Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzena 28 tez warszawa

problem z matką w związku ze śmiercią brata, co robic?

Polecane posty

Gość Tristan123
mi na pogrzebach zawsze staje

Gość Tristan123
może i racja , bo udało mi się znaleźć to: 1. Zwłoki lub szczątki złożone w domu przedpogrzebowym powinny być przechowywane w pomieszczeniu przeznaczonym do przechowywania zwłok i szczątków, w temperaturze nie wyższej niż 10C. 2. Zwłoki lub szczątki mogą być przechowywane w kostnicy nie dłużej niż 24 godziny, a jeżeli temperatura, w której są przechowywane zwłoki lub szczątki, nie jest wyższa niż 10C, nie dłużej niż 72 godziny. 3. Zwłoki lub szczątki, których stan wskazuje na to, że od chwili zgonu upłynęło więcej niż 72 godziny, należy umieścić bezpośrednio w chłodni lub urządzeniu chłodniczym.

Ja mieszkam we Wloszech i tu noprmalne jest, ze umarly czlowiek spedza jedna noc w domu, przychodza wtedy ludzie, modla sie i odmawiaja rozaniec. chociaz przyznam, ze mnie to przeraza trzymanie umarlego w domu.

Gość Tristan123
Thais mnie się to też wydaje normalnym uszanowaniem zmarłego. Popatrzmy, jak my byśmy chcieli by nas potraktowano po śmierci. Czy chcielibyście czekać na pogrzeb we własnym pokoju czy w zimnej kostnicy?

Tristan,wtedy już jest człowiekowi obojętne,czy leży w domu, czy gdzieś indziej...