Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolanda 111110

pomocy;)

Polecane posty

Gość jolanda 111110

hej,niewiem czy ktos sie orientuje ,w londynie pracowalam od pazdziernika 2010r.os stycznia staralam sie o zasilek rodzinny na 4 dzieci.niestety ,w maju musialam pilnie zjechac do polski.teraz przyszla decyzja ,ze sie nienaleza benefity.mam pytanie czy za te 5mies nienalezy sie zasilek?

Gość jolanda111110
pytalam sie czy mi sie nalezy za ten okres co bylam a niezeby dalej pobierac...;)

hahahaha;-)) napisz "petycje" z [polski moze ci uznaja , przewalutuja i odesla ....."nalezne" pieniadze podatnikow z uk;-)))))))))

Gość do pomaranczowa tunika
za te 5 miesiecy sie nalezy,ale czemu nie podalas ze wyjezdzasz?

Gość jolanda111110
pomaranczowa tunika;)bratowa miala do nich dzwonic.niewiem czy dzwonila ,bo ja mialam wrocic ,ale sie popieprzylo w polsce i zostalam .brat mi na dniach przywiezie ta decyzje ,zobacze co tam konkretnie pisze;)niewiem gdzie sie z tym potem udac,czy do jakies firmy u nas?

Gość jolanda111110
zdesperowana jak nierozumiesz to twoj problem;)

Gość ale autorce chodzi o to
zeby utrzymac zasilek za te miesiace kiedy byla w UK, prawda? Czy oni wyplacali Ci zasilek przez caly ten czas?

Gość jolanda111110
tak,mi chodzi tylko o zasilek ,za ten okres ,gdzie pracowalam.wczesniej niepobieralam zasilku,dopiero wniosek skladalam w styczniu,

nie wiem w jaki sposob mozesz zrobic to z Polski. Moze po prostu wyslac list do HMRC i wytlumaczyc kiedy pracowalas, wyslac kopie payslipow... Nie bylam w takiej sytuacji bo mieszkam tutaj a nie w Polsce.

Ale jaki zasilek? Skoro pracowalas, to chyba nie musisz miec zasilku. Nie rozumiem, wyjezdzaja za granice zarobicm, ale NALEZY sie zasilek...

dziwne ze tak dlugo czekalas na decyzje,az 5 miesiecy,a wiedzieli ze wyjechalas? moze sie nie naleza bo np.za duzo zarabialiscie

to zasilek dla dzieci,maja go osoby pracujace i niepracujace

do dori 30 - jej chodzi o rodzinne, ktore dostaje kazdy rodzic w UK niezaleznie od zarobkow. Mozesz zarabic 50 tys. rocznie i wciaz dostawac rodzinne. Z tego co autorka pisze zlozyla o rodzinne kiedy pracowala w UK wiec nie mogla wtedy otrzymywac nic w Polsce.

moj znajomy jest menadzerem apteki wiec zarobki spore (dokladnie nie wiem,ale mysle ze suma 40-50 tysiecy wchodzi w gre) a wciaz dostaje rodzinne na swoje dzieci w takiej samej wysokosci jak rodziny niepracujace i z nizszymi zarobkami :)

Gość jolanda111110
wyjechalm w pazdzierniku2010r.i zaczelam prace.w styczniu skladalam wniosek o rodzinne na dzieci.a w maju przyjechalam na urlop z mysla ,ze wroce do londynu,ale niestety sie sprawy pokaplikowaly i zostalam w pl.teraz przyszla decyzja ze rodzinne sie nienalezy,myslalm ,ze ze ten okres co pracowalm sie nalezy,bo w polsce zrezygnowalam z zasilku,ale jak nie to trudno;)pozdrawiam ;)i dzieki ze odpisywałyscie;)

Gość iloczyn
hehe dobre.laska sie nakrecil na kaske....

Gość Niewartoniewarto
Nie dostalas zasilku , bo bylaś tu , a dzieci w pl , tak myślę

Gość jolanda11110
a wiecie ja juz sama niewiem co o tym myslec;)musze miec te papiery w rece to wtedy zobacze;)

tak jak masz dzieci w pl to juz nie dostaniesz zasilku.

skad sie biora tacy smieszni ludzie?;-)))

Gość por por por por
mYSLE ,ROR .ZE OD CIEBIE SIE UCZA GLUPOTY I IDIOTYZMU;)HAHA

Gość fasdaga
ROR "i po co ta agresja zlotko?" To nie agresja. To prawda. Zlotko :P

Gość bravo bravo....
w koncu ror sie wykrusza...zaduzo jej na kazdym topicu....dzieki kosiani;)

"To nie agresja. To prawda. Zlotko" zlotko (btw -cieszy mnie fakt ze udalo mi sie zaimplementowac ten zwrot "zlotko" na tym forum;-)) wycieczki personalne/ opnie typu "jestes glupia" to "brob" rozmowcy zakompleksionych i bez polotu, czasem poruszonych i nieradzacych sobie z wlasnymi emocjami - a w iec agresywnych;/ " w koncu ror sie wykrusza...zaduzo jej na kazdym topicu....dzieki kosiani " ;-))) kolejni co maja problem z odmiennoscia opinii;-))) nie ma obowiazku czytania moich wypowiedzi a jak sie nie mozesz powstrzymac to twoj problem zlotko;-)

Gość do ror rury;)
ty masz problem;)jesli wchodzisz na topic i piszesz pierdoly.ja wchodzac na topic probuje odpowiedziec na dany temat a ty tylko krytykujesz,wysmiewasz dana osaobe itp.mam prosbe,jesli naprawde niemasz nic konkretnego do napisania to prosze niepisz ani niezasmiecaj topicu;)i tobie bedzie lzej i tym co czytaja twoje wypociny;)

Gość ROR to troll
:D:D:D:D:D Ona sie podnieca kazdym postem pisanym bezposrednio do niej. Kopiuje, wkleja, "analizuje" (na swoj sposob, miara wlasnego rozumku). Nie odpowiadajcie na jej posty a zdechnie jak kazdy troll internetowy. Jeszcze w zadnej dyskusji nie napisala nic na temat, nie wazne czy pomocnego czy kontrowersyjnego, po prostu pisze nie na temat. To osoba z jakimis zaburzeniami, szkoda sobie zawracac glowe kazdym napotkanym tlukiem.