Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robie skromne

nie chce dzieci na weselu

Polecane posty

Gość jajajajatojajaja
na zaproszeniu po prostu nie uwzględniaj dzieciaków, każdy mądry człowiek zrozumie , że tam wyraźnie napisane jest imie "moje i jej"

Gość a twoje przyszłe dzieci?
jestes zwykła.... kretynką!!!! chcesz miec takie sztywne "w ramach wesele"? te dzieciaki dostarczą Ci niewiarygodnych emocji!!!!!!!! więc zastanów się!

Gość a twoje przyszłe dzieci?
i jeszcze ten tekst.... "jajajajatojajaja na zaproszeniu po prostu nie uwzględniaj dzieciaków, każdy mądry człowiek zrozumie , że tam wyraźnie napisane jest imie "moje i jej" " jaja..załosna jesteś!! a i podpowiadaj jej dalej mądrze przynajmniej! to nie są dzieci z twgo co wiem, nastoletnie! tylko kilkuletnie! wiesz..mając dzieci w tym wieku i z takim podejściem..olałabym to czałe wesele!!!!!!!!!!!!! pa! kretynki!

Gość to nie kinderbal
"te dzieci dostarczą Ci niewiarygodnych emocji"- no jasne, jak rozpierdolą całe wesele to rzeczywiście Młodzi będą mieli niezapomniane emocje :O

Gość kazdy kulturalny
czlowiek powinien zrozumiec ze jak dostal zaproszenie na 2 osoby (imie+ dorosly towarzysz) to nie zwali sie na wesele z gromadka dzieciakow. Zreszta z reguly na wesela sie chodzi bez dzieci. I wlasnie jak ktos chce zeby przyszla cala czereda to wpisuje to specjalnie w zaproszeniu ;) Bo wesela nie sa dla dzieci i jak dzieci na zaproszeniu wspomniane nie sa to w domysle zaroszenie jest bez dzieci. Ale jak masz malo domyslna rodzinke, ktorej brakuje oglady i kultury to po prostu przy wreczaniu powiedz wprost.

Gość susi87
ja też bym rozwrzeszczanego , latającego po sali na weselu bachorstwa nie chciała. Koniec kropka. Kinderbale są dla smarkaczy a nie wesela.

Gość co tu duzo mowic
ja bym nie przyszla. co to w ogole za wymagania i stawianie warunkow? na moim weselu byli goscie z dziecmi i ja na wesela zabieram moja corke, ktora uwielbia tanczyc i sie bawic. byloby to dla niej bardzo przykre gdyby nie mogla isc. zazwyczaj okolo 21.00 ktos przyjezdza po corke i potem bawimy sie sami. gdyby ktos mi powiedzial, ze mam przyjsc bez mojego dziecka, to bym nie przyszla w ogole.

Gość co tu duzo mowic
hmmmm, zapiszcie sobie ten temat i zerknijcie na niego za pare lat, gdy same bedziecie matkami. jeszcze jedno - na moim weselu byly dzieci. bawily sie, tanczyly, co w tym zlego? w niczym nie przeszkadzaly. ledwo zauwazalam, ze w ogole sa. nawet mi nie przeszlo przez mysl, zeby gosciom mowic, ze dzieci nie sa mile widziane.

to jest twoja impreza wiec ty sie masz dobrze bawic - placisz za to wiec mozesz sobie sama ustalac warunki - ja bym na zaproszeniu napisal tylo dla doroslych i final jak ktos walnie focha np ciocia Gienia to sie ciesze ze nie przyszla :D

Gość gęsiareczka
Jeśli na zaproszeniu wpiszesz dorosłych bez dopisku,, z dziećmi" to powinni przyjść tylko dorośli. Co do 15-letniej kuzynki, to jeśli jej rodzice zapytają czy mogą ją wziąć to się zgódz. Wesele robisz w restauracji, gdzie z góry musisz podać liczbę osób?

