Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

deser

czy spac razem z niemowlakiem?wasze doswiadczenia

Polecane posty

Gość pikoka
Skomplikowane, bo my system usypiania gdzie indziej i wkładania potem do łóżeczka mamy od daaaaaaaawna i synek zawsze ładnie spał tym sposobem, cała noc od 20 wieczora do 7 rana, z conajwyżej 1 wstaniem na podanie smoczka i pogłaskanie, 2 minuty i ot całe przebudzenie i spał dalej, a teraz ostatnio coś taki "tulek" się zrobił i chce z nami.Może taki wiek....

Oj skoplikowane- ja nie powiem bo moje dziecie raczej potworkiem nie jest, ale umie nas sobie wychować ;)

No właśnie, gdzieś czytałam że nawet jeśli maluszki same pięknie śpią, to przychodzi jakiś kryzys i zaczynają odstawiać. Mój BArtol pięknie przesypiał noce gdzieś do 5 m-ce- potem zaczął się budzić częściej, nawet co 3 godziny, a teraz znów spokój.

Gość pikoka
Mój też ma takie fazy, kiedy ze 2-3 miesiące śpi całe noce, a potem ma z miesiąc, kiedy kilka razy się budzi. Tyle że u nas budzenie nie było nigdy związane z głodem czy pragnieniem. On od 7 miesiąca życia nie je i nie pije nic w nocy, a ma teraz rok i 4 miesiące.

Gość ÓŻONT
:):):):)

Gość mireczkaa
rok i cztery miesiące to może ma bunt roczniaka?? Albo uświadomił sobie, że on i mama to dwa, niezalezne byty? Moja córka też tak miała jak skończyła roczek- przytulanek był i płakała jak wychodziłam do pracy. No i wyczytałam, że podobno jak dziecko kończy rok to uświadamia sobie, że nie jest jednością z mama i tęskni :)

Gość pikoka
to wyżej to podszyw, ale chyba same zauważyłyście-) Tak, dokładnie, chyba to ten etap, kiedy on odkrył, że jest odrębną istotą, Tez płacze za mną, tuli się i patrzy dziwnie, jak wychodzę gdzieś.Wcześniej tak nie miał.

Gość pikoka
Często też podchodzi do mnie i chce na opa, albo się tuli, no i potrzebuje też więcej tej bliskości jak śpi:-)

Gość mireczkaa
ale to minie:) U nas teraz na piedestale jest tatuś. Ja się ciesze, bo przynajmniej wieczorki mam wolne, mąż usypia małą:) I już zaczyna narzekac, że film, że on chciałby się piwa napić:) Zawsze mu wtedy mówię" nie narzekaj, ja to robiłam 1,5roku" :P:P Polecam!

nie oto chodzilo mi jak zakaldalam ten temat zalosne jestescie jesli nie mozecie bez wyzywania sie wymieniac sie zdaniem ktore kazdy ma jakie ma myslalam ze poczytam sobie wypowiedzi matek z doswiadczeniem i ktore tez doradza i milo odradza porazka kobiety porazka

Gość jdjijdfijalkjflajl
no wlasnie

Gość hyjhkjkljl
I o co tyle krzyku?

Gość kawerewda
ciekawe......

czy sa jeszcze inne kulturalne matki ktore milo napisza swoja sytuacje odnosnie spania z niemowlakiem? pozdrawiam

Gość mireczkaa
po prostu przefiltruj interesujące Cię wypowiedzi, wywal śmieci i wszystkiego się dowiesz:)

Gość nikija
Ja spałam przez 3 miesiace z synem, 2 miesiące z córką i teraz jakiś miesiac temu wyeksmitowałam z łóżka 5 miesięcznego synka. BYło mi tak łatwiej i większość nocy przespanych w całosci. Co do powrotu do swojego łóżeczka tylko córka marudziła, ale po ok 2 tygodniach było ok. Jezeli chodzi o moje zycie erotyczne z mężem to żadne nie narzekało. A ja i tak nie lubiłam się kochać w łóżku;-) Zdecydowanie wolałam inne zakamarki w mieszkaniu. Co prawda teraz mamy problem bo dzieciaki są starsze, ale cóż. Raz dziennie musi byc i koniec;-P