Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Salchicha

25 lat i wysyp pryszczy mam już dość :(

Polecane posty

Normalnie już nie mogę :( od jakiegoś roku mecze sie z moja skóra, próbowałam już dosłownie wszystkiego od drogich kosmetyków do tanich, mascie, kremy, dieta a tu nic jest jeszcze gorzej w myśl zasady im wiecej zbada tym gorzej masz :( miałam lepsza cenę jako nastolatka niż teraz... Ryczec mi sie chce jak patrzę w lustro :( co może pomoc???

Gość afadfasfddsf
zmień dietę, jesz za dużo "ostrych" rzeczy i za dużo pijesz alkoholu

Gość a czemu by nie? :P
pewnie od diety mnie teraz też zssypało i jestem pewna że od papryki :/ za dużo opryskują te warzywa teraz, owoce itd:/

Nie pije w ogóle alkoholu ;( ostre mi sie zdarzy ale nie dzień w dzień ;( już normalnie nie wiem co zrobić ;( to naprawdę dobija...

Gość wro67536
to od monitora :D

Gość strzygax
Haha zaraz zleci sie banda idiotow ktorzy uwazaja sie za skarbnice rad kosmetycznych i zaczna Ci dawac rady typu "nie jedz ostrych rzeczy". Ja pierdole, jak mozna byc takim debilem zeby myslec, ze tradzik jest od ostrego jedzenia 🖐️

Strzygax a znasz jakis sposób? Naprawdę już nie wiem co zrobić... Wstydzę sie swojej twarzy ;( dzięki Bogu mam już męża i jak mnie poznał to byłam ładna :)

Gość strzygax
Mi pomogl antybiotyk o nazwie izotek. Teraz utrzymuje twarz w dobrym stanie uzywajac kosmetykow Iwostin Purritin. Uzywam z tej serii pianki oczyszczającej, toniku, żelu punktowego, kremu na noc i peelingu przeciwtradzikowego. Wszystko to kosztuje jakies 120zl.

O iwostinie słyszałam i sobie właśnie zamowilam i moje ostatnie podejście bo już wszystko możliwe już wyprobowalam...

Gość zakochaj się to Ci
przejdzie :classic_cool:

Gość strzygax własnie widac kto tu
jest debilem ,izotek to nie antybiotyk baranie :D

Gość agaaaaaa554342
ja teraz uzywam też Iwostin Purittin - korektor i żel do mycia twarzy dobre są, z kremów najlepszy co mnie podleczył to Vichy Normaderm na noc chronoaktywny

Gość brakciepla
drozdze w tabletkach -slyszalam ze dobre sa

Gość brakciepla
i bardzo delikatne srodki do mycia twarzy no i nawilzanie

Jestem zakochana i ohajtana nawet :) wszystko już próbowałam vichy to największy syf i la roche possay nic nie pomaga wiec teraz będzie iwostin... Ale nie wiem właśnie czy same kosmetyki pomogą :(

Gość Sluchaj, kup sobie w aptece
krem Acnefan asa. Jest na bazie naturalnych skladnikow. Po 3-4 dniach pryszcze znikna, a co najwazniejsze jest on tani, chyba 14 zlotych placilam.

Gość wprost, to teraz taka
hormony, ja mam generalnie raczej wyniki ok, ale mam pco i mnie wysypalo w wieku 20 lat, zawsze idealna cera, nagle bum, zrob usg tansvaginalne i wiele sie moze wyjasnic piszesz, ze hormony ok., jednak wszystko zalezy w jakim cyklu je robilas. Ja tez wszystko przerabialam, od masci, antybiotykow innych cudow, to najbardziej pomogl mi lek, na meskie hormony, odstawilam i mam pogorszenie, ale teraz bede szukala jakiejs alternatywnej metody do hormonów

Gość wprost, to teraz taka
masz moze doswiadczenie z palma sabalową? jest dosc drogie i podobne dzialanie do proscaru mozesz mi napisac cos o tym wiecej-jesli bralas

Gość taka jedna wazna
seria eucerin. drogo ale warto. oprócz tego kremy lżejszy skinoren bądź na receptę epiduo. Ja wyprowadziłam skórę idealnie. i oczywiście polecam wizytę u dermatologa ( moja skierowała mnie na serię zabiegów zwanych krio masażem) i wydaje mi się że to też pomogło. teraz nie potrzebuję żadnych podkładów pudrów ani tym podobnych maskujących rzeczy ( a było tragicznie!)

Gość taka jedna wazna
niesmiertelna86 wiesz co stosowałam i okazało się że podobnie jak słońce wysusza skórę, naskórek staje się grubszy a pod nim tzw czopy które zaczną się pojawiać w najmniej oczekiwanym momencie, dobre to raz na jakiś czas. tak tłumaczyła mi dermatolog. i właśnie słonce- kremy z wysokim filtrem najlepiej specjalnie dla skory z problemami ( tutaj seria iwostin się kłania)

Eucerin tez próbowałam, mieszkam w Niemczech i to tam jest produkowane... Ale tez niestety lipa...jakaś dziwna jestem... Spiszę sobie nazwy tych środków i jak będę w pl to sobie je wszystkie kupię i będę chyba pokoleń próbować bo co zrobić... A czy ten spirytus nie podraznia cery? A czy myślicie ze powinnam unikać makijażu teraz? Czuje sie strasznie jak w moim wieku takie syty na wierzchu...

Dziękuje wam za porady, kochani jesteście... Może musiałabym iść do innego dermatologa, pól roku temu byłam u jednej która przepisala mi specjalna maść robiona na zamówienie ale nie widzę poprawy ostatnio jest nawet gorzej...

Gość Samuelitanka
Ja dopiero po roku znalazłam dobrego dermatologa...

Gość jest takie powiedzonko
poczytaj co jest w skladzie tych kosmetykow, moze to nie tradzik a wyprysk alergiczny?