Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i bądź tu mądry,.,

Co robic gdy dziecko świadomie na zlosc sika nie do kibelka?

Polecane posty

Gość i bądź tu mądry,.,
Luca Brasi przeczytaj mój post z 14:09 na piewrszej stronie Tak to jest uzywac zrotów nie mając pojęcia o ich znaczeniu Dziecko nie ejst bezr.wych. nie wpada w histerie,awantury bo widzi z emnie to nie rusza, wie ze za te szczanie czeka ja kara no ale.... mimo ze jest to jedyne zachownaie u niej te niegrzeczne to jednak bardzo kłopotliwe

Gość zupełnie nie rozumiem
Epona ..... bardzo popieram twoje porady, jesteś wyjątkową osobą, z której wszystkie matki powinny brać wzór. Co do autorki, to nie trzeba się specjalnie wysilać, żeby wiedzieć, że przewaga nad jej własnym dzieckiem ( taka małą kruszynką), daje jej poczucie dowartościowania. Dziewczyno do walki staje równy z równym, a nie z dzieckiem. Nie umiesz osiągnąć celu metodami wychowawczymi, dlatego wybierasz bicie, krzyki, zemstę, itp. To twoja niemoc i bezsilność niestety bierze górę. Tu napewno nie zawiniło dziecko, za małe jest na to, aby tak twierdzić!

Luca Brasi ---> wybacz mam nastolatków i jakoś nie musze wieszac się na drzwiach i nikt mnie po twarzy nie trzaska :P i kare nieadekwatną do czynu zamieniłam na konsekwencję, ale przede wszystkim uczyłam wrazliwosci i wyznaczałam granice nie łamiac nigdy granic dziecka. Napisałam autorce że rady są dobre ale pod warunkiem że wczesniej nie popełniła błedu rozpieszczając do granic mozliwosci.

Gość i bądź tu mądry,.,
a gdzie ja napisalam ze bije dziecko ?? wrecz wysmialam z zażenowaniem porady ,moge zacytowac bo ciągle iwdze postu ze bije dziecko, cytuje mój wpis do tch ktorzy zachęcaja bym lala dziecko pasem: 14:31 [zgłoś do usunięcia] i bądź tu mądry,., Nie wyobrażam sobie żeby w jakimkolwiek wieku zlac dziecko pasem,nie ma takiego wieku na przyzwolenie takich czynów.Mimo ze nie wych.dziecko bezstr. to co wy radzicie z tym pasem itd to wlos się jezy na głowie....

i bądź tu mądry,., Luca Brasi przeczytaj mój post z 14:09 na piewrszej stronie Tak to jest uzywac zrotów nie mając pojęcia o ich znaczeniu Dziecko nie ejst bezr.wych. nie wpada w histerie,awantury bo widzi z emnie to nie rusza, wie ze za te szczanie czeka ja kara no ale.... mimo ze jest to jedyne zachownaie u niej te niegrzeczne to jednak bardzo kłopotliwe wiec jezeli kara była, stresowe wychowanie było, dyscyplina jak w wojsku to moze jednak nie jest to sposób ;) i przegrałaś juz na starcie nie musisz czekać do momentu az bedzie nastolatką jak to Luca Brasi mówi :)

Gość umpa lumpa
ja sie zastanawiam, dlaczego dziecko sika, gdy czegos nie moze osiagnac? Czy wczesniej, autorko, pozwalalas jej na wiecej, nie zakazywalas, nie karalas? moze nauczyla sie, ze skoro juz krzyki i histeria na ciebie nie dzialaja, to sikanie dziala? Czy lamalas sie wczesniej przy histeryzowaniu?

Ech... do i bądź tu mądry o bezstresowym wychowaniu to nie do Ciebie... tak to jest nie czytać dokładnie wypowiedzi innych...

Gość i bądź tu mądry,.,
Tak była kara, i nie wstydze sie tego.Dziecko patrzalo mi w oczy i mówi ze idzie teraz nasikac na dywan, ja tlumacze, prosze, rozmowy a ono ze jesli nie pzowole jej na kopanie bilki w domu to pojdzie nasikac kiedy nie bede widzieć, i sie npatrzy mi w oczy, to ja zapowiadam ze zostanie ukarana tak i tak.. patrzy sie w oczy i mówi..idę , ostrzegam ostani raz, mowie ze nie pozwalam grac w domu w pilke bo ostatnio szybe w dzrwiach od siostryu pokoju wybila i koniec, jak to zrobi bedzie kara Za chwile przychodze i widze siuski na podłodze w kącie, jeszce nawet sciane oolala, wiec dostala kare, i sprzatala to tez sama(oczywiscie poźniej musialam odmywac to porządnie)

Gość umpa lumpa
a mzoe w ogole nie zwracaj uwagi na jej sikanie? Gdy ona patrzy ci w oczy i mowi, ze idzie sikac, to ty powiedz - idz. I juz, miej ja gdzies. Zobaczy wczesniej czy pozniej, ze nie wywolalo to na tobie pozadanego efektu. Boje sie tylko, ze moze zaczac robic cos gorszego, zeby tylko cie ukarac. przemysl propozycje wizyty u terapeuty.

