Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam pytam w poniedzialek

czy moge zrobic test ciaz. z moczy, ktory byl godzin. temu wysikany

Polecane posty

ajjcc troche moze to obrzydliwe, ale wiem, ze najpewniejsze wyniki w porannym moczu, wiec zrobilam troche siusiu do kubeczka i polecialam po test, czy jak zrobie teraz zniego test wyjdzie prawdziwy.

tak mi sie tez wydaje, ale nie znam sie na testach.. ;) dzieki laseczki

dziekuje!!! ostatnio rozlegulowal mi sie okres 3-4 cykle co 33-36 dni, teraz juz jestem w 40 dni cyklu, piersi pobolewaja, bzuch bardzo delikatnie momentami pobolewa, ale to sa chwile i bardzo delikatne i pomyslalam dzisiaj,ze zrobie test, bo moze to akurat ciaza, a nie znowu spozniajacy si okres, mam 29lat, wiec juz by mogla byc to ciaza, ale czuje momentami, jakby ten okres mial przyjsc przez te bole okresowe..

Gość i co???
i jak test??? takie bóle sa tez we wczesnej ciazy;) ja tak miałam czekałam bo myśąłam ze to juz tuz tuz a teraz mam 2 letnie dziecko:0

kupilam jakis tani test, bo byly za 6 i za 5 zl. kupilam ten za 6zl. , po 2 min. od zrobienia sa 2 kreski :)))) az nie wierze i rece mi sie trzesa, bo nie ejst tak wyrazna jak ta co oznacza brak ciazy, jak jest tylko jedna, teraz widze,z e staje sie wyrazniejsza, dziewczyny nie wierze, to chyba z 20 test w moim zyciu

Gość mamamama27
zrób zób - nic się nie stało - jak wynik?

nie wierze, zagladam co chwilke, sa 2 kreski :)))))))))))))) w mojej okolicy jest jedna apteka, zaraz sie wybiore po jakis lepszy test, bo kupilam jaki AMIL, ale nic nie bylo do wyboru, maskara, nie wierze

az sie boje zrobic drugi test jak kupie, ze wyjdzie jedna kreska

Gość NIuniula
ja tez jestem w ciąży. wczoraj robiłam test. gratulacje wielkie:) okropnie się boje czy wszystko będzie ok.

dziekuje, ja tez gratuluje, ja sie trzese, bo nie wierze, roche sie martiwe, bo ostatnio mialam 2 wesela i pilam alkohol :/ nie wiele, ale zawsze cos wypilam

Gość NIuniula
nic się nie stało na pewno. ja też piwko piłam a test zrobiłam po 24 godzinach jazdy autobusem tylko jak weszłam do domu. kreski i tak się pokazały teraz zastanawiam sie gdzie iśc do lekarza. nigdzie nie mogę się dodzwonić.

a ja dzisiaj wyjezdzam, w przyszlym tyg. dopiero pojde, boze ja tyle razy robilam test zawsze ejdna keska, juz bylam pewna ze jedna, bo to test strumieniowy i jak macz wchodzil na apsek pokazujacy kresi, przelecilal przez to miejsce gdzie powinna sie pokazac kreska ciazowa i pokazala sie tylko jedna ta nie ciazowa ;) a za chwile zaczela sie pojawaic i druga, ja ejstem w szoku, bo ztobilam ten test i nie wierzylam, bo pobolewa mnie brzuch, a wolalabym byc pewna, czy tak czy tak, bo 40 dzien cyklu, czy moge pic piwko czy nie.. ale myslslam, ze to ten moj rozlegulowany ostatnio okres co nawet co 35 dni

ale ja napisalam ten post, widac, ze w szoku jestem i same literowki

Gość NIuniula
ja tak samo mam rozregulowany okres i duże problemy z hormonami. też chyba milion testów robiłam i teraz pokazały się dopiero 2 kreseczki. Jak tylko test zrobił się czerwony to myślałam że nic tam nie ma ale później pokazała się ta druga kreska. nie mocna ale wyraźna. Byliśmy w szoku. :)

Gość NIuniula
chyba powoli to do mnie dociera ;)

ja narazie nic nie mowilama, bo sama jestem w domu i musze zrobic dla upewnienia 2 test, ale jestem zszokowana, bo przeciez takich wiadomosci nie dostaje sie codziennie, no to jak drugi test, pokaze tez 2 kreseczki, to bedziemy mamami. Ja tez ostatnie meisiace w tym roku, od marca chyba mialam rozlegulowany cykl, a przeciez nastolatka nie jestem, balam sie,ze moze cos nie tak, zreszta z hormonami tez mialam roznie. A ta moja druga kreseczka tez sie po chwili pokazala, teraz jest juz dobrze widoczna. sprawdzilam w tych kalendarzykach obliczajcych date porodu itd. ze jak wszytsko ok. to 1 kwiecien 2012 obliczylo na date porodu.

jednyne co mnie tylko troche zastanawialo, ze pieri mi sie powikszyly, zawsze przed okresem byly sumie wieksze i bolalay, ale teraz wyjatkowo jakos w zeszlym tg. zobaczylam, ze sa pelniejsze

Gość NIuniula
a u mnie nic wszystko tak jak na okres. nawet tak jak zawsze miałam ochotę na frytki i kiełbasę z piekarnika. co zawsze u mnie oznaczało "za kilka dni okres" teraz chce się zapisać do lekarza a tu nic. nie mogę się dodzwonić albo nie ma terminu. Jutro do pracy i w sobotę mam wolne więc może na sobotę się zapiszę a jutro kupię kwas foliowy ;)

ja tez musze kupic kwas foliowy, bo wczesniej myslslam o dziecku, ale w sumie nie staralismy sie jako tako,dlatego nie barala witamin i kwasu poliowego, zaczynam przegladc strony o ciazy, wg. tch kalendarzykow, jestem w 5 tyg. ciazy, ostatnia miesiaczke mialam 24 czerwca, a jak u Ciebie kiedy miala ostatni @ ??

Gość NIuniula
ja miałam ostatnią 28 czerwca za chwilę sobie obliczę :)

to pewnie wyjdzie zaraz po mnie :) na jednyh pokazuje 5 tydzien na innych 6, a termin porodu niby 1 kwietnia

Gość NIuniula
niby termin na 8 kwietnia ale który to tydzień?

musz sie zaznajomic z tymi tygodniami jak to dokladnie wyglada, bo w tym kalkulatorze http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html wychodzi, ze data borodu 24 marzec i ze 3 tydzien, wiec liczone od zaplodnienia, a inne licza od ostatniej miesiaczki..

Gość NIuniula
od miesiączki to 6 tydzień od owulacji 3 ?

jedne licza tak drugie tak, jedne od zaplodnienia inne od ostatniej miesiaczki, w sumie lekarz ustala chyba termin od ostatniej miesiaczki, bo tudno powiedziec kiedy byla owulacja, bo roznie to bywa.. wiesz do mnie chyba zaczyna tez to docierac, ale nib dotrze, ze we mnie rodzi sie zycie, to chya musi minac kilka dni ;))))))