Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i bądź tu mądry,.,

Co robic gdy dziecko świadomie na zlosc sika nie do kibelka?

Polecane posty

Gość 4343435
napewno nie lej jej jak ci tutaj radza, bo wtedy zacznie ci szczac nie ze zlosliwosci ale ze stresu, ciekwe co by to bylo jakby ktos zobaczył slady u niej po bicuu wtedy bylasbys dumna z siebie? wiec dobrzez ze jej nie bijesz , tak wywnioskowalam z wpisow i nie rob tego

Gość duupa nie szklankaaa
ja tam nie pisze o bicu do nieprzytomnosci, czy omdlen ale dupa nie szkalnka, lejąc po dupie nigdy nie zrobisz krzywdy , ja dostawalam ze hoohoo i co? zyje? nie jestem inwalidą

Gość Mama_0010
co za idiotci pisząc o klapsie, snują już wizje patologii i trafniania do szpitala przez małe dzieci, pobite przez opiekunów :O klaps to metoda stara jak świat i jedynie skuteczna :O mam 10- letnią córkę, którą karciłam klapsem za przewinienia, ale jakos nikt by nie określił mnie jako wyrodną matkę :O a moje dziecko przynajmniej nie doprowadzało mnie do załamania nerwowego rozwydrzeniem - jakie obserwuje się o innych dzieciaków na ulicy :O

Gość umpa lumpa
sposob z lekarzem nie jest zly. Powiedziec corce, ze skoro sika, to trzeba pojsc do lekarza, bo ewidentnie cos jej pecherz nie trzyma. Jesli mala przejdzie nieprzyjemna wizyte u lekarza, bedzie musiala przejsc badania, to moze dzieki autorytetowi lekarskiemu przestanie sie moczyc. Nie bic, ani nie zawstydzac, po prostu ignorowac, niech sika gdzie popadnie, az zobaczy, ze nie przynosi to odpowiedniego efektu. Nie znizaj sie do poziomu czterolatki "Pokaz, ze ty tez potrafisz byc wredna", tylko utrzymuj spokoj osoby doroslej, rozmawiaj, tlumacz, dlaczego odmowilas jej kupna zabawki. Mozesz jej mowic "Nie bede sie z toba bawic, jesli sikasz" i dotrzymaj slowa. Niech ona siedzi sama zla na caly swiat, ale niech zobaczy, ze sikaniem niczego nie zwojuje. Jesli nie nasika, to wtedy zrobcie cos wesolego, zabierz ja do parku, czy cos takiego w ramach nagrody. I chwal ja czesto za obowiazki w domu (dzieci lubia pomagac), np. zawiazanie butow, czy zaniesienie swojego talerzyka do zlewu, czy posprzataniu smieci ze stolu, itd.

Gość muszewyjechacc
a co na to wszystko twoj maz czyli ojciec dziewczynki?

Gość errttr
Mama_0010 wspólczuje ci takiej tepoty i ograniczenia zeby 10 letnie dziecko bic w celu egzzekwowania posluchu i szacunku do ciebie, zobaczysz dopoki dziewczynka jeszcze niebzyt bardzio zdaje sobie sprawe mozesz ja bić, ale gdy podrosnie napewno nie wybaczy ci tego ze zamiast rtozmow i szacunku wszystko rękoczynami za najdrobniejsze przewinienia ja lałaś

Gość rzygaaaaaaaaaaaam
nienawidze ludzi bijacych dzieci a rowniez i tych sadystow jebanym ze swoimi sranymi KLAPSAMI! kurwa jakim prawem sprawiacie bol MALEMU BEZBRONNEMU DZIECKU??????? i tylko mi kurwa nie mowcie ze klaps nie boli bo w takim razie dlaczego klapsy dajecie wyroden sadystki????????

