Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fiku mikuuu

dlaczego kafeteriusze myślą stereotypami ?

Polecane posty

Gość baranekk..
nie tylko kaferariusze myślą stereotypami , ale zdecydowana większość. Pozostaje jedynie szukanie odpowiedzi ...dlaczego tak jest ??? Zresztą nie jest to jakaś polska , czy kafeteryjna wyjątkowa wada , raczej ...takie globalne... dość pustogłowe myślenie

Gość Darker jak tam Twoj
szczesliwy zwiazek?

Gość uogólniająć stereotypowo
bo upraszcza to podejmowanie decyzji.Żeby myśleć niestereotypowo trzeba mieć wiedzę , poszerzać ją , wyciągać wnioski.Wymaga to wkładu pracy w wykształcenie , poszerzanie horyzontów.Większość ( nie uciekniemy jednak od uogólnień) woli przeżyć życie łatwo , lekko i przyjemnie.Schematy i stereotypy to ułatwiają , porządkuja świat w pewien okreslony sposób , i zwalniają od odpowiedzialności.

Gość Darker jak tam Twoj
to sie cieszymy :)

Gość baranekk..
o właśnie współczesne wzorce , popularne media , najprostsza rozrywka , tak to kszałtują wszystko moim zdaniem - nie bede szukał winnych czy to tylko kasa za tym stoi , czy coś jeszcze nie mysleć za dużo , nie roztrząsać , nie wnikać zanadto , pracować dla pracodawcy , bawić się tym co zaproponują i na co stać , wmieszać się w taki sam tłum ...odstający , albo zbyt roztrząsajacy sprawy lub dylematy moralne ...nie są zbyt miło widziani , ani poważani

dokładnie , przy tym można jeszcze zastosować zasadę odpowiedzialności zbiorowej , , bo oni są ;;zli , to ja im , albo bo wszyscy tak robią (moje ulubione jako argument u ludzi) .Bo wszyscy to ja też.

proponuję co niektórym aby skorzystali z soboty i wyszli do ludzi zamiast tworzyć nową filozofię na kafe... polki to dziwki i wszyscy to wiedzą, ale mając takich facetów jak polacy to się w sumie im nie dziwię, że puszczają się z bambusami i kebabami narka paskudy 🖐️

kameszka zastosuj rady dla siebie najpierw , :) za zimno na łażenie.Siemka paskudo.

no pojechał , swoja drogą kameszka ja akurat wiem jak wyglądasz , więc proponuje abyś pojechał na grenlandię renifery pukać :)

Przykro mi to przyznac ale po czesci BSA ma racje. Studiowalem 6 lat medycyne we wroc, mamy tu tzw English division czyli oddzial dla obcokrajowcow (studentow) a w nim pelno arabow (z afganistanu arabii iraku, omanu itp) jest rowniez pelno czarnych sa nawet japonczycy. I wiem jak sie zachowuja, jacy sa agresywni, czuja sie lepsi niz Polacy, potrafili w akademiku zastraszac naszych , zmuszac ich do sluzenia im, wysmiewali polskich chlopakow, a w bezczelny sposob przystawiaja sie do polskich dziewczyn i co bardzo smutne , Polskim dziewczynom to sie podoba, podobalo im sie to w jaki sposob sa adrorowane. Oni pomiataja nami, mimo iz sami przyjechali z cholera wie jakiego zadupia, potrafia siedziec gdzies i w grupie wysmiewac kazdego przechodzacego polaka, pokrzykiwac na niego a czasem poszturchac z nudow, Do dziewczyn w bezczelny sposob podchodza i lapia w intymne miejsca a nawet jak nie to wykrzykuja jakies teksty , sa pewni siebie, i odziwo to dziala bo ilez razy widzialem pozniej taka klientke jak szla za raczkewpatrzona w swojego araba ktory na zapoznanie lapal ja za tylek albo na jednej z imprez po prostu przelecial jak byla pijana. To nie sciema, naprawde tak bylo. Jeszcze z 2-3 lata temu

Gość Zuzanna Ameliiiiiia
Przykro sie czyta to co piszesz - jesli to prawda. Ilu studentow liczy AM we Wroclawiu i ilu z tego jest obcokrajowcow?

zastanawiam się kameszka czy nosisz cały czas te sweet czarną bandankę , żeby pokazać jaki z ciebie hiphoplo:) oczy psychopaty też niezłe

Gość wklej fote niechi inni zobacza
..

Gość mam 4 stare foty kamechy
:D

Gość Kamecha w rajtuzie na glowie
uogólniająć stereotypowo-- też mam tą fotę :D:D

"kafeteriusze myślą" --- oksymoron :D🖐️ "myślą stereotypami" --- to też oksymoron :D🖐️ stereotyp nie wymaga myślenia. co za tępak założył ten topik? i jak tu nie stosować stereotypów, skoro piszą tu prawie wyłącznie ciężko pierdolnięte, stereotypowe baby?

wszyscy do pewnego stopnia podlegają stereotypowemu myśleniu, różnimy się jedynie pewnymi indywidualnymi doświadczeniami, które trochę to nasze myślenie modyfikują (albo im przeczą - stereotypom, albo czasem nie)

Gość Tamariza
za to ty na poziomie zjebana pomaranczo

"Ja jestem tym tępakiem" nie zauważyłam, otworzyłam top od razu na 4 stronie :P myślałam, że to facet. ale jak baba to próżno liczyć na jakąkolwiek logikę :D