Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam kasy a ją mam

Ludzie na co wydajecie swoją wypłatę

Polecane posty

pffff stylowo te ciuchy jak najbardziej pasują na dzisiejszą modę, klasyczny czarny thsirt np nigdy nie wyjdzie z mody, przeżytek w jakim sensie niby?

Gość cherbatę zieloną parzoną
ludzią ubierającym tak by było modnie ciężko zrozumieć, że dobre jakościowo, estetyczne ubranie może mieć parę lat i to nie so tanie rzeczy

Gość coca cola coca cola
a na randke w czym idziesz? też w czarnym t-shircie? ;]

a ile zarabiasz? jesteś oszczędna! bardzo dobrze i ja też bym tak chciała a nie tak jak ja. najem się na mieście, nakupuje kosmetyków i po co skoro jeden lepszy tusz, puder itd wystarczy. nie trzeba mieć 6 tuszy prawda?! kosmetyki do mycia żele itd kupuje non stop i cholera na ubrania wydaje a one po pół roku wychodzą z mody!

Gość a Ty do kina nie chodzisz?
do teatru nie chodzisz? ze znajomymi nie wychodzisz? książek nie kupujesz? nie wyjeżdżasz chociażby w Polskę na weekend żeby coś zobaczyć? jeżeli tylko jesz i chodzisz do pracy to wegetujesz - taka prawda.

a co nie wypada na randkę założyć czarnego t-shirtu? muszę mieć sukienkę i szpile? nie mój styl. zarabiam 2000

Gość coca cola coca cola
a Ty do kina nie chodzisz? w 100% się z Toba zgadzam:] a na randkę wypadałoby się jakoś ładniej ubrać niż do sklepu po zakupy...no, ale faktycznie jak nie chodzisz do kin, teatrów, ani restauracji to po co się stroić

książek nie kupuję szkoda mi kupować, nawet nie mam miejsca na półce- wypożyczam i zdaję. Lubię czasem kino. Nie wyjeżdżam w weekendy głównie w wakacje

wegetujesz - pora to przyznać przed sobą. smutne masz życie autorko.

Gość kakakakakakka
ludziOM ubierającym się w stare łachy trudno zrozumieć, że to widać gdy ktoś ubrany jest niemodnie w sprane szmaty sprzed kilku lat. Wszystko nieustannie się zmienia, kroje, materiały, styl... Tylko wam się wydaje że jest inaczej bo się zatrzymaliście na ubraniach wiele sezonów wstecz

Gość to co robisz
po pracy i w weekendy???

nigdzie nie napisała, że nie chodzi nie lubię hasełek kiedy ostatnio byliście w teatrze? przyznam się bez bicia 2 lata temu w restauracji wczoraj w kinie 3 m-c temu

Gość wiesz dlaczego ..
ja tez tak mialam odkladalam sporo kasy ciuchy tez mialam kino itd

skoro nie wydaje na nic prócz jedzenia to nie wychodzi :) ja chodzę do kina ok 2 razy w miesiącu, do teatru tak samo. ze znajomymi często wychodzę, moje hobby akurat kosztuje (nie jakieś kolosalne sumy ale nie jednak zawsze coś), jak zapraszam znajomych do siebie to nie siedzą o suchym pysku, zwiedziłam wiele miejsc w Polsce i nie tylko. a jak zaczynałam pracę to inwestowałam w siebie - chodziłam na 2 kursy językowe które sama opłacałam.

moje ubrania nie są sprane a styl mam klasyczny więc są modne teraz nie wegetuję, z koleżanką na kawę mogę się spotkać u niej w domu zamiast na mieście, kino czasem lubię ale w zasadzie wszystkie te kinowe hity potem można obejrzeć na necie, nie żebym się usprawiedliwiała no ale :D ale chadzam do kina co do wycieczek to nie wszyscy ludzie są entuzjastami podrózowania! w weekendy czytam książki, jeżdżę na rowerze,chodzę na spacer, do przyjaciółki odwiedzić, siedzę na kompie, czasem maluję

Ja puszczam ogromne ilości kasy na: Drogie hobby, czyli nurkowanie. Za tym idą podróże (też drogie), więc generalnie potrafię lekką rączą wydać w miesiącu 2-3 tysiące ;P.

sprane? materiały ciągle się zmieniają? Sztuczne tak. A wełna, jedwab, len, dobra bawełna, skóra? Są też kroje klasyczne.

