Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dexaleriarka

ile i jakie macie ręczniki dla noworodków?

Polecane posty

Gość dexaleriarka

nie wiem ile kupowac na początek. czy mam kupic jakies specjalne z kapturkiem czy po prostu zwykle czyste

ja kupiłam z kapturkiem jeden na próbę bo nie wiem czy jest senes wydawania kasy bo te z kapturkiem są droższe . narazie kup jeden i zobaczysz czy ci bedzie pasowac czy nie . jak cos to w kazdej chwili mozna dokupic:)

Gość zwykle domowe
reczniki

Gość mama z trójmiastaaaaaaaaa
1 z kapturkiem. Reszta zwykłych :P

Gość podobnie jak wyzej
jeden z kapturkiem i jak coś zwykłe w zapasie. Te z kapturkiem są bardzo fajne, bo mokra głowka jest osłonięta, więc jak znalazł żeby przenieść jeszcze takie po kąpieli dziecko wilgotne do jego pokoiku. Przynajmniej nie przewieje go.

Gość olamary
2 z kapturkiem, używam na zmianę przy 6 tyg. bobosie.Fajne są bo tak jak pisała poprzedniczka fajnie osłaniają główkę i można dzidzię całą owinąć.Jeden mam z ikei i jest rewelacyjny bo jest duży i mogę małego całego owinąć, a drugi też dobry, ale mniejszy i jak trochę podrośnie to nóżki mu będą wystawać.

Gość Ewela_19
Jakie? - A zwykłe dorosłe kąpielowe. Ile? - A tyle ile mam ich w mieszkaniu.

Gość detralexiarka
dzieki

Gość jołł
zwykłe bez kapturka wystarczą. takie dziecko jest maluśkie więc całe je owiniesz takim kąpielowym ręcznikiem. ja mam dwa. ale w razie potrzeby uzywam też naszych.

Gość zona ...........
1 z kapturkiem mam, a na zmiane pieluchy flanelowe:) super wchlaniaja wode :)

Gość gafa
ja mam 2 duze kąpielowe i jeden z kapturkiem. Te zwykłe są lepsze bo dziecko można owinąć i jest cieplutko, a ten z kapturkiem to taki kusy jest.

Gość ręcznikowa
No i gatunkowo swietne

nie kupowałam żadnych nowych ręczników jak się mała urodziła. Coprawda dla odróżnienia używaliśmy dla córci tylko białych, bo starsi wolą kolorowe

Gość mama sama w domu...
ja miałam 2 ręczniki z kapturkiem kupione w lidlu wymiary 1mx1m bo są też mniejsze używam ich do dziś a synek ma 2,5 roku dwa mi w zupełności starczyły jak był jeden w praniu to był drugi. Mniejszych nie opłaca sie kupować bo na długo nie starczą

Nie rozumiem po co kupowac reczniki na okazje ur sie dziecka :D nie macie w domu recznikow czy jak? my uzywalismy dla dziecka tych ktorymi sami sie wycieramy.

Gość whrvbciwwwwwwwww3
moim zdaniem kazdy w rodzinie powinien miec swoj recznik-ze wzgledow higienicznych. Moje dziecko mialo jeden z kapturkiem a drugi normalny.

Gość Cóż ......
Najważniejsze żeby były duże (najlepsze kąpielowe niż te małe z kapturkiem) . Dobrze też by były jasne (białe, krem, beż) nie farbowane na czarno czy inne intensywne kolory chyba że mają atest że są farbowane barwnikami przyjaznymi dla skóry.

Gość ja mam osobne reczniki dla
dzieci. Kazde dziecko ma po 3 reczniki z kapturkiem. z Ikeza, sofija i chy ja i my czy jakos tak. zdecydownie polecam z katyurkiem bo fajnie otulazja dzeicko i mozena je spokojnie przenizs z lazienki do pokoju.

Gość zzzdddd
ja mam 1 z kapturkiem i 1 bez...i myslę, że wystarczy, bo potem gdy mały podrośnie kupię mu większe ręczniki...

ja mam jeden recznik z kapturkiem z feretti, jest mieciutki, takze po praniu, ijestem z niego bardzo zadowolona:)

Gość 3 zwykle najzwyklejsze
reczniki :)takie malenstwo bez problemu sie nimi owinie. Kapturki to chwyt marketingowy i tyle.

chwyt marketingowy? chyba zwariowałaś.. owszem, i bez kapturka się obędzie, tak samo jak i pewnie bez ręcznika, bo mozna w koc dziecko po kapieli zawijac, albo i wcale, moze, co? ja akurat korzystam z tego kaptura, glowka idealnie wpasowuje sie i zawsze dobrze wtedy sie owija, moze byc i bez, ale jesli cena ta sama to czemu nie ulatwic sobie zycia? ja ze swojego miekkiego i frotowego Babyhood jestem b. zadowolona.

Gość Gochaacha
ja też uważam że kapturek w ręczniku jest bardzo pomocny/przydatny, nie chcesz takiego kupować?to nie kupuj, ja jednak jestem za takim ręcznikiem który służy długo o kilka lat, my też mamy babyhood biało niebieski i jesteśmy zadowoleni, jest fajnie mięciutki

Gość gość
mam 1 z kapturkiem na próbę - kupiłam od razu duży 1mx1m. reszta to będą zwykle, domowe.

Gość gość
Ja mam dwa z kapturkiem, pierwszy maleńki chyba 60x60, a drugi już większy bodajże 90x90. Mam je tylko dlatego, że mialam dojście żeby kupić za grosze (po kosztach). Gdyby nie to, to uzywałabym normalnych tych które juz mam w domu, albo ewentualnie kupila kilka nowych ale też zwykłych kapielowych żeby byly już na przyszłość dla starszaka lub dla nas, a nie tylko dla niemowlaka.

Gość gość
Ja mam 2 z kapturkiem, ale lepiej miec wieksze bo przyda sie na pozniejsze miesiace. To super rozwiazanie miec takie reczniki, bo od razu po wyjeciu dziecka z wanienki od razu ja otulam tym recznikiem i nakladam kapturek zeby nie przewialo jej glowki.

Gość gość
z kapturkiem są fajne ale na chwilę chyba że planujesz kolejne dziecko albo masz komu dać za parę miesięcy. Ja kupiłam nowe 2 ręczniki kąpielowe z dobrej froty milutkie mięciutkie dobrze chłonne. Tak wychowałam syna a ręczniki na długo wystarcza bo się z nich nie wyrasta.