Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Salchicha

25 lat i wysyp pryszczy mam już dość :(

Polecane posty

Gość aaaaaagdgdgd
Trądzik może się pojawić z wielu powodów: 1. Zbyt wysuszona skóra, na co organizm reaguje wydzielając więcej sebum - skórę wysusza słońce (ew solarium), po nim przez parę dni wydaje się że jest z cerą lepiej, ale potem pojawia się trądzik. 2. Zmiany hormonalne 3. Niewłaściwa pielęgnacja - delikatnie oczyszczać skórę i dobrze nawilżać kosmetykami beztłuszczowymi. 4. Niewłaściwa dieta - zbyt dużo słodyczy lub ostrych potraw (mimo, że ktoś tu wyżej mocno ten powód krytykował to faktem jest, że niezdrowa dieta przyczynia się do trądziku) 5. Zanieczyszczenie organizmu toksynami - organizm dostaje zbyt dużo toksyn w żywności, wodzie, kosmetykach... i przestaje sobie z tym radzić. Co jakiś czas trzeba sobie zaaplikować dietę oczyszczającą i przywracającą właściwą perystaltykę jelit. W aptece jest spory wybór różnych preparatów ziołowych na oczyszczenie organizmu. W sklepach można znaleźć duży wybór herbat oczyszczających. Warto przynajmniej na jakiś czas zrezygnować z kawy, papierosów, alkoholu a zaaplikować sobie chociaż zielonej herbaty.

Dzięki za odp. Na solarium nie chodzę od dawna i nie opalam sie, przestałam jeść słodycze jakis czas temu żeby sprawdzić czy to coś da, kawę pije jedna dziennie i dzbanek zielOnej herbaty, odzywiamy sie z mężem dość zdrowo, dużo produktów bio, chude mięso kurczaka, prawie wcale czerwone, dlatego naprawdę nie wiem od czego to...

Gość jest takie powiedzonko
zmienialas kremy ostatnio? czego uzywasz?

Gość hjkhjkhjk
mam 29 lat i nadal ten problem. Brevoksyl pomaga ale skora szybko sie przyzwyczaja i po czasie juz nie skutkuje. Teraz mam juz duzo lepsza skore ale przez cala zime robilam peeling z kwasu glikolowego. poza tym co 2gi dzien robie peeling morelowy do cery tradzikowej z st ives i raz w tygodniu peeling z allegro(kordun do mikrodermabrazji ktory mieszam z mleczkiem do demakijazu).

No właśnie tez mam ten problem ze mi sie skóra szybko przyzwyczaja. Narazie smaruje takim kremem zrobionym specjalnie dla mnie w aptece na receptę. Ci któryś dzień smaruje nivea soft bo ten krem od lekarza strasznie wysiada i troszkę schodzi skóra.

Ja miałem podobny problem. Poszedłem do demarologa- najpierw do prywatnego to był pijany i nazwał mnie ćpunem (zdarza się czasem zapalić ale odrazu ćpun?) i powiedział że to od jarania. Poszedłem do dermatolożki z NFZ-u to zapisała mi coś takiego, co nawet jak smarowałem palcami to miałem wypalone szramy na palcach i kolor schodził z ręczników jak się wycierałem, ale rezultaty już na następny dzień. Po 2 tygodniach ani śladu pryszczy nie miałem:) tzn blizn troche pozostawało ale nie jest źle.

Nie wiem co to było, ale bardzo skuteczne, choć do teraz mam podrażnioną skórę i mi liszaje wychodzą. A swoją twarzą się nie przejmuj, bo znam dziewczynę ktora popimo że ma wysyp pryszczy, to jest śliczna. Najlepiej idz do dermatologa, on ci doradzi co robić, najlepiej do kobitki;P

Kochany jesteś ze tak pocieszasz ;) mój mąż i tak mi powiedział ze mnie kocha :) ale mimo wszystko chciałabym sie pozbyć tego paskudztwa...

No to przynajmniej masz dowód, że mąż Cię na prawdę kocha;) Jakby nie kochał to zostawiłby Cię dla jakiejś lafiryndy ze skórą jak dupsko niemowlęcia;)

:) Trzeba dostrzegać swoje mocne strony;P Nie ma co się kompleksów nabawiać bo życie jest na to za krótkie;)

Cholera no... nie mogłam sie opanować i zrobiłam sobie masakrę na twarzy... Wzięłam się za wyduszanie i wyglądam teraz jak potwór... Mam tak czasem ze chce sie pozbyć jednego i nie mogę sie opanować...

No wiem zawsze to sobie powtarzam ale jak przyjdzie co do czego to normalnie jak nałóg-nie można się powstrzymać... Ale jestem zła teraz przez kilka dni będę wyglądać jak po pożarze...

Gość breta agata
3 x dziennie moczem na waciku przetrzyj twarz ! Brzydzicie się ale poczytajkcie o medycynie naturalnej, kiedys matki nawet dzieciom moczek na pieluszce w ubi co wieczor smarowały żeby plesniawki nie powstały. Jak sie takl brzydzisz to po 15 min opłucz samą wodą, wypróbuj daj sobie 3 tyg jak nic nie pomoze próbuj tych drogich srodków co polecają inni.