Gość adassafdsf
na prezenty xD http://roxanne.pl/ - soczewki - lekarz, np. gin od czasu do czasu, kontrole u dentysty - książki - nauka ang - książki/ płyty - kosmetyczka - szpilki - odkładam

Gość eee same buty to juz
sporo bo kupuje minimum pare na miesiąc. No i ubrania. jedzenie, rachunki itp. Z kosmetykow uzywasz tylko tuszu> a kremy na dzien,m noc, pod oczy, balsamy, pilingi, cos do demakijazu, tonik, zel do mycia twarzy, preparaty do depilacji, lakiery i zmywacze do paznokci??? chyba nie dbasz o siebie

Gość buahaha no tak, do koleżanki
chodzi bo u siebie musiałaby wydać trochę grosza żeby podać dobrą kawę i dobrą przekąskę :D sknera

Gość ababd
hmm...może ona po prostu nie ma z kim podróżować?

takie wydatki jak Ty i takie zycie to ja mialam w liceum jak dostawalam 50zl kieszonkowego. Nigdzie nie jeździsz, chodzisz w prostackich szmatach, zwykłocie jak w lumpach.... Nie bywasz nigdzie, szkoda CI kasy na książki - chyba czytam ogolnodostepny chłam, skoro udaje ci sie cos wypozyczyc. Ja dla oszczednosci kupuje uzywane na allegro, ale i tak musze kupic, bo nigdzie nie wypozycze, no i na ksiazki mi nie szkoda.... jak mozna chodzic cale zycie, kilka lat w jednych iuchach? skoro twierdzisz, ze wciaz sa na czasie, to musza to byc najprostsze koszulki i zwykle t-shirty, styl licealistki z problemami emocjonalnymi. a buty? ja wciaz nie mam butw na kazda okaze a ciagle kupuje. chyba nigdzie nie bywasz/...

jezu do siebie też zapraszam koleżankę :/ z kosmetyków mam też cienie i pomadki ale starcza mi na długo jakoś, depiluję się depilatorem który kiedyś kupiła mama więc nie wydaję na maszynki pianki, demakijaż owszem, balsamu nie używam bo zawsze i tak zapominam, peeling ok

albo imprezy - nie chodze do żadnych klubow, bo nie lubie, poza tym to i tak tansze niz w domu! Impreza w domu: kupic alkohol przygotowac przekąski (zadne tanie chipsy tylko apetyczne, ladne rzeczy) przygotowac kilka dan, jakies miesa, salatki przygotowac cos na slodko (upiec tort, jakies ciasteczka) przygotowac napoje to wszystko kosztuje. Ale widze Ty wolisz do kumpeli na kawe pójsc, zamiast sama sie postawic czasem....

no dobra, a kremy do twarzy i pod oczy? ale skoro balsamu nie uzywasz, to wspołczuje twojej skórze. niedługo bedziesz wyglądac jak wlasna matka. Przeczytalam wszystkie Twoje wypowiedzi, musisz byc strasznie zaniedbana i niekobieca....

Gość jak mieszkasz z rodzicami
to się nie dziwię, że Ci dużo kasy zostaje!! mieszkanie i opłaty( prąd woda gaz) masz porobione, jedzenie zawsze w domu jest jakby Ci zabrakło. Śmieszna jesteś. Nie wiem ile zarabiasz ale ja 2300 na rękę z czego: 600 zł mieszkanie, 50 zł kablowka plus net, ok 100 zł pozostałe opłaty, 80 zł karta miejska, 40 zł soczewki kontaktowe, 20 zł płyn do soczewek, itd itd itd środki czystości też kosztują, Ty pewnie nie kupujesz w domu domestosa czy plynu do mycia naczyń. Do tego jeszcze jakieś ubrania raz na jakiś czas, kosmetyki, wyjścia ze znajomymi, na piwo, do kina, jakiś wyjazd na weekend i nie jestem w stanie praktycznie nic odłożyć. Powiem Ci jedno: dopóki nie zamieszkasz bez rodziców i nie będziesz się utrzymywać sama to Twoje niby dobre gospodarowanie pieniędzmi się nie liczy:)

Gość coca cola coca cola
a fryzjer?

ja nie mówię, że każdy ma podróżować ale skoro ona tylko wydaje na rzeczy pierwszej potrzeby (rachunki i jedzenie, od czasu do czasu kosmetyk niezbędny) to moim zdaniem wegetuje.

"Nigdzie nie jeździsz, chodzisz w prostackich szmatach, zwykłocie jak w lumpach...." wypraszam szmaty bo to ciuchy z oryginalnych sklepów "szkoda CI kasy na książki - chyba czytam ogolnodostepny chłam" boże jaki chłam w bibliotece są różne książki i te ambitne i te mniej, akurat wydawać kasę na ksiązki to wg mnie głupota jak można wypożyczyc, chyba że ktoś lubi kolekcjonować! A jak ty zytasz takie niedostępne nigdzie to musisz dziwne czytać, bo biblioteka ma spory asortyment! "to musza to byc najprostsze koszulki i zwykle t-shirty, styl licealistki z problemami emocjonalnymi." dobra ale te problemy emocjonalne to już kompletnie od czapy dałaś. Niektóre ciuchy mają np. wzory a czy wzory mogą być niemodne? a klasyczne nie znaczy proste i byle jakie "a buty? ja wciaz nie mam butw na kazda okaze a ciagle kupuje. chyba nigdzie nie bywasz/..." cóż buty trzeba wymieniać w miarę regularnie bo się "schodzą"