Gość namawiacie aby ją biła :/
takze odradzam bicie nawet szarpanie czy krzyki bo wtedy pokazujesz jaka z ciebie płytka i nieopanowana osoba a ludzie nieopanowani i niestabilni emocjonalnie nie powinni miec dzieci To samo tyczy sie ciebie Mama_0010 " jesli nie panujesz nad swoimi nerwami i nie potrafisz wychowac corke bez bicia , przez siłowe wymuszenie posluchu zadając własnemu dziecku ból nie powinnas wten czas miec dzieci i je wychowywac, później twoja corka zacznie napierdalac innycyh gdy nie bedzie umiala komus cos wytlumaczyc przekonac i zacznie je bic tak ty to robiłas, wkoncu wynosi takie zachowania z domu.Bijąc dziecko pokazujesz ze sila mozna wymusic posluch,wiec za to bedziesz zbierac plony i mam nadzieje ze pozałujesz tego jak ty wlasne dziecko traktujesz .Matka ktora kocha to NIGDY nie zada dziecku ból aby plakało z jej powodu, z powodu jej rękoczyn, za przewinienia dziecka sie rozmawia i tlumaczy a nie leje

Gość no to źle
ehhh jak czytam tu niektore komentarze to trace wiare w ludzi i w przyszlosci porządne sppoleczenstwo, aby było normalne, a jak ma byc normalne jak ewidentnie widnieja wpisy jak z dziecmi sie powinno obchodzic? tylko karami cielesnymi, to az naprawde odechciewa sie zyc , wten czas nienawidze ludzi bo wykorzystuja przewage fizyczna nad mała i bezbronna istotą

Gość nie bic, i nie reagowac
popieram!absolutnie nie bic, ale najlepsza reakcją jest brak reakcji, mala zobaczy ze cie to nie rusza i odechce jej sie

Gość rytoperka
a to ci mała, fajne takie szkraby psotne:) ja bym chciala miec takiego gagatka :p

Gość 9jo0i
to jej jej bunt , ona okazuje go w ten sposob sprawdzają ciebie, okaz cierpliwosc i spokoj, to najlepsze rozwiązanie

Gość dupa pomarszczona
w p ie rd ol spuścić i przestanie lać po kątach rozpieszczony podciep i tyle

Gość jak mozna podniesc
reke na wlasne dziecko? obojetnie czy klaps czy nie !!! jak mozna sprawic bol niewinnej, bezbronnej istotce? przeciez dzieci dopiero sie ucza wszystkiego ! jak mozna tak male dziecko skrzywdzic? czy nie wystarczy zigonorowac 2-3 razy to przestanie lac po katach.. Boze co za koszmarni ludzie :-O jebane, niewyzyte sadystki.

Gość poseł PiS-u
dzieci należy bić i wychowywać w karności i posłuszeństwie

Gość to mozeeee ja
Boze, nie moge czytac tych bzdur!!!! Wymyslacie niewiadomo co, czytajcie ze zrozumieniem do cholery! Autorko, dziecko zauwazylo, ze robiac tak- zadaje Tobie kare fizyczna, bo musisz posprzatac i psychiczna- nerwy. I mala to wykorzystuje, maja przewage nad Tobą. Ja wyleczenie jej z tej zlosliwosci zaczelabym od tego, ze musialaby wszystko wyczyscic, wyszorowac, wyprac, moze wtedy jej sie odechce, mysle,ze to pomoze. I nie okazuj nerwa przy tym, to wazne (ps. sama pracuje z dziecmi... )

Gość to mozeeee ja
I powiem Ci autorko tak,jak ja uderzysz to ona jeszcze gorsze rZeczy bedzie robila... lacznie z tym, ze zapamieta to,ze ja bilas i jako osoba dorosla nie bedzie miala do Ciebie szacunku.

Gość to mozeeee ja
i pamietaj o systematycznosci, raz kara, drugi trzeci az do skutku. I pamietaj tez o nagroda- dobre zachowanie- np. pochwala. I wazna jest rozmowa z dzieckiem- to podstawa

Gość jak mozna podniesc
sluchaj ty nie musisz autorce tlumaczyc ze ma dziecka nie bic!!!!!!! nie umiesz czytac idiotko?????? ona pisala ze nie bije dziecka. to raczej apeluj do tych wszystkich imbecylek ktore propaguja przemoc!!!!!!! te kurwa klapsy to bym wam dawala w nieskonczonnosc :-O bym lala po ryju do krwi.

