Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i tyle wydanych pieniędzy :(

Mąż zrobił mi awanturę że nakupiłam ubranek na r56 :(

Polecane posty

witajcie byłam dzisiaj na usg jestem w końcówce 39 tyg. I nasze dzieciątko w tym momencie waży 3.500g ale przecież również dobrze może ważyć więcej... Powiedziałam o tym mężowi to nawrzeszczał na mnie że nakupiłam dużo ubranek na 56 i że on mówił żebym tyle nie kupowała... :( ale skąd ja mogłam wiedzieć że mała będzie taka duża ? A tych ubranek wcale tak chyba dużo nie kupiłam ponieważ wszystkich ubranek kupiłam po 4 - 5szt jedne pół śpiochy 2 czapeczki 3 skarpetki 2 pajacyki czy moje dziecko te ubranka wgl włoży ?

pewnie ze włoży moja ważyła 3710 i miałam pelno ubranek 62 i maz musiał kupowac 56 bo sie topiła w 62

Nawet dla noworodka nie warto kupować na 56 w donoszonej ciąży. 62 jest w sam raz. Dostałam pełno ubranek na 56, po 2 tyg chciałam dziecko wcisnąć w śliczny pajacyk zapinany na plecach i się dziwiłam,że się tak w kołyskę wygina ;)))

Gość TakaSobieMama
Spokojnie :) Kilka malych ubranek napewno Ci sie przyda :) Moja corcia jak sie urodzila to miala 47cm :P i 3090g ... a wcale wczesniakiem nie byla :) Milam nawet ubranka na 50cm i tez mi sie przydaly... i to przez ladnych kilka tygodni :)

Gość wredna małpa27
no nie wiem..ale wydaję mi się że wszystkich ubranek po 5 sztuk to sporo ale może tylko mi się wydaje. dziecko w tych ubraniach będzie przez 2-3 tyg chodzić :)używanych nie masz ?

Gość gosiu srosiu
"Wspaniały mąż" , nie ma jak opierniczyć ciężarną żonę. No i co masz się teraz wybiczować? bo dużo wydałaś? Kupiłaś i już przydadzą się na tydzien, dwa to fajnie nie załozysz ani razu, trudno - taki problem??! Ja też czekam teraz na swojego synka (39tc) i też mam ubranka chyba dużo na r56 i jakoś w ogóle nie myslę ile razy je założe. Też nie masz się czym przejmować.

Moj Maluch jak sie urodzil wazyl 3490g i mial 54cm, a nosil ubranka na 56, wiec Tobie tez na pewno sie przydadza. To nie od wagi zalezy a wzrostu. Chociaz znajomej corka jak sie urodzila miala 58cm i w 56 sie miescila, tak wiec sie nie przejmuj.

nie mam żadnych używanych. Mama teściowa wszyscy do o koła powtarzali mi abym nie kupowała tyle ubranek... ale ja byłam mądrzejsza i aż się boję co to będzie jak mała sie urodzi i jak będę w domu... takie niby głupstwo ale mi się chce płakać :( Ale kupowałam te ubranka zmyślą o tym że urodzę wcześniej bo poród przedwczesny grozi mi od 23 tyg ciąży.

ja mam ubranka 50,56,62,68 spodobalo mi sie kupowalam nie wiem ile bedzie wazyc moja coreczka w 35 tc - 2200 i mysle ze Twoj maz powinien sie zastanowic o co na pretensje jakby sie urodzilo drobne dziecko i plywalo w 62 tez by bylo zle nie przejmuj sie - jak to w seksmisji "Teza o tym, że mężczyźni są brakującym ogniwem w ewolucji pomiędzy nami, a małpami da się udowodnić."

Mój też potrafi na mnie nawrzeszczeć bez powodu, a potem przeprasza i ryczy że go na pewno zostawię. Że się boi wyjść do pracy bo jak wróci no nie będzie ani mnie, ani dziecka, a on nas tak kocha (niezłe ma o mnie zdanie :/ ). Twój mąż chciał dobrze, ale dobrymi chęciami wybrukowana jest droga do piekła. Olej sprawę, jak Twoje dziecko nie założy tych ciuchów to oddasz do Caritasu, sprzedasz na allegro a w ostateczności podłogę zetrzesz. Wielkie mi halo.

Ja też, chociaż nigdy nie udało mi się obejrzeć w całości, jakoś nie zgrywało się. W następnej kolejności jest "Komedia małżeńska".

u mnie seksmisja :D i nie ma rozy bez ognia i brunet wieczorowa pora ;D Teraz takich filmow nie robia :O

A ty autorko jak bedzie cie maz operdzielal to mu powiedz ze te ubranka na 56 to kupilas jemu i jak sie nie nie odczepi od ciebie to go kur... tak odchudzisz ze we wszystko wejdzie :)

ja nie kupowałam ubranek na 56 bo córka od początku wychodziła "starsza" z usg niż wg miesiączki. Urodziła się 57cm ługa i 4250g :D jedno ubranko tylko body miałam na 56 a tak to na 62 wszystko, i dobrze bo to 56 wyglądało jak na lalke ;) po paru tygodniach zmieniłam już na 68 body b te na 62 dobre byly na szerokość ale za krótkie ;) powiem wam tylko, że ubranka polskich firm są większe od zagranicznych czy to chińskich czy tureckich ;) przykładowo 68 pajacyk turecki wyglądał jak 62 z polskiej firmy Pinokio ;) córka 8.08 kończyć będzie 6 miesięcy i nosi od jakiegoś czasu boy już 74 rozmiar ;)