Debata o wyższości Bożego Narodzenia nad Wielkanocą. Komuś podoba się wesele z dziećmi, ale ciężko przyjąć do wiadomości, ze kogoś to nie bawi?! To nie jest Kinder bal tylko wesele młodych i mogą sobie spraszać kogo mają ochotę, jeśli komuś nie odpowiada to niech nie idzie! I sraty taty z cyklu: kiedyś będziecie matkami to zobaczycie, można sobie między książki włożyć- mam w rodzinie czy wśród znajomych kilka matek, które jakoś nie ciągają ze sobą dzieci na każdą imprezę co eliminuje niezręczne sytuacje i problemy z cyklu: napatrzenie się latorośli na podpitych dorosłych i konieczność np. odwiezienia do domu o danej godz. Części może tańczące, krzyczące, bawiące się dzieci sprawiają radość ale nie uszczęśliwiajcie kogoś na siłę, zwłaszcza w najważniejszym dniu w życiu!

Gość gęsiareczka
Najlepsze są te mamusie, które przyprowadzają swoje kilkumiesięczne dzieci, a potem wciskają po kolei wszystkim członkom rodziny, bo sami są młodzi i chcą się bawić.Drogie mamusie pamiętajcie, że nikt nie przychodzi na wesele, żeby robić wam za niańkę.

chciałam wam tylko powiedzieć, że wy też kiedyś byliście rozwydrzonymi bachorami i was też starzy zabierali na wesele:o a powinni was zamknąć w piwnicy na ten czas :)🖐️

Gość djhderw
Raz w zyciu bylem na weselu bedac dzieckiem i na zawsze zapamietam mojego zarzyganego ojca. Od tamtej pory unikam takich imprez.

Gość Smigła
jak przyjdą z małymi dziećmi to sobie zepsują wieczór nie tobie. moj brat wziął 3 letnią córkę, która rozwaliła kolana na wejściu. to był ich problem nie mój.gorzej jak są starsze dzieci bo za nie si e płaci pół, a od 15 lat cały talerzyk.

Gość Smigła
jeśli dziecko jest małe i siedzi na kolanach to nie przeszkadza nikomu oprócz własnych rodziców. a niech si e męczą. jak tak bardzo chcą się pochwalić pociechą. o 21 dziecko jest padnięte, rodzice jeszcze bardziej. ojciec pijany. matka wściekła bo ile można tańczyć z dzieckiem w kółeczko.

Gość Smigła
potem są sprośne zabawy, przyśpiewki nie dla uszu dziecka. pijani faceci.

diabliczka78: Tak, tak bo są tylko dwie alternatywy: zabrać na wesele albo zamknąć w piwnicy.. Generalnie jestem zdania, że decyzja należy wyłącznie od zapraszającego, jeśli komuś nie pasuje- może nie iść. Przekonywanie kogokolwiek, że tańczące, biegające dzieci są przecież słodkie mija się z celem. I w roku jest mnóstwo okazji, żeby iść pobawić się, potańczyć z dzieckiem- ale nie na weselu, na którym młodzi zwyczajnie tego nie chcą. Tak samo jak nie zapraszają upierdliwych ciotek czy nielubianych znajomych. Mają prawo?

Gość a przepraszam
mieszkam nad morzem moja cała rodzina pod Warszawą i co ja mam ich zapraszać z dziećmi?może niańkę też im znaleźć? czy może opłacić za opiekę jeszcze wszystkich dzieciaczków moic kuzynek? akurat w takim przypadku wydaje mi się że lepiej zostawić dziecko pod opieką dziadków którzy nie są spokrewnieni ze mną na te 2 dni i nie robić problemu... raz miałam zaciętą dyskusję z jedną z kuzynek ale jak to? no to wiesz musisz się liczyć że mogą Ci goście poodpadać...odpadły mi ale ręce... nie jestem skąpa ale mając liczną najbliższą rodzinę z mojej strony która będzie przyjezdna i powiedzmy że wszyscy by się zjawili z partnerami małżonkami itp muszę zapłacić za nocleg dla 40 osób a jeszcze martwić się o opiekę nad dziećmi? no kurczę

Gość i bardzo dobrzzze zrobisz
na naszym weselu nie było dzieci, nie zapraszaliśmy dzieci, więc sporo osob nam odmówiło, ale u nas byłoby 100 osob dosrosłych i z 30 dzieci co najmniej i to malutkich do 5 roku życia. moja koleżanka zapraszala z dziećmi i na oczepinach w kółeczeku było z 8 dziewczynek do lat 7 i 3 dorosle dziewczyny... tak samo z łapaniem krawatu. oczywiście welon i krawat złapały dzieci, tych dzieci było wszędzie pełno, nie można było tańczyć bo plątały się pod nogami, matki biegały za nimi, ojcowie pili. sami mamy juz dziecko ale ono zostalo w domu jak byliśmy na weselu.