Gość to mozeeee ja
Wlasnie licze na to,ze autorka nie jest na tyle glupia i jej nie bije, apeluje nawiazujac do tego,co pisza inni na topiku o biciu dziecka. A przestrzegam,aby autorce nie przyszlo to do glowy! Idiotko mow do siebie w lustrze,jak cos:)

Gość jak mozna podniesc
no dobra to przepraszam cie :-)

Gość jak mozna podniesc
temat jest po prostu straszny :-O corka autorki ma 4 latka :-( szkoda slow :-( wiadomo, ze probuje na ile moze sobie pozwolic i figle w glowie ma...zeby przy czyms takim myslec juz o biciu to trzeba miec nasrane we lbie i byc sadysta.. i tyle :-O

Gość to mozeeee ja
Przeprosiny przyjete. Rozumiem,ze sie unioslas, ale niepotrzebnie, gdyz podobnie myslimy. Autrka prosila o pomoc i rade,a te rzucily sie i kazali jej bic dziecko:O

Gość jak mozna podniesc
no i taka gadka ze dupa nie szklanka itp...dla mnie to jest chore wszystko. oczywiscie jak zawsze zejda sie te , ktore beda tlumaczyc ze klaps to nie bicie :-O to mnie najbardziej wkuriwa :-O jak mozna wogole podnosic reke na dziecko????????

Gość to mozeeee ja
Wiesz, ludzie nie licza sie z konsekwencjami bicia... Klaps- szybki, latwy... a zarazem jak bardzo wplywa na psychike dziecka...

Gość a moze zawstydzic mala i
jak ona zacznie cie szantazoac to powiedziec ze nikt nas nie bedzie odiwedzal bo przez to jej sikanie u nas w domu brzydko pachnie. niech przyjdzie jakas ciocia kuzynka i powie "oj ale tu brzydko pachnie chyba ktos sie zesikal" . kurcze wbrew pozorom sprawa nie taka prosta. bicie dziecka odpada bo widac ze mala ma charakterek i jak ja zaczniesz bic to bedzie jeszcze gorzej. bicie to zadna metoda wychowawcza tylko pokazani kto ma przewage fizyczna a nie o to chodzi w wychowaniu

Nie wiem czy już ktoś to napisał, bo nie czytałam odpowiedzi, ale ja bym ubrała pieluchę i powiedziała, że skoro nie chcesz sikać ładnie to będziesz tak chodzić czy to w domu czy na dwór do koleżanek. Oczywiście chodziłaby w mokrej, jeden dzień by ją tyłek swędział to może by się oduczyła

Gość i bądź tu mądry,.,
A ja wierze ze te osoby tak swoje dzieic trakjtuja lub będą traktowac jak mi tu radzą z tym traktowaniem, nie jedno slyszymy w mediach i bedziemy slyszec niestety. Dziecko nnie ma problemow fizjologicznch aby ją do lekarza prowadzac bo ona doskonale wytrzymuje,a jak cos jej nie pozwole sciąga majtki i wtedy nasika,nie jest to codzennnie a dzisiaj tez chciala mi nazlosc zrobic," ukarac mnie",tylko ja ją w mig do lazienki wyprowadzilam powiedzialam ze nie wyjdzie stąd dopoki do kibelka siku nie zrobi :) Noi juz niejednokrotnie sprzatala po sobie, ale wiadomo jak 4 latka sprzatnie,trzeba poprawiac po niej, najgorsze to ze nie ma co sprzatac jak zleje sie na kanape czy dywan, wtedy siuki wsiąkna w materiał i kurna plame ciezko odmyć.Teraz lejek siedzi w pokoju bo ma kare, ale naszczescie juz nie nasika nigdzie bo wylala sie do toalety gdy ją wtedy zaprowadzilam.