Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colowa mama

Pijecie/piłyście coca-cole w ciąży?

Polecane posty

Gość colowa mama

Jak w temacie, miałyście wyrzuty sumienia? Dzieci zdrowe? Bo ja popijam, mam naprawdę wielką ochotę a potem żałuję, a jestem w ciąży.

Gość mama dwulatki83
oj a czemu nie nie jeakieś mega ilości ale ze dwie szkalnki raz na tydz nie zaszkodzą

Gość Lena204
ja też jestem w ciązy jak mam ochotę na cole to piję oczywiście w rozsądnej ilości i nie martwię sie ze to może zaszkodzić dziecku przecież nie pije jej nałogowo tylko od czasu do czasu wie luzik:)

ojjj ja piłam i to dość często :( mąż mnie z tym gonił, więc piłam po kryjomu ( wiem, źle zabrzmiało:P), ale potrafiłam kupić 1,5 litra coli i wypić ja niemalże naraz. Moje dziecko od urodzenia jest nadpobudliwe, wydaje się, jakby ciągle była "nakręcona", po urodzeniu wierzgała wszystkimi kończynami, teraz ma dwa latka i nie może usiedzieć na miejscu, ciągle gdzieś biega. Nie wiem, czy ma to jakiś związek, ale na wszelki wypadek przy drugim dziecku postaram się oprzeć tej pokusie ;)

Gość haha zabawne
Ja piłam i to bardzo dużo. Nie miałam wyrzutów sumienia, bo nie czytałam żadnych internetowych bzdur, wypisywanych przez wszystko wiedzące mamuśki. Piłam i jadłam to, na co miałam ochotę.

ja piłam pepsi :) starałam sie pić mało, tzn 1 puszka na 2 dni- zrobiłam sobie takie postanowienie to była jedyna moja zachcianka w ciąży dzidzia jest zdrowa

pierwsze slysze żeby od coca coli rodziły sie nadpobudliwe dzieci :) ja piłam i ani mi ani mojej córce nic nie jest - była w miare spokojnym niemowlakiem , a teraz jako prawie 3 lataka jest ruchliwa , ale takie są chyba dzieci ... lepiej pij teraz niż potem jak będziesz karmiła po porodzie .

Gość mama zaraz dwojeczki
I w pierwszej ciazy pilam i teraz pije, bo potwornie mi smakuje :) Synek zdrowy jak ryba urodzony z waga 4275 gr, teraz juz prawie dwuletni, kochany i nie zauwazylam do tej pory, zeby byl nadpobudliwy :)

Moja kuzynka piła bardzo dużo bo też własnie wtedy jej bardzo smakowała. Jedyny skutek tego widzę taki że mój teraz 4 letni chrześniak też bardzo lubi pepsi :D

Gość wypiłam może z dwie
butelki niecałe podczas całej ciąży

ja piję jak mam wielkie mdłości, trochę pomaga. wyrzutów sumienia nie mam. nie pijam kawy, herbaty więc te trochę coli nie zaszkodzi :P

Ja piłam w ciąży pepsi ! Nie miałam wyrzutów bo niewielka ilość nie zaszkodzi ! np. 2 szklanki na tydzień ! :)

Gość ja tez popijalam , moze nie
zbyt duzo, ale pilam , bo mi bylo niedobrze , a po niej przechodzilo . Tyle , ze chyba pilam po 3 m-cu

Gość ja nie piłam
>

Gość piłam bo tylko po tym
nie było mi niedobrze

Gość rftsy879
Tak, czasem piłam.

Gość też piłam
a czemu w ciązy można pić bo potem TRZEBA się ograniczyć przy karmieniu piersią -któras tak napisała??? przecież w brzuchu u matki dziecko "pobiera" najwiecej z jedzenia przy karmieniu to chyba miałas na myśli jakieś kolki itp.

Kurde ja tez popijam cole nic mi tak nie smakuje chlam hektolitry Inki z mlekiem i od czasu do czasu coca cole i mam awantury z tesciowa o cole,o prazynki,ze za malo jem kiwi,o nutelle,o zapiekanki o wszystko :(

Gość wredna małpa27
a to teściowa jest w ciąży czy ty?

Gość Aniela-Lekarz
Mogę wam odpowiedzieć że picie coli jak i innych napojów gazowanych w ciąży jest zalecane z umiarkowaniem, jednak żadne badania nie potwierdzają negatywnego wpływu powyższych na płód a już na pewno nie może mieć to wpływu na osobowość dziecka.Najbardziej szkodliwe są leki przyjmowane bez konsultacji,zanieczyszczone jedzenie i woda,niemyte warzywa i owoce,metale ciężkie,a te są w spalinach ,a nie da się uniknąć wychodzenia z domu,surowe mięso i niepasteryzowane produkty.Sery pasteryzowane (w tym pleśniowe ale pasteryzowane) są bezpieczne.Tak samo jak farbowanie włosów i lakierowanie paznokci.Tylko picie lakieru lub acetonu albo łykanie tej farby do włosów byłoby niebezpieczne ;) Nie wiem dlaczego wielu nawet światłych ludzi ,a w tym i lekarze, nadal powiela mity i niesprawdzone oraz nigdy nieudowodnione informacje co do zaleceń w czasie ciąży.

Gość Aniela-Lekarz
Zalecane picie gazowanych produktów z umiarkowaniem ponieważ może powodować wzdęcia u ciężarnej ,a nie ze względu na dziecko.No chyba,że ciężarna piłaby hektolitry.

Gość ja mysle ze to nie najwyzszy
hektolitry takiej zimnej z lodem. Nie miałam specjalnych wyrzutów sumienia. Dziecko dorodne i piękne (jak mamusia ) ;)

Gość colowa mama
Jej, dzięki wam serdeczne za odpowiedzi, pocieszyłyście mnie :) ja napiję się coli czy pepsi tak co dwa dni i właśnie puszkę albo butelkę 0,5 l, nigdy więcej i zawsze najpierw ją "rozgazowuję". Historynka dzięki za info o tym syropie, napewno sobie go kupię, bo nawet nie wiedziałam, że jest takie coś :)

Ja kocham colę light :( Zawsze zapas miałam. Ale powiem Wam, że od kilku tygodniu nie mogę jakoś jej pić! :o Tak jak pilam codziennie, tak na przestrzeni 3 tygodni moze 2 szklanki! Za to od dlugiego czasu nie lubilam kawy i nie mialam na nia parcia, tak teraz ze smaczkiem rozpuszczalna slaba z duza iloscia mleka, mmm ;)

Gość ;ksjfl;asdnjf;lasdjngflsad
Nie piłam, bo to jest świństwo, sama chemia i nie chciałam truć dziecka.

Gość CelineDionka177777
piłam i cole i pspsi we wszystkich ciazach i dzieci zdrowe ;)

Gość A ja lubię...
Pilam cole, jadlam smazone, siedzialam przed kompem cale dnie od rana do nocy, a dzidzius piekny i zdrowiuski :D

Gość glowossonca
cola to jedyna rzecz ktora mi pomaga na mdlosci. ale nie pije zbyt czesto staram sie ograniczac

Gość gość
Ja piłam, czasem miałam po prostu straszliwą chęć na colę (taka ciążowa zachcianka) i po prostu musiałam kupić sobie butlę i wypić chociaż szklankę. Nie miałam wyrzutów sumienia, dzieciątko mam zdrowe :)