Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eweks

starsi ludzie w autobusie

Polecane posty

Gość staruchom mówimy stanowcze nie
trzeba zrobić z nimi porządek ,zaczynamy od swoich babek dziadków matek ojców co będa się szwędać i na darmo tlen pobierać

Gość zapytającaa
ot taki urok tego zrzędziałego społeczeństwa, już sobie nie poużywa to na innych boczy

ja nie mówie zeby stare baby ( bo dziadki to zawsze jakies zyciowe bardziej są ) mają nie jeździc autobusami ,a niech sobie jezdza do usranej smierci tylko co to kurva za roszczeniowa postawa , bo ja tyle przezyłam w zyciu i mi sie teraz nalezy a tobie gówniaro nie, pfff. u mnie zawsze jak jechałam do szkoły byla taka baba ( mogłam miec góra 50 lat , nauczycielka jakas to byla ) wcale nie taka stara i jak wchodzila do autobusu i nie było wolnego miejsca to stanęła sobie przy tobie i bezczelnie "zejdz " to bylo dopiero babsko głupie

oczekując szacunku powinniśmy go najpierw okazac ale im sie wydaje ze za dużo lat przeżyli żeby cokolwiek okazywac :/

Z całym szacunkiem, ale też wyrażacie postawę roszczeniową, dobrze wychowana osoba zawsze ustępuje miejsca to wynika z kodeksu moralnego, dobrego wychowania, etyki. Jest szansa że za naście lat będziecie takie same, jak będą was bolały kolana i same będziecie dźwigać zakupy (bo wnuczki nie pomogą) to też będziecie krzyczały na młodzież :)

tak tylko z moich obserwacji wynika ze mlodzi czasem maja wiecej kultury niz mochery bo naprawde zabardzo ujadaja tymi swoimi szczenami .kurcze naprawde jak mam gdzies jechac autobusem w godzinach szczytu to az sie odechciewa.......

Ja nie pomagam babci nosić zakupów... ona robi karteczkę a ja idę i kupuję z dostawą do domu. Co do szacunku i etyki - często ustępuję miejsca osobom starszym, sytuacja kiedy mialam złamaną nogę i zostalam obdarzona tymi wszystkimi nie milymi komentarzami porprostu mnie zszokowala bo nie zasluzylam na takie wypowiedzi!

czemu niby wyrazamy postawe roszczeniową ?:D miejsca w autobusie są dla wszystkich , nie ma sekcji dla starych i młodych przeciez i kazdy moze sobie zając i to jest kwestią tego kto pierwszy a nie kto starszy jak nie ma wolnych miejsc to nie napadam na jakiegos 15latka " ej złaż gówniarzu bo ja starsza jestem "

Gość yhuhghhtrrhrrhyhrrtyhh
w sumie że dokarmiają gołąbki to jeszcze nic, najgorsze to że gówien po tych gołąbkach nie sprzątają

no wlasnie chyba widzieli ze masz noge zlamana i tym bardziej ci sie miejscowka nalezy ,ale one by tego nie przezyly ze Ty siedzisz (mloda) a one stoja no ja kto tak ......a te komentarze sa najgorsze !

Jedna zmęczona życiem staruszka nie jest obrazem pokolenia kolumbów, tak samo jedna kulturalna młoda kobieta nie świadczy o wysokiej kulturze młodych przedstawicielek płci pięknej.

połowa starszych i tak wykorzystuje swoj wiek zeby tylko dupe posadzic. Bo widac po nich ze sa w swietnej kondycji.

kindybałek kurva , jem :O oczywiscie ze jedna stara rura nie jest przedstawicielka całego pokolenia ale mówimy właśnie o tych upierdliwych, kiedys sobie siedzialam a taka jedna mi stała na d głową i przyciskała torbą , to jest złosliwe zwierze

Mój dziadek chodzi i na basen i na kort tenisowy wiec nie wiem do czego zmierzasz. Nie każda starsza osoba jest skazana na ciągłe siedzenie w domu lub narzekanie na młodszych w autobusach,

Gość kckcc
jak zapiertalają z wózkami pełnymi zakupów, wnoszą to do autobusu to mają siłę ale postać kilka przystanków to nie łaska; jak nie mogą stać w autobusach to niech kurvva kupują w osiedlowych sklepach a nie na drugi koniec miasta obowiązkowo rano (co by im nikt nie wykupił) bo cukier 10 groszy tańszy :O

"jak pisałem to siła przyzwyczajeń kiedyś towar nie leżał cały dzień na półkach " no sorry ale to nie jest zaden argument 🖐️ teraz my mamy byc potulni jak baranki i jeszcze im miejsca ustępowac bo sie przyzwyczili jezdzic z rana ? ha ha :D a ja sie przyzwyczaiłam siedziec sobie w sutobusie kiedy stoi nade mna stara rura , no i co ? :D:D

to niech sie odzwyczaja bo nie kazdy musi na tym cierpiec tym bardziej gdy wraca zmeczony po ppracy takie komentarze sa zbedne....

No wlasnie, ja tez sie przyzwyczailam siedziec w autobusie bo jak bylam mala to mama mnie zawsze sadzała. Siła przyzwyczajeń... i co ja mam teraz zrobić?

W tych czasach i tak wszyscida po trupach do celu, nie warto inaczej bo mozna tylkozle na tym wyjsc. :/

oczywiscie posiadamy ...logicznie tez myslimy dlatego tez ten temat....

męska rzecz, skonczyły sie argumenty i zaczeła sie złośliwosc ? :D my mamy współodczuwa a starzy ludzie to juz nie ? oni tez kiedys byli młodzi chyba ?

Nie trzeba długo rozmawiać by dowiedzieć się czegoś o rozmówcy. Często pierwsze wrażenie jest odzwierciedleniem rzeczywistości. A jeśli chodzi o pogoń za pieniądzem i wzorowanie się na stadzie baranów to ja pozwolę sobie zacytować: "jedzmy gówno miliony much nie mogą się mylić"