Gość i bądź tu mądry,.,
umpa lumpa .......moze nauczyla sie, ze skoro juz krzyki i histeria na ciebie nie dzialaja, to sikanie dziala?.... TRafilas w sedno to o czym pisze, mala widzi ze ejst to jedyna rzecz , ktora mnie zdenerwuje , bo krzyki i histerie poprostu olewalam, i nawet juz nie pamietam aby mala sie awanturowala bo zobacztyla ze to na mnie nie dziala, ale jak widze ze juz sciaga majtki i chce nasikac to wtedy ja odrazu musze reagowac, a na hiosterie nigdy nie reagowalam, mogla plakac ile miala sil, lecz mala zobaczyla ze moja reakcja jest odrazu gdy sie zleje na zlosc bo czegos jej nie pozwole, patrzy sie w oczy i to robi, i jeszce sie smieje

Gość umpa lumpa
troche pogogglowalam ten temat; napisane jest, zeby wspomagac dziecko w codziennych czynnosciach slowami "swietnie pomalowalas kolorowanke, podoba mi sie twoje uczesanie, sama to zrobilas, brawo!". Sikanie jest manifestacja kontroli, dlatego trzeba przekierunkowac kontrole nad pecherzem na kontrole nad czynnosciami, za co jest chwalone. Napisane jest tez, aby zupelnie nie dac po sobie poznac, ze to cie rusza. Jesli pokazesz nerwy, to dziecko nie odpusci sikania, aby pokazac, ze kontroluje sytuacje. beznamietnie powiedz "O, widac, ze potrzebujesz zmienic majtki", po czym ja przebierz i nie zwracaj uwagi. Szybko nauczy sie, ze na ciebie to nie dziala.

Skoro nic nie działało to mówię serio, żebyś ją zawstydziła. Wtajemnicz tylko osobę, której to powiesz i tyle. Możesz jej też od razu zagrozić, że jak tak dalej będzie robić to rozpowiesz to koleżankom. Pokaż jej, że ty też potrafisz być wredna. Mówię ci, że to podziała bo na mojego brata też podziałało jak na złość mamie potrafił w miejscu publicznym na środku chodnika ściągnąć gacie i się wysikać tylko dlatego bo nie dostał cukierków.

A tak przy okazji weźcie odstawcie te wszystkie durne "poradniki" bo przez nie jest więcej problemów niż pożytku. Jakoś przez ostatnie tysiące lat dzieciaki wychowywały się bez poradników i takich problemów nie było. Dopiero od niedawna ludzie dostali na łeb i takie brednie potem wypisują.

Gość i bądź tu mądry,.,
nie korzystalam z zadnych poradnikow, starsze dziecko wychowalam bez poradnikow i mam Ideal chodzący :) , mlodsza tez do tej pory byla super dzieciakiem tylko teraz wziela mnie na sposob aby mame wkuirzyc bo coś jej nie pozwolila

Gość i bądź tu mądry,.,
to ze dziecko ukarze za ten wyczyn , bo jest to świadomie, złosliwe, perfidne , patrzy mi sie w oczy i to robi, sprawdza granice i jak ja skarce to nie czuje się wyrodną matka ze dziecko skarcilam za zlosliwe niegrzeczne zachowanie aby mi dopiec bo czegos nie mogla robic

No z tym poradnikiem to nie było akurat do ciebie tylko innych "cytujących poradnikowe mądrości":)

Tak sie teraz zastanawiam, ze ta Twoja cora , to niezle ziolko! Chyba jednak cos z tymi karami i pochwalami u ciebie zaszwankowalo. Moze po prostu nie bylas konsekwentna i raz cos co zabronione mogla, (dla swietego spokoju) , a raz nie. Pilke trzeba bylo dawno schowac, a nie ciagle jej zabraniac w nia grac. A moze kiedys jak cie nastraszyla sikaniem, to uleglas i spelnilas jej zyczenie? Jesli tak , to mala znalazla metode. Chyba za duzo szumu w okol tego sikania i mala to wykorzystuje.

