Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nowa...

dziwne otwieranie buzki u 4,5 mies. coreczki

Polecane posty

Gość mama nowa...

witajcie, moja córka od kilku dni dziwnie otwiera buzie - lezac wygina do tyłu głowke i otwiera szeroko buzke, czasem robi to tez gdy jest noszona - czy wiecie co to moze byc?? czy to normalne??

Gość to nie jest normalne
jakis dziwny dzieciak ci sie trafil :O

Gość mama nowa...
generalnie cała reszta jest bez zarzutu wiec chyba nie taki dziwny ...:)

Gość to nie jest normalne
wygina sie i otwiera bez potrzeby gebe - to jest dziwne

Gość mama nowa...
podnosze temat

Gość luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudzie
nienormalne to sa odpowiedzi ludzi tu :-O JA MYSLE ZE ONA TAK PO PROSTU MA I JUZ :-) przeciaga sie :-) juz widzialam takie cos u dzidziusiow.

Gość mama nowa...
dzieki za słowa otuchy :) moze ktos jeszcze sie wypowie w tej sprawie?

A co w tym dziwnego? Może otwiera buzię ze zdziwienia? A wygina się do tyłu, bo tam zauważyła coś ciekawego np. jakieś swiatło.

moja córcia ma 5,5 miesiąca,ale odkąd zaczeła się robić taka "kumata" to często gapi się na kogoś i ma rozdziawioną buźke ;) albo jak leży to macha rączkami nóżkami i tak otwera tą buźke i się cieszy :D

Znajdz artykuł o refluksie i zespole Sandifera,bo to może być jeden z objawów,takie wyginanie jakby przez siłę...może się mylę,może mam na tym punkcie hopla,ale mój synek ma rfluks i tak m.in. robi i buzię ma często otwartą i język w trąbkę

tylko straszycie uspokujcie się troszke mam syna który miał straszny refluks taki z prawdziwego zdarzenia i jakos nie zauwazyłam żeby wyginał główke jakoś nietypowo, no chyba że tak zwymiotował że nie było juz suchego miejsca na kaftaniku.. ona może tak se robi i tyle to nic strasznego jest maleńka i może tak jej się teraz podoba i tyle

Gość amr2
a moze jest glodna lub chce jej sie pic? Wydaje mi sie, ze Tracy Hogg tak wlasnie opisywala chec ssania w swojej ksiazce.

Gość gtrty
moja mala otwierala czesto buzke kiedy miala plesniawki i mielila czesto przy tym jezyczkiem

Gość mamaaaa
Przy odginaniu glowy do tylu warto tez sprawdzic napiecie miesniowe.

Gość lilu---
Moj syn robil to samo dokladnie w tym wieku- mial refluks, ktory zreszta sam przeszedl

Gość bez przesady.....
Moja córa córcia (5 mies) otwiera buzię jak widzi nad głową jakąs interesującą zabawkę a jeszcze jak szeleści to buzia robi się jeszcze większ:D . Pozatym buzię otwiera kiedy się ją wysoko na rączkach w powietrzu trzyma a ona się cieszy i otwiera pyszczek albo kiedy widzi tatę to wyciąga ręce i buzię szeroko i nie przyszłoby mi do głowy pomyśleć że to cos nienormalnego. Autorko to jest normalne zachowanie a domniemam że skoro założyłaś ten temat to u twojego dziecka musi to niepokojaco i dziwnie wyglądać skoro się tak przestraszyłaś więc może idź z tym do lekarza?;) :D (to był oczywiście żarcik ...albo i nie????:D)

Gość takie otwieranie ust
moze swiadczyc o niedorozwoju umyslowym.

Gość mam dwójkę
normalnych dzieciaków (3 latka bliźniaki) jak i naogladałam się u znajomych maluchów podczas zabawy gdzie naturalnym jest że paszczka się otwiera jak dzieciak odgina głowę :D , robią tak prawie wszystkie dzieci ...czasem nawet dorośli jak patrzą wysoko w górę i odchylają głowę to otwierają im się usta ..coś w stylu -aaaaaaaaa!!?? :D. Skąd tu pomysł o niedorozwoju umysłwowym...no chyba że jest to potwierdzone że takie dzieci też otwierają usta ..hmm ogólnie ludzie czasem tak robią i niezabardzo rozumiem obaw autorki i sensu tego tematu . Autkor skoro się tak boisz to może u twojego dziecka wygląda to jeszcze inaczej niż tu opisały niektóre osoby???

Gość No i jak???
Mój jak był taki malutki to tak szukał cyca:)

Gość do takie otwieranie ust
niezły pomysł:D nie no trzeba się totalnie nie znać na temacie żeby wymyśleć taką głupotę. Dzieci z niedorzwojem a raczej porażeniem bardzo często mają otwartą buzię (cały czas) i cierpią na ślinotok ale to już naprawdę kazda mama wie czy jej dziecko urodziło się z niedorozwojem czy porażeniem...ech głupota i bez porażenia razi:D

Gość mama nowa...
widze ze temat sie rozkrecil pod moja nieobecnosc :) od razu sprostuje ze otwieranie buzki ze szczescia na widok zabwek to jedna sprawa, a otwieranie buzki wraz z odginaniem głowki do tylu to inna sprawa - jak ja otwiera wyglada jakby sie siłowała aby otworzyc ja jak najmocniej sie da... wczoraj jakby mniej to robiła, generalnie tez rozwija sie ok - mam nadzieje ze to jej nowa umiejetnosc ktora sobie testuje, gdyby jednak kogos naszło cokolwiek innego jestem chetna na komentarze, pozdrawiam

Gość Dziwny tak
Mój syn ma 8 miesięcy i ma dziwne roku czasami otwiera szeroko buzie i mruży przy tym oczy prawidłowo sie rozwija ząbkuje już stoi na nóżkach sam nie wiem co to może być boję się że coś zlego

Gość Goslawka
Witam, czy wyjasnila Pani ta sprawe otwierania buzi?moja corka 1rok i 2miesiece robi dokladnie to samo tez wydaje mi sie to dziwne. Rozwija sie normalnie ale to zachowanie jest dziwne i wyglada jakby ja wtedy bolalo.

Gość gość
to jest na bank objaw refluksu.temat wprawdzie stary,ale cały czas jak widać aktualny.i to nie jest szukanie dziury w całym,takie siłowe odchylanie głowy z wygięciem i otwieranie szeroko buzi i wysuwanie języka-refluks! piecze w gardle,do tego to jest jeden z typowych objawów zespołu sandifera