Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PytającaSię

Co wywoluje poronienie?

Polecane posty

Gość PytającaSię

jw.

Gość Dołączam się
do pytania

Gość vanillaTeqilla
podnoszenie ciężkich przedmiotów, czyli duży wysiłek fizyczny, upadki itd

sprawdzonym, ale brutalnym sposobem jest narażanie brzucha na urazy, celowe uderzanie się po nim pięścią np :)

Gość Truskaffkowe ciastecko
leki zawierajace ibuprofen, takze ziola rozmaryn, chyba malwa...

Gość Brutalna prawda......
Mozliwe sa rozne przyczyny. jednak przy pierwszym poronieniu bardzo trudno je ustalic. moze byc infekcja, moze byc slabe zagniezdzenie, a najczesciej zarodek ma wade genetyczna i organizm "oczyszcza" sie przez poronienie. brzmi to drastycznie ale tak dziala natura na nasza korzysc jesli jest zagrozenie zdrowia matki lub przyszlego dziecka. dla organizmu pierwsze tygodnie to cos obcego. jesli jest nie do przyjecia, dzieje sie wlasnie tak. dla nas to tragedia, ale zwykle jest to z korzyscia dla nas i ciazy.

Gość Ja poronilammmm
Wczesna ciaze mozna tez stracic podrozujac ... czytalam (kiedy dla mnie bylo juz za pozno) ze w okresie od 1-3 miesiaca uciazliwe podroze powoduja smierc dziecka i wywoluja poronienia, a w 8-9 miesiaca przedwczesny porod. Najlepiej podrozowac miedzy 4-7 miesiacem ... jak sobie analizuje swoja sytuacje to mysle ze tak sie wlasnie stalo u mnie ... Moje malenstwo umarlo w 10 tygodniu ciazy wtedy kiedy wymyslilam sobie daleka podroz autokarem ... dreczy mnie ta mysl ... ale coz ... niedlugo znowu sprobuje ...

Gość Rozmaryn wywoluje poronienie
up