Mnie też dopadł niemiłosierny trądzik w wieku 24 lat. Badania niczego nie wykazały. Mój lekarz wyciągnął najcięższą artylerię: roccutane (czy jak to się pisze). Pomogło. Od czego był trądzik do dziś nie wiadomo.

breta :o Moja matka też mi opowiadała o tym numerze z moczem przeciw pleśniawkom, na szczęście sama nigdy nie ważyła się nam tego zrobić.

A wiesz ze zastanawialam się nad tym...:( ale chyba nie jestem w stanie tego zrobić... Czytałam ten topic ale jakoś wszystko mi sie podnosi na sama myśl... Poza tym jak ja mam potem spać koło męża i walić na siki:(

Gość juleczka145
Ja również zaliczam się do tych osób, które maja problemy z cerą. W wieku 28 lat wyglądałam aż tak źle , że koleżanki pytały mnie, co mi się stało, że tak wyglądam i w końcu ktoś powiedział mi o tabletkach antykoncepcyjnych, które podobno wyeliminowują ten problem . I muszę powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę ;) Od roku stosuje taką farmakoterapię i nie mogę się nadziwić efektów. Po trądziku ani śladu ;) Jak dla mnie jest to super sposób na pozbycie się trądziku ;)

Gość Tomekkkkkkkkkkkkkkk
A ja mam 26 lat i w życiu nie miałem więcej niż 1 pruszcz na pół roku, prawde mówiąc to mam twarz jak pupa niemowlaka;)

Juleczka biorę tabletki od 16 roku życia i mimo to mam problem z pryszczami, wągrami i swiecacą twarzą :(

ja też mam problem z pryszczami masakra a nasila się przed miesiączką .Próbowałam herbatki zielone ,czerwone ,nagietka ,różne kremy ale marne skutki .Dziś kupiłam coś w aptece jak to nie pomoże to do dermatologa.Ciągle te grudki i krostki mam na czole i na brodzie wkurza mnie to.

Gość juleczka145
Oj to nie zazdroszczę ;( Mam koleżankę, która starała się o pracę jako stewardesa i tez miała jakiś problem z cerą ( w tej branży cera musi być nieskazitelna ) i ktoś polecił jakiegoś dobrego lekarza chyba dermatologa w Poznaniu. Otrzymała od niego receptę na jakieś silne leki, które niestety trochę kosztowały jak również wizyta u tego lekarza ale podobno pomogło. Mogę postarać się o namiary na tego lekarza, jeśli jest taka potrzeba ;)

ja też mam problem z pryszczami masakra a nasila się przed miesiączką .Próbowałam herbatki zielone ,czerwone ,nagietka ,różne kremy ale marne skutki .Dziś kupiłam coś w aptece jak to nie pomoże to do dermatologa.Ciągle te grudki i krostki mam na czole i na brodzie wkurza mnie to.

Kochana jesteś, byłoby super jakbys przy okazji nazwę leków mogła podać. Bo do lekarza to raczej nie dam rady... Mieszkam w Niemczech i muszę tutaj kogoś znaleźć... Dziękuję wam kochani za odp, chyba wszystkie po kolei porady wyprobuję i może coś u mnie poskutkuje (ale sie zrymowalo ;)

Gość adsfbadad
Kosmetyki Iwostin są bardzo dobre mnie pomógł żel DUAC mama 24 latat nigdy nie miałam problemów z cerą i również u mnie pojawiły się pryszcze około roku temu

Gość juleczka145
Nie wiem kiedy dokładnie uda mi się to ustalić, bo ta koleżanka nie mieszka już w Polsce ale jak się czegoś dowiem , to dam znać. Wiem niestety jaki to ogromny problem z tymi pryszczami i ciesze się bardzo , że w moim przypadku jakoś problem minął , czego i Tobie życzę ;)

Gość KIEDYŚ MIAŁEM PRYSZCZE
Powiem ci co napewno ci pomoże: 1. Zrób sobie lewatywe, bez jaj oczyścisz organizm z toksyn po tym jedz tylko zdrowe rzeczy 2. Kup sobie kolagen w tabletkach zapas na 2 miesiące może być np noble health na allegro 1 op. kosztuje około 70 zł 3. Kup sobie maść o nazwie Brevoxyl i smaruj twarz 2 razy dziennie przez 3 dni i potem przerwa 3 dni i znowu. Po miesiącu nie będzie napewno znaczna poprawa.

Gość ping
Salchicha-ja również mam 25 lat i jeszcze do niedawna borykałam się z trądzikiem. Piszesz, że próbowałaś już wszystkiego, więc może moja rada na nic Ci się nie przyda, ale ja wyleczyłam cerę maseczkami z glinki. Doskonale zasuszają i wyrównują koloryt cery. Trzeba tylko stosować je regularnie-jak wszystko zresztą, co ma leczyć.