem :/ chore jesteście

Gość tylko 10 wpisów
wprowadzić tygodniową głodówkę..

Gość to nie pies zeby szczał
W tyłek jej przywal, bo widsć, że ona robi co tylko jej się chce. A co będzie jak u kogoś w domu tak zrobi?

Gość i bądź tu mądry,.,
ojj z tym sie nie zgodze że małej nie poswięcam dostatecznie jej czasu, mała ma całkowita moją uwage w 110% az niekeidy nad, i to zabardzo Absolutnie nie wych dzieciaka bezstr. ma postawione granice od poczatku, doskonale sobie zdaje sprawe co mozna a co nie, zawsze za przewinienia jest karcone, no ale tak sobie upatrzyła te szczanie bo zobaczyła ze jest to jedyna rzecz ktora mnie do szewskiej pasji doprowadza,na mnie nie działają jej placze histerie, krzyki, wiec nawet tego nie robi bo widzi ze mnie to nie rusza, ale wlasnie widzi ze mnie rusza jej sikanie i wlasnie to robi aby mnie "karcić" jaka mama jest be bo czegos jej zabrania

fadasdasdaadaddada Powiem krotko- pas, pas i jeszcze raz pas!Dziecku nie mozna dac wejsc sobie na glowe! Pasem wlejesz na gola d**e to powinno jej przejsc. a potem w wieku dorosłym bedzie stała w kolejce do psychologa bo jej samoocena bedzie mniej niż zero.:O ja bym się skontaktotwała w tekj kwestii najpierw z pediatrą a potem z jakimś dzieciecym psychologiem dzieci mają czesto własnie tylko taki sposób na to aby pokazać nam że coś w nas poprostu nie gra, że sami jestesmy niedojrzali i w nas największy jest problem.

Gość jhajdh
Ja pierdziele jaka patologia. Jedyna metoda to pas. Leczcie się psychopatki.

Absolutnie nie wych dzieciaka bezstr. ma postawione granice od poczatku, doskonale sobie zdaje sprawe co mozna a co nie, zawsze za przewinienia jest karcone a za coś jest wogole chwalone? doceniane?:) tresuje się psy a dzieci nalezy wychowywać co niektórym kojarzy się ze skutecznymi zakazami nakazami i karami :P

Gość i bądź tu mądry,.,
uwagi ma ponad stan ,więc to nie to Głupim dzieciom z gimnazjum podziekuje grzecznie aby nie odp Mam jeszcze starsza corę ale jej wiecej nie ma niz jest w domu, nawet prawie jej nie widuje taki lofer,bo juz nastoletnia :),i wlasnie pelna uwaga schodzi na lejka małego :)

Gość jhajdh
Nie rozumiem jak można bić własne dziecko. Jeszcze klapsa zrozumiem ale PASEM? Nienormalne jesteście. W życiu bym swojego dziecka nie uderzyła. Chyba by mi serce pękło. Ja szanuję swoją cókę jako odrębnego człowieka a nikogo przecież nie leje jak zachowuje się nie po mojej myśli. Moja córka wiec o jej wolno a czego nie bez znęcania się nad nią.

Gość wielodzietni org
tam ci powiedzą co robić

Gość tataatyayyyaya
Każda porada na tym forum to pas :/ A myślałam, ze takie patologiczne myślenie to tylko w domach zabitych dechami, gdzie ludzie przepijają kasę lub nie kochają dzieci. Jak można małej 4 latce przypierdolić pasem? Ja bym taką matkę uwiązała i przypierdoliła jej aż by się zwijała z bólu. Moja matka też mi potrafiła przypierdolić. Nienawidzę jej do teraz.

Gość idz do innego
najlepszy sposob z ta szmata,niech sama sprzata a ty zacisnij zeby i przez pare dni pokaz ze i tym cie nie wzruszy.A co do wypowiedzi ze to z mama cos nie tak -moze byc ale nie bierzecie pod uwage ze niektore dzieci probuja wychowac sobie rodzicow,placzem ,biciem itp.Moj brat jak byl maly tupal nogami albo kladl sie rozhisteryzowany na podloge jak czegos nie dostal np pod sklepem.

ostatnio przeczytałam jedną mądrą ksiazkę w której przykkłady z tzw "dobrych rodzin" odbiły się w psychice dojrzałych juz kobiet :P i tam tez było jak młoda dziewczyna chowana przez moherową ciotkę notorycznie oddawała mocz gdzie popadnie podswiadomie jako manifest swojej bezradnosci i lęku. Pomysl nad tym bo byc moze to w tobie jest problem a nie w dziecku ;)

Gość maturks4
A ty "przedmówco" pewnie własnych dzieci jeszcze nie masz? Jak myślisz, dlaczego tyle osób opowiedziało się za karą cielesną? Bo same mają doświadczenia z dziećmi. I na pewno żadna z tych matek dzieciaka nie zabiła, nie okaleczyła ani fizycznie, ani psychicznie, za to pozytywne rezultaty po paru klapsach miała. Dupa nie szklanka, ale nieraz trzeba do rozumu przemówić okrężną drogą, jak prosta nie pomaga. 4 letni dzieciak umie już myśleć

Gość 56ttt
przeczytałam dziś w necie, że babka miała gości z parolatkiem i on obsikał jej kota :D a matka tłumaczyła że ma problem ostatnio z drogami moczowymi

nie pomagłao mycie szmatą swoich sików ani wycieranie dziewczynie twarzy jej pomoczonymi majtami jako dorosła kobieta miała za to mase problemów i ciągłą pomoc psychologa aby móc normalnie funkcjonować. Patologia zdarza sie nie tylko tam gdzie jest alkohol takich domów "porzadnych" mamy na pęczki :P

maturks4 A ty "przedmówco" pewnie własnych dzieci jeszcze nie masz? Jak myślisz, dlaczego tyle osób opowiedziało się za karą cielesną? Bo same mają doświadczenia z dziećmi. I na pewno żadna z tych matek dzieciaka nie zabiła, nie okaleczyła ani fizycznie, ani psychicznie, za to pozytywne rezultaty po paru klapsach miała. Dupa nie szklanka, ale nieraz trzeba do rozumu przemówić okrężną drogą, jak prosta nie pomaga. 4 letni dzieciak umie już myśleć jak widac niektórzy pisac nawet potrafią ale z mysleniem u nich krucho :classic_cool:

Gość tataatyayyyaya
Tak, czasem można dać klapsa. Ale nie żeby lać dziecko pasem. Ale wiem - ktoś, kto nie zna innych metod to wykorzystuje przemoc. Pasem to można zlać nastolatka, jak przyjdzie do domu zchlany nad ranem - jak już, chociaż ja nigdy tego nie zrobiłam. 4 latkę lać pasem.. powinni Wam odebrać prawa rodzicielskie. Ja też Wam przypierdolę pasem, bo jestem silniejsza przykładowo. Fajnie będzie.

Gość jedyne wyjscie to udac, ze
cie to nie rusza. jak nastepnym razem nasika na podloge, to z usmiechem wreczyc jej szmate i kazac zetrzec. Natsepne zaprowadziec do lazienki wreczyc proszek do prania i miednice i kazac uprac zasikane ubrania. Jak nie chche to wlozyc jej te zasikane rzeczy do jej pokoju, nich zobacyze jakie to nieprzyjemne. Powinna zrozumiec. a poza tym zachowywac sie notmralnei, bawic sie z dizeckiem ropzmawiac itp. W przedszkolu tez takie cuda wyczynia??