Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapraszam_kobietki

DIETA KEFIROWO-WARZYWNA :) - urozmaicona, super efekty!

Polecane posty

Gość zapraszam_kobietki

2 tyg temu rozpoczęłam dietę kefirowo-warzywną. Dlaczego tak a nie inaczej? Otóż przeczytałam na tym forum, że jakas Pani stosowała przez 2 tyg same kefiry i były super efekty. Osobiście 14 dni na samym kefirach bym nie wytrzymała, dlatego postanowiłam dorzucić do mojej diety coś jeszcze, padło na warzywa-gotowane lub surowe, kto co wolo. Moje efekty? w 14 dni zgubiłam 8 kg, bez jakichkolwiek ćwiczeń. Pierwsze efekty widać po twarzy i ramionach, a po 2 tyg czuję się o niebo lepiej. ;) Startowałam z 75. Dietke chciałabym jeszcze raz powtórzyć od połowy sierpnia. :) Zapraszam Kobietki do tej diety, bo naprawdę warto. ;)

Gość zapraszam_kobietki
Nathalie.. próbowałam juz wszystkiego, a moje zdanie jest takie- kto chce naprawdę zgubić kilogramy to bez jakichkolwiek drastyczności się nie obędzie. Racjonalną diete w moim przypadku można stosować jak już dobiję do wymarzonej wagi. :)

Gość adddelka
wiesz co to naprawde super ja na przykład nie daje rady na dietach białkowych albo ograniczajacych jedzenie do minimum bo mi spada cukier i zaraz kreci mi sie w glowie i od wczoraj jem same warzywa + soki warzywne , do tego owoce ale tylko grejpfruty i ananasy , i oczywiscie kefir tak jak ty po 1 nie chodze głodna po2 cukier w normie nie kręci mi sie w głowie:) po4 mam energie aby ćwiczyc30 min steperek i 30 min hula hop i spacery:) po4 wczoraj ważyłam 76,5kg dzisiaj rano 75,3 kg wiem wiem woda ale i tak cieszy chce tak pociagnac 14 dni a potem pomału wprowadzac mieko chude itd potem kasze ciemny makaron i ryż mam nadziej że mi sie uda:) a

Gość adddelka
a skusiło mnie do tego cena warzyw czyli jedyna taka okazja w roku :) moze razem sie po odchudzamy bedziemy sie wymieniac daniami warzywnymi :) a moze jeszcze jakies panie sie dołączą:)

Hej dziewczynki:) Z miła checia przejdę na taka diete kefirowo-warzywna gdyz juz tysiac razy powtarzałam sobie ze wezme sie za odchudzanie a nie moge powstrzymać się od słodyczy;/. Waże 63kg przy wzroście 160. Może razem jakos wytrzymamy chociaż dwa tygodnie:)

Gość adddelka
jewelonek witaj fajnie ze sie przyłączasz , ja sie do odchudzania zbieram juz z pół roku ale powiedziałam koniec i basta :) chrupie sobie świeże ogórki pomidorki i papryke wczoraj gotowalam zupke kalafiorowa oczywiscie bez ziemniaków i wyszla pyszna dałam koperek 1 kostke rosołowa ,do tego wloszczyzna i zabielilam jogurtem naturalnym:) dzis na kolacje planuje chłodnik z buraczkow :)

Gość zapraszam_kobietki
Witajcie Kobietki! :) Fajnie, że jest nas coraz to więcej :) Adddelka- mnie tez ta dieta skusiła tym, że jest prosta i tania. Jak czytałam o tych wszystkich dietach wczesniej, że sniadanie to obiad to a kolacja tamto, to mi niedobrze się robilo na samą mysl o przygotowywaniu tego wszystkiego :D, a tu prosty sposób i naprawdę opłacalna dieta. Ja kefirki z warzywami jadłam na przemian. Pierwszy dzien kefiry, drugi warzywa itd. :) Najgorsze byly 1-sze dwa dni, póxniej nie odczywałam juz głodu i czułam się dobrze. Oprócz tego piłam herbatę, kawę, oczywiscie bez cukru. Warto poświęcić te 2 tyg i czuć się później lepiej i atrakcyjniej :) A co do warzywnych przepisów to jestem za, wymieniajmy się, przyda mi się na dietke sierpniową, bo za tym pierwszym razem jadłam raczej podstawowe posiłki z warzyw. Mizerie, pomidorki z pieprzem ziołowym (bez jogurtu, po co dodatkowe kalorie), czasami obierałam sobie z 3 surowe ogórki i wcinałam ;) na obiad przewaznie gotowałam - brokuły, fasolke, kalafior. :)

Ja musze odstawić sól bo za dużo jej uzywam. I nie nawidze pomidorów. adddelka ile masz latek:)?

Ja mieszkam na wsi więc warzyw mam pod dostatkiem:). Wiec zaopatruje sie w jogurty naturalne,maslanki i tez bede tak jadła na przemian :). Dzis ostatni dzien szalenstwa a od jutra dwa tygodnie do pieknego wyglądu ;) Ile ważycie dziewczynki?

Gość zapraszam_kobietki
Jewelonek:) -> ja także mieszkam na wsi,więc z warzywkami problemu nie mam ;) lece do ogórka i świeże warzywka mam ;) Lece ja do pracy, odezwę się jutro :* a i życze powodzenia i wytrwalosci, tym którę zaczynają ;)

Gość zapraszam_kobietki
ogródka* :D.. po ogórki :D pozdrowionka!!