Gość zuzka25,
oo ja bym przylała tak kilka gorąccyh i to na ten goły mokry tyłek to wtedy by sie zastanowila czy to jej sie opłaca robic Co innego jesli dziecko ma problemy urologiczne, ale jak robi top zlosliwie to niesteyy przez kolano i naklapsić

Gość 4 letnie dziecko kazecie bic?
???????? sadystki pierdolone :-O

Gość i bądź tu mądry,.,
Przynajmniej mamy odpowiedź skąd się bierze tyle ludzi, którzy robią sławe w mediach o pobicia dziecka w takim stopniu ze z licznymi zasinieniami i zadrapaniami do szpitala trafia jak czytam komentrza co oni z dzieckiem by zrobili, wszystko jasne, i nie dziwie sie ze weszla taka ustawa antyklapsowa jak ludzie mają takie pojęcie Małej nigdy nie ustapiłam, nigdy, a chowac pilki celowo nie chowałam bo ma wiedziec ze mamy Nie to znaczy NIe , i niema targowania

w glowie sie nie miesci co czlowiek tu czyta :-O i pozniej dziwia sie ze patologia wyrasta :-O

Ranyyy, ale jesteście naiwne. Przecież te co piszą o biciu to tylko prowokują. Zresztą nikt nie każe wam dziecka katować i rzucać od razu na ścianę. To co pokazują w telewizji to patologia a nie normalna rodzina.

sprobuj zignorowac. wiem trudno bo naszcza ale zrobi to moze jescze 1-3 razy. ignorowac i nie odzywac sie do niej poki nie zmyje szczochow. ALE NIE BIC!

Gość gocha ma focha
Ja swoje dziecko nastraszyłam, że jak będzie tak robić, to mu siusiak uschnie i odpadnie. Od razu zadziałało. Może ty też spróbuj takiej "metody".

Gość ddffgfggfg
jakby tylko prowokowali tymi kom o biciu to byscmy nie slyszeli non stop o dzieciach ktore zasinione trafiają na izbe przyjęć wiec uwazam ze to nie jest prowokacja z tymi komentarzami bo to czesciej sie dzieje w domach niz myslimi U mnie tydzien temu wlasnie dziecko matka tak zbilla ze musiala je do lekarza zawiesc i wyszlo na jaw ze tylko ";dawala jej klapsy" a dziecko cale nogi , pupa i plecy w siniakach mialo, no ale to tylko ten pasek nie winny lu b klapsy

Gość ddffgfggfg
a najsmieszniejsze to ze matka dostala kuratora i wpadowki z opiki spolecznej, zamiasty jej zabrac te dziecko. Ona je pobila, lekraz zglosil to odpowiednim instytucją, i jedynie co to kuratora ma , ja pierdole, nasze panstwo tylko daje przywolenie na takie znecnie sie nad dziecmi

Gość oj ja tez bym w dupe przylała
takiej paniusi.I do tego wymyśliła jakaś karę, zabroniła oglądać tv czy coś co lubi.Do czego to doszło że gówniara szantażuje matkę. Nie mowie tu o laniu pasem ale porządny klaps na dupę.sama pamiętam takowy od rodziców, wiem że zasłużyłam i absolutnie ich nie winie. Albo inaczej, jak przyjdą koleżanki do córki powiedziałabym coś w tym stylu: "OO ty chodzisz do ubikacji? bo moja... to sika w majtki" zrobiłoby jej się wstyd i tu by się sikanie skończyło. Ach te nowoczesne mamy, kiedyś rodzice nie mieli takich problemów...

Gość ja bym jednak radziła
wybrać się z dzieckiem do urologa, bo sikanie w majtki "ze złości" może się zdarzać u dwulatka, a nie u zdrowej czterolatki, która dotąd nie miała problemu z trzymaniem moczu. Zresztą nawet jeśli rzeczywiście moczy się celowo, to bardzo łatwo może nabawić się zapalenia pęcherza, cewki moczowej, a w "najlepszym" razie bolesnych odparzeń. Poproś pediatrę o skierowanie na posiew moczu.

Gość to jest zlosliwosc
urologa? dziecko ktore nie kontroluje moczu to nie sciaga gacii i przymierza sie do sikania, tylko moczy majtki spodnie a ewidentnie autorka pisze ze mala na jej oczach sciaga majtuchy i sie zleje, przeciez to jest ewodetnie zlosliwe jesli dziecko swiadomie rozbiera sie do sikania tu nic nie ma wspolnego z choroba pecherza czy urologiem Odradzam bicie bo od klapsa sie zaczyna a konczy na pasie, kablu jak ci niektorzy radza abys ja lała