Polly ja jestem innego zdania bo u mnie na weselu było mnóstwo dzieci jakoś nie przeszkadzały nikomu, jeżeli ktoś nie chce przyjść z dziećmi to nie przychodzi i odwrotnie ja sobie nie wyobrażam jak mogłabym zaprosić kogoś i powiedzieć sorry ale wiecie dzieci mnie wkurwiają moglibyście ich nie brać :) zdecydowanie jest to brak kultury to tyle co mam do powiedzenia🖐️

Gość uuuuupp 5464
up

Gość tararara111
Oczywiście, że wesele BEZ dzieci, co to za jakaś moda? Kompletnie nie rozumiem. Na imprezy też łazicie z dzieciakami? Jakiś koszmar. Napisz na zaproszeniu, że impreza jest dla dorosłych i tyle.

Gość __oo__
Ty jesteś naprawdę niedorozwinięta czy taką udajesz? A może twoja rodzina to stado kretynów? Jeżeli zaproszenie jest pisemne i nikt nie wspomina w nim o dzieciach, to osoba zapraszana doskonale wie o co chodzi i dzieci nie zabierze ze sobą. Dość logiczne i proste. Nie ważne czy dziecko ma rok czy dziesięć lat.

Gość My też nie chcieliśmy
dzieci na weselu, to nasz dzień a nie kinder bal a jako, że dzieci w rodzinie sporo to faktycznie kinder bal by z tego wyszedł i ogólnie uważam, że to impreza dla dorosłych. Na zaproszeniach uwzględniliśmy tylko dorosłych, niektórzy zrozumieli od razu a inni przy zaproszeniach pytali czy dzieci mogą zabrać, grzecznie mówiliśmy, że dzieci nie zapraszamy. 2 osoby były oburzone i nie przyszły a reszta przyszła bez dzieci i bawili się super. Co to za wesele gdzie trzeba ciągle za dzieckiem biegać i pilnować? :o Ostatnio u kuzynki byłam na weselu, gdzie bylo chyba więcej dzieci niż dorosłych :o Nikt się nie bawił bo na parkiecie dzieciaki urządziły sobie grę w berka :o Już nie wspomnę, że o północy została garstka gości bo ci co przyszli z dziećmi, zmyli sie przed oczepinami bo dzieci były zmęczone....

Gość kasza grycana
Byłam na dziesiatkach wesel i nigdy w życiu nie spotkałam się z tym, żeby zabrakło na nich dzieci. Byli animatorzy, którzy się nimi zajmowali i kompletnie w niczym nie przeszkadzały ani młodym, ani gościom, ani swoim rodzicom. Na miejscu tego kuzynostwa (gdybyś to mnie wypalila z tekstem, że dzieci mam zostawić w domu) oddałabym ci te sto parę stówek za talerzyki i powiedziałabym, że możesz mnie cmoknąć w mentos idiotko 🖐️

Gość gowniarzom na weselach
mowimy NIE! gonia takie kurduple i tylko ludzi denerwują

Gość ależ musicie być sfrustrowani
sztywni i nadęci, skoro piszecie o tych dzieciach tak, jakby stanowiły 80% gości weselnych :D:D:D:D:D:D

Gość __oo__
Jasne jest że dzieci są ozdoba każdego z wesel, tylko kretyn tego nie rozumie. Nie bardzo rozumiem w czym mogą dzieci przeszkadzać. No chyba że planujecie jakąś orgię urządzić, no to rozumiem, albo spić się w trupa, to też logiczne. Jeżeli ktoś zakłada to że to jego dzień....... cóż, zawsze może być sam sobie gościem, po co zapraszać innych. Może jeszcze napisz jak mają się ubrać....