Gość adddelka
21 sierpnia koncze 33lata wiec musze wygladac super :) fajnie masz ze mieszkasz nawsi i masz dostep do super zdrowych warzywek :) zapraszam_kobietki zmotywowałas mnie jeszcze bardziej swoimi efektami:)

Gość adddelka
ja mam 173cm wzrostu i jeszcze wczoraj bylo 76,5 a dzis juz 75,3:) wiem woda ale i tak motywuje:)

Adddelka Więc od jutra startujemy,piszemy wszystko co zjadłysmy i tak przez dwa tygodnie ok:)? Moze wyslijmy sobie nawzajem swoje foty tylko bez twarzy i bedziemy wiedziały nawazjem jak sie szczerze oceniac i sobie pomóc:)

Gość adddelka
jewelonek a ty ile masz latek jaka waga ??? niestety moja córcia podprowadzila mi aparat na kolonie do Chorwacji a tel to kiepskie chyba wyjdzie .

Gość adddelka
to młodziutka jestes i pójdzie ci szybko tym bardziej ze wagi duzej nie masz :) musze znikac bo mi sie córcia druga 3 letnia obudziła zagladne wieczorem :) moze jeszcze ktos się skusi do nas dołączyć

Gość altereegojego
Adelka ja mam identyczne wymiary jak ty;) od poniedzialku zaczne ta diete, teraz caly tydzien sie pilnowalam a dzis slodyczy pojadlam:((( - moja zguba to one niestety... bylam na dukanie rok temu, ladnie schudlam, 9 kilo, ale juz 6 mi przybylo ehhhh, te slodycze mnie dobijaja, codziennie mam ochote na nie:( moge zamiast normalnych posilkow wpieprzac slodycze, maniak ze mnie.

Gość adddelka
hej dziewczyny i jak wam idzie ??? ja zaczynam dzisiaj 3 dzien waga od wczoraj bez zmian ,mialam na kolacje robic wczoraj chłodnik ale mi sie nie chciało i skonczyło sie na grejpfrucie i kilku ogórkach gruntowych:) strasznie wczoraj byłam wzdęta od tych warzyw , a w nocy byłam trzy razy siusiu jakos ta dietka podziałała na mnie moczopednie wy tez tak macie ??? a dzisiaj na sniadanko wcinam ananasa swiezego do kawki pycha a jaki slodki ,przyznam sie szczeże ze poraz pierwszy jem ananasa swiezego i naprawde moge polecić tylko trzeba kupic dojrzałego:) altereegojego witaj zaczynaj od dzis a nie od poniedziałku fajnie ze masz takie wymiary jak ja bede miec jakieś porownanie:) dołączajcie dziewczynki zapraszam!!!!!

Witajcie:)) ja kiedys w 8 dni schudłam 4 kilo, piłam kefiru tyle ile sie we mnie zmiescilo, tutaj mamy super polaczanie z warzwami:) ja obecnie jestem na diecie pomidorowej w sensie pije litr soku pomidorowego i 3 szklanki pokrzywy. czuję sie swietnie ale to dopiero 3 dzien, nie stałam na wadze jeszcze, moja ostatnia waga to 70 kilo oprócz tego jajka, serki wiejskie, owsianka. no i warzywa ktore mam pod reka, no papryka, pomiodor, fasolke goruje, bob na odchudzanie jest rewelacyjny!!!

Gość adddelka
soki warzywne swietnie tlumia apetyt :) ja kefiru malo pije prawie wcale ale dzisiaj wypije chłodnik:)

Witam wszystkie dziewczynki:) Moj dietowy dzień sie zaczął od małego jopgurtu,teraz wcinam maslanke a na kolacje pewnie jakis serek ze szczypiorkiem:) A jutro warzywaka;] Musimy pokazac wszytskim ze nam sie uda!

Cześć Dziewczyny! Podoba mi się pomysł z tą dietą i chętnie się do was przyłączę :) Ważę 73kg przy wzroście 168. Mam prośbę o jakieś pomysły na potrawy z tych warzyw. Dzisiaj ugotuję sobie zieloną fasolkę szparagową, ale na inne dni nie mam pomysłu.

Gość adddelka
hej dziewczynki :) ja dzis zjadłam ananasa 3 plastry i troche bobu :) teraz wcinam cukinie podsmażona na patelni z czosnkiem i sola co do dan to sama kombunuje i też ciezko wczoraj jadlam zupke kalafiorową ugotowana na rosołku z dodatkiem włoszczyzny i koperku , można też zrobic leczo z cukini pomidorków papryki, ja lubie brokułe z mizeria z ogorków tylko zamiast smietany dodaje troszke jogurtu, mozna zrobić chłodnik z buraczków (do którego sie zabieram i zabrac nie moge), mozna pomidorówke zrobic taka czysta ,jarzynowa, ja dodałam sobie do dietki owoce ananasa i grejpfruta :) ponoć przyspieszaja chudnięcie:) sama nie wiem co jeszcze :(mam nadzieje ze wytrzymam zostało jeszcze 11dni

Ja pochłonełam kolo 9 jogurt mały truskawkowy,o 13 maslanke,teraz dwa pierozki slodeie z bialym serem(juz mam wyrzuty sumienia) i o 18 czeka na mnie serek wiejski ze szczypiorkiem:)

hej, jak wam idzie dietka? coś cicho tutaj. Myślałam, ze w taką deszczową pogodę większość pod kocem przed kompem siedzi ;)

Gość adddelka
mi mina super dzień trzymałam sie dietki:) 30 min hula hop i 2 x po 30 min steper a teraz zmykam z psem na podwórko :)

witajcie:)) jak to w niedziele bywa ja juz nie spie:)) pije sobie herbatke z pokrzywy a za godzinke owsianka, zauwazylam z miany na moim wielkim brzuchu, powoli robi sie mniejszy... wygladalam jakbym byla w ciazy, jak siadam opona jest ale jak stoje o niebo lepiej:)) nie wiem czy to wina masazera ktorym sie masuje 3 razy po 10 minut czy zasluga diety:))