Gość madzia262synkow
nie mozna uogolniac ja dla 1 synka mialam wlasnie duzo 62 ubranek a urodzil sie 50cm wiec musialam kupic bo sie topil w tym wiec dopiero jak mial 2-3 miesiace zaczol ubierac 62 2 synek urodzil sie wiekszy i dla niego ubranka 50 byly za male a 56 perfekt i jakos 2 miesieczne mial 62 kazde dziecko jest inne a usg myli sie plus minus 500 gram z tego co mi polozne i lekarze mowili

Gość zona meza swego
Mojemu dziecku kupowalam na 62-lepiej troszke wieksze niz na styk albo za male :P I dobrze, bo moje dziecko bylo duze i w 56 by nie weszlo. a wymiarami dziecka z usg nie nalezy sie kierowac. Moje dziecko nie mialo tez wiele ubranek, kupowalam na biezaco-dzieki temu uniknelam sytuacji, kiedy dziecko nie zdazy jakiegos ciuszka zalozyc. I nie dziwie sie Twojemu mezowi-zakupy nalezy robic z glowa.

ja może nie jestem jakaś mega wysoka (170cm) ale mąż ma jakieś 187cm ;) jego tata tez wysoki, córka poszła w "tamtą" rodzinę :P u mnie usg pomyliło się "aż" o 100g ;)

Gość do 56
body i te ciuszki 'bez nogawek" wychodzi i to nawet dłuzej niż myslisz gorzej jak są śpiochy z pietą to zalezy od wzrostu mój przy urodzeniu miał 57 cm i nr 56 używal jakies 1,5 miesiąca

Gość Marlenka Twojego zycia
moj mial 57 i miescil sie w 54 fakt ze ubranka z wloch wiec moze inna numeracja ale cm to cm... ale sie miescil

Hej... ale masz męża ;)... ... ja bym się nie dała! Moja córka ma milion ubranek i nic mi nie mówi ;) ....niech by spróbował ;) sam biegnie i kupuje ;) Spokojnie, wykorzystasz. Ja kupiłam dużo ubranek w rozmiarze 56, naprawdę masa :) ... córka miała 3 kg i się w nich topiła! musiałam podwijać rękawki! 2 miesiace spokojnie do nich wchodziła ! Czasem jak posiusiała, albo sie jej ulało, trzeba było od razu przebierać. Także trzeba mieć jakiś zapas, nie będziesz przecież 10 razy dziennie prać. Powiedz mężowi, że się nie zna ;)

ja nie wiem ... moja miała 53 cm , mąż latał po sklepach zeby dokupić 56 cm , i córcia długo w nie była ubierana - ze 2 miesiące . A i tak na poczatku te 56 były za duże , jakbym posłuchała "dobrych" intenrtowych rad i kupowała same 62 to bym sie nieźle rzejechała . Nie uwazam żebyś miała za dużo ubranek , jezeli masz 4 zmiany to starcza na 2 dni . Rano zakładasz powiedzmy kaftanik i spiochy , a na noc po kapieli ubierasz w świeże ubranko . Sama zobaczysz jak bedziesz musiała czesto prać .

do autorki. Spokojnie wykorzystasz te ubranka napewno! też myślałam że synek szybko wyrośnie ale pochodził trochę, niektore zużyły się bardziej niektore mniej wiadomo :) każdy noworodek zmieści się do rozmiaru 56, na początku rękawki i tak będziesz podwijac bo rozmiar rozmiarowi nie równy.

autorko! moj synuś miał byc malutki, miał miec ledwo 3000g a urodzil się prawie 4kg i miał 60cm i juz w szpitalu sie martwiłam że mam za dużo na 56 i do wywalenia skoro się urodził 60! ALE okazało się, że rozmiar rozmiarowi nierówny i dziecko mi się SPOKOJNIE w te ubranka na 56cm wciskało, i to luźno! a tez sie martwiłam że mam malo na 62 a w te 62 to on sie dopiero poźniej ubieral, wszystkie 56 mi sie przydaly :)

Gość gfgfghbfbdb
jedne skarpetki i jedna czapeczka w sam raz by wystarczyly

Gość gość
Mój miał 3260 i chodził w 56 bardzo długo Wagowo szedł w górę ale ubranka mimo to były dobre niektóre nawet nosił do końca 3 miesiąca ale to zależy i od dziecka i od ubranek :)

no oczywiście! każda firma ma jakby swoją skalę rozmiarową i to co w jednym sklepie jest 56 w drugim będzie 62, sama wiele razy tego doświadczyłam i kiedy kupuję coś 'na oko' dla dziecka to wiem, że w tym sklepie muszę brac rozmiar mniej niż te co ma bo sa duże ubranka, a w innym rozmiar większy. poza tym jedne dzieci rodza się chudziny a inne pulchne a wagowo sa takie same i jednym to samo ubranko wejdzie a innym nie, nie martw sie, na bank wykorzystasz te 56, a mąż niech sie zastanowi skoro juz teraz sie drze to co dopiero bedzie jak sie dziecko urodzi, dopiero wtedy trzeba miec nerwy na wodzy!!