Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdgdsgfdgf

pyt o przedszkole, dostanie sie.

Polecane posty

Gość fdgdsgfdgf

hej powiedzcie mi...mam taki maly problem. zapisalam synka do przedszkola, dostal sie co prawda nie do tego co chcialam ale do drugiego...byl na liscie przyjetych,w maju mialam pujsc podpisac jakis swistek, oswiadczenie woli czy cos takiego. ale na smierc zapomnialam. W tym samym czasie corka dostala sie do pierwszej klasy, szkola zadzwonila do mnie zebym przyszla wlasnie podpisac takie samo oswiadczenie...przedszkole nic nie dzwonilo mimo ze w podaniu podalam nr telefonu i dlatego zapomnialam o tym. Dzis sie przeszlam do przedszkola ale zamkniete jest, niewiem co mam teraz zrobic...czy bede miala z tego powodu jakies problemy??Bede codziennie tam zagladac moze ktos w koncu bedzie tam no ale neiwiem...niewiem jak sie dowiedziec co kolwiek o wyprawce, o kosztach, co kupic, nic...caly lipiec nas nie bylo wiec tez nie mialam jak podejsc....co teraz mam zrobic??

Gość czekac do wrzesnia
proste

Gość bhbhbhbhbh
nie podpisałaś pewnie umowy z przedszkolem. Jak masz dziecko w wieku do 4 lat, to po prostu nie podpisać umowy i mogli ci już dziecko skreślic z listy przyjętych i wcale nie musieli dzwonić i ci o tym przypominać. Jak ma 5 lat, a w tym wieku przedszkole jest obecnie obowiązkowe, to i tak muszą go przyjąć, więc pewnie 1 września jeszcze będziesz mogła to załatwić.

Gość fdgdsgfdgf
to jest 3 latek...niewiem juz...mogli skreslic go z listy???Czy we wrzesniub da sie to jeszcze odkrecic??Specjalnie poszlam wczesniej do prcy, znalazlam jako taka zeby sie dostal...teraz nie bede miala co z nim zrobic bo oboje pracujemy...czy we wrzesniu da sie to jeszcze jakos odkrecic???

Gość mamama27
przypuszczam że skreślili go i ktoś wskoczy z listy rezerwowych na jego miejsce - napewno mają już liste zamknięta i mieli kilka dni tzw "adaptacyjnych" dla nowych dzieci - chyba że będą mieli we wrześniu wolne miejsca albo ktoś zrezygnuje bo dziecko bedzie np. bardzo płakać i nienadawać się jeszcze do przedszkola - wtedy jest szansa że ty wskoczych albo ktoś inny z listy rezerwowych (zazwyczaj na takie miejsca wpadają dzieci po znajomości) - tak jest w przedszkolu w mieście gdzie mieszkam - ale to nie duże miasto

Gość fdgdsgfdgf
kuzwa....jestem w kropce teraz...wiem ze to moja wina bo zaniedbalam ale on musi sie dostac...jak moge sie skontaktowac z przedszkolem jesli nikt nie odbiera telefonow???

Gość czekac do wrzesnia
miałaś pójść w MAJU potem przedszkole było czynne w CZERWCU (kolejny m-c) LIPIEC I SIERPIEN - MAJĄ WAKACJE !

Gość czekac do wrzesnia
a tak w ogole to uwierz- nie skreslili- podpiszesz umowe we wrzesniu

Gość fdgdsgfdgf
tak, wiem ze mialam isc w maju...pamioetlam ale na smierc zapomnialam...zajelam sie szkola corki i wylecialo mi to z glowy, wiem moja wina...dopiero teraz sobie przypomnialm o tym....co ja mam zrobic teraz???Czekac do wrzesnia i co??pojsc pierwszego wrzesnia jakby nigdy nic, niewiem nawet co kupic jak cos, nic niewiem bo zamkniete jest

Gość czekac do wrzesnia
bedzie otwarte tak od 20 sierpnia- beda wisialy listy dzieci przyjetych i listy co trzeba kupic

Gość jolanta bogacka 555
to przedszkole nie ma strony internetowej? a pozatym jak to co kupic, pojdziesz pierwszego dnia i sie dowiesz i odrazu pojdziesz wszystko kupic, a co to za problem, z tym ze nie wiesz co kupic? bez przesady...

Gość bhbhbhbhbh
u nas tak było, że jak się nie podpisało umowy wstępnej w maju, to skreślali z listy i od razu wpisywali na listę dziecko z listy rezerwowej

Gość fdgdsgfdgf
no ja wiem ze to najmniejszy problem..niewiem co mam zrobic, jak sie dowiedziec o tych zapisach...jest strona internetowa, nr telefonu podany jest ale nikt nie odbiera bo zamkniete jest

Gość bhbhbhbhbh
zadzwoń do urzędu miasta czy gminy i zapytaj, może mają tam wydział edukacji

Gość fdgdsgfdgf
do urzędu miasta??i co ja mam sie tam zapytać??czy dziscko zostalo skreslone z przedszkola?????

Gość fdgdsgfdgf
jest tam nr telefonu ale taki ogolny, co ja moge tam zalatwic??

Gość nie no....
no tak!! co ty kuzwa jakas kosmitka niezyciowa jestes ze niczego swoim kurzym mozgiem nie ogarniasz???? tak,wydzial edukacji UM (dla wyjasnienia dla tępej twojej głowy---Urzad Miasta) nadzoruje prace przedszkoli w danym miescie:O kuurwa,matka dzieciom a podstawowych rzeczy nie wie:O:O:O

Gość paolla olla
Jezuuu,załamujesz mnie kobito. Co mozesz załatwic w Wydziale Edukacji...hmmm???? Moze zamowic pizze?

moja córka się nie dostała i dyrektorka pod koniec czerwca powiedziała, że jest na liscie rezerwowej w pierwszej 5-tce dzieci , bo poskreślała własnie z listy takie osoby co nie przyszły podpisać tego oświadczenia .

a wogóle to nie rozumiem ... w dobie ogromnego braku miejsc w przedszkolach jak można zaniedbać takie rzeczy , pomijam fakt ze u nas w przedszkolach w czerwcu organizowane były specjalne zebrania informacyjne ...

Mysle,ze skreslili Ci dziecko z listy przyjetych-nie podpisalas umowy i juz:( W przedszkolu mojego dziecka tak jest-automatycznie wskakuje dziecko z listy rezerwowej. I tak jak Tenefyffa,nie pojmuje jak mozna zaniedbac kwestie przyjecia dziecka do przedszkola,nie pojmuje i juz:OSzczegolnie ze chodzi o pierwsze przyjecie 3 latka:O Zawsze zostaja ci jeszcze przedszkola prywatne.

Gość haahahahahahahahaha
tępa autoreczka poszla dzwonic do urzedu:D:D:D:D:D:D

Gość kobieto ze szkoły dzowinili
bo córka musi do niej uczęszczać, a do przedszkola nie. To Ty masz zadbać o swoje interesy. Nie tłumacz swojego gapiostwo sprawami związnaymi ze skzołą córki, bo ilez tych spraw jest w maju? Zwyczajnie nie dopełniłaś formalności, teraz szukaj prywatnego przedszkola.

Gość do lautorki
moim zdaniem każde przedszkole ma pzrecież jakieś dyżury i dzieci z tego przedszkola są gdzieś "przerzucone" no bo co wakacji 2 misięcznych nie mają rodzice? trzeba sie dowiedzieć gdzie mają dyżur i wtedy ewentualnie przedszkolanki skierują Cię do osoby (sekretarki przedszkola) abyś sparwdziła sobie listę innej możliwości nie widzę no ale może być problem jak dojść do tej dyżurijącej placówki? na stronie internetowej nie piszą?

Gość fdgdsgfdgf
na stronie przedszkola nic nie pisza o dyzurach, sa tylko podstawowe informacje, kontakt, galeri zdjec, wychowawcy i innne pierdoly...napisalam meila na adres tam podany, moze ktos mi odpisze. Nie zucajcie sie tak, przeciez wiem ze zawlilam sprawe a tak bardzo mi zalezalo zeby maly sie dostal do przedszkola....zawlilam na calej lini, a tk sie juz cieszylam....:( niewiem jak mam sie dowiedziec o innej placowce ktora ma teraz dyzor, skoro telefonu nikt nie odbiera, a samo przedszkole jest zamkniete

Gość blableblu
W dyżurującej placówce nic nie załatwi. W przedszkolu do którego dziecko się dostało też już nic nie załatwi, chyba że są jeszcze wolne miejsca, albo jak ktoś we wrześniu zrezygnuje. Przegapiłaś sprawę, nie podpisanie oświadczenia woli w wymaganym terminie jest równoznaczne z rezygnacją z miejsca w przedszkolu.

Gość fdgdsgfdgf
zajebiaszczo...zostaje mi wiec zwolnienie sie z pracy i przycisniecie mocno pasa

Gość blableblu
A przedszkole pewnie było czynne w lipcu, teraz mają urlop i nikogo nie będzie. Personel się pojawi pod koniec sierpnia, bo będą przygotowywać się do otwarcia 1 września. Wtedy możesz próbować. Jedyna osoba z którą możesz coś załatwić jest dyrektor (ew. wicedyrektor jeśli jest) przedszkola.

Słuchaj, to czy dziecko zostało skreślone z listy czy też nie, zależy od danej placówki, więc nie wszystko jest stracone. Na pocieszenie dodam, że u nas dzieci się za to nie wykreśla z listy, a oświadczenie rodzice mogą podpisać we wrześniu. W urzędzie miasta dowiesz się które przedszkole ma teraz dyżur i dla pewności możesz tam zapytać.

Gość blableblu
Nie masz jakiejś babci czy kogoś kto ci się przez jakiś czas dzieckiem zajmie? Częst zdarza się że w 3-latkach ktoś rezygnuje bo dziecko zaczyna chorować, albo rodzice wymiękają bo płacze i wtedy jest szansa że zwolni